- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoHn123
tag
Sziasztok!
Cimboramnak eljött a router csere ideje, mi3g úgy látom már nem nagyon van. Melyik Asus router az ami hasonló tudásban? -
jeriko2
tag
válasz
Intruder2k5 #6096 üzenetére
Köszönöm!
-
-
jeriko2
tag
Sziasztok! Pár éve használom megelégedéssel ezt a routert HeadLess-Lede-18.01 r7190 14 r7190-1b8f3d9 firmware-el. Ma egyszerűen eltűnt a wifi, anélkül hogy bármi config változott volna. Hiába próbálom, nem is indul, "Wireless is disabled or not associated" üzenet van. Az AC része viszont megy, mobilról látom is. Próbáltam újraindítani, lekapcsolni engedélyezni, konfig-ot módosítani - semmi eredmény. Ugyanakkor a firmware-be épített "Scan" működik, bár ehhez lehet az ac részt használja.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Mi lehet az oka? -
válasz
Norby86 #6058 üzenetére
Szia!
Ebbe az fw-be frissítettem a Transmission Web Control-t is, de csak MiR3G-n, mert az ASUS fw-be nem fér bele.
-
Capricornhun
tag
Sziasztok! Ma áttértem MIR3G padavanra lede-ről. Azt szeretném kérdezni, hogy a portoknál csak a zöld led villog és a sárga nem.
Valamit rosszul csináltam?
Weboldalon 1000Mbps Full duplex FC TX/RX -et ír. Minden jónak tünik egyébként.Ap-nak használom, de mindegy milyen op-ra van állítva akkor is csak a zöld villog. -
lac14548
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6087 üzenetére
kösz
-
-
lac14548
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6082 üzenetére
Ezt fel tudom rakni "belülről"?
Tehát a routeren belül a frissítésre nyomva.
A beállítások megmaradnak?
Jelenleg van rajta egy HDD ami torrentezik, az maradhat rajta a frissítés idején? -
-
wwenigma
Jómunkásember
20 Oct, 2020 28 commits
kernel: l2tp: lock socket before checking flags in connect()
kernel: l2tp: fix racy socket lookup in l2tp_ip and l2tp_ip6 bind()
kernel: New kernel function to get IP overhead on a socket.
kernel: L2TP:Adjust intf MTU, add underlay L3, L2 hdrs.
kernel: l2tp: don't register sessions in l2tp_session_create()
kernel: l2tp: initialise l2tp_eth sessions before registering them
kernel: l2tp: device MTU setup, tunnel socket needs a lock
kernel: macvlan: Skip loopback packets in RX handler
kernel: lib/zlib: remove outdated and incorrect pre-increment optimization
kernel: selinux: fix double free
kernel: tcp_cubic: fix spurious HYSTART_DELAY exit upon drop in min RTT
kernel: net: Do not clear the sock TX queue in sk_set_socket()
kernel: net: core: reduce recursion limit value
kernel: ipv4: fill fl4_icmp_{type,code} in ping_v4_sendmsg
kernel: tcp: md5: add missing memory barriers in tcp_md5_do_add()/tcp_md5_hash_key()
kernel: tcp: md5: refine tcp_md5_do_add()/tcp_md5_hash_key() barriers
kernel: tcp: md5: allow changing MD5 keys in all socket states
kernel: net: udp: Fix wrong clean up for IS_UDPLITE macro
kernel: udp: drop corrupt packets earlier to avoid data corruption
kernel: skbuff: fix a data race in skb_queue_len()
kernel: selinux: sel_avc_get_stat_idx should increase position index
kernel: netfilter: ctnetlink: add a range check for l3/l4 protonum
kernel: xfrm: clone XFRMA_REPLAY_ESN_VAL in xfrm_do_migrate
kernel: xfrm: clone whole liftime_cur structure in xfrm_do_migrate
kernel: xfrm: Use correct address family in xfrm_state_find
kernel: net/packet: fix 4gb buffer limit due to overflow check
kernel: mac80211: Do not send Layer 2 Update frame before authorization
kernel: hdlc_ppp: add range checks in ppp_cp_parse_cr()Padavan: 3.4.3.9L-101- 1468804f
Alexey féle Padavan, ide mindig felkerul ha van uj commit. MOD verzio regebbi wifi driverekkel, nehany embernek az jobban megy. -
válasz
Intruder2k5 #6082 üzenetére
És melyiket érdemes felrakni, ha csak a router funkciókat használod?
Én nem használok hálózati meghajtót róla, nem torrentezek a routerről.
Nálam A firmware verzió: 3.4.3.9L-100_2999e9f. -
válasz
lac14548 #6081 üzenetére
Ha jól nézem az már egy 8 hónapos fw, tehát sok újabb van. Nekem ez az aktuális fw-m MiR3G-re, de a Padavan topik összefoglalójában megtalálod a többiek munkáját is, meg van az orosz telegram csoportos is valahol, szóval lehet válogatni.
-
lac14548
aktív tag
Mi router 3G padavannal
Jelenleg a 3.4.3.9L-101_bbc02c2 firmware van rajta.
Semmi baj vele, csak érdekel, hogy van-e újabb firmware hozzá, az miben tud többet, mitől jobb, érdemes-e felrakni? -
tlgarp
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6078 üzenetére
Köszönöm!
-
tlgarp
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6075 üzenetére
Mount és mkdir. Működik! Köszönet!
-
-
tlgarp
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6075 üzenetére
Nem! Telnettel ezt hogyan tudom megcsinálni? Ext3, úgy tudom ezt nem kezeli a win10...
-
-
tlgarp
csendes tag
Sziasztok! Kicseréltem padavanos Mi routerem külső hdd-jét, azóta sajnos nem érem el a transmission webes felületét. Hogyan tudnám rendbe rakni?
-
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Van a szekrényembe többmint 1 éve egy orig ilyen 3G router és most érzem szükségét beüzemelni mivel a T-hom cserélte a modemet 400/20-ról 1000/200-ra de a 433-s wifin a laptopon csak 200-zal sem üzemel. Hálózatba szeretném kötni vagyis a modemmel együtt meg a többi egységgel (NAS,stb) kommunikáljon. Lanon ezt mutatja.
A modemből megy egy kábel az IPTV-be és egy kábel egy 8 portos switchbe onnan megy minden tovább.
Angolul nem tudok csak ami a gugli fordít.
Segítségeket előre is köszönöm. -
Alarikman
senior tag
Üdv! Hozzáértőktől kérdezem:
Vettem egy használt Mi Router 4-et. Wireless AP-nek, egy Mi 3g(padavan) mögé.
Namost, rá lehetne hekkelni az openwrt-t firmware exploit-tal.
De arra gondoltam, hogy ha a fő routeren kikapcsolom az upnp-t akkor elvileg nem tud kifelé kommunikálni az eredeti szoftvere, ugye? Akkor maradnék lehet a sima szoftvernél.
Mert ugye ezek a xiaomi-s szoftverek valamely portokat használnak kifelé a Mi Cloud-hoz kapcsolódva, meg még ki tudja hova. Vagy ez nem elég? -
pchris
tag
válasz
Intruder2k5 #6070 üzenetére
Köszönöm! Ezt kerestem.
-
-
pchris
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megoldani, hogy a Xiaomi 3G routerem (természetesen padavannal) egy Huawei B535-ös modem-routerrel LAN-LAN összekötve szolgáltassa a wifit a Huawei helyett, aminek elég gyenge a jelerőssége. Tehát csak a 3G-n lenne bekapcsolt wifi.
Minden tippet segítséget köszönök!
-
attiati
veterán
válasz
Intruder2k5 #6067 üzenetére
Ránézek majd, bár csak egyszer kell beállítanom, utána már frissülhet.
Amiatt volt jelentősége a frissítésnek, hogy hiába kérnék meg fórumtársat a feltelepített Rumiwifi kiexportálására, mert időközben neki is oroszra váltott (a frissítés miatt). -
válasz
attiati #6066 üzenetére
Anno emlékszem valami Firefox kieggel csináltam, mert nem szerettem volna, hogy frissüljön, hogy átírtam a verziószámát valami brutál nagyra. Ha belépsz a crx file-ba, ebben is van egy manifest.json, amiben van egy ilyen sor a végén:
"version": "1.8.15",
Szerintem ha ezt átírod mondjuk 10.8.15-re, és utána telepíted, akkor ez életben nem fog frissülni. Vagy "B" megoldásként a már telepített verzióban is felülírhatod ezt a file-t.
-
attiati
veterán
válasz
Intruder2k5 #6063 üzenetére
Végül lehet én is ott kötök ki. Azért feltaláltam magam és megosztom mindenkivel azt a Rumiwifi verziót, amiben még van angol nyelv. (Frissebb verziókban sajnos már nincs, illetve elvileg a Google Chrome automatikusan frissíti a már feltelepített Rumiwifi-t is, úgyhogy abból is eltűnik).
Találtam egy 2020 februári verziót 4pda-n, ahova nem egyszerű beregisztrálni az orosz Captcha miatt.... https://www.youtube.com/watch?v=g93_TU24f-4 [link]
Szóval: angol nyelvű rumiwifi
wwenigma: köszi a tippet, ugyanerre jutottam
woodworm: köszi neked is. -
-
attiati
veterán
senkinek nincs fent angol nyelvű Rumiwifi?
-
válasz
Norby86 #6060 üzenetére
Mondjuk ez egy külön dolog, nem a transmission hivatalos része. Egy magán kezdeményezés a webes felület módosítására. Alapból nem rakja fel a transmission. Minden oprendszerben ( linux és win környezetben legalábbis) neked kell bemásolni a tartalmát a transmission/web könyvtárába.
-
Norby86
őstag
válasz
Intruder2k5 #6059 üzenetére
Szia!
Igen, ez a firmware-be integrált sajnos, nem utólag telepített. Mondjuk lehet hogy nem is lenne értelme frissíteni, csak gondoltam ha már feldobta ezt az üzenetet... Gondolom majd egy frissebb Padavan-ba benne lesz a Trasmission web control update is.
-
válasz
Norby86 #6058 üzenetére
Szia!
Amennyiben ez nem egy utólag Entware-el együtt telepített Transmission, hanem a firmware-be integrált verzió, akkor sehogy. Ugyan lehet a frissítéseket ez is megtalálja, ugyanakkor mivel a router flash memóriája ilyen módon nem írható, így nem is lehet azt frissíteni.
Arról nem is beszélve, hogy ez az üzenet nem a Transmission-re, hanem a webes felületre, vagyis a transmission web control frissítésére vonatkozik.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Régen jártam erre, bocsánat előre is ha volt már ez a kérdés... Egy bő hónapja hogy a Mi R3G routeremen lévő Padavan 3.4.3.9L-101_bbc02c2 firmware alatt futó Transmission kliens kiírta hogy lehet frissíteni. A gond az hogy fogalmam sincs ezt hogyan tudnám megtenni. Valaki tudna ebben segíteni?
-
attiati
veterán
nagyon köszi!
ki tudná exportálni valaki a feltelepített Rumiwifi extensiont, ha van benne angol nyelv és fel tudná tölteni valahova?
A lenti módszerrel:
1. chrome://extensions/
2. fejlesztői módra váltás jobb felül
3. rumiwifi kiegészítésen részletek és felül látszik egy hosszú karaktersor, az lesz a könyvtár neve itt:
c:\Users\saját userneved\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\
4. másold vágólapra az elérési utat
5. rumiwifi extension / részletek / bővítmény becsomagolása gomb felül
bővítmény gyökérkönyvárához illeszd be a vágólapra másolt elérési utat
6. bővítmény becsomagolása -
attiati
veterán
meg tudná nézni valaki légyszí, hogy a rumiwifi friss telepítés után ad nyelvállítási lehetőséget?
-
tlala
addikt
válasz
KisApám #6050 üzenetére
Igen, pont így kell.
Bár előtte megpróbálnám, hogy a telefonos MIWIFI app-pal tudsz-e a routerhez kapcsolódni, és el tudod-e indítani app-ból a frissítést.
Ha nem, akkor marad a leírás, amit linkeltél.
Chrome böngésző alatt belépsz a 3G menü oldalára, a jobb felső sarokban a narancssárga "I" betűre kell kattintani, és a legfelső lehetőség a firmware frissítés. Elvileg ha rákattintasz, akkor megkeresi a legfrissebbet. Chrome böngésző alatt jobb klikkel tudod magyarra is fordítani a menü feliratait.
A legfrissebb stabil verzió (2019.10.20-i) a 2.28.44-es.Ha nem frissíti automatikusan, akkor marad a letöltés + kézi frissítés és betallózni a letöltött firmware fájlt.
Innen tudod letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nem terveztem blogbejegyzést írni, bemutatóra pedig pláne nincs időm sajnos, viszont többen is megkerestek a gyári...
- Villanyszerelés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Nők, nőügyek (18+)
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topic
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest