Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:03

LOGOUT.hu

Xperia U - A Kisherceg

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14751) pit stop válasza odrif (#14750) üzenetére


pit stop
addikt

BB-t nagyon dícsérik üzemidőben, főleg többi okostelefonhoz képest.

Más: Akik itt nagyon kikeltek utóbbi időben - főleg új tulajok, ár/érték arányban gondolják át mit kaphatnak ennyiért (Platformon belül) és ezt beleszámítva is nyilatkozzanak :U

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#14752) Fredy02


Fredy02
tag

Üdv!
Honnan is kezdjem, egy ideje már nyúzom az U-t gyári ICS volt rajta B.10 verzió, elég jól ment jó pár alkalmazás jegelése után tűrhető sebessége volt, ettől függetlenül az utóbbi időkben elkezdtem szemezgetni a custom ROM-okkal. Találtam egy jól átlátható cikket amiben minden le volt írva részletesen meg is csináltam a választás az JB eXperience v2.1 re esett sikeresen felraktam ahogyan kell, ezzel nem is volt gond. Használtam két napot végre szépen lagg mentesen működött a kis U. Ez után elkezdtem használni a Lucky patchert egy alkalmazás patchelésére (poweramp) ezzel sem volt gond, aztán nézegettem tovább az alkalmazás lehetőségeit és találtam egy olyat hogy: engedélyek, gondoltam kipróbálom egy játékkal, rá néztem hogy milyen engedélyek kellenek neki, láttam hogy internet, wifi használat gondoltam magamban egy offline játék ne kotorásszon nekem a neten, hát megvontam tőle (gondolván mi baj lehet max nem indul el a játék) ezt az engedélyt majd megnyomtam az: alkalmaz (reboot) gombot. A telefon újraindulása után dobálta ki a hibaüzeneteket: ez leállt, az leállt és nem maradtak abba, be paráztam próbáltam megnyitni a lucky patchert és vissza állítani az engedélyt, de semmi meg sem nyílt, sőt a játék sem volt fent a telefonon. Ezután factory reset segített a dolgon némileg csak a play áruház szerverhibát írt ezért tovább léptem, flashtool-al felraktam a gyári ICS-t wipe-oltam mindent, indításnál minden rendben volt már csak egy üzenetet dob ki miszerint: Some applications will require a data connection and may have some cost. We suggest subscribing to an unlimited internet access package. Further details with your operator és OK, Dont show again. Vissza raktam az JB eXperience v2.1-t az üzenet maradt, működésben nincs gond egyenlőre. Mi lehet ez az üzenet le fordítani le tudom csak az indok nem tiszta a marhaságom eredménye lehet? Találkozott valaki már vele google nem dob semmit rá. Mit kezdjek vele csak okézzam le mindig? Hogy lehet hogy gyári visszaállítással, rom visszarakással, wipeokkal is megmarad? Így belenyúlhatott ez a (UN)lucky patcher? Tudom minek nyúlkálok ha nem vagyok biztos magamban. Na de hát ki gondolta volna hogy egy kis játék engedély ilyen galibát csinál.

[ Szerkesztve ]

S23U

(#14753) motoflug válasza pit stop (#14751) üzenetére


motoflug
őstag

Egyébként nem vészes a telefon. Jó képeket lő,kompakt méretű,csak hát, na.. ;]

(#14754) air válasza odrif (#14750) üzenetére


air
nagyúr

Nálam volt egy Z10 egy hétig. Üzemidő max. 3 nap. Ennyit az U-m is tud.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14755) odrif válasza air (#14754) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Jó neked!
Én 2 db email figyeltettem, ment a viber és telefonáltam is.
A végén az lett hogy reggel 7kor töltőről le és este 6-kor már remegni kellett hogy lemerülünk.
Nekem ebből lett nagyon elegem.

20 éve a Prohardveren

(#14756) Orgi válasza air (#14754) üzenetére


Orgi
őstag

Én U-ról szeretnék Z10-re váltani, nyomkodva eléggé tetszik a bb10, megkérdezhetem mik voltak kb az általános tapasztalataid?

(#14757) air válasza Orgi (#14756) üzenetére


air
nagyúr

Kétségtelen, hogy szép, és tagadhatatlan, hogy gyors. De szinte semmivel sem bírja tovább mint egy Androidos készülék, viszont jóval kevesebb (ingyenes) szoftver érhető el rá. Pl. nincs Opera. BB10-re csak a gyári böngésző létezik. Sicc!
Ha fizetnének érte, akkor sem váltanék Androidról BB-re.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14758) Orgi válasza air (#14757) üzenetére


Orgi
őstag

Elszomorítottál, mert az 50 megás netem miatt létszükséglet nekem az Opera Mini, direkt utánanéztem és láttam hogy van BB-re, de most jobban megnézve az új 10-es BB-re valóban nincsen :(

(#14759) stb


stb
csendes tag

Mikor vásárlás előtt nézegettem hogy mit vegyek elolvastam egy rahedli cikket. Mindenhol az volt írva hogy egyáltalán nincs rosszabb akkuideje mint a vetélytársaknak sőt talán egy hajszálnyival jobb is (lásd pl a ennek a fórumnak a cikke).
Vannak akiknél lemerül pikk-pakk, de nálam 3.5 napot minimum bír, de inkább 4-5. Cserébe ibolyám sincs mi az a viber, de még csak net csomagom sincs (köszönhetően a céges kártyának).
Nem tudom most kik fociznak ebben a ligában, de lehet érdemes lenne almát az almához viszonyítani. Nyilván 2 nagyságrenddel drágább, vagy sokkal újabb telefonokkal értelmetlen összevetni. Egy robogót se indítasz egy CBR ellen ha van eszed.
Van akinek simán ajánlható és ezek szerint van akinek nem.

(#14760) #73029888


#73029888
törölt tag

Nekem tetszik a telefon nagyon.

pár hiba:

nem bővithető és a kijelzője is pici.

ui: Valaki próbálta ezt a ROM-ot:

[link]

UI V2: ez mi?

" Geofence: Low power geofence HW implementation (NEW... From Android 4.4!)"

(#14761) pit stop válasza stb (#14759) üzenetére


pit stop
addikt

Pontosan így van, ahogy írtad! Egy ligába kell játszatni :)

(#14760) makoj20: Sokan azért vettek, mert még ez is épphogy elviselhető méretű, nem akarnak nagyobbat. Kinek mi...

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#14762) rx8pencz


rx8pencz
tag

Üdv!

Az a problémám,hogy rootoltam a telefont és rátettem mircinko romját,amit utána véletlen frissítettem a Sony PC Companionból.Így valami TIM-es rom került rá,amit azóta sem sikerült lekapnom.Root egyáltalán nem működik azóta,próbáltam unrootolni de azt se veszi be.Nem igazán értek hozzá,de van valami ötletetek mit lehetne kezdeni vele?

PSN: istone94

(#14763) air válasza rx8pencz (#14762) üzenetére


air
nagyúr

Flashtoollal eredeti rom vissza, és indulás az elejéről.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14764) cynu


cynu
tag

Sziasztok!

Elköszönök tőletek..... érintőpanel probléma miatt lecseréltem az U-t egy L-re.... (nem nagy előrelépés, de best buy volt az L)

Köszönöm mindenkinek a segítséget és a hasznos infókat, és a jó kis eszmecseréket, és természetesen Mircinkónak a custom ROM fejlesztéseket! :-)

...érdekesség képen a Sony-ról... Szóval az L gyárilag 4.1.2-vel jött ki, SUS-sal már megkaptam rá a 4.2.2-t, ami tele van bugokkal.... és jelen állás szerint kétséges, h lesz-e 4.3 az L-re, "nemámhogy" 4.4.... Bezzeg a Z1 és súlycsoportja evidens, h megkapja a KITKAT-ot..... Ez egy kicsit elszomorító... számomra...

További jó fórumozást!

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#14765) R3laX


R3laX
addikt

Üdv!

Segítetek visszarakni a régi romot? Hogy kezdjek hozzá? Nagyjából az alapok elég lesz, mert anno Galaxy Ace-t is flashelgettem, csak már nem rémlik hogy. Melyiket szedjem le?

[ Szerkesztve ]

(#14766) Orgi válasza cynu (#14764) üzenetére


Orgi
őstag

Köszi hogy ezt beírtad, nekem is egyik jelöltem volt az L a cserére, de látom nem sokat javult a support és két Sony után a 3. esélyt már akkor nem kapják meg...

(#14767) jakec


jakec
tag

Sziasztok! Kicsit meguntam a kicsi U-t. Kiszemeltem egy Xperia V t. Valakinek van a körzetében esetleg egy? Valami véleményt tudna mondani? Előre is köszi

Nincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.

(#14768) cynu válasza jakec (#14767) üzenetére


cynu
tag

[link] :-)

[ Szerkesztve ]

(#14769) rx8pencz


rx8pencz
tag

Valaki tudna linkelni gyári central-europe független romot?A link nem működik már a topic elején.

PSN: istone94

(#14770) Szlopa


Szlopa
tag

Sziasztok!
Felraktam CWM-el a GBrocks V3-at. Szerencsére van hozzá egy kiegészítő file, ami visszaállítja a gyári UI-t, mert alapból elég diszkós lett. Az első hsz alapján csináltam a telepítést, és ott volt egy lépés, hogy mentsem le a rendszert cwm-el. Ezt meg is csináltam, viszont 800 megát elfoglal a backup file, az ígyis szűkös helyből. A rendszer stabilnak tűnik, 2 napja használom. Törölhetem a backup-ot?

(#14771) LantosBerry8 válasza Szlopa (#14770) üzenetére


LantosBerry8
senior tag

Nyugodtann törölheted, de azért valahol őrizd meg a másolatát

(#14772) mihione


mihione
őstag

Sziasztok!
A segítségeteket kérném bnőmnek van egy U-ja és kéne rá neki valami frankó custom rom,BL nyitást ha lehet elrekülném de ha nagyon muszáj akkor beválalható bár gondolom itt visszazárni nem lehet,vagy javítsatok ki ha igen nem igazán jártam még utána a dolgoknak.

Lényeg a lényeg egy megbízható,stabil,akksival takarékos rom kéne,már unja a gyárit felületet főleg miután látta nálam az átlátszó statusbart meg fehér ikonokat rajta...:D
Előre is köszi a segítséget! :)

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#14773) pit stop válasza mihione (#14772) üzenetére


pit stop
addikt

Mircinko romja összefoglalóból a barátod ;)

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#14774) D-Phrag


D-Phrag
senior tag

Segítsetek pls.
2.3.7-et tettem fel, leírás szerint rootolva. Titaniummal raktam vissza a progikat, majd a Wifi jelszavakat is azzal akartam, de azóta nem tudom a WIFI-t bekapcsolni. Azt írja hiba van. Tudom vhogy orvosolni? (Flashelni vmit) Vagy egy Gyári visszaállítás is segíthet? Nem akarom Flashtool-lal újracsinálni az egészet ha nem muszáj. Kösz.

Ui.:Esetleg egy mind3 (APPSLOG, CACHE, DATA) pipa kiveszem és újrahúzom a rom-ot segíthet?? Így meg is maradna minden. (root, progik stb.)

[ Szerkesztve ]

(#14775) pit stop válasza D-Phrag (#14774) üzenetére


pit stop
addikt

Gyári visszaállítás vagy újrahúzás ami segíthet. Vagy egy esti ima esetleg ami reális :)

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#14776) D-Phrag válasza pit stop (#14775) üzenetére


D-Phrag
senior tag

Mivel véletlenül az ICS-t húztam rá wipe-ok nélkül, sikerült elcsesznem a romot, de főleg a root jogot, szóval kezdhettem előről. Aztán rájöttem, hogy egy kattintással vissza tudtam volna állítani a Wifi alapbeállítást egy másik progi segítségével. Jellemző. :DDD

Lényeg, hogy ez az ajánlott gyári 2.3.7 sokkal gyorsabb, zökkenőmentesebb, mint a szutyok gyárilag települt ICS. :P Erre is van esetleg vmi jó script, ami még egy picit jobban ráfekszik az erőforrások spórolására?

[ Szerkesztve ]

(#14777) kiss.beni93


kiss.beni93
tag

sziasztok. barátom telefonjan bootloop jelentkezett hogy tudjuk orvosolni?

(#14778) air válasza kiss.beni93 (#14777) üzenetére


air
nagyúr

Flashtoollal tegyetek fel egy gyári romot!

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14779) Mágus2


Mágus2
Közösségépítő

Én is megváltam az U-tól. Omnia W lett helyette.

(#14780) motoflug válasza Mágus2 (#14779) üzenetére


motoflug
őstag

Nem az első, aki wp-t választ helyette. :N

(#14781) #73029888


#73029888
törölt tag

A 2.3.7 tényleg jó FW.Én is azt használom ;)

Majd a 4.4 KitKat lesz a jó rá (CM 11)

Kár hogy zárt BL-re nem tudják megcsinálni :(

(#14782) Titi76 válasza #73029888 (#14781) üzenetére


Titi76
aktív tag

Ne kiabáljam el de mióta (kb. 1 hete) downgrade-eltem a feleségem U-ját gyári 2.3.7-re, semmi akadás, minden megy szépen. Kicsit meg kell szokni az ICS-hez képest de ennek a telefonnak ez a ROM kell!

iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion

(#14783) D-Phrag válasza Titi76 (#14782) üzenetére


D-Phrag
senior tag

Nekem csak 2 napja van fent (meg cégesként), de szerintem is jobban hasít, mint az ICS. Nem akad, nincsenek indokolatlan kifagyások stb. Maradjon így mert kihajítom az ablakon! :DDD

(#14784) motoflug válasza D-Phrag (#14783) üzenetére


motoflug
őstag

Lehet akkor azt kéne nekem is. Xda-n találtátok?

(#14785) Orgi


Orgi
őstag

Szerintetek megéri a független U-m + 30k = HTC Desire 500 csere? Nagyobb kijelző, több ram, jobb fényképezőgép, frissebb szoftver...

(#14786) motoflug válasza Orgi (#14785) üzenetére


motoflug
őstag

Garis még a tiéd? Milyen állapotú? Mit kell tudni a Desire-ről?
Egyébként így elsőre szerintem megéri. :K

(#14787) pit stop válasza Orgi (#14785) üzenetére


pit stop
addikt

Az elég jó vétel, főleg Vodánál. Erős középkategóriás ajánlat, megéri szerintem :)

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#14788) Orgi válasza motoflug (#14786) üzenetére


Orgi
őstag

Használtat néztem itt az aprón, de rájöttem hogy a Vodánál is jó áron adják, szóval inkább azt :)

(#14789) Orgi válasza pit stop (#14787) üzenetére


Orgi
őstag

Köszi, végén én is erre jutottam :)

(#14790) motoflug


motoflug
őstag

Androidnál van olyan mappa, ami megtelik minden ..ral, de tudom üríteni? Keveslem a szabad tárhelyem, pedig nem piszkáltam..

(#14791) air válasza motoflug (#14790) üzenetére


air
nagyúr

A DiskUsage programmal nézd meg mi foglal sok helyet!

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#14792) D-Phrag válasza motoflug (#14784) üzenetére


D-Phrag
senior tag

Én a legördülő összefoglaló szerint raktam fel a 2.3.7-et (T-mobile verziót) rootolva. Innen le tudod szedni ha nem T-s lenne akkor is: LINK

Flashtoolt INNEN. Telepítsd a drivereket ha feltettd (Ne csak az U-hoz valót, hanem az utolsó kettőt is, Falshmode és Fastboot driverek), majd a leírás szerint csináld végig ha neked is rootolt GB kellene.

Más: Nektek a hangzás jó beszélgetés alatt? Mintha kicsit rosszabb lenne a hangszórór mint ICS alatt volt. Ez mondjuk zavar. ROM csere miatt lehet?

(#14793) Titi76 válasza D-Phrag (#14792) üzenetére


Titi76
aktív tag

Hibátlan a hangminőség.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion

(#14794) motoflug válasza D-Phrag (#14792) üzenetére


motoflug
őstag

Ja, hogy full gyári a dolog? Azt hittem valami kibelezett dolog.

air: köszi, nagyjából megvan így, hogy honnan kell takarítanom

[ Szerkesztve ]

(#14795) D-Phrag válasza motoflug (#14794) üzenetére


D-Phrag
senior tag

Gyári. Én nem is bohóckodom ezen a telón, mert ahogy látom kompromisszumosak ezek a főzött ROM-ok is. Van hogy ad pluszt, de közben stabilitási, programindítási hibákat írnak a fórumon. Lényeg, hogy ICS után újra GB felüdülés használati szempontból, bár nekem ez tényleg "csak" telefonként funkcionál szinte.

Lehet MODEM-et cserélni külön, ami a ugye a vételért felelős (GSM)? Nekem most olyan a hangzás, mintha vmi fémpor beszökött volna a hangszóróba és picit tompítja + rezonál is kicsit. Én se gondolnám, hogy ez a ROM hibája lenne. De akkor mi?

[ Szerkesztve ]

(#14796) BandiHUN


BandiHUN
veterán

Tudom,nem csak U-s kérdés,de mivel az U tudja ezt:Melyik Sony telefonon van még esetleg ez az alsó körbefutó világító sáv?Van,akit irritál,kinek a pap...láttam több telefonon is,de konkrétan erről tudok,ami színesen világít,más modellen pl.érintőgomb,vagy csak sima "billentyűzetvilágítás",vagy csak dísz.
És ezzel kapcsolatosan:a Light Flow kezeli ezt az alsó sávot is?Elsősorban a készenléti állapotban kezelés izgat,ha előttem a teló,úgyis látom,mi van,viszont én sokszor dolgozom szervizelésen,stb,ahol nem tudom a telót hordani,de "rálátós" helyre tudom tenni,így odapislantva(zaj is akad sokszor) látom a Light Flow-al,hogy volt-e esemény,és kitől.De a mostani Xperia Minim LED-je pici,csak 1 pont,az is a tetején,nem elöl(....),és viszonylag ritkán érint a teló munka közben,de akkor általában fontos...és a Mini kijelzője se valami nagy már,memó(!),proci főleg.
Szóval várom a tippeket,ez használtan egész emberi áron előfordul már.Nomeg 1 ember,akinek jól jön a lámpa :DDD :R

[ Szerkesztve ]

Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

(#14797) pit stop válasza BandiHUN (#14796) üzenetére


pit stop
addikt

Igen, kezeli értesítő fényként dolgokat alsó sáv. Ez Sony NXT szériájának jellemzője - ez az U, P, S. Utóbbiak csak fehér színben tudnak világítani. Utánuk jövö Sonyk kaptak jelzősávot nagyrészt, de tény azok nem annyira feltűnőek.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#14798) xeri


xeri
tag

Sziasztok,
kb .háromnegyed éve van meg az U-m, és a nyűgjei ellenére szeretem. Az idő nagy részében Mircinko romjaival használtam, aztán hosszú töprengés után felraktam a GB Rocks V3-at. Eddig nagyon pozitív a véleményem, valószínűleg a JB "extráit" nem használtam ki korábban, telefonként viszont így működik jobban a készülék (legalábbis nekem). Egyetlen megoldatlan problémám van: wifi nélkül nem hajlandó a netre csatlakozni. Az adatforgalom természetesen engedélyezve van, mégis azt mondja, hogy nincs kapcsolat.
Ez mi lehet?
Bónusz kérdés: testreszabás címszóval a legördíthető eszközlistából kivettem egy csomó gombot, amik feleslegesnek tűntek. Azóta nem találom, hogy hol tudtam ezt megtenni, mert valamit mégis visszaraknék :)
Köszi.

(#14799) Titi76 válasza D-Phrag (#14795) üzenetére


Titi76
aktív tag

(#14795) D-Phrag: Hát fémpor...

(#14796) Lorenzo9: még az SP is tudja. Sőt...

[ Szerkesztve ]

iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion

(#14800) Nadam válasza xeri (#14798) üzenetére


Nadam
csendes tag

Valszeg nincs jól beállítva a szolgáltató APN-je: Vezeték nélküli hálózat/Mobilhálózatok/Hozzáférési pont nevek

A szolgáltatló honlapján fenn szoktak lenni a beállítások.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.