Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz Bici #67 üzenetére

"Nálam egy komplett webáruház (maga a program logókkal együtt, tartalom nélkül) 120kByte..."
    Szerintem pusztán flash alapú webáruház eleve komoly hátránnyal indul. Én pl. az olyan oldalakról, amelyek kizárólag vagy főleg flash-ből állnak, kapásból kattintok tovább, hacsak nem kifejezetten valami animációt kerestem. Még csak esélyt sem adok neki, mert nincs kedvem szívni azzal, hogy lassú, eszi a processzort, nem működnek rendesen a gombok, billentyűkombinációk, menük, szar a görgetés, nincs copy-paste, nem lehet könyvjelzőzni stb.

(Mondhatnám, hogy az alapértelmezett böngészőmben nincs is flash plugin, csak a külön a videók és egyéb szemetek részére fenntartottban, de ez azért - ellentétben az "utálom, ha flashben kell navigálni" hozzáállással szemben - aligha általános, úgyhogy erre nem hivatkozom.)

Szerk.: Ha valakinek a személyes kis honlapjáról van szó, akkor egyszer, először, persze megnézem a flash-es oldalt is. De ha valamilyen terméket vagy szolgáltatást keresek, amiért pénzt is adnék ki, akkor nem pazarlom az időt, és nem fárasztom magam ilyesmivel, legfeljebb akkor nézek meg egy flash-es oldalt, ha a konkurrensek ajánlatai mind teljesen elfogadhatatlanok (ami elég valószínűtlen). Ez igaz nem csak a magánjellegű, de a céges vásárlásoknál is. Szerencsére a nagyobb cégek weboldalain rendszerint legfeljebb opcionális díszítőelem a flash, szóval ilyesmibe ritkán futok bele mondjuk valamilyen szerverre vadászva, de pl. szállodák estek már ki a rostán, amikor megláttam, hogy "Loading". Miért várnék? Van másik.

• dabadab

titán

válasz Bici #67 üzenetére

"Ha valaki ért a Flash-hez, akkor tudja ötvözni a HTML előnyeit és a Flash által nyújtott design lehetőségeket."

Tenyleg? Mukodni fog a kozepso klikk flashben? Vagy a jobb klikk, ami elohozza a browser kontext menujet? Lehet benne bookmarkolni?

Új hozzászólás Aktív témák