Hirdetés

2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-03-12 16:12:00

LOGOUT.hu

Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#351) Headless válasza akos86 (#349) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Esetleg team viewerrel, ránéznék a routerre, ha lehetséges, lehet hamarabb megoldódik a probléma, mint összevissza pakolgatod a mentéseket, amúgy az acces denied az jó lett volna... Akkor már működött az oldal... Csak nem volt beállítva root jelszó, vagy a beállítás óta nem volt újraindítva. Írj egy pü-t

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#352) akos86 válasza suste (#350) üzenetére


akos86
(fanatikus tag)

Hostname OpenWrt
Model TP-Link TL-WR741N/ND v4
Firmware Version OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530)
Kernel Version 3.10.49
Local Time Fri Jun 19 23:22:45 2015
Uptime 3h 30m 3s
Load Average 0.01, 0.04, 0.05

Abit LX6-os alaplapot keresek! 3dfx, gone but never forgotten...

(#353) suste válasza akos86 (#352) üzenetére


suste
(Topikgazda)

ahogy HeadLess is írja, be kéne kötnöd a valahogy a hálózatba a gépedet/routert (TV=tcom-pc-tplink, vagy SSH=tcom-tplink), hogy rá tudjunk nézni

olyan egyébként nincsen, hogy a 741-gyel nem megy
ha openwrt BB van rajta, akkor tökmindegy milyen router, az extra webes felületnek be kell jönnie
sőt még a wifi-extra oldal nyújtotta szolgáltatásoknak is menniük kell, mert úgy lettek megírva, hogy lekérdezi a wifi eszközt, mielőtt beállítja (a routereknél eltérő lehet a device név).....

amikor a acces denied-ig eljutottál, akkor volt jelszó beállítva a routeren és volt újraindítás is?

(#354) akos86 válasza suste (#353) üzenetére


akos86
(fanatikus tag)

Minden rendben volt!

Headless segítségével sikerült beállítani mindent. Sőt találtunk egy kettő foltoznivaló dolgot is, nem kevés idő ment rá, de mindenképp megérte.

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

Abit LX6-os alaplapot keresek! 3dfx, gone but never forgotten...

(#355) vzoli1987


vzoli1987
(fanatikus tag)

belkin n750 db-hez keresek openwrt firmwaret de én itt nem látok ilyet

http://downloads.openwrt.org/chaos_calmer/15.05-rc3/ramips/rt3883/

itt van minden paraméter hozzá.: https://wikidevi.com/wiki/Belkin_F9K1103

[ Szerkesztve ]

Huawei P9 Standard Edition | EVA-L09 EMUI 5 | TP-Link WDR4300 (openwrt CC) | rooted // Samsung Smart TV UE40F5300 (SamyGo rooted) // VU+ DUO 2 Kodi 17.6 Krypton :)

(#356) suste válasza vzoli1987 (#355) üzenetére


suste
(Topikgazda)

(#357) vzoli1987 válasza suste (#356) üzenetére


vzoli1987
(fanatikus tag)

ezt már én is átnyálaztam, de nem lettem előrébb

Huawei P9 Standard Edition | EVA-L09 EMUI 5 | TP-Link WDR4300 (openwrt CC) | rooted // Samsung Smart TV UE40F5300 (SamyGo rooted) // VU+ DUO 2 Kodi 17.6 Krypton :)

(#358) suste válasza vzoli1987 (#357) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Pedig van ott tobb lenyeges dolog is:
-jo lehet ra az az fw
-ha mukodik a gyari recoveri, akkor nyugodtan probalkozhatsz...,akar a vasalod fw-jevel is :).

JA! EZ NEM IDE VALO, HANEM PL AZ OPENWRT TOPICBA!

(#359) herka


herka
(újonc)

Üdv mindenkinek!

Az alábbi problémáim vannak a WDR-3600 -as (még kék) routeremmel, mióta feltettem a suste/HeadLess@OpenWrt@0.7 Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530) -es verziót.
A 0.6-tal eléggé jól működött, a 0.5 nem volt annyira stabil.
A /overlay felcsatolását az egyik SUSTE verziónál elfelejtette a rendszer.
Mielőtt a 0.7-esnél felbütyköltem volna az overlay-t, a transmission webes GUI-ja működött, azóta pedig össze van borulva.

LuCi -ban a "Szolgáltatások" fülre kattintva ez fogad:

XML feldolgozási hiba: nem jól formázott Hely: https://openwrt.lan/cgi-bin/luci/;stok=ca71408f586f7a694fd976ce3b5b4efb/admin/services/ 124. sor, 12. oszlop:
<iframe id=frame width=100% height=750px allowfullscreen></iframe>
-----------^

Csatolások:

Transmission most így néz ki:

Van valakinek valami tippje ezekkel kapcsolatosan?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#360) Headless válasza herka (#359) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Igen hibás a javascript, az automata, javascript/css kicsinyítő (yui compressor) hibázott a jquery-min.js-ek esetében. Valamint a hozzátartozó css-eknél. Este csinálok egy mentést a jó javascriptekkel/css-ekkel. Azzal jónak kell lennie. Addig is használj remote_gui-t :D úgyis sokkal jobb az.

Az az egyetlen 0.7 wdr3600-nál közel nem a véglees 0.7.

LuCI/szolgáltatások menűpont. Próbáld meg másik böngészővel. Lehet amit használsz nem támogatja az iframe html tag-et. De végülis sokról nem maradsz le. Mert 9092-őn továbbra is eléred a kiegészítő felületet.

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#361) Headless válasza Headless (#360) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Huhuu most nézem belepiszkáltàl a csatolási pontokba is. Ez így teljesen felesleges, nem egyszer leîrtuk már suste-val. Nem szabad/kell létrehozni csatolási pontokat luciban. Írj rám egy privátot nap közben egy közvetlen eléréssel, skype pl. Este hazaérek ott áttudom küldeni a fájlokat.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#362) herka válasza Headless (#361) üzenetére


herka
(újonc)

A csatolási pontokba nem a lucival piszkáltam bele, hanem kézzel szerkesztettem a /etc/config/fstab -ot.

Egy javaslatot is tennék az új firmware-hez:
vagy szedjétek ki belőle a csatolási pontok menüt, vagy tegyétek csak olvashatóvá a rajta lévő állítási lehetőségeket.

Ubuntu alól sem a 40.0-s Firrefox, sem Chromium 44.0.2403.89 Ubuntu 14.04 (64-bit), sem az Opera nem tudja megnyitni az iframe -es oldalakat, szóval szerintem nem böngésző kérdéses a téma.

Ha a /overlay-t nem csatolom fel, akkor a Szolgáltatások oldal működik.

A 9092-es porton valami miatt nem engedte a /overlay felcsatolását a rendszer.

(#363) herka válasza herka (#362) üzenetére


herka
(újonc)

LuCI/szolgáltatások menűpontnál nem csak a www_suste nem érhető el, hanem az összes többi sem!
Azaz pl. sem a minidlna-t, sem a transmission-t nem tudom innen babrálni.

(#364) suste válasza herka (#362) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Nem fogjuk letiltani a csatolasi pontokat, mert ha valaki kikapcsolja az automountot, akkor hasznalhatja az fstab-ot lucibol.
Ha valaki veszi a faradsagot es elolvassa a readme-ket, akkor rajon, hogy alapbol nem kell piszkalni a csat.pontokat/fstabot.

Az opemwrt-s feluleten teljesen jol mukodik a menu, en is azt hasznalom. Valamit nem jol csinalsz.
De ha vegkep nem boldogulsz vele, akkor ott a bootstrap felulet!

(#365) Headless válasza herka (#362) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

"A csatolási pontokba nem a lucival piszkáltam bele, hanem kézzel szerkesztettem a /etc/config/fstab -ot."
Lényegtelen, az eredmény ugyanaz, ráadásul mindkettő felesleges.

"vagy szedjétek ki belőle a csatolási pontok menüt, vagy tegyétek csak olvashatóvá a rajta lévő állítási lehetőségeket."
Ezt már én is mondtam sustenak :D

"Ha a /overlay-t nem csatolom fel, akkor a Szolgáltatások oldal működik."
Ez és az első pont alapján úgy értelmezem, hogy extrootot magadtól csináltad, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez azzal kimerült, hogy szépen létrehoztad a csatolási pontoknál (vagy fstabban) és kész. Nah de ez nem elég, a teljes /overlay tartalmát is rá kell másolni az extrootra. Valószínű ezért nem éred a szolgáltatásokat.

"A 9092-es porton valami miatt nem engedte a /overlay felcsatolását a rendszer."
Mit értesz azon, hogy nem engedte?Tök véletlenül nem GPT particiós HDD-n akartad létrehozni? (2,2TB-nál nagyobb). Le is írtam felugró ablakban, hogy ezen méretű HDD-k particionálását nem tudja megcsinálni a router, géppel leformázod live linuxal, és extrootot a remove data-s 3.1 opcióval tudod csatolni...

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#366) herka válasza Headless (#365) üzenetére


herka
(újonc)

Igen, az extroot-ot magamtól csináltam, a [link] alapján, a következő parancsokkal:

umount /dev/sda2
reboot
mkfs.ext4 /dev/sda2
mkdir /mnt/sda2
mount /dev/sda2 /mnt/sda2
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /mnt/sda2 -xf -

Ez után a /etc/vconfig/fstab -ot szerkesztettem.

config mount
option target '/overlay'
option device '/dev/sda2'
option fstype 'ext4'
option enabled_fsck '1'
option enabled '0'

A HDD nem GPT-s, 640GB-os WD Passport lemezke, ami már kb. 2. éve működik.

Mit értesz azon, hogy nem engedte?
Úgy emléxem, hogy a 9092-es porton a 3.1. Existing partition format or remove data, résznél nem volt választási lehetőségem a - DriveNumber (/dev/sda): utáni lenyíló üres volt.
Lehet, hogy újraindítás segített, most ott van mind a 3 partícióm.

(#367) herka válasza suste (#364) üzenetére


herka
(újonc)

Alapból nem is piszkáltam volna, ha működött volna úgy, ahogyan előtte is. :)
Ha jól emléxem, a 0.5 -ös verzió körül kezdett el nem működni (azaz nem csatolta fel a /overlay-t).

(#368) Headless válasza herka (#366) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Hát ha ezt a parancsot ctrl+c majd jobbklikkel lefuttatod ssh-n nem fog sokminden történni, ugyanis ami a reboot után van, meg sem fog történni, ráadásul, még lehet hogy össze is keverné a dolgokat, ha több hdd lenne, de tegyük fel az nincs. Más az automount formázás után felcsatolja a hdd-t szóval kell egy umount, mielőtt mountolsz. és csak utána "másolhatod" fel az overlay tartalmát tar-al. Ez a csatolás meg megint olyan ha netán valamiért két hdd van és újraindul a router keveredés lehet, akkor már inkább UUID alapján kéne csatolni. Nah meg bekapcsolni sem árt :D enabled '1'

Én egy factory resetet javaslok, majd felrakni a legfrisebb format.tar.gz mentést suste.besaba-ról, ugyanis a 0.7-ben nem az van még. Majd 9092-őn csatold fel az extroot-ot. 3.1-el. És nézd meg akkor mi van a szolgáltatásokkal. mert szerintem az extroot készítésnél úszott el valami, ugyanis te is írtad addig működik, amíg fel nem csatoltad. Az a format nemrég volt tesztelve, ami fent van épp.

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#369) herka válasza Headless (#368) üzenetére


herka
(újonc)

A formázást és a /overlay -re másolást természetesen nem copy-paste -tal csináltam, hanem külön-külön, kézzel adtam meg.
A reboot parancs után természetesen újra be ssh-ztam a routerre.

A formázás után pedig "df -h" -val megnéztem, hogy fel van-e csatolva a /dev/sda2 és nem volt.

Már kb. 10 éve linuxozok, nem user szinten...

Ha az extroot készítésénél van a gond, akkor az is megoldás lehet, ha /overlay csatolását kiszedem a /etc/config/fstab - ból, és rerboot után (ha nincs felcsatolva) a 9092-n formázom és felcsatoltatom a Mounting, Partitioning and formatting -> 3.1 -es ponttal /overlay -ként?

Vagy mindenképpen a legfrisebb format.tar.gz mentést kell feltennem, ahogy írtad?

(#370) Headless válasza herka (#369) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Ha nem akarsz factoryt, akkor kikapsolod a routert, kihúzod a hdd-t/pent. Ekapcsolod, fstab configból kitörlöd a dolgokat. Lecsekkolod, hogy úgy működiknek-e a szolgáltatások, ha igen örülsz. Leszeded a legfrisebb format.tar.gz-t felmásolod a routerre, mentésként vagy csak szimplán kitömöríted a gyökérbe. Ha mentésként csináltad oké, ha nem akkor reboot. Visszadugod a hdd-t miután bebootolt. 3.1-el felcsatolod és kész.

Ha a szolgáltatások menűpont az extroot nélküli bootoláskor sem mentek, akkor nézz bele a /overlay/usr/lib/luci mappába, esetleg ki is törölheted, ha látszik, benne valami, majd reboot. Bár ebben az esetben én tuzi csinálnék egy factory resetet gyorsabb mint keresgélni, hogy hol úszott el a dolog.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#371) donmackó


donmackó
(őstag)

Üdv!

Ezek mik lennének?:

Sat Aug 8 15:53:16 2015 daemon.notice vnstatd[2214]: vnStat daemon 1.11 started.
Sat Aug 8 15:53:16 2015 daemon.notice vnstatd[2214]: Monitoring: br-lan
Sat Aug 8 15:53:16 2015 daemon.notice vnstatd[2214]: Traffic rate for "br-lan" higher than set maximum 100 Mbit (18446744073709110489->4288901800, r167 t17592185902339), syncing.
Sat Aug 8 15:53:16 2015 daemon.err vnstatd[2214]: Error: Interface "br-lan" has previous update date too much in the future, exiting.

A másik meg:

miniDLNA állapot

A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 0 videó, 0 kép fájl található.
Pedig 449.03 GB-nyi cumó van a hdd-n (vegyesen film, zene, lemezképek, családi képek, stb), elvileg lehetne miből válogatni neki. Maga a szolgáltatás működik mert tudok UPnP/DLNA-s progikkal filmet nézni.

Suste 0.7 + 7.2 backup + (mit tudom én mikori) full service backup van fenn.

Release the cable hounds!

(#372) suste válasza donmackó (#371) üzenetére


suste
(Topikgazda)

vnstat: gondolom nagyobb a neted mint 100Mbit/s
konfigfájlban lehet állítani, hogy mi legyen a max....

minidlna: mint már írtuk többször, a 3600-asnál fellelhető 0.7 egy tesztverzió (volt)
már le is szedtem egyébként
a minidlna bugot javító fájl is kimaradt belőle
a véglegesben benne lesz.....majd frissítsd fel, ha kikerül....

(#373) donmackó válasza suste (#372) üzenetére


donmackó
(őstag)

Igen. 240/20-as netem van. Akkor a miniDLNA-val meg nem foglalkozok elvégre működik.

Release the cable hounds!

(#374) suste


suste
(Topikgazda)

Besaba/Hostinger szolgáltató letiltotta az FTP elérést, ezért áttérünk másik szerverre.
Az új cím: http://susteopenwrt.ipdns.hu

(#375) Headless válasza suste (#374) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Donmackó még ne frissítsd fel a 0.7-et megpróbálom rávenni ezt az "akaratos" embert :D, hogy forgassa mán le újra. Mert ez a szervercsere még nincs benne a jelenleg fent lévő fájlokban :D

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#376) donmackó válasza Headless (#375) üzenetére


donmackó
(őstag)

Ok. És jelzem hogy átírtam a vnstat.conf-ban a sávszélességet 300 Mb/s-re, azóta nem dobálja a hibát. Annál nagyobb úgy sem lesz. :R

Release the cable hounds!

(#377) suste válasza Headless (#375) üzenetére


suste
(Topikgazda)

már letöröltem a 0.7-eket....... :))

(#378) donmackó válasza suste (#377) üzenetére


donmackó
(őstag)

Lenne némi észrevételem (a félre értések elkerülése végett):

Van a changelogban egy ilyen bejegyzés amit ki akartam próbálni -> +Luciban új funkció: luci/hálózat/felélesztés hálózaton keresztül (WOL)

Ez a bejegyzés ide tartozik -> 6. frissítés, suste@openwrt@0.7, (2015.06.26)
A baj a dátumokkal van mert ez 06.26, viszont ami meg letölthető frissítés az meg a backup-TpLink-2015-05-27-suste@0.7.tar.gz, vagyis 05.27-ei.

Én meg a láma fejemmel kereshetem a WOL-t ha egyszer benne sincs. ;]

Release the cable hounds!

(#379) Headless válasza donmackó (#378) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

WOL, az semmi extra, mintha luciból telepítenéd... Azok a mentések ősrégiek...A "legfrissebbek" a servicesbackupban lévő fájlok. Valójában a ténylegesen legfrissebbek csak nálunk lesz mindig :D

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#380) donmackó válasza Headless (#379) üzenetére


donmackó
(őstag)

Az odáig mind szép és jó hogy ugyanaz mint amit letöltök a szoftverek között de mégis feelingesebb lett volna a beépítettet használni. ;] A sevicesbackup meg túl félrevezető mert én nem ott keresem sosem a frissítést, onnan csak ha egy-egy alkotót akarok frissíteni...

Release the cable hounds!

(#381) Headless válasza donmackó (#380) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

A servicesbackupban van x_full, meg x_4mb vagy micsoda ezek tartalmazzák a lucis módosításokat, meg egyéb dolgokat, amik régen voltak azokban a manuálisan készített mentésekben. Amúgy a wol-t biztos, hogy nem rakta bele mentésbe, mert minek. Knockd is csak azért van, mert abból a BB-s leterhelte a routert. Ott a leírásban arra utalt suste, hogy a hivatalos 0.7-es FW-ben benne lesz a wol is, mert nagyon pici, elfér.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#382) donmackó válasza Headless (#381) üzenetére


donmackó
(őstag)

Mindegy. Felraktam magamnak a WOL-t plusz hozzá a luci app-ot. Amúgy az xfull- nonconfigured backup-ot feltettem.

Release the cable hounds!

(#383) suste


suste
(Topikgazda)

Sziasztok!

Felkerültek a 0.7-es fw-k. Ennek örömére kicsit rágyúrtunk a dizájnra pihenésképpen :)) :

Természetesen a 0.7-be így már nem került bele, de majd az első backup.tar.gz-vel felrakható lesz.
A 0.7 changelog még nem áll halyzet magaslatán sajnos. Nagyon sok dolog változott még az utolsó napokban is....majd frissítem....

Visszajelzések jöhetnének pozití és negatív is. De ha hibáról van szó, akkor használjátok a "Debug" funkciót a fejléc alatt. Ha nem tölt be az oldal, akkor megtalálható a "/tmp/debug_out" alatt is, amit el tudtok küldeni.

Üdv:
suste/HeadLess

[ Szerkesztve ]

(#384) donmackó válasza suste (#383) üzenetére


donmackó
(őstag)

És fenn van:

Látom a megszokott módszer még működik: Firmware flash -> átállítás switchnek -> Csatolási pontoknál mindent töröl -> 9092 mount résznél mindent unmountol -> automount off -> sdax csatol overlaynek -> reboot -> és be is kapcsolt az automount minden a helyén. :C

Release the cable hounds!

(#385) donmackó


donmackó
(őstag)

Érdekes ez a debug funkció nem tudom hogy elküldte-e, ezért leírom ide is. Nem akarja átlinkelni a vnsat grafikonokat a 9093-ra (pedig lenne mit):

Pedig kipróbáltam hogy a wifi analizátort meg átrakja:

Release the cable hounds!

(#386) Headless válasza donmackó (#384) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Firmware flash -> átállítás switchnek -> Csatolási pontoknál mindent töröl -> 9092 mount résznél mindent unmountol -> automount off -> sdax csatol overlaynek -> reboot

Firmware flash, beállítások megtartása nélkül gondolom.

Switch oké

Csatolási pontoknál törölni (nem üres alapból?)

Umount elvileg már szükségtelen 0.7-ben mert a 0.6 gyermekbetegsége javítva, hogy le kelljen csatolni, megteszi ő. Tehát 3.1-et futtathatod úgyis, hogy felcsatolva van. Persze ártani nem árt :))

Automount off (minek?)

Sdax gondolom a fent említett 3.1

Reboot automatikus gondolom. De az automount mitől kapcsolt vissza vagy te kapcsoltad vissza?

Köszi a gyors tesztet, legalább azt tudjuk, hogy az automount jónak látszik továbbra is 3.1-el egyetemben nem csak nálunk megy ;)

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#387) donmackó válasza Headless (#386) üzenetére


donmackó
(őstag)

Csatolási pont nem üres alapból, a swap-ot és az mnt-t csatolja már első reboot után. Ezért törlöm őket a csat.pontoknál. Majd a 9092-n szintén ott a swap a csatolt cuccoknál ezért kell megint az unmount. Majd az automount kikapcsol és a3.1-gyel megcsinálom az overlay-t. Rebootol magától egyet ha kész, és csodák csodájára megint magától megy az automount és fenn van az overlay az mnt és a swap is csatolva. szoval ott valami automatikusan elindítja az automountot. Már megszoktam ezt a művészkedést. A 9093-ra ötlet?

Release the cable hounds!

(#388) Headless válasza donmackó (#385) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Áhh a legelső hiányosság... Ez a plusz almenü setup and use nem kerül átlinkelésre ... mindjárt javítom, te pedig, webcommanderrel linkeld át az index_setup_use.cgi-t a /www_9093/cgi-bin mappába.

debug funkció használata kipipálod, rákattintasz amire akarsz például a www_9093 linkelésre.
Egy példát:

Ez jó az esetek 95%-ában, azonban pl a főoldalon, valamint az egyes alprogramok főoldalán nem. ott az eljárás: pipa a checkbox-ba és utána a "debug mode" feliratba épített gombra katt.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#389) Headless válasza donmackó (#387) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Valamit te elrontasz... :D a 0.7-ben lévő automount semmilyen szín alatt nem csinál semmi csatolási pontot... Véletlenül nem raksz fel valami mentést amiben benne van? Az meg végképp érdekes, hogy kikapcsolod az automountot (a format oldalon disabled, majd set). és utána bekapcsolja...

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#390) donmackó válasza Headless (#389) üzenetére


donmackó
(őstag)

Levideózzam neked? Előbányászom a kamerát és újracsinálom ha kell. Ha kell skype-on adok képernyő képet a switch beállítástól kezdve. :)

Release the cable hounds!

(#391) Headless válasza donmackó (#390) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

lehet végignézném, de még mielőtt bármit csinálnál, tehát, factry reset után rögtön... :D

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#392) suste válasza donmackó (#371) üzenetére


suste
(Topikgazda)

minidlna luci felület most a 0.7-essel jól működik?

(#393) donmackó válasza suste (#392) üzenetére


donmackó
(őstag)

Igen.

miniDLNA állapot

A miniDLNA szolgáltatás aktív, 432 hang, 149 videó, 443 kép fájl található.

Release the cable hounds!

(#394) suste válasza donmackó (#393) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Style mod-ot probaltadad mar?
Eleg ha felteszed az ixmsk-rol az usb3g.tar.gz-t....

(#395) donmackó válasza suste (#394) üzenetére


donmackó
(őstag)

Nem. Én a sima bootstrap is bőven jó. Viszont köszönet a WOL-ért, használom azt is.

Release the cable hounds!

(#396) suste válasza donmackó (#395) üzenetére


suste
(Topikgazda)

nem a lucit style-olja, hanem a 9092-t!
kicsit visszább tettem be képet....
meg HeadLess hsz-ben is látszik....

[ Szerkesztve ]

(#397) donmackó válasza suste (#396) üzenetére


donmackó
(őstag)

Arra gondoltam én is, de azt hittem hogy a lucit is variálja. Jó úgy a 9092 is.

Release the cable hounds!

(#398) vzoli1987


vzoli1987
(fanatikus tag)

az extroot nem akar összejönni a 0.7-ben wdr4300-nál, miért nem? 0.6-nál működőtt

Huawei P9 Standard Edition | EVA-L09 EMUI 5 | TP-Link WDR4300 (openwrt CC) | rooted // Samsung Smart TV UE40F5300 (SamyGo rooted) // VU+ DUO 2 Kodi 17.6 Krypton :)

(#399) vzoli1987 válasza vzoli1987 (#398) üzenetére


vzoli1987
(fanatikus tag)

ezt dobja fel a formázódnál

Mount partition.

NTFS signature is missing. Failed to mount '/dev/sda1': Invalid argument The device '/dev/sda1' doesn't seem to have a valid NTFS. Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around? mount: mounting /dev/sda1 on /tmp/overlay failed: Device or resource busy

de miért akarja ntfs-be particionálni amikor ext4 van megadva?

[ Szerkesztve ]

Huawei P9 Standard Edition | EVA-L09 EMUI 5 | TP-Link WDR4300 (openwrt CC) | rooted // Samsung Smart TV UE40F5300 (SamyGo rooted) // VU+ DUO 2 Kodi 17.6 Krypton :)

(#400) Headless válasza vzoli1987 (#399) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Hogyan próbálod csatolni melyik opcióval (3.1, 2.1,2.2 stb... ), csináld debug opcióval és küld el a tartalmát... logreadet hiába olvasod az ntfs hibának nem sok köze van.. az csak az automount mert type nélkül csatol és végig próbál mindent de ez a kezdetektől így van... debug kimenetet küld el. Jaj most jut eszembe ez extrootnál nem fog menni... :S:D mert a tmp-be mentett debug törlődik reboot kor... :S Ránézhetnék esetleg?

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.