- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
"Nálam egy komplett webáruház (maga a program logókkal együtt, tartalom nélkül) 120kByte..."
Szerintem pusztán flash alapú webáruház eleve komoly hátránnyal indul. Én pl. az olyan oldalakról, amelyek kizárólag vagy főleg flash-ből állnak, kapásból kattintok tovább, hacsak nem kifejezetten valami animációt kerestem. Még csak esélyt sem adok neki, mert nincs kedvem szívni azzal, hogy lassú, eszi a processzort, nem működnek rendesen a gombok, billentyűkombinációk, menük, szar a görgetés, nincs copy-paste, nem lehet könyvjelzőzni stb.(Mondhatnám, hogy az alapértelmezett böngészőmben nincs is flash plugin, csak a külön a videók és egyéb szemetek részére fenntartottban, de ez azért - ellentétben az "utálom, ha flashben kell navigálni" hozzáállással szemben - aligha általános, úgyhogy erre nem hivatkozom.)
Szerk.: Ha valakinek a személyes kis honlapjáról van szó, akkor egyszer, először, persze megnézem a flash-es oldalt is. De ha valamilyen terméket vagy szolgáltatást keresek, amiért pénzt is adnék ki, akkor nem pazarlom az időt, és nem fárasztom magam ilyesmivel, legfeljebb akkor nézek meg egy flash-es oldalt, ha a konkurrensek ajánlatai mind teljesen elfogadhatatlanok (ami elég valószínűtlen). Ez igaz nem csak a magánjellegű, de a céges vásárlásoknál is. Szerencsére a nagyobb cégek weboldalain rendszerint legfeljebb opcionális díszítőelem a flash, szóval ilyesmibe ritkán futok bele mondjuk valamilyen szerverre vadászva, de pl. szállodák estek már ki a rostán, amikor megláttam, hogy "Loading". Miért várnék? Van másik.
-
dabadab
titán
"http://www.forgacsklara.hu/"
A fotogaleriak nem tul hasznalhatoak, a kepernyo kozepen van ket db. foto (korulotte meg a merhetetlen pusztasag), raadasul lassan lehet scrollozni koztuk, de legalabb olyankor idegesitoen villog.
"http://www.imre-photo.hu/"
Egy fel perc volt, mire egyaltalan barmit is tudtam csinalni.
A szoveg a szokasos mikro-ablakban, Google nem talal rajta semmit, a fotogaleria valamivel hasznalhatobb, de persze itt se megy az, hogy jobb klikkel megnyitom a kepeket egy uj tabon - amugy meg baromi lassan toltodnek."http://www.polomania.hu/app/index.php"
A konkret polotervezo resz az a Flash normalis felhasznalasat mutatja be, a menukre teljesen felesleges volt azt hasznalni, a tartalom maradek resze meg sima html.
Hat ha ez a harom legkiralyabb, akkor az szerintem tenyleg jol szemlelteti, hogy miert rosszak a csupaflash weboldalak.
-
dabadab
titán
"Ha az egész oldal Flash-es, akkor mit ugrik át?
Az egészet?"
Igen. Ha a Google nem is (bar tapasztalatom szerint a csupaflash website-okon nem szokta megtalalni az infokat), en mindenkeppen.
De most komolyan: egy webdesignernek nem az lenne a feladata, hogy jol hasznalhato oldalakat keszitsen?"Mi van ha csinálok grafikából egy skip intro-t, és szövegből (elrejtve) egy másik skip intro-t, ami az intro elejére mutat?"
De miert akarnal ilyet tenni?...
-
VladimirR
nagyúr
egy szoval nem irtam - ha figyelmesen olvasol -, hogy ez a flash hibaja lenne - legfeljebb annyiban, hogy lehetoseget nyujt az ilyen oldalak keszitesere
egyebkent senki nem veszi el toluk a jatekszeruk, ezutan is csinalhatjak ugyanazt az igenytelen szemetet, mint eddig, csak ezentul konnyebb lesz nem belelepni -
VladimirR
nagyúr
ez igy igaz
en is szoktam tisztan flash alapu oldalt latogatni, de ha igy teszek, akkor alapvetoen videot, hanglejatszast vagy jatekot, animaciot kereseka gondot az okozza, mikor egy oldalon a szoveges tartalom lenne a lenyeg, viszont ez kcvazi elerhetetlen, hacsak nem vagy profi abban, hogyan verekedd at magad egy uvoltve zenelo intron, majd a szinten uvoltve zenelo fooldal tokeletesen logikatlanul, s nem utolso sorban lassan mozgo animalt menui, diszitoelemei kozott
tehat a gond az, hogy legtobbszor a flash a funkcionalitas, mitobb, a hasznalhatosag karara megy, innentol kezdve pedig mar nem izles dolga
-
VladimirR
nagyúr
az a baj, hogy a flash lehetoseget nyujt rengeteg olyan dologra, ami egy honlaphoz tobb, mint szuksegtelen
gondolok itt tobbek kozott a(z esetleg) szep, de haszontalan animaciokra, a (tobbnyire kikapcsolhatatlan) hangokra, zenekre
es igen, ez csak egy eszkoz, a gond viszont az, hogy nem csak a verpistikek hasznaljak ki a fenti lehetosegeket, ahnem szinte mindenkien tobbnyire, ha egy oldal ugy nyit, hogy "loading", s nem eletbevago, hogy hasznaljam, keresek mast
ha egy oldal azzal kezd, hogy zenel, mar zarom is be (ha fontos hogy hasznaljam, akkor elkezdek nemitas utan keresni, s csak akkor zarom be, ha nem talaltam)szerintem, a flash oldalat keszitok donto tobbsegenek el kellene torni a kezet, de ugy, hogy az eletben ne tudjon tobbet szamitogepet kezelni
-
Cathfaern
nagyúr
Flash oldalakkal az a baj, hogy sokkal könnyebb egy látványos flash oldalt összedobni, mint egy simát. Ez még nem is lenne baj, de ebből már következik, hogy a vérpistikék rávetik magukat emiatt a flashre, mert abban 3 kattintással ultra-csicsát csinálnak, meg nem kell törődni a böngésző kompatibilitással. Viszont ugyanúgy használhatatlan lesz az oldaluk, mint html alatt, csak így még a gépet is leterheli. Igényesen összerakott és logikusan átgondolt oldal flashban is nagyon jó tud lenni, de kis túlzással a kezeimen meg tudnám számolni hány ilyen oldalt láttam.
-
WN31RD
addikt
"Azért az intró néha lehet jó is. pl. ha grafikai, animációs cég oldalát nézed, és arra vagy kiváncsi, mint tudnak összehozni..."
Ez ugyebár a weboldalaknak csak egy egész pici hányada, de ha arra vagyok kíváncsi, hogy mit tudnak, megnézem a referenciákat, az sokkal hitelesebb úgyis.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- Eladó egyben 17 db HDD
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Cover Apple 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest