Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-03-12 16:12:00

LOGOUT.hu

Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101) donmackó válasza dmc (#100) üzenetére


donmackó
(őstag)

Akkor időzíts egy naponta lefutó minidlna rescan-t a cronba a :8081-en.

Release the cable hounds!

(#102) donmackó


donmackó
(őstag)

Látom van új frissítés. Fel is dobtam gyorsan. :D A Run command-ot láttam, és azon kívűl van még valami új? Valami képekről olvastam a leírásban.

Szerk: Látom van a 808-en szép új HOME gomb is.

[ Szerkesztve ]

Release the cable hounds!

(#103) suste válasza donmackó (#102) üzenetére


suste
(Topikgazda)

képek?

a readme-ben és a blogban megtalálsz minden infót

(#104) donmackó válasza suste (#103) üzenetére


donmackó
(őstag)

Favicon.ico <- erre hittem hogy van valami kép, holott ezek csak ikonok. :B

Release the cable hounds!

(#105) suste válasza donmackó (#104) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Jaaa, az csak kozmetika:).
Inkább az automount-tot próbáld ki...

(#106) zsolti.22 válasza donmackó (#102) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

Milyen új frissítés, miről maradtam én le?

无双导引

(#107) donmackó válasza zsolti.22 (#106) üzenetére


donmackó
(őstag)

[link] Frissült a 0.5-ös backup. A leírásban benne van hogy mik frissültek.

Release the cable hounds!

(#108) zsolti.22 válasza donmackó (#107) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

Wow, köszi, jó hír, megvárom a hivatalost =)

无双导引

(#109) suste válasza zsolti.22 (#108) üzenetére


suste
(Topikgazda)

az még sokára lesz, és mivel ez csak backup, ezért nem lehet belőle bajod (mindíg csak az új dolgok vannak benne, semmi máshoz nem nyúl)
nyugodtan tedd fel, és teszteld az új dolgokat, és persze oszd meg a tapasztalataidat, hogy majd a végleges fw-ben tényleg jól működjön minden....

(#110) zsolti.22 válasza suste (#109) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

250-es nettel nézted már? Most egy 1043nd V2-re tettem fel a firmware-t (0.4), GTS Hungary LTD-t kiválasztva szervernek letöltésre csak 165 Mbit van meg, http letöltéssel meg egyelőre 17,2 MB/s volt a rekord.

Olyat egyébként lehetne, hogy tűzfalszabályoknál meg lehessen adni több forrás IP címet, hasonlóan, ahogy az NTP szervereknél is?

无双导引

(#111) suste válasza zsolti.22 (#110) üzenetére


suste
(Topikgazda)

20Mbites netem van, és nem is tervezek sokkal nagyobbat:)

Azt sajnos én is észrevettem, hogy ahogy fejlődik a kernel, úgy csökken a NAT sebesség :((( .
Agyáriban meg ott a hardveres.....szóval inkább azon kéne lenni, hogy javuljon.
Pár éve a 1043v1-ből (400Mhz/32MB) ki lehett hozni 300Mbitet, most meg az erősebbekből (720Mhz/128MB) a felét :Y

(#112) zsolti.22 válasza suste (#111) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

Most még egyszer megmértem egy 1/1 Gbites netről, 242.05/217.3 jött ki. HTTP letöltésben a max 35.5 MB/s (~284Mbit).
Hát igen, a hardveres NAT eléggé megdobja, olyankor 950/950-nel viszi a netet.

Más: felraktam a 0.5-öt :C

无双导引

(#113) zsolti.22


zsolti.22
(őstag)

.

[ Szerkesztve ]

无双导引

(#114) PG989


PG989
(újonc)

Sziasztok!

WDR-3600 + suste Openwrt
1 TB-os winchestert a 8081-es porton formáztam a következőképpen:
64 MB SWAP;
256 MB csatolás /overlay-be
maradék ext4 formátumban torrentre és biztonsági mentésre szánva.

Ennek ellenére elfogyott a telepítésre felhasználható hely, pedig nem telepítettem még semmi komolyabbat.

Képek:

Meg tudnátok mondani, hogy hol rontottam el? Köszi

(#115) donmackó válasza PG989 (#114) üzenetére


donmackó
(őstag)

Nincs rendesen felcsatolva az az overlay. Ha jó lenne így nézne ki (nekem is 256 van neki adva):

Szerintem az a hdd valamikor leszakadhatott, vagy lekapcsolt majd vissza.

Szerk: Ha kiszámolod hogy 56 kb a 15%, abból levonhatod a következtetést.Nézd meg nálam mennyi a szabad hely.

[ Szerkesztve ]

Release the cable hounds!

(#116) suste válasza PG989 (#114) üzenetére


suste
(Topikgazda)

a 2. képen a csatolt fájlrendszerek között nincsen ott az extroot
az látszik, hogy fstab-ba felvette a csatolást (csatolási pontok), de valamiért nem csatolta

két dolgot próbálhatsz meg:

1:-csatolási pontoktól törlöd az sda2 csatolást (256MB), majd router restart
-8081-en formázó, 3.1-es menüpont, beállítod a 2. partíciót, és indítod az "overlay"-es csatolást

ha ismét nem csatolja fel (rendszer/szoftver fülön kb 230MB szabad helynek kéne lennie), akkor
2: -csatolási pontoktól törlöd az sda2 csatolást (256MB), majd router restart
-8081-en formázó, 3.1-es menüpont, beállítod a 2. partíciót, és indítod az "/"-es csatolást

valamelyiknek tuti működnie kell
a 3.1 használatnál figyelj a meghajtó (lap teteje: sdX) és partíció kiválasztásra (3.1-en belül), nehogy másik lemezt/partíciót törölj!

Szerk:
Ha nem tervezel őrült nagy terhelést a routeren (sok torrent egyidejű letöltése), akkor a swap-et nyugodtan kikapcsolhatod, mert a 128MB ram bőven elég. Ne töröld, csak simán vedd ki a pipát előle, mentés/alkalmazás, és indítsd újra a routert. Így ha mégis kéne, akkor bármikor könnyen visszakapcsolhatod.
(#115) donmackó: ezt neked is mondom:)

[ Szerkesztve ]

(#117) suste


suste
(Topikgazda)

azt még elfelejtettem, hogy ha a leszakadás áll fent, ahogy a (#115) donmackó -ben írták, akkor a tápellátást nézd meg
egyébként csak a routertől kap áramot vagy van külön tápja?
esetleg Y kábelt is megpróbálhatsz

(#118) donmackó válasza suste (#116) üzenetére


donmackó
(őstag)

Nekem csak a torrent megy róla, mást nem szolgál ki. Azért kapcsoltam be, hogy nehogy a tudtomon kívül elfogyjon a ram. És így még a load sem volt soha 1.50 felett hiába töltött le 120-150 Mb/s között.

Release the cable hounds!

(#119) suste válasza donmackó (#118) üzenetére


suste
(Topikgazda)

nyugodtan kikapcsolhatod
szerintem inkább lassít a rendszeren, mint hogy gyorsítana, hiszen a HDD-t lassabban éri el mint a RAM-ot
kevés RAM esetén is inkább a DLNA adatbázis elkészítésénél van szükség rá, és persze ha valaki állati türelmetlen, és egyszerre több letöltést indít:)

(#120) donmackó válasza suste (#119) üzenetére


donmackó
(őstag)

Igen a miniDLNA fut rajta, de minek is szednék le bármit ha nem nézem meg. ;] Plusz amikor eléri a 240-es UPC net határát, akkor már igencsak szokott gyorsítótárazni.

Release the cable hounds!

(#121) PG989 válasza suste (#116) üzenetére


PG989
(újonc)

Úgy csináltam (volna), ahogy írtad, de már az első lépés sem sikerül: nem tudom törölni az sda2 csatolást: törlöm, eltűnik a sor majd mentés&alkalmazás után újra megjelenik.

Próbáltam úgy is, hogy előtte az engedélyezés pipát vettem ki, de akkor is visszaugrott alapértelmezésre.

Próbáljam esetleg unmount-olni az egész HDD-t?

(egyébként a HDD-nek van saját, gyári tápja)

[ Szerkesztve ]

(#122) suste válasza PG989 (#121) üzenetére


suste
(Topikgazda)

valszeg annyira kevés a hely, hogy nem tud menteni
törölj valamit amit telepítettél
vagy SSH-n töröld a "/overlay/mnt" mappát, ha van ilyen

(#123) PG989 válasza suste (#122) üzenetére


PG989
(újonc)

Már csomagot sem enged törölni:
"Collected errors:
* opkg_conf_write_status_files: Can't open status file //usr/lib/opkg/status: No space left on device."

A mappa törlését nem tudom hogyan lehet megoldani.

Egyébként mielőtt betelt volna a tárhely az unrar-t szerettem volna telepíteni, törölhető valamiképpen a (feltételezhetően) csak félig feltelepült csomag?

B terv: Ha ezt a parancsot alkalmaznám: mtd -r erase rootfs_data
akkor a torrent, samba, mindlna stb beállításaim megmaradnának?
parancs forrása itt

[ Szerkesztve ]

(#124) donmackó válasza PG989 (#123) üzenetére


donmackó
(őstag)

Szerintem nyomj rajta egy resetet 15-20 másodpercig. Mindent megold. ;] Esetleg ha van MC telepítve, akkor a temp mappát megnézheted nem töltött-e le esetleg torrentet amikor leszakadt a hdd.

Release the cable hounds!

(#125) PG989 válasza donmackó (#124) üzenetére


PG989
(újonc)

Nincs MC-m :(

(#126) donmackó válasza PG989 (#125) üzenetére


donmackó
(őstag)

Akkor WinSCP-vel is meg lehet nézni elvileg. Ha van a temp mappában transmission mappa, akkor biztos hogy töltött oda. Addó én is szívtam ez miatt vargalexen, mert a hd-idle lekapcsolta a vinyót, de vissza már nem kapcsolt,én meg elkezdtem letölteni.

Release the cable hounds!

(#127) suste válasza PG989 (#123) üzenetére


suste
(Topikgazda)

akkor csak a winscp maradt, ahogy már írták is
az FW-s oldalról is tudsz letölteni ilyet, az SSH mappából

vagy nyomsz egy factory resetet, de elötte csinálj mentést, és akkor nem vesznek el a beállításaid....

a 2 közül döntsd el, hogy melyik a jobb neked:)

(#128) PG989 válasza suste (#127) üzenetére


PG989
(újonc)

Végül factory resettel oldottam meg, de akkor sem sikerült csatolnom megfelelően a partíciót (se "/overlay" se "/") :(

Egy pendrájvot kötöttem még a routerre, így működik rendesen :)

Köszönöm a segítségeteket!
Egyébként maximálisan elégedett vagyok firmware-rel, sambán 4-5 MB/sec-el másolok (korábban Vargalex-féle verzióval csak 2, max 3 MB/sec volt).

Köszönöm suste!

(#129) PG989


PG989
(újonc)

A Vargalex-féle unpackTorrent script-et valahogy be lehet üzemelni a suste@openwrt-n?

unrar és unzip fenn van, beállítottam, hogy letöltés után fusson le, de nem akar működni :(

(#130) zsolti.22


zsolti.22
(őstag)

uTorrent forwardot hogyan kellene beállítanom? Akárhányszor tesztelem, mindig sárga pipa van csak, hogy a port nincs nyitva.
Amit beállítottam:
- gépnek fix IP cím
- Tűzfal - Zóna beállítások - Általános boxban a Továbbítás "elfogadás"-ra állítva
- Tűzfal - Zóna beállítások - Zónák boxban a Bemenet, Kimenet, Továbbítás "elfogadás"-ra állítva
- a port továbbítás fülön a megfelelő cél port TCP-n és UDP-n a megfelelő belső fix IP-re beállítva
- a Forgalmi szabályoknál a kívánt port TCP-n és UDP-n felvéve cél port irányban, és engedélyezve is van
- NOD32 IS tűzfalában szintén TCP+UDP-n engedélyezve van a kívánt port

Mindennek ellenére még mindig sárga pipám van csak zöld helyett. Ötlet?

A sok gyári tűzfalszabály amúgy feltétlenül szükséges? Csomó hivatkozás van benne, amit nem is igazán értek, csak a WAN felőli portnyitás részét.

无双导引

(#131) rabbit1975 válasza zsolti.22 (#130) üzenetére


rabbit1975
(lelkes újonc)

Szia!
Szándékosan uTorrentezni akarsz? Nem szeretnéd a transmissiont használni?

Csabi

(#132) suste válasza zsolti.22 (#130) üzenetére


suste
(Topikgazda)

utorrent a pc-n fut gondolom, és már 1000X ki lett tárgyalva, hogy szar az utorrent, nem jól jelzi a port nyitást
fa felteszel melllé egy bittorrentet, akkor látni fogod hogy minden rendben....

ezeket állítsd vissz vagy töröld, mert feleslegesek:

- Tűzfal - Zóna beállítások - Általános boxban a Továbbítás "elfogadás"-ra állítva
- Tűzfal - Zóna beállítások - Zónák boxban a Bemenet, Kimenet, Továbbítás "elfogadás"-ra állítva
- a Forgalmi szabályoknál a kívánt port TCP-n és UDP-n felvéve cél port irányban, és engedélyezve is van

[ Szerkesztve ]

(#133) rabbit1975 válasza suste (#132) üzenetére


rabbit1975
(lelkes újonc)

Nekem szépen megy a transmission. És még gép sem kell hozzá! :)

Csabi

(#134) zsolti.22 válasza suste (#132) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

A Zónáknál visszaállítottam "visszautasításra", de az Általánosnál nem működött a feltöltés, ha visszautasításra raktam, így az is elfogadásra van állítva és most töltenek ezerrel a PC-ről.

@rabbit1975: tudom, hogy van beépített Transmission, de maradok a PC-s verziónál.

Ti használtok deny any jellegű szabályt a megnyitott portok alatt, mint legutolsó szabály?

[ Szerkesztve ]

无双导引

(#135) chris-v


chris-v
(senior tag)

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, mert jelen pillanatban kipróbálni nem tudom a dolgot, de lehet szükségem lesz rá. :)

Hálózat -> wifi -> Felderítés lehetőségnél ha rácsatlakozok egy másik hálózatra, akkor az úgy működik mint normál firmware-el a WDS, vagy csak becsatlakozik a hálózatba mint bármilyen más wifi eszköz és látható lesz a két hálózat minden gépe, mintha csak egy hálózat lenne?
Tehát arra gondolok, hogy külön internet, a másik routeren lévő nem viszi az én sávszélességemet, én se az övét, de látom a hálózatban megosztott gépét, nyomtatóját és ő is az enyémet? :U

Ilyen beállítással gondoltam:

[ Szerkesztve ]

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#136) suste válasza chris-v (#135) üzenetére


suste
(Topikgazda)

ilyenkor a te routereden létrejön egy új interfész (wwan), amivel csatlakozik a másik hálózathoz, ésezt az interfészt a WAN zónához csatolja
tehát ugyan az lesz minden mint alapállapotban, csak most nem kábelen kapja a netet, hanem wifin
vagyis egy NAT-olt alhálót kapsz, ahol te kilátsz oda ahonnan kapod a netet, de onnan nem látnak be, csak amit beengedsz a tűzfalon
remélem így érthető

(#137) chris-v válasza suste (#136) üzenetére


chris-v
(senior tag)

Igen érthető azt hiszem, köszi! :)
Igazából nekem valami olyan megoldás kellene, hogy wifin 2 routert úgy összekapcsoljam, hogy a routerek külön-külön a rájuk kötött netet használját továbbra is, de a hálózatban látszódjanak a 2 routerre a kötött eszközök.
Valami ilyesmi:

Ilyen kivitelezhető valahogy?

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#138) zsolti.22


zsolti.22
(őstag)

Furcsa dolgot észleltem 10 perce. 1043nd V1-es routeren van fent a 0.4-es verzió. Bekapcsoltam a laptopot és várom, hogy egyből csatlakozzon a wifire, amit a router oszt: nem történt semmi. Megnézem az elérhető kapcsolatokat, a már jól ismert SSID is szerepelt a listában, megpróbáltam hát rácsatlakozni. Többször próbálkoztam, de "Kapcsolódás sikertelen" jellegű üzenet jött csak, végül magától rácsatlakozott az eszközre. Letudtam a problémát. Megpróbáltam csak úgy belépni a Luciba, aminek a login oldalát 2(!) perc alatt hozta be. Néztem prociterhelést, de 0.1 környékén volt. RAM-ból 5M szabad volt. Elkezdtem pingetni a google publikus dns-t, ez fogadott:

A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=1853 ms TTL=58
Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=388 ms TTL=58
Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=3370 ms TTL=58
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=1698 ms TTL=58
Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=393 ms TTL=58
Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=1251 ms TTL=58
Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=3097 ms TTL=58
Válasz 8.8.8.8: bájt=32 idő=2928 ms TTL=58
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.

Nem hinném, hogy az internetemmel lenne a baj, mert már maga a router is tetűlassan viselkedett. Kellett legalább 4-5 perc, mire az újraindítást webes felületről meg tudtam tenni. Reset óta minden oké; ilyet még nem láttam. Valakinek van tippje?

无双导引

(#139) HalasKYO


HalasKYO
(senior tag)

Én is beléptem a suste openwrt "klubba" egy wdr4300 assal.
A gondom a következő.
Gáyri FW ről frissítettem, majd átállítottam 192.168.0.1. re a routert megszokás, így van belőve minden a hálón.
Bekapcsoltam a wifit, beállítottam a jelszavakat és kb ennyit csináltam.
Utána akartam mérni speedtestet, de csak 61/5,5 Mbit a 120/10 helyett.
Mit csinálhattam rosszul, van e valamilyen korlátozás a FW ben ?
Eddig UPNP vel ment minden (gyári FW) ha jól értem, most minden portot nekem kell nyitni.
Transmissiont nem használom (legalábbis nem a routeren, arra van dedikált NAS Intel alapú OMV vel)

Amit ki szeretnék próbálni:
WDS - egy ASUS WL-520GU val (korábban DD-WRT, most Tomato FW el.
VPN, hogy kívülről lehessek a belső hálón, tudjak WOL-t küldeni, böngészni a NAS tartalmát stb.

<szerkesztés>
Most kipróbáltam, hogy factory def et adtam neki, csak a jelszót állítottam, semmi mást nem, és a 120 as netből továbbra is csak 61 Mb van. Mi lehet a gond ?

[ Szerkesztve ]

Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

(#140) suste válasza HalasKYO (#139) üzenetére


suste
(Topikgazda)

ide is beírom, hátha valaki csak ezt látja:

sajna nem tudom tesztelni a nagy net sebességeket, mert csak 20/2-es a netem
viszont semmilyen extra beállítást nem eszközöltem ilyen téren, szóval az alap openwrt-vel lehet baj

WDS: gondolom a tplink lesz a master router, így itt csak az AP+WDS módot kell választani a wifi menüben
a többi dolog a másik oldal feladata, és a tomato-t meg nem ismerem....
azt tapasztaltam, hogy sokszor a különbőző wifi chipek nem hajlandóak együtt dolgozni WDS-ként, mert máshogy kezelik,
pl az atheros/broadcom chipek:
atheros nem tudja kezelni az egy interfészre pakolt, vagyis hídba tett wifiket, de a broadcom-nál ez megy
atherosnál ha nem működik a WDS, akkor ehelyett van a repeater-relayd (nem tökéletes, de jobb a semminél:) )

[ Szerkesztve ]

(#141) zsolti.22 válasza HalasKYO (#139) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

Nálam a 250/25-ös UPC-ből egy 1043nd V2 165/25-öt képes kisajtolni.

无双导引

(#142) zsolti.22 válasza zsolti.22 (#141) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

Érdekes, mert Xubuntu 14.10-et live cd-ről bootolva és speedtest.net-et indítva akármelyik budapesti szervert választva megvan a 256.16/25.83 Mbps, lásd:

[link]

Amikor csak 160 körüli letöltést mértem, akkor W7 x64-ről mértem. :F

[ Szerkesztve ]

无双导引

(#143) zsolti.22 válasza zsolti.22 (#138) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

Most kicsit jobban is meg sikerült figyelnem a jelenséget. Elindítottam windows alól egy xubuntu torrentet (soha nem használom a Transmission-t a routeren), majd a letöltés kb. 23%-nál megállt, a windows is jelezte a kis sárga felkiáltójellel a wifi ikonnál, hogy nincs internet.
Pingelni nem tudtam a routert, ssh-n nem értem el. Az IP kiosztása nálam MAC-IP bindinggel van megoldva.

Wiresharkot indítva annyi derült ki, mintha a router ARP táblájából kikerült volna a gépem, mert folyamatosan azt lehetett látni, hogy a router ARP-pal kérdezgette broadcast célcímet használva, hogy mi a gépem MAC-je, amire a gépem válaszolt, majd a router ismét kérdezte broadcast célcímet használva, hogy mi a gépem MAC-je. Ez így ment egy 2-3 percig, majd végül megette az információt és újra működött minden.
Ennek örömére folytattam az image fájl letöltését torrent formájában, ám rövidesen a torrent elindítása után a router magától újraindult.
Azóta ismét elérhető a router (nyilván), minden ok, ismét megy a torrent (egyébként openwrt-vel a torrentek 700 Kbps-nél gyorsabban nem mennek, gyárival simán megvan a 740 Kbps is).

A luci a probléma alatt meg volt nyitva, ott az látszott, hogy ~1400 kapcsolatom volt.

Proci terhelése jelenleg: 2.34, 1.70, 0.84

Túl gyengusz a rouer procija :F

(Nekem nem egyértelmű, de most ez a 2.34 ez most igazából 234%-os terhelés, vagy 2.34%?)

[ Szerkesztve ]

无双导引

(#144) suste válasza zsolti.22 (#143) üzenetére


suste
(Topikgazda)

hát elég kesze-kusza amit írsz:(
250Mbites netről beszélsz, utána meg: openwrt-vel a torrentek 700 Kbps-nél gyorsabban nem mennek
közben: soha nem használom a Transmission-t a routeren

szóval gőzöm nincsen, hogyan és mit mérsz, és hogyan és mit szeretnél csinálni:((

ha nem használod a transmissiont, akkor miért váltottál openwrt-re?
főleg hogy 250Mbites neted van

a load=2, ha nagyon leegyszerűsítem, akkor 200%, de messze nem ilyen egyszerű a dolog...

[ Szerkesztve ]

(#145) zsolti.22 válasza suste (#144) üzenetére


zsolti.22
(őstag)

Igazad van, túl hamar akartam kiadni magamból az információt és túl pongyola volt a fogalmazás!
Tehát: két netem van két különböző helyen: egyik helyen 250/25M (Pest), másikon 6/0.5M (vidék). Ahol a 250/25M van, ott egy 1043nd V2 van (0.4-es openwrt-vel), ahol pedig a 6/0.5M van, ott egy 1043nd V1 (szintén 0.4-es openewrt-vel). Utóbbira azért raktam openwrt-t, mert stabilitást vártam tőle és mivel itt egy VOIP telefon is van, így a QoS sem volt utolsó szempont, meg a jobban testre szabhatóság is fontos volt, illetve a gyári szoftverrel akadtak problémák.

A routerre telepített Transmissiont igazából még a vargalexes féle firmware-ben próbáltam ki, de többet nem foglalkoztam vele és nem is szeretnék a továbbiakban sem; torrent-klienst csak PC-ken használok.

Ez történt ma is, és az előző bejegyzésemben van az eredménye. Azon azért meglepődtem, hogy azokat produkálta, amiket leírtam.
A V2-es routert hiába nyektetem torrentezéssel, meg se érzi (20-25 torrent PC-n futtatva, maximális 3MB/s feltöltéssel). A V1-et meg megfektette egy xubuntu image letöltése és csak ez az egy torrent futott a kliensben, szintén PC-n.

Lehet, hogy csak én várok el túl sokat a V1-től :F (ami ugye fele annyi rammal és gyengébb procival rendelkezik, mint a V2-es utódja)?

Ne vedd ócsárolásnak a hozzászólásomat, továbbra is használni fogom az openwrt by suste-t:)

Szóval ennyire gyenge lenne a V1? (~1400 nyitott kapcsolat a határ?)

[ Szerkesztve ]

无双导引

(#146) osztraksajt


osztraksajt
(őstag)

A biztonság kedvéért rákérdezek:
841N V9-re ha felteszem a megfelelő openwrt-t akkor arra is rámehet a mentésed?

(#147) suste válasza osztraksajt (#146) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Ige, de BB-n teszteltem csak, trunk-on nem tudom, hogy minden működik-e.
Szóval inkább BB-t tegyél fel.

(#148) osztraksajt válasza suste (#147) üzenetére


osztraksajt
(őstag)

Stabil Barrier Breaker 14.07-re mehet akkor. :R

(#149) osztraksajt


osztraksajt
(őstag)

Feltettem a TP-LINK 841N V9.2 routerre a backup változatot, hibátlanul működik. :R

Ipdns támogatás, PPPoE, wifi WPA2, DHCP tesztelve.

(#150) suste válasza osztraksajt (#149) üzenetére


suste
(Topikgazda)

ezekből csak a DDNS+ipdns támogatás az ami az én frissítésemben van, a többi az alap BB érdeme
de gondolom a magyar nyelv is működik a luciban

ami számomra érdekesebb lenne az a wps/reset gombos wifi ki/be kapcsolás, a 8081-es porton működő felület, a crontabos wifischedule, és egyéb leírásban szereplő dolgok

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.