Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
Depression #999 üzenetére
Ha eddig jutsz, akkor nem sikerült. Dev fw-t felraktad először, ugye? Pendrive-ot teljes formázással FAT32-re, majd a dev fw után megfelelő fájlnévvel mehet fel rá az SSH, aztán flashelés.
-
Toobee
veterán
válasz
Depression #996 üzenetére
Kövessétek a leírást. Semmi partizánkodás és nem lesz gond. Én balfék módon kicsit belekavarodtam és SSH-t próbáltam flashelni gyári fw-re, de a 2. próba után leesett, hogy nem jó a sorrend. Illetve majd a Prometheus-nál figyelj rá, hogy meg legyen adva a root+jelszó kombó, bár ha nem tud belépni úgyis kérni fogja, hogy add meg újra. Kb 2,5-3 óra volt egy nem túl erős laptopon a művelet. Valamiért nem tudtam feljebb húzni a virtuális gép teljesítményét: mikor felraktam a programot meg simán lehetett állítani mindent, most még szürke volt az összes menü. Hálózati beállítás sajna nem stimmelt így a leírásban lévővel, de lefutott rendben minden. Én mondjuk a működő routeremről adtam a netet a Xiaomi-nak, nem közvetlen ment a digi bele. Már Padavan volt rajta, mikor negcseréltem őket.
-
zsuzsy0078
csendes tag
válasz
zsuzsy0078 #995 üzenetére
Két kiegészítés: a dir-860l-en a wps gomb konfigolható, nem a reset. A virtuális gép fájlrendszerét a 7-zip os megnyitja, így szerintem a legtöbb tömörítő is.
-
Depression
veterán
Hali!
Tegnap megérkezett az enyém is.
A hozzá kapott univerzális adaptar a gearbesttől van,a csomagban volt külön, doboz nèlkül, nem a router dobozában. Majdnem ment az is a kukába a csomagolással együtt.
Az adapter nálam nagyon szoros, semmi lötyögés.Viszont elkövettem azt a hibát, hogy a play áruház helyett a QR kódot használtam a miwifi app letöltéséhez, ami full kínai szintén. Azzal elment kb. fé óra, hogy megpróbáltam átváltani angolra, amit persze nem lehet, és a play áruházban rákeresve azt írja, hogy telepítve van, és onnan is a kínai verziót nyitotta meg. A megoldás végül az lett, hogy letöröltem az alkalmazást, és a play-ről telepítettem újra.
Közben viszont rádugtam a gépre, onnan elég könnyen sikerült beállítani a ppoe kapcsolatot kínai nyelven is, mert a ppoe-t szerencsére arab betűkkel lehet kiválasztani, onnan meg már egyértelmű a felhasználónév, és jelszó.Onnan a wifi beállítása már pofon egyszerű volt. Végül csak ezután sikerült az appal csatlakozni.
A többivel majd ma este próbálkozom, remélem már nem fogok ennyit szenvedni vele.
-
zsuzsy0078
csendes tag
válasz
zsuzsy0078 #711 üzenetére
Nah, tegnap megérkezett a miwifi 3g.
Wmware környezetben már pár nappal korábban csináltam buildet, tegnap este simán feltolta rá a script.
Ma reggel óta üzemel, eddig hibátlanul. Reggel gyorsan összedugtam, a többit távolról állítgatva zökkenőmentesen sikerült.
Sávszélességre hozza, amit a Digi ad (950/210). TM 8-10 MB/s között ingadozik max 24 peer mellett.
A wifi hatótáv és jelerősség/minőség beteljesítette a reményeket. ahol eddig alig volt 2,4g net (5-8Mbit/s), ott most 60 Mbit/s sebességet tud.
Egyetlen dolog zavar csak: az összes létező skin-t sikerült beleépítenem és mindig váltogatja őket bejeletkezésnél. Vagy kiírtom kézzel a fájlokat vagy buildelek egyet, amiben csak a saját ízlésem szerinti van.
Nagy meglepetésemre az egyetlen ledecske 3 színt tud. viszont a reset gomb funkióját nem tudom átállítani, mint a dir-860l-en. -
Toobee
veterán
Jaj...ez még nekem is fájt. Nagyon új ez a rendszer, egy WR841ND-t nyüstölök, mióta kijött az elődmodell. Többször cserélték gariban. Szóval Administration->Services menüpont alatt megtaláltam a portomat.
Milyen védelmi dolgokat érdemes bekapcsolni, ha no-ip-vel DDNS-t nyomatok?
-
szaboi6512
őstag
válasz
DarthFater #980 üzenetére
sorry már nem érvényes
-
run4fun
tag
Bosszant ez a router. Másnál is gyenge a wifi jel (2 téglafalon keresztül 2.4GHz)? Itt valami borzasztó. Már azon gondolkodom, hogy kivágom az ablakon.
A kanyarban sincs az ASUS RT-N12-D1-hez képest. -
válasz
DarthFater #980 üzenetére
Itt az Ebayes topikban szokták írni, vagy Couponfromchina Xiaomi lista
-
Toobee
veterán
Most jött meg az enyém is. Munka után neki is ugrom, remélem buktatók nélkül (haha) sikerül megoldani. Én elolvastam a topikot a várakozás időszakban, hasznos volt nagyon.
-
DarthFater
tag
Sziasztok!
Hol éri meg legjobban beszerezni a routert?
Kuponokat honnan tudok szerezni?
Előre is nagyon köszönöm!
-
-
Szabadh
tag
reset segített. De csak másodjára. A készülék hátulján megnyomva.
Kezdek aggódni. Simán filmnézés közben megállt. -
Szabadh
tag
Nah rossz hír. Megvolt az első kifagyás. Újrainditás után pedig nincs meg a 2,4 ghz hálózat.
És újabb újraindítás után sincs.
Gondolkozok egy reseten. Volt már valakinek ilyen gondja? -
-
Sajna én már levettem a Gyári fw-t nem tudom megnézni a menüket.
Nézd meg ezt hátha segít (nem 3G-s és nem kínai felület, de hátha ugyan ott van) -
azozo
senior tag
válasz
mucsgyver70 #970 üzenetére
Csak Chinaból jövő kupon ..Belga vagy Eu registereddel esetleg akkor? nofa!?
NEkem is megjött de ennyiért öcsémnek is rendelek . -
mucsgyver70
aktív tag
Akciós most gearbesten 30$, kuponkód: gbdy0031 Nekem már megérkezett, nagyon jó! 😃
-
Szabadh
tag
Nálam is megy szépen eddig. Az USB3 ra kötött 256 os SSD Ext4 re formázva.
Libreelecen, és TV lejátszón is.
Letöltöttem ezt a video tesztcsomagot, és a legdurvább .mkv is röccenés nélkül megyhttps://prohardver.hu/tudastar/bovitett_medialejatszo_tesztcsomag.html
Ezzel és a Transmissionnal a Router kiváltott egy 20 ezer ft-os Zyxel Nast
-
Szoszo94
őstag
válasz
vargalex #967 üzenetére
Nálam wifin (5GHz) is és most már kábelen is tökéletes a DLNA, annó még írtam az LG topikban is erről. 100Mbps-os bitrátájú HDR sample meg sem kottyant neki, BD50-es filmeket nézek rajt.
Ext4, USB3.0, ezekre kell talán figyelni.A kérdezőnek: milyen merevlemez, milyen fájlrendszer, stb? Ha nálam működik Padavan alatt flottul, másnál is kéne.
-
suste
veterán
válasz
Headless #965 üzenetére
na de ha nem akar külön lejátszót? nekem is megfelel a tv lejátszója, és nincsen gond a dlna-val, igaz még régi openwrt és régi (1.1.4) minidlna.... (ja és másik router
dlink-dir-860l, majdnem ua... )
az újabb minidlna-kkal szokott gond lenni, de padavan alatt nem tudom hogy lehet cserélgetni
-
run4fun
tag
Én is már büszke Xiaomi 3G - Padavan tulajdonos vagyok.
2 issue:1. Wifivel nem vagyok elégedett vagy csak rosszul állítottam be valamit. Ugyanazon a helyen van a router, mint a korábbi ASUS RT-N12-D1, de a konyhából (~10m légvonalban, 2 betonfal) alig venni a jelet. Míg ASUSsal akadásmentesen lehet videót nézni, addig Xiaomival a facebook hírfolyam frissítése is kín. Más hálózatok nincsenek nagyon, talán az egyik szomszédnál van két router, de annyi. 2.4 GHz-en próbáltam mindkét routerrel, mégis ekkora a különbség.
2. 2.5-ös külső HDD van rádugva a routerre. DLNA-t látja is a tv, el is tudom indítani a lejátszást. Van, hogy végigmegy 2-3 film is megállás nélkül, de van, hogy 5 percenként visszadob a menübe "Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot" szöveggel. UTP kábelen csatlakozom a tv-vel a routerhez, szóval a wifi itt nem lehet gáz. Még csak azt sem mondhatom, hogy nagy bitsűrűség miatt szakadhat, szimpla 700mb-os divx-ek.
Mit javasolnátok ezekre?
Köszi -
hardline
senior tag
Mi okozhat olyan gondot, hogy akár usb stick + router üzemmódban van, akár wifi repeater módban van a router, a letöltési sebesség az jó, feltöltési sebesség meg vagy mérhetetlenül alacsony(upload error), vagy 0,01 kbps. Mifiről mérve közvetlenül a ping és letöltési sebesség megegyezik. A feltöltés meg egyszerűen mintha le lenne valahogy tiltva. A router beállításaiban nem piszkáltam, alapbeállításokról indulva ugyan ez a helyzet.
Csak mobilnetem van, így nem tudom, hogy kábeles cuccal mi lenne a helyzet.
Padavan fw van rajta. -
Nem vagyok router profi...
Nem ismerem a gyári kínai fw-t. De elméletben...
A upc egyik Lan portjából menjen kábel a Xiaomi wan pirtjába.
Van Androidos app ami angol azon kellene a routert. állítani. UPC-sen ki kellene kapcsolni a wifit. A Xiaomi 3g-t accespoint üzemmódba kellene tenni, kikapcsolni rajta a dhcp-t. Wifit a Xiaomiban kell állítani. És adni kellene neki egy fix ip címet az upc-s routernél. Ha így is menne a Xiaomi tűzfala, akkor az UPC-s router tűzfal beállításainál DMZ-be (demilitarized zone) kellene tenni a Xiaomi ip címét.Ha esetleg nagy a ház a két router messze van de össze vannak kapcsolva Lan kábellel. (ahogy írtam upc lan ból xiaomi wan portba) Akkor be lehet állítani ugyan azt a 2.4 ghz-s wifit ugyan azon név és passwd és ugyan az a csatorna. (pl) Akkor jobban lefedik a házat.
Ha sok szomszéd használ 2.4ghzs wifit meg kell nézni melyik a legkevésbé zsufi csatorna. Számos van telefonra, pc-re.Denyel
Nekem nem a gyári van fenn.de szerintem ha megadod a router felhasználói nevét és passwd-jét a windowsnak akkor ismét látod a meghajtót. -
woodworm
veterán
Sok múlik azon, hogy ezt a sebességet 2,4 Ghz-en tudja, esetleg 1x1-es telefon, tablet produkálja! Egyébként wifi szempontjából nincs hatalmas különbség a gyári és a padavan között. Néhány plusz funkció, az angol nyelv a jutalmad. Ha arra a néhány plusz funkcióra fáj a fejed, akkor a padavan a nyerő, torrentkliens, dlna, telekom hálózaton az igmp.
-
ben-ga
tag
Sziasztok, xiaomi 3G router ha angol nyelvű appal megy és a gép mellett és kb. 8m-nél is max. 190Mb/s le és120Mb/s feltöltést tud wifin.
A padavan mivel lenne jobb? Nekem bonyolultnak tűnik a felrakása...
-
Hopkins_001
tag
Hali!
Múlt héten jött egy nagyobb win 10 frissítés,azóta nem tudom elérni usb tárhelyet hálózaton keresztűl,gyári FW van.
Hibakód: 0x80070035
Természetesen kerestem rá megoldást,de nem oldotta meg.
Mi lehet a gond? Eddig tökéletesen ment. -
beci
őstag
Sziasztok.
Ma jon meg a Xiaomi 3g routerem.
Hogy es mit kell beallitani az upc-is wifis modemen,hogy ossze tudjam kotni a routerrel,es az szorja a wifit?
A xiaomira egyenlore nem tennék padavant.
Koszonom. -
cd334
tag
Öröm és boldogság a héten érkezett a router és ma NFL meccsek alatt padavanosodott nagyobb komplikáció nélkül.
-
beg
veterán
Megvan a hiba, a vmware hálózati beállításoknál (network adapter/configure adapter gomb) ki kellett venni a pipát mindegyik adapter mellől, csak a lan adapter mellett legyen pipa egyedül. Utána már a prometheus is tudott ssh-zni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest