Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

válasz VladimirR #65 üzenetére

Hát, a legtöbbször én is infókat keresek, de rengeteg grafikával foglalkozó oldalt, fényképgalériát, és hasonló témakörben alkotók oldalát nézegetem. Az első kategóriánál nálam is az olvashatóság, kezelhetőség a fontos, de amikor egy olyan oldalt nézek, ahol a vizuális információ a lényeg, akkor jobban esik, ha a körítés is hasonló, és nem egy sima html oldal. Sajnos, tökéletes Flash oldalt még sosem láttam, de az enyém az lesz nyár végére. :D Tanulságos ez a topik abból a szempontból, hogy a saját oldalamat pörgősebbre fogom csinálni. De az is teljesen Flash-es lesz.
    A Flash készítők leggyakrabban abba a hibába esnek bele, hogy nem veszik figyelembe azt a három AS parancsot, ami által ugyanúgy teljesen kitöltheti a Flash a böngésző ablakot, mint a HTML. Ezen kívül mindenki animációra, vagy olvashatóságra állítja a szövegrenderelést, holott a Device Font sokkal olvashatóbb, szebb, stb.
    ezen kívül sokan beleesnek abba ahibába, hogy nem kezelik le a böngésző gombok előre-hátra nyilait. Ez is idegesítő. Ja és nem optimalizájlák a file méretet. Nálam egy komplett webáruház (maga a program logókkal együtt, tartalom nélkül) 120kByte...
    Ha valaki ért a Flash-hez, akkor tudja ötvözni a HTML előnyeit és a Flash által nyújtott design lehetőségeket. Egy baj van a Flash-el, hogy hozzáértés nélkül is össze lehet hozni egy működő oldalt, és ez járatja le sokak szemében magát a technikát.

Új hozzászólás Aktív témák