Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
MolGabi
aktív tag
válasz
MolGabi #1022 üzenetére
Hello mindenkinek! Az előző hozzászólásban szereplő Technika 40'-os TV-t megcsináltattam, led csere történt.
Viszont minél többet próbálom állítgatni, annál inkább feltűnik, hogy valami nem oké vele. A fényereje visszatért, sőt, talán világosabb mint gyárilag, viszont hidegfehér/kékes a kép és rettenetesen fárasztó a szemnek valamiért. 2014 gyártmányú, a topikban korábban beszéltünk erről a készülékről, akkoriban volt nagy sláger olcsón.
Érdekes, hogy a 2015-ben vásárolt, szintén Technika TV-nél, igaz még gyári mindene, de nem volt ez a jelenség, csak ott maga a panel lehet másabb, kicsit fakóbb, ennek szebbek voltak eredeti állapotában a színei és összességében a képe. Viszont jelen állapotában a 2015-ben vásárolt TV-nek nem ilyen szemmel láthatóan bántó a képernyője. Ugyanolyan beállítás mellett is szemmel látható, hogy a feljavított háttérvilágítás óta kékesebb színárnyalata lett a 40-es Technikának.
Szóval a probléma: kékes hatású alapból a képernyő, amit ha állítok, finomítható, de érdekes módon, ha kikapcsolom, vagy PC-re kötve a videókártya driverében állítom a PC Standard RGB beállításra, visszaugrik az említett színre. Ugyanez, ha TV adásról HDMI-re, vagy fordítva kapcsolom.
A TV menüjében állítottam már mindent, de valamiért olyan, mintha lenullázná a beállításokat - kivétel a kontraszt/fényerő/élesség/szín alapmenüben található opciók.
Kérdeztem a szerelőt is ezzel kapcsolatban, de nem tudta ő sem megválaszolni.
Tippem, hogy míg a gyári LED háttérvilágítás gyengébb fényerővel és természetesebb fehérfénnyel üzemelhetett, addig ez az alkatrész így 10 évvel később esetleg valamilyen oknál fogva, attól függetlenül, hogy a TV-hez való, másabb színárnyalatú és erősségű lenne?
Valakinek van valami jó tippje, hogy mi lehet ez és miért áll állandóan vissza a színhőmérséklete alaphelyzetbe?
Köszönöm a tippeket!
-
hzx0
aktív tag
válasz
MolGabi #1022 üzenetére
Nekem is használatba van még 2. Az okos verziosba 42" már 2 szer cseréltem LED szalagot" élvilagitásos" AliExpress-röl tudtam rendelni. Első LED javításkor meg szenvedtem vele. Még sehol nem lehetett hozzá kapni. Hiába van benne LG kijelző az LG LED sor nem jó bele. Több részre van osztva mint ebbe . Így csak pár ledet cseréltem. A nem okos verzió asszem az 40" hibátlanul működik anyosnál szinte éjjel nappal megy.
-
MolGabi
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Nosztalgiából felkutattam a korábbi eszmecseréinket a Technika tv-kel kapcsolatban. Érdeklődnék, hogy a 2014-es, illetve 2015-ös években vásárolt TV-k megvannak-e még valakinek, ha igen működnek-e? Nálam a 2014-es 40"-os 2020-ban sajnos baloldalon megpusztult led háttérvilágítással mellékvágányra került, bár ettől függetlenül még mindig működik, használható, csak ugye... Javítani esetleg érdemes lenne? Szerelő ismerős szerint nem.
A másik TV-t használom azóta, 42"-os, újabb verzió állítólag mint a régebbi, de közvetlen átszerelés után észrevettem, hogy sokkal szürkébb, életlenebb ennek a képe, mint a régi TV-é. A lényeg, hogy ez a mai napig működik, bár volt már olyan jelenség egyszer, hogy bekapcsoltam, hang volt, kép nem. Elsősorban PC-re van kötve.Időszerű lenne már cserélni egy egyszerűbb 4K-s TV-re, már csak a PC miatt is, viszont nem találok Technika márkát sehol. Mi történt az évek alatt? Leépít ennyire már a Tesco?
Vestel paneles TV-k még javasoltak, vagy azóta történt itt is változás? eMAG-on szoktam nézelődni, ott vannak ezek az olcsóbb TV-k, állítólag a Hitachi Vestel paneles és nem túl gagyik.
-
ezso
tag
válasz
gergotakacs #1020 üzenetére
A Scart két oldalán van két kisebb csavar. Azokat szokták elfelejteni.
-
ferkau
csendes tag
Skacok
van itt vki,aki Tecnika tv javításával foglalkozik?Képernyő problémám van,55"-os a vas,kb a a képernyő 1/3-ánál megjelent egy vékony csík előszőr.Aztán szépen lassan egy 15cm széles sávra duzzadt.Sötétebb árnyalatú azon a területen a kép,de valamelyest azért látható.
Vajon kuka a tv?Volt már valakinek hasonló?
köszi -
ferkau
csendes tag
válasz
dniki88 #1015 üzenetére
Szia
Igen ennyi volt!!én is szenvedtem vele,aztán kiderült,hogy a youtube nem támogatja az ilkyen TV-kre telepített alkalmazásokat,csak asszema 2017 után gyártott tipusoknál.Így sajnos ezt az alkalmazást nem lehet elindítani,csak a böngészőből!!!
Igy telefonról sem tudsz kidobni semmit a Tvre. -
jimmy5
aktív tag
Hali Emberek !
Van egy Technika 55 collos és egy Horizon 43 collos tv-m.
KB fél éve vagy kicsit több egyiken se indul el a Youtube alkalmazás.
3-4 éves tv-k.
Van rá valami megoldás vagy ez ennyi volt ??? -
dniki88
tag
Sziasztok
Lenne egy problémám: egyik pillanatról a másikra eltűnt minden alkalmazás a tv menüjéből.
Csinálok egy első üzembe helyezést, akkor megjelennek, de legközelebbi belépéskor nincs ott semmi, csak valami upc direct, meg YouTube.
Tv típusa: [link] -
bruno1945
csendes tag
Sziasztok!Mindjárt két fontos dologban is szeretnék segítséget kérni:1.Néhány hónapja nem tudom elindítani a youtoubot.Középe a nagy logo kijön,tovább semmi. 2.Van-e már lehetőség az M3.hu vételére?
-
kispe82
tag
Az mitől lehet hogy eddig az USB-n a filmeket úgy mutatta ahogy az USB-n volt, mappákban minden külön, most meg a mappák eltűntek és minden egyben van. Ez lehet beállítási opció?
-
ezso
tag
válasz
v.attis #1002 üzenetére
Én távbeállításban sajnos nem tudok segíteni, de hogy egy dolog tiszta legyen:
"Ugyanakkor ha kóddal párosítom a telót és tv-t akkor megy."
Ilyenkor semmi köze a belső hálózathoz, tehát azért megy.
Ha az egyszer használatos 4X3 számjegyű kódot elküldenéd, akkor itthonról, vagy akár 1000Km-ről is el tudnám indítani a tv-den a lejátszás, mert akkor a neten csak átküldi a szükséges adatokat a tv-nek és a tv intézi a többit.Esetleg próbáld ki, hogy a telefonos irányítás megy-e? [link]
Ehhez is belső hálózat kell, tehát ha a telefon és a tv azonos belső hálózaton van, csak akkor működik. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
43 colos, zöld dobozos van és wifivel csatlakozik a tp-link 1043nd-re. Van is netem, de a routerre csatlakozott egyéb eszközök nem látják a tv-t, tehát nem tudok youtube videót a tv-re küldeni, mert nem látj a telefont. Ugyanakkor ha kóddal párosítom a telót és tv-t akkor megy.
Biztos valami beállítás gond van, mert néha megy rendesen, de ez elég ritka.
Routerben fix IP-t már adtam neki, de ez kb fél órára orvosolta a gondot, aztán ugyanúgy elveszítette.
Mit kellene beállítani? -
ezso
tag
válasz
Atyus77 #1000 üzenetére
Üdv!
Lehet, hogy én vagyok értetlen, de nem értem ezt a wifi jelerősítős dolgot.
Ha nem wifin kapcsolódik a tv a netre, akkor csak LAN kábellel lehet. Más opció nincs.
A telefont szerintem nem tudod összekötni a tv-vel, csak a wifit tudnád megosztani telefonról, amin a tv "kilát" az internetre, de ehhez megint működnie kellene a tv wifijének.
Vagy használod LAN-on, vagy Weezy 200 adapter a wifihez.... szerintem. -
Atyus77
csendes tag
-
ezso
tag
Helló!
Nem tudod gyorsabbá tenni. A Technika a Vestel belépő szintű tv-je, ezért olcsó, viszont 2-3 évesen már nem lesz gyors.
A telefonról akkor tudnád használni, ha van "Wireless Display" funkció a tv-ben és működik/működne a tv wifi-je. (ha jól értettem a kérdést) -
Atyus77
csendes tag
Üdv.
Wifit nem sikerült fogni a Tv-vel .
Kábellel kötöttem össze és így van internet ,bár yutubon eléggé akadozik ,..hosszabb filmnél elindul a vetítés és kis idő után kiírja hogy "Betöltés" ,de ezután már nem megy tovább.
Kérdés :
-Mivel lehetne gyorsabbá tenni ?
-Wifi nélküli kapcsolatnál megoldható-e hogy telefonnal vezéreljük a Tv Internetét ? (Telefon magas Wifi jelet vesz)
-Telefonos internetnél van lehetőség a Tv-t monitorként használni ? -
ezso
tag
Szia!
Ilyenkor a tv nem látja a Wifi modult.
A megoldás:
Tv hátulját leveszed és látni fogsz egy különálló kis téglalap alakú panelt, ami egy darab kábellel megy az alaplapra.
Ez a wifi modul és ennek a csatlakozója szokott kontakt hibázni.
Néhányszor húzd le és dugd vissza a csatlakozót. Ha megjavul általában nem szokott sokáig tartani, de meg lehet próbálni.Megoldás 2: Csatlakozó levág és a wifi panelra a 4 vezetéket fixre beforrasztani. (ez 99%-ban működik, de megfelelő páka és forrasztási tudás szükséges)
Megoldás 3: Lehúzod a wifi csatlakozót és összerakod a tv-t, majd veszel egy külső USB-s wifi adaptert.
Csak Wezzy200-zal lesz kompatibilis.
Utóbbi megoldásnál tudok féláron adaptert. -
Atyus77
csendes tag
Üdv. urak.
Van egy kis problémám a SM42 240 AW15 Technika tv-vel.
Wifi kapcsolatot szeretnék létesíteni a TV és a rúter között.
Telefonok magas Wifi jellel működnek ,de a Tv nem .A beállítások menűben a hálózattípust megadva (Vezeték nélküli eszköz) azt írja a "konfigurálás állapota" mellett hogy "Nem engedélyezett".
Ezt nem engedi átállítani.
Mit lehet tenni a cél érdekében ?
Köszönöm. -
dniki88
tag
válasz
Morphus101 #991 üzenetére
Tegnap -30%-os volt már. 80490 Ft volt az ára.
-
Nagya21
addikt
válasz
Morphus101 #991 üzenetére
HAli!!
Nem is drága......
Üdv Nagya -
czanga
őstag
Plusz infó:
Egy kókler lehúzós szerviz a 11. ker-ben 3. tönkrement TV-ből egyet javított meg, a másik kettőre azt mondta nekünk, hogy kuka. TESCO-tól elkértem a "hivatalos" szerviz elérhetőségét, amit meg is adtak. Szellemkép csinálja őket gariban és garin kívül is. (keressetek rá, nem reklámozom)
1db 43"-os, és 1db 50"-os került hozzájuk. Mindkettőt javították, pótolták a hiányzó csavarokat stb, panelt cseréltek. Nem volt olcsó, mert a pici 20.000 Ft lett a nagy 40.000 Ft, de ez a 60k még mindíg sokkal sokkal jobb, mint két új TV ára.
Szóval ha bedöglik valami valaki eszközében, van hova vinni, de itt PH-n is akad 1 ügyes fórumtárs akiről jókat hallani.
-
ezso
tag
Hello!
Nem nagyon javítható.
A taníthatót inkább ne, ha lehet!
Ha gondolod PÜ-ben küld el a táv fényképét, lehet hogy van gyári távom hozzá, bőven bolti ár alatt.Szerk. Most vettem észre, hogy figyelmetlen voltam és azt hittem az egész táv ment tönkre.
Ha "csak" az OK gomb nem megy, akkor ideiglenesen javítható a már előttem írt fóliás megoldással. -
kispe82
tag
Nekem 2 év után tönkrement a távirányító ok gombja. Meg lehet tákolni házilag, vagy venni kell egy új programozhatót hozzá? Mit javasoltok?
-
czanga
őstag
Sziasztok tulajdonostársak!
Jól mentek ezek a technika TV-k otthon, amíg nem jött egy vihar, és azzal koax-on át egy villámcsapás. Amint tudom elviszem szervizbe, de amennyiben nem javítható, akkor az 50"-es helyére vennék egy másikat.
Kérdés, hogy kaphatóak még, nagyon nem voltam Tesco környékén sem. 50"-est keresek, verzió számot nem tudok, de nekem a vékony kávás típus volt, aminek a talpa X-et formál.
Tud valaki nekem infót adni? Vannak még, és milyen áron?
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Technika smart tv + Upc mediacard kombó van valakinél?Kedvencekbe tettem kb 80 csatit majd ezen belül betűrendes sorrendbe. Naponta egyszer megkeveri a listát, de van, hogy el is tűnik belőle néhány csatorna. Amikor össze keveri akkor az eredmény nem számsorrend, hanem ilyen totál katyvasz.
-
hzx0
aktív tag
Este már müködöt most is jó. Biztos hogy server gondok voltak.
-
bbr
újonc
Sziasztok, segítségre lenne szükségem, van egy technika smart tv-m eddig rendben ment minden, de tegnap a smart tv-s menü-gobot megnyomva a távirányítón ezt az üzenetet adta ki...
Egyébiránt ha a menüből nyitom meg a böngészőt rendben van minden, a yuotube is megy, csak a smart tv aplikáció nem. Tudna valaki segíteni mi ez? Mit csináljak?
-
Morphus101
tag
DNLA-soknak.....http://serviio.org/
A használati utasitás által ajánlott Nero nagyon lassu könyvtár szkennelésben...(is)
https://prohardver.hu/tema/serviio_hasznalata -
novakalex
aktív tag
Na most egy problémába ütköztem...
Adott egy 43" Technika Smart TV, usb-ről lejátszva a videót pár perc után elmegy a hang...
Valaki tud rá valami okot/megoldást?
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
43 colos smart (zöld dobozos) esetében megtalálta már valaki a helyes fényerő beállítást? Nem egyértelmű számomra az sem, hogy világosság mit is takar, a különböző leírásokban nincs ilyen. Viszonylag részletgazdag fekete és hasonlóan részletes fehér-világos kép lenne a célom. Tudom, hogy nem plazma tv, de azért a fekete ne kékes-szürke legyen már...Valamint pc HDMI-vel van rákötve a tévére, majd innen optikaival megy a hang az erősítőbe. Néha nem engedi át a hangot. Ilyenkor vissza kapcsolom tv adásra majd megint vissza hdmi-re és akkor meg átengedi. Ez is bosszantó azért...
-
tihi_
tag
Sziasztok! Van egy Technika 42-278-AW15 TV-m, de sajnos nincs meg a használati utasítása. Meg lehet valahol találni, letölteni? Kutakodtam, de eredménytelenül.
Esetleg van valakinek ..-278-AW15 TV-je? Nagyon megköszönném, ha beszkennelné a használatiját. -
dag
tag
Téves
-
y300fire
tag
Mi lehet a hiba hogy ha nincs internet wifin?
Próbáltam már új nevet adni a hálózatnak, többször is...Nem vált be.
Felcsatlakozik, de nincs internet. Kábelen tökéletes....
-
Nagya21
addikt
válasz
NonPiskóta #966 üzenetére
HAli!!
Ha majd 180° a betekintési szöge, akkor valszeg IPS.
Üdv Nagya -
czanga
őstag
válasz
hege8888 #963 üzenetére
Én nem bántam meg egyiket sem (3db van otthon, különböző méret és széria), és egyikkel sincs hardveres hiba, de a szoftverük az tény, hogy katasztrofális, és soha nem is lesz jobb. Következő TV-nek azt gondolom már nem feltétlen vennék ebből a nárkából, hiába jó a panel benne, és jó képet ad, megnézném mit tudnak a drágább, márkásabb ellenfelek.
-
hege8888
aktív tag
Hello!
Olvasgattam a fórumot,
Még mindig gyatra az SM32-240-AW15B szoftveres képességei, smart funkciói?
Mennyire bestbuy ez a készülék?
Elsődleges TV-nek gondoltam, de ha lebszéltek róla, akkor inkább Samsungot nézek +20ezerért. -
GeoPhoto
tag
Hello!
Meg tudná valaki mondani, hogy Budapesten van e jelenleg valamilyen normálisabb 50 colos Technika tv? A kiárusításosból csak kiállított darabot láttam meg azon csak 2 hdmi van, jó lenne inkább 3. Persze más ilyen méretű is érdekelne új jó áron, de ez a Technika fórum, meg csütörtöktől elvileg a nem kiárusításra lesz 20% kedvezmény.
-
hzx0
aktív tag
Ma bekapcsoláskor egy fekete folt lett a jobb felső sarokba. Kijelző vagy egy led hiba lehet? Készülék csak másfél éves. Gari papíron semmi cég név vagy tel.szám a szerviznek. Felhívtam a helyi Tescot. Azt mondták csomagoljam be és adjam le náluk szervizre. Pedig határozottan emlékszem hogy azt mondták ha 3 napon túl 2 éven belül elromlik házhoz jön a szerviz.
-
Murphy86
újonc
Sziasztok!
Van egy Technika SM32-240 tévém. Amikor USB-ről játszok le filmet 16:9-es képarányon, akkor széthúzza függőlegesen a képet. Nem találok megoldást a dologra, segítséget szeretnék kérni.
Köszi.
-
bruno1945
csendes tag
köszönöm a segítséget.az általad javasolt megoldás valószínű megoldja azt a problémát is,hogy a műholdvevő csatornáinak is lesz hangja a fülhallgatón is,mert pillanatnyilag a hátulsó scart aljzatból egy ki-bekapcsolós scart dugó RCA hüvelyből üzemel a fülesem.A beltéri HDMI csatlakozóval van összekötve a tv-vel.Próbáltam az oldalsó RCA hüvelyekre dugni a fülest egy/HAMA 43254 2xRCA 1X3,5 mm.Jack/adapterkábelen keresztül,de úgy süket.Arra gondoltam,hogy azért,mert az nyilván csak eszköz bemenetként funkcionál.Az a baj,hogy 71 évesen már ezek a dolgok már nehezebben mennek,hiszen a tecnika rohamléptekkel változik.
-
MolGabi
aktív tag
Hello mindenkinek!
Bár OFF, de a Tesco-ban most felbukkant egy "Skyworth" fantázia nevű Led TV, különböző méret és ár persze. Ismeri esetleg valaki ezt a márkát?
Sajnos a '15 májusában vett 42"-os alap TV csak nem okés, pedig már megjárta a szervizet. Ezért kérdezném, hátha van még Technikán kívül hasonlóan jó ár-érték arányú cucc. -
Geryson
addikt
válasz
bruno1945 #951 üzenetére
Persze, hogy elnémítja a jack dugó a hangot ha bedugod, ez a dolga.
Szóval akkor azt szeretnéd, hogy legyen kimeneti hang is és szóljon a TV is? Jól értettem, hogy próbáltad RCA-n kivinni a hangot pl. egy erősítőbe? Ez nálam működik, ilyenkor szól a TV is és az erősítő is.
-
bruno1945
csendes tag
sziasztok!Van a tulajdonomban egy 32 collos smart tv.Gyengén hallás sérült vagyok és szeretném fülhallgatóval használni,de a jack dugó egyúttal elnémítja a tv hangszóróját.Próbáltam kapcsolós scart -jack átalakítóval,ami részben sikerült is,mert a kábeltv csatornáinak a hangját tökéletesen adja,de műholdas beltéri is csatlakoztatva van és annak a csatornáit már nem hanggal adja ki.Milyen megoldást javasoltok,ami nem túl drága.Esetleg a beállításoknál néztem el valamit?Egyébként jól működik,szép képe van.
-
Burner16
csendes tag
sziasztok nekem kb 3 éve van egy TECHNIKA LED 22LF-204D Led tv-m az adott márkától a panel Az alaplap mint kiderítettem blaupunkt, a Led panel pedig Samsung ,ja és raktak bele egy xiaomi DVD optikai meghajtót is . eddig tökéletesen működik... néhány apró hiányosságától eltekintve. (Pl nincs értelmes hang kivezérlés (Rca, vagy optikai vagy valami ) egyedül a fejhalgató 3,5-ös jack -én lehet a hangot az erősítőhöz továbbítani legnagyobb sajnálatomra azt is csak sztereoban. azontúl (mondjuk ez a gyártó/forgalmazó -nak róható inkább fel) az istenért se lehet felkutatni értelmes firmware frissítést hozzá. a gyártó kb azóta nem tett egyetlen frissítést sem fel a honlapjára amióta megvan a készülék. egyébként minden rendben van vele én megvagyok elégedve a kép minőségével és h minden funkciója azóta is jól működik. 2 évet jósoltam neki már túl tett a vártnál . Azt mondom megérte. Ha valaki tudna firmware ügyben segíteni illetve abban választ adni hogy az 5.1 hangkivezetését egy firmware frissítés megoldaná-e megköszönném.
u.i.: A hardware elvileg képes a kivezetésre is csak épp nem hajlandó elvégezni.
elérhetőségem: szalaibalazs1989@gmail.com
Köszi.
-
Mr. Elliot
senior tag
Ha esetleg garanciaidőn túl van valakinek ilyen problémája itt kap hozzá gyári távirányítót.
-
czanga
őstag
4db Technika van otthon, és ebből 1-nél jött elő probléma. 2év garancián belül vagyok bőven, és a távkapcsolóval van gond. Szinte az összes gombra csak akkor reagál a TV, ha erősen nyomjuk. Elem csere meg volt, sőt, másik technika (régebbi, hosszabb tipus) távkapcsolóval tökéletesen működik.
Vajon cserélik a TV-t, vagy adnak új távot?
-
kispe82
tag
Nem tudom ki mit használ hogy tv-n filmezhessen, de én nem rég találtam 1 appot amivel végre át tudom játszani tv-re a filmeket. Nem tökéletes, de mivel semmi más app nem volt képes ezt megoldani, így jobb a semminél. Képet, zenét, filmet is át küld. Viszont a filmnél nem tudsz a programmal bele tekerni, megállítani, ilyesmi, de szerencsére a tv távirányító ezt tudja orvosolni. Néha megszakad és néha nem látja a progi a tv-t, ilyenkor tv ki-be kapcsolás általában megoldást jelent. Ha valaki tud jobb appot az ne kíméljen, nyugodtan ossza meg itt
[link]
-
Attee88
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Idén márciusban vettem egy 32"-os Technika Smart Tv-t. Pontos típusát nem tudom, megpróbálom megnézni majd.
Sajnos mostanában nem, mindig akar bekapcsolni. A kék készenléti led világít folyamatosan, mint amikor ki van kapcsolva. Normál esetben ha bekapcsolom, ez a led elkezd villogni, majd kialszik, ha bekapcsolt a tv.
Ha nem akart bekapcsolni mindig kihúztam a konnektorból, vártam 10 mp-et, visszadugtam, és bekapcsolt.
Azt hittem az elem gyenge a távirányítóban, de most megint nem akart bekapcsolni, gondoltam nem távirányítóval, hanem a hátán lévő fizikai gombbal bekapcsolom, de nem akart úgy sem. Megint kihúz, 10mp, visszadug. Utána a hátlapján lévő gombbal bekapcsol. Mi lehet a gondja? Vigyem vissza javíttatni?
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Attila -
westcoastog
veterán
Hali.
Erről a TECHNIKA 32-278-AW15 tv-ről lehet tudni valamit? Neten ugye semmi nincs.
1366x768-as a felbontása a tv-nek tecsó újság szerint, gondolom 1080p 60Hz-t nem lehet rá kierőltetni.Haverom régebbi kisebb 1366-os technika tv-jére rátoltuk a gépet még 2009-10 körül, és ha jól emlékszem windowsban ráment a 1080p de azt csak 30Hz-en tudta.
-
Geryson
addikt
válasz
Mr. Elliot #938 üzenetére
?
-
Mr. Elliot
senior tag
250ezer? 65colos?
-
Geryson
addikt
Möstörök! Én egy 65-ös Technika boldog tulajdonosa vagyok 2 éve (anno meséltem is, raktam be képeket) de egy dologban nagy a gondom. DLNA-ban a NAS-ról való videólátszásnál nem tudom a folders nézetet kiválasztani, mert amikor kiválasztanám magát a filmet, akkor kifagy. (Hasonlóan kifagy a gyerekszobában lévő Orion smart TV). Eddig tudtam használni a fájl nézetet, de most már több mint 1000 film van (a Simpson család 20 évad csak egymagában valami 400 film) és a TV meg csak 1000-ig listázza a fájl nézetet. A lakás harmadik TV-je, egy Panasonic smart simán működik folders nézetben is.
Valami megoldás, hogy ne fagyjon ki? Vagy ennyi, ezért volt ilyen olcsó ez a TV?
Apropó: Hülye azért nem vagyok áruházban a sok sokmilliós TV mellett van egy Daewoo 65-ös smart, full HD szintén 250e-ért, amennyibe ez is került 2 éve. Én simán megvenném, ha nem lenne már egy.
-
törölt tag
válasz
KurtCobain #933 üzenetére
Na most fat32-ben látja, de úgy meg nem tudok 5gb-os nagy felbontású filmet rátenni, mert azt írja hogy túl nagy méretű a fájlrendszerhez.
Akkor hogyan kéne? holnap jön meg a külső vinyó, azt mire formázzam majd ?
-
törölt tag
nekem van egy 20 colos ( még a csillag talpas teszkós) technika tv-m és ma megpróbáltam de nem fogadta el a 32 gb pendriveot. Csak formázási gond, vagy mekkorát kezel? Külső vinyót kezel esetleg ?
Tudtok erről valamit ?
-
Exian
addikt
Köszi, de már tárgytalan. Visszavittük, nem akarok ezzel szenvedni. Lett helyette egy ugyanakkora Samsung, Smart nélküli (még olcsóbb is volt, mint a Smart-os Technika). Smart funkcióra befogtam az egyik használaton kívüli tabletemet, HDMI kábellel összedrótozva, vezetéknélküli billentyűzettel, így ez a kérdés is letudva
Így youtube teljesértékűen, gyorsan megy, meg ha netán webezni akarunk rajta... az is gördülékenyebb sokkal.
-
czanga
őstag
DNLA és smart funkciói kritikán aluliak, ezt meg kell szokni sajnos. Ilyen akkor érdemes venni ha nagyon jó árban van, legalább én csak akkor vettem.
A villogás azt jelzi, hogy szoftver próbál frissíteni, ezt jellemzően kikapcsolt állapotban, éjszaka kezdi el, szoftverben kikapcsolható.A filmeket nekem se játszotta le sehogy normálisan, a szoftvere tényleg rossz sajnos. Bár nálam Time Capsule és Mac mini van pl média lejátszás célra, így nem zavar, de aki emiatt (is) vesz ilyet, az jogosan várja el, hogy működjön is rendesen.
Bele lehetcsúszkával tekerni, én is nehezen találtam meg. Valamelyik szines gombbal lehet előhozni, de ne kérdezd melyikkel, sajnos nem vagyok otthon most, hogy megkeressem. Használatiban tuti benne van.
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Tegnap vettünk (másodlagos TV-nek) egy Technika SM32-240 TV-t. Gondoltam felesleges jobb, keveset lenne használva, próbálok spórolni (68.000 Ft volt, ez a Smart verzió).
Viszont épp, amire kellene, alkalmatlan, csak nem tudom, hogy az én példányom a hibás, vagy ezek ilyenek?
A lényeg, hogy a DLNA megosztásaimon lévő videókat gyakorlatilag egyáltalán nem játssza le, pontosabban kb. 10-ből mindössze 1-et, max 2-t sikerült elindítani.
Amit pláne nem értek, hogy van egy mappa, benne 8-10 videó, MINDEGYIKET én saját magam konvertáltam egy adott formátumba tök egyformán, és azok közül sem játssza le mindegyiket. Ez főleg érthetetlen számomra. A másik (Samsung) TV-nk ezeket gond nélkül lejátssza.
Szóval, tényleg ennyire gyatra ennek a TV-nek a fájlformátum ismerete, vagy csak az enyémmel van gond?
A másik probléma, ami miatt viszont szerintem visszaviszem ma, az az, hogy állandóan lefagy.
Vannak alkalmazások, amikből lehetetlen kilépnem konnektorból való kihúzás nélkül. Ez nálam már teljesen elfogadhatatlan, azért ne már...
Ráadásul éjjel meghülyült. Reggel kelek fel, villog a ledje. Bekapcsolni nem tudtam. Szintén konnektorból ki, majd vissza...
Azt hiszem rádobok inkább egy 20-ast és veszek egy olyan Samsungot, amilyenünk már van a másik szobában.
Csak érdekelne, hogy tényleg ennyire hiányos a formátum ismerete, vagy csak nálam?!
Még egy kérdés: hálózatos lejátszáskor tényleg nem lehet beletekerni a videóba, vagy csak én nem találtam meg? Mindössze a gyorsítást találtam meg (2x 4x 6x 8x), mint tekerési lehetőséget (érdekes, a szintén Technika 16"-os kis mini TV-nken 32x is van), de az igen ciki, ha egy 3 órás videó végére akarok odamászni. A másik TV-nken ez nem probléma, van egy csuszka, amit tudok szabadon tologatni villámgyorsan. Tudom, tudom, ez nem az a kategória, csak azért írtam le mindezeket, ha valaki szintén gondolkodik ilyen TV-n és fontosak a fenti dolgok, akkor gondolja meg.
-
PBR130
csendes tag
Sziasztok,
Az előző problémám megoldódott, viszont most újabb jelenséget produkál az 50"-os smart. Lejátszás közben szakadozik a film vinyóról, és netről, csak a youtube saját klienséről fut simán. Egészen gyenge felbontásokkal is gond van. 1mp fut 3mp-t áll. Viszont pl. ha vinyóról elakad, és kilépek, visszalépek, visszapörgetek ugyanoda, ahol megállt, akkor percekig simán fut megint.
Mi a túró lehet ez? memória? Ötlet?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
85 ért jó árban lehet a 42" os, kék dobozos?
Doboz színek között van valami különbség tulajdonságokba? -
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Beszereztem egy 32"-os Smart csodát, sokat nem vártam tőle, azt hozza is, de van egy nagy problémám. DLNA-n keresztül nem látja az .mkv file-okat. Van egy Zyxel Nas-om (MiniDLNA fut rajta.), van rajta jópár film/sorozat, ha elindítom a media tallózást, akkor csak az .avi-kat jeleníti meg. Azokat le is játsza, de 1 db .mkv-t sem hajlandóni megmutatni, hogy ott lenne. Ha pendrive-ra másolok, akkor látja, le is játsza az. mkv file-okat. Mi lehet a probléma? Valamit telepítenem kellene még rá? (szoftverfrissítést próbáltam, azt mondta nincs újabb szoftver (firmware sem...)).
-
PBR130
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy 50" smartot, és azt tapasztaltam, hogy minden kikapcsolás után elveszti a wifi hálózatot, és nem is találja meg többet. Csak teljes gyári visszaállítás után éled fel újra.
Ismerős ez a probléma, van-e rá megoldás, vagy cseréljem ki még a három napon belül?Köszi előre is.
-
Ficium
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy 140cm-s Technikát.
Másnak is zúg? Olyan, mintha lenne benne egy ventilátor, ami néha 10másodpercre megáll, akkor csönd van, majd megint zúg.Vigyem vissza vagy mit lehet csinálni vele?
Köszönöm!
-
Magnat
veterán
És mennyi idős, mikori modell?
-
Magnat
veterán
válasz
kisselandras #914 üzenetére
Mennyit mondtak a cserére ha nem titok?
-
fecg21
aktív tag
válasz
kisselandras #904 üzenetére
Az a baj evvel hogy gyakorlatilag nem éri meg hozzányúlni, sajnos. Értem én hogy 130k-ért vásároltad, de ha mondjuk mittudomén mondott erre a szervizes olyan 60ezret, akkor tényleg ott vagy hogy érdemes megfontolni hogy inkább hozzáraksz még 40-et és veszel egy másikat. Ha részletre veszed, úgy kevésbé "fáj".
-
kispe82
tag
Most rákerestem szobaantennával a szabadon fogható adókra,be is jöttek és ezeken az adókon jó a kép,teljes szélességig látni. Tehát akkor a digi beltéri a hiba oka. Majd rájuk telefonálok hogy lehet e tenni ez ellen valamit.
-
ezso
tag
Most "tányéros" digid van, vagy digi kábel tv?
Az utóbbinál nem kell beltéri, mert DVB-C tuneres a tévéd.
A műholdasnál kell.Ha van egy szoba antennád, vagy kölcsön kérsz egyet, akkor a DVB-T tunert be tudod hangolni a földfelszíni digitális adásokhoz. 9TV + 4 rádió csatorna szabadon fogható. Így ki tudod próbálni.
-
Magnat
veterán
Én kipróbálnám a beltéri nélkül (gondolom csak a kódolt csatornák miatt használod), ha úgy jó a kép akkor kipróbálnám a boxot egy másik tv-n (ha van), h ott milyen képet ad.
Szerk.: most jutott eszembe, h lehet h a tiédben még nincs dvb-c tuner és amiatt kell a box (nekem is van egy ilyen 32-esem, de havonta csak pár napot használom) - nincs esetleg más vmi media playered amivel meg lehetne nézni h azzal milyen a kép? -
kispe82
tag
Van egy 32colos Technikám és az a problémám vele,hogy sehogy nem tudom úgy beállítani,hogy a teljes képet mutassa. Az első képen a haver tv-je van,teljes képpel,a másodikon az enyém,amin látszik hogy jóval kevesebbet látok belőle. Hogy kell beállítani hogy az egész képet lássam?
Ja,digis beltéri egységem van,nem tudom ez számít e.
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok! olyan bajom lenne hogy van egy technika tv 50col sajna a kijelző betört
szerviz olyan árakat mond hogy hajam égnek áll esetleg valaki tudja hol tudnék vásárolni?
-
zsloti
senior tag
Sziasztok
Szerintetek kihívjam a garanciális szervizt egy 50 colos smart technika tvhez ha csak úgy magától elfelejti a digitális csatornákat?
Teljesen random módon el el tűnnek a csatornák
Csak az újra programozas segít
Zs
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest