Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
woodworm
Azt hiszem ez a lépés kimaradt, ilyenkor mi a teendő?
A teendők összefoglalva, dióhéjban, sorrendben:
- Mi Account beszerzése (ha még nincs), és a routerrel összekapcsolása. Erre én is az angol nyelvű Android appot ajánlom. A bekapcsolt router saját "Xiaomi_1234" vagy hasonló wifi hálózatot csinál, ahhoz kell kapcsolódni a telefonos appal, majd belépni a Mi fiókba, és összerendelni a routerrel.Ezt pontosan hogyan?
-
enginev3.0
félisten
válasz
woodworm #293 üzenetére
Megcsináltam, és működik, de mégsem.
Minden weboldal egy perces latency-kkel jön be, ha bejön, a kábelt gyakran eldobálja a gép (fő routeren is, és fő router wifin is), ha kihúzom a második routert minden pikk pakk helyreáll és bejön tölt stb...ha visszadugom a konnektorba a második routert, akkor leöl mindent, és minden megáll, wifik nem vagy csak kicsit működnek
Mintha zavarná egymást a két router
Második router wifire pedig csatlakozik, de azt írja, hogy internet esetleg nem elérhető
És a második router felülete csak addig jön be a fő routertől kapott ip címen, míg nem csatlakozik egy eszközzel a második router wifire, ha rácsatlakozok, akkor már a felülete sem jön be
-
woodworm
veterán
Mivel wifis mérést eddig még nem tett be senki, mellékelek kettőt:
2,4 GHz:5 GHz:
A korábbi hozzászólásomban említettem, hogy kicsit gyengébb jelszintet produkál a 3g, szerintem az átvitel kárpótol ezért. A mérés ugyanazon a ponton történt. Összehasonlításként a 860l 2,4 GHz-en 200 Mbitet tud, de ez nem a jelszintekkel függ össze, hanem az abban lévő chip tudja a turboqamot. Az 5GHz-es átvitele viszont 330-350 Mbit környékén tetőzött.
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #292 üzenetére
A fő router legyen 192.168.1.1.
- Alapállapotban a xiaomi legyen a géphez csatlakoztatva egy lan porton keresztül, a wan porton keresztül ne kapjon netet.
- A LAN menüpont LAN IP fülön az IP Address: sorban átírod a router ip-címét 192.168.1.2-re. Apply
- Az Administration menüpont Operation Mode fülön Access Point Mode (AP) módba állítod. Apply
- A gépen a hálózat tulajdonságainál fix címet adsz a saját gépednek 192.168.1.3, a böngészőben pedig behívod a 192.168.1.2-es címen az admin oldalt.
Lehet, hogy működik wifin keresztül is, csak akkor nem az ethernet adapternek, hanem a wifi adapternek kell fix címet adni.
- A kiválasztott wifi sáv menüpontjában, a Bridge fül Wireless Operation Mode: sorában kiválasztod az Ap-Client+AP módot. Lekeresed, beállítod az usernév/jelszót. Apply.
- A lan kábelt széthúzva, a gépen automatikus beállításokra visszaállítva az adaptert működnie kell a kapcsolatnak. Ha a beállított ip-címen nem éred el a xiaomit, akkor másik ip-t kapott a fő routertől, de ebben az esetben szerepel a listán.
Mivel nekem a fő routerem is padavanos, a hálózati térképen minden gép megjelenik, a switch módban lévő routerek is. -
enginev3.0
félisten
válasz
woodworm #291 üzenetére
Próbáltam
Átraktam bridge+AP módba a wifit semmi
Majd WAN címet beállítottam fixre, ddnsnek és átjárónak beállítottam a fő router Ip címét
Próbáltam hogy a második routert 192.168.1.1 helyett 2.1re állítom
Sehogy nem jó a net rajta
Ha esetleg be is jön valamikor a net tok random akkor meg lassú, vagy épp olyankor a fő routeren is bedoglik a netMár nem értem
Alapból elégnek kéne lennie hogy bridge módba állítom a wifit de semmi
Csak nem úszom meg a kábeleket -
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #288 üzenetére
A böngészőben beírva az új ip-címét, amit korábban a fő router tartományába tettél, ugyanúgy el kell érd.
(#286) hunaqua
Amikor az fw összerakása során állítod a konfigurációt, nem az autoeditort választod, hanem a manuális szerkesztést és az adott a sor elejéről kiveszed a kommentet. -
enginev3.0
félisten
Na de ezt nem értem meg, ha atrakom AP módba akkor teljesen megszűnik létezni, még a fő routerben sem látom sehol, csak a wifit látom
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #282 üzenetére
Pont ez az, ilyenkor kikapcsol a dhcp szerver és nincs címzés. Vagy elé kell rakni kábelen a fő routert, hogy kapjon címet, vagy pedig a rácsatlakozó pc-n kell fix címet megadni ugyanabból a tartományból. Végig lehet ezt zongorázni, csak ügyelni kell, hogy végig elérd a routert.
(#283) FingR86
Kifutó termék, tavaly ilyenkor 14-15 ezer volt akciózva. Igaz még így is majd duplája a xiaominak. De vegyük hozzá, hogy ez most jelentős akcióban van, majdnem egy árban van sokszor a sima 3-assal. Az ugyanilyen procit tartalmazó pro, dupla sávszélt tudó wifivel 30-ba kerül. -
enginev3.0
félisten
válasz
woodworm #276 üzenetére
Beállítottam Brigde + ap módra, ment, úgy is, hogy nem volt semmilyen kábel rákötve a routerre, de amint átállítottam a routert az administration fül alatt Access Point Mode (AP) -ra, megszűnik csatlakozni a wifi
Bár úgy látom, hogy ennél a routernél a Access Point Mode (AP) csak akkor megy ha kábelen rá van kötve a fő router
-
woodworm
veterán
Forgattam saját fw-t, először alapbeállításokkal. Elmondhatom, hogy egy minimálisat csalódtam a router wifi tudásában. Van egy majdnem ugyanilyen alapokra építő d-linkem, a dir-860l b1. Kisebb flash, kevesebb ram, 2,4 GHz-en régebbi wifivel és belső antennákkal. Azon is a saját fw-m megy, módosított power limit fájlokkal.
A két router egymástól egy méterre, a mérés kb. 9-10 méterre, egyenes rálátással telefonnal. A xiaomi majd' 10 dBm-mel elmarad a dlinktől.
Leforgattam a padavant ugyanazzal a beállításokkal a xiaomira is, mint a dlinkre. A külső antenna és az emelt power értékek dacára, továbbra is elmarad a dlinktől. Úgy tudom majdnem azonos értékekre hozni, ha a dlink marad eu régión, a xiaomit átrakom usa-ra (talán egy hajszállal még mindig gyengébb).Mindenesetre a soc erős, engedélyeztem a magasabb órajelet. A több rammal valószínűleg több klienst is elbír, bár a dlink sem gyengélkedett eddig.
-
n_stolz
tag
Rendelnék a fent említett routerből. Tudtok esetleg kuponkódot valamelyik "kínai" oldalra?
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #277 üzenetére
Nem próbáltam még csak kábelen. Ha nincs mögötte a beállítás alatt a főrouter, akkor közben csatlakoztatni kell vagy fix ip-t állítani.
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #275 üzenetére
A lan ip-címét átírod a fő router tartományába, átkapcsolod ap módba, majd a kiválasztott sávon bridge+ap módba állítod a bridge fülön.
Így azonos hálòzaton lesznek a kliensek. -
enginev3.0
félisten
Kész
Na most hogy rakom Wifi repeater módba?
-
hunaqua
addikt
válasz
enginev3.0 #273 üzenetére
..úgy legyen.
-
hunaqua
addikt
válasz
enginev3.0 #271 üzenetére
Arra leszek kíváncsi,hogy mennyi lesz ezeknek az élettartalmuk.
-
hunaqua
addikt
válasz
enginev3.0 #269 üzenetére
Jó kis cucc.
-
enginev3.0
félisten
Megjött a második router, jól összenyomkodták szegény dobozt
-
emeritusz
tag
válasz
Brandynew #267 üzenetére
Nem lejáratás, a posta terjeszti. Nézd meg a v*terafutar.hu oldalon, ezt írják:
2017.12.31-ig a szállítást 2-3 munkanapra vállaljuk. Köszönjük megértésüket. (Egynapos csomagoknál!!!)
2017. november 15 és 2017 december 31 között a háznál történő felvétel szolgáltatás nem elérhető.
A saját üzletüket rontják, mert nem képesek normális bérért több embert alkalmazni a csúcsidőszakban....).
-
woodworm
veterán
Úgy néz ki most már én sem a levegőbe beszélek, a postás kopogtatott és hozta a csomagot. A hírek alapján pedig gyanús volt, hogy akár januárra is csúszhat az érkezés.
-
woodworm
veterán
Lede alatt nem tökéletes a wifi driver! Ha nem tudsz valamit Optware/Entware csomagként telepíteni és csak ott elérhető, akkor kompromisszumra kényszerülsz.
A másik topikban, ahol hasonló hardver a téma, ő is a padavant használta mielőtt dobozolta. Bár az áttérés megkönnyítése az ő érdeme volt, ehhez pedig egyedi lede build kellett. -
woodworm
veterán
Egyik sem egy erőmű.
Nálam a j1900-as gép 380 Mbites letöltést produkál speedtesten, és ebben "normális" hálózati chip van. A nem mai i5-ös notebook sem viszi az 500 Mbitet.
A minigépek között nem ritka amelyiket belső usb-re csatlakozó ethernet vezérlővel szerelik. Ha az a vezérlő usb2-es, akkor adott a 250 Mbit elérhető sebességi korlát.
Persze nem mondom, hogy ez a probléma oka, de érdemes lenne egy normális géppel letesztelni, ami biztosan tud ekkora sebességet kezelni. -
hunaqua
addikt
válasz
woodworm #257 üzenetére
Be, Lan és Wlan
Ez a teljes történet
Egy 200-as net volt,és egy TP-Link open-wrt alatt. Hozta a 200-at simán.Novembertől a környék automatikusan 1000 lett. Továbbra is 200-250 volt amit mérni tudtam,de ez természetes volt,mert a meglévő router az open-wrt miatt nem tud 250-nél többet. Ezért cseréltem most a Xiaomi 3G-re Padavan alatt,mert az tudja elvileg a gigabitet. Tegnap beüzemeltük,de a sebesség nem változott.Ekkor a barátom macbook-jával mértünk direktbe,az is 250 volt.Elküldtem a digi-nek,jöttek is nagyon hamar,ez nagy jó pont Nekik.Kicserélték az optika végén a csatit, és 920-at mértek (előtte nem is mértek). Valószínű akkor az jó.Viszont továbbra is a router-ből mérve 250.
-
woodworm
veterán
Amikor két öreg székely beszélget! Bor van előttetek az asztalon?
@hunaqua
Fttb vagy ftth?
Ha utóbbi, akkor a routerben van beállítva a pppoe vagy a digi készülékén?
Az ipv6 aktív?
Milyen géppel méred? -
hunaqua
addikt
válasz
enginev3.0 #252 üzenetére
Padavan?
-
ginola
addikt
Sziasztok
Lenne olyan vállalkozó kedvű egyén Székesfehérvár környéken, aki tudna segíteni Pavavanosításban?
Kérem írjon privátot.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem terveztem blogbejegyzést írni, bemutatóra pedig pláne nincs időm sajnos, viszont többen is megkerestek a gyári...
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Milyen routert?
- EA Sports WRC '23
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kedvenc zene a mai napra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Fotó állvány eladó
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest