Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  [Re:] Samsung S8500 Wave - a harmadik király (téma lezárva)

Hozzászólások

(#43851) Goldmen75 válasza snecizero (#43850) üzenetére


Goldmen75
őstag

Banyek, mondhattad volna hogy Te vagy:) Nem zavartál, de asszem épp a samsung apps-ra regeltem egy új accountot:)
Én mondtam hogy más világ mint az XP....Ha kell segítség, csak szójj!

(#43852) Attelah válasza TomWexX (#43777) üzenetére


Attelah
tag

Mire gondolsz az user error alatt? Van egy tippem: a fényképező...

Tudom hogy kell használni az exponáló gombot, nem nő vagyok aki egyből tövig nyomja úgy hogy még meg is reccsen a teló. Ismerem a fókusz funkciót ha erre gondoltál. Pislogás érzékels, képstabilizáló mind ki van (volt T-s szoft alatt is) kapcsolva nehogy behülyítse bármilyen furán mozgó tárgy vagy lény. Fél évig tudtam fényképezni vele gond nélkül, most is tudok, csak néha több időt vesz igénybe mert többször fókuszál. Ha megvan a zöld kis téglalap akkor a gombot tovább nyomva el kéne neki készíteni a képet, de van amikor még itt is fókuszál egyet és csak utána készíti el, ez zavar, mert a fényképezők sem így működnek (és a teló sem így működött korábban)
A másik tippem az az újraindulás. Istenem, ezt a funkciót nem értem hogy minek egy telefonra újraindítás lehetőség?! Kikapcs bekapcs és kész. Ha valamit esetleg telepít és utána újra kell neki indulni akkor azt tegye meg automatán, de sztem tök felesleges egy ilyen opciót adni a felhasználónak hogy restartolhasson. Amúgy külön tetszik az a megoldás hogy amikor ki akarjuk kapcsolni akkor még megkérdezi hogy tényleg ki kapcsolja e. Mert zsebben ha benyomódik az oké, de az érintőfelület már nem fogja érzékelni a ruhát vagy a tokot pláne nem a megfelelő helyen.

Ja és mégvalami. Én nem ürülük neki hogy 3 napot bír a telóm...sztem ez is elég halvány. 4.5 - 5 nap volt a T-s firmmel az átlag, amikor pedig tényleg arra mentem hogy ne használjam és szinte csak készenlétiben üzemeljen akkor bírt 6 és fél napot. Első merülés jelzéstől még 12 órát bírt. Ma már kb 4-et....

[ Szerkesztve ]

Samsung X600 --> Samsung Wave Bada Turko --> Samsung Galaxy S4 Mini Android 4.2.2

(#43853) doctorur


doctorur
tag

Látom megint kiújult a vita a Bada vs Droid vs WP7 szekcióban.
Szerintem azon nincs mit vitázni, hogy egy op rendszer jövője a szoftver ellátottság függvénye, hiszen ez határozza meg a használhatóságát. Nem akarok vitázni az okos/nem okos telefon definícióján, valszeg az a teló, amelyikkel nem csak telefonálni lehet, az okosabb, mint a csak arra való verzió. Az, hogy mennyire okos csak szoft kérdése. Az, hogy ez elég-e a usernek, az meg abszolút egyéni.
Tény, hogy minden eladási mérőszámban alulmarad a Bada a többi op-pal szemben. pl SGSII-ből jóval drágább áron több ment el 85 nap alatt, mint az összes bada telóból több, mint 1 év alatt. Ez a fogyasztók döntése, amit nyilván olyan elvek alapján hozott meg, mint bárki, aki Badát vett. A fejlesztő ezt nézi és arra az op-ra dolgozik, amelyiken több a vásárló, a többit meg pont le...rja. A Bada csak azért jött létre, hogy nagy gáz esetén menekülhessen a samsung, de ha ilyen fenyegetettség nincs, akkor nem fog pénzt feleslegesen ráfordítani, azaz mehet a kukába.
Engem az érdekelne, hogy a fejlesztők milyen perspektívát látnak a Badában. Biztos van ilyen ember a fórumon, hátha segít megvilágítani a dolgot.
Az is érdekelne, hogy az elmúlt évben a samsung mennyi droid fw-t tett elérhetővé a saját készülékei számára a Badával szemben, ami talán másfél, hiszen az 1.2 nem gyökeres változás az 1.0-hoz képest. Ez talán megvilágítja, hogy mennyire veszi komolyan a saját op rendszer fejlesztését. Gyanítom, hogy lehangoló lesz az eredmény, hiszen a 2.0 már több, mint 10 hónapja készül és még ki tudja hol a vége.
Szóval közel sem biztos a Bada jövője.

(#43854) snecizero válasza doctorur (#43853) üzenetére


snecizero
senior tag

Szerintem meg beindult a szekér. És ez a lényeg ,hogy nemsokára jön a bada 2.0
Jó tény ,hogy nem váltotta meg a samsung a wavvel a világot. Nekem minden igényemet kielégiti a wave sőt...... Hát még a windows 7 :DDD

Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*

(#43855) leslieke válasza snecizero (#43854) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Hát nekem akad olyan igényem, amit a Wave nem tud kielégíteni. :DD :DDD

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#43856) consono válasza doctorur (#43853) üzenetére


consono
nagyúr

Sok mindenbe nem kötnék bele abban amit írtál, pedig lehetne (bocs :D ) csak egybe, amit jobb tisztázni: az Androidos telókra is csak egy verziófrissítés volt:2.2-ről 2.3-ra (már amelyiknél). A több csak ugyanolyan hibajavítás volt mint itt pl. a JI6-JL2 váltás...

Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...

(#43857) duvi válasza leslieke (#43855) üzenetére


duvi
nagyúr

LOL :DDD

(#43858) ABal válasza leslieke (#43855) üzenetére


ABal
őstag

A rezgőfunkció nem vált be? :D

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#43859) Dhampir


Dhampir
félisten

A Skype által most támogatási listára vett készülékek a következők:

Acer A5
HTC Desire
HTC Desire HD
HTC Evo 3D
HTC Evo 4G
HTC Flyer
HTC Incredible S
HTC Sensation
HTC Thunderbolt
LG Revolution
Samsung Droid Charge
Samsung Galaxy S
Samsung GalaxyS II
Samsung Galaxy Tab
Sony Ericsson Xperia Mini Pro
Sony Ericsson Xperia PLAY
Sony Ericsson Xperia Ray

(#43860) doctorur válasza snecizero (#43854) üzenetére


doctorur
tag

Pont ez a lényeg. Ha Neked ok így a teló, akkor teljesen rendben van.
Ha valaki ezzel a HW-vel szeretne jobbat vagy többet az is rendben van, a bosszankodásával együtt is.
Az viszont tény, hogy sokan szeretnének változást (ergo nem elégedettek), hiszen nagyon sokan multiznak ebből a kis közösségből is, remélve a (sokkal) jobbat.
Én is szeretném, ha a 2.0 tényleg jó lenne, de a csilli-villi nem elég. Ha nem jön egy pár alapnak (pl voip) számító szoft, akkor a teló megy a gyereknek MP3-azni, meg videózni, én meg veszek valami "okosabb" telót.

(#43861) duvi válasza Dhampir (#43859) üzenetére


duvi
nagyúr

Tény és való, hogy nagyon hasznos alkalmazás a Skype. Én is örülnék ha kijönne badára.
DE!
1.Nem egy olcsó mulatság mobilon a rendszeres Skype használat.
Főleg, ha videó funkciót is használunk!
2.Ha jól sejtem akkor a magunkfajta mobilos és számtech rajongóknak van otthon és melóhelyen is internet hozzáférésünk.Tegyük a kezünket a szívünkre! Ha van lehetőség akkor úgy is ezt megoldást használjuk az esetek többségében.
Ezek után számomra már nincs is akkora jelentősége a voip-nak.
Ha annyira fontos lett volna, akkor nem a Wave II-t választom. :N
Végezetül TÉNYLEG nem elvakultságból vagy kötekedésből, de a felsorolt készülékek közül mennyinek van fizikai híváskezelő gombja? Úgy gondolom, hogy ennyi pénzért ez nem lenne túl nagy elvárás egy okostelefontól.
Tudom, most a végtelenségig lehetne sorolni, hogy melyik készülék/rendszer miben jobb vagy rosszabb. Nem ez volt a célom, csupán reflektáltam a fent említett skype előnyre, illetve a Wavek kihagyására.

[ Szerkesztve ]

(#43862) Gabbo válasza Con Troll (#43768) üzenetére


Gabbo
aktív tag

Köszönöm.

Nem fogok senkivel levelezgetni! Ha kell amit árulok, cserélek HÍVJ!!!

(#43863) bexinho23


bexinho23
őstag

Nem tudom mennyien szeretitek itt a vaterát, de múltkor az oldalukon ráakadtam egy alkalmazástájékoztató linkre, és lehetett írni a supportnak. Nos én írtam is nekik tegnap:

"Szerintem sokan örülnének vatera alkalmazásnak BADA rendszerre! :)"

Ezt kaptam válaszban:

"Kedves Ádám,

mi is örülnénk, ennek megfelelően dolgozunk is a megvalósításon :)

Üdvözlettel,
a Vatera csapata"

(#43864) duvi válasza bexinho23 (#43863) üzenetére


duvi
nagyúr

Köszi az infót! :C

(#43865) Goldmen75 válasza bexinho23 (#43863) üzenetére


Goldmen75
őstag

Én meg a tesz-vesz-nek örülnék:)

(#43866) snecizero válasza Gabbo (#43862) üzenetére


snecizero
senior tag

Ez jó hír. Nagyon nagy vatera fan vagyok. Windows 7 re felraktam kiest. Pik pak és már csatlakozott is. :)

Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*

(#43867) appel válasza bexinho23 (#43863) üzenetére


appel
őstag

egy pár hónapja már én is zaklattam őket egy natív alkalmazással, valamint az oldalukon említett mobiltelefonra optimalizált weboldallal kapcsolatban...utóbbiról júliusban azt írták, hogy fejlesztése folyamatban, kis türelmet...

(#43868) F-ECT$ válasza duvi (#43861) üzenetére


F-ECT$
titán

Tegyük a kezünket a szívünkre! Az, hogy Neked nincs szükséged a Skypra, nem jelenti azt, hogy másnak sincs. A mobilos netről meg csak annyit, hogy a legtöbb szolgáltatónak van olcsó netet is tartalmazó csomagja (MediaMania, Matrix, Okostarifa), amikkel jópár beszélgetést le lehet folytatni.

Másrészt ha külföldön vagy és van a szállodában wifi (90%-ban van), akkor ingyen tudsz beszélgetni az ismerősökkel.

Harmadrészt nekem nincs laptopom / táblagépem (és ezzel sokan vagyunk így), így ha megyek valahova, akkor csak a mobilom van nálam. Így minden olyan alkalmazás, ami nem érhető el a mobilra kényelmetlenséget okoz.

Dive ever, work never.

(#43869) F-ECT$ válasza doctorur (#43853) üzenetére


F-ECT$
titán

Én is hasonlóan látom. Nincs nagy költségvetése a badanak, amíg a WP7 és a droid könnyedén elérhető a Samsungnak. Ugyanis ahhoz, hogy lépést tartson a bada ezekkel és az iOS-sel nagyon sok pénz kellene, ami kb pénzkidobás, ha pár dolláros díjért elérhető a másik 2. A droidot a szabadalmak miatt most elkezdték piszkálni, így ha nagyon felmenne az "ára" (a jelenlegi 10 dollár helyett már 60 dollárt emlegetnek), és a WP7 sem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor hirtelen elkezdenének gőzerővel a badan dolgozni. Addig viszont eléggé low priority a project, néha bedobnak 1-1 csontot, hogy életben maradjanak a remények, de gyors fejlődést nem kell várni.

Az meg, hogy a 2.0-val bármilyen új natív progi jönne szintén csak hiú ábránd. Akkor lesz natív progi, ha azt a samsung és az adott progi készítője is akarja, nincs ez verzióhoz kötve. (Persze marketing szempontok miatt időzíthetik úgy, hogy nagyobbat durranjon egy új verzió.)

És ugye már az az előnye sincs meg a badanak, hogy feltörhetetlen (javítani is kellene az 1. hsz-t), így amellett, hogy a piac is kicsi, még az emberek sincsenek rászorítva a vételre.
Elnézve a topicot a bada-t amúgy is olyan emberek veszik, akik nem szeretnének alkalmazásokat letölteni, így minek is fejlesszen rá bárki is?

Dive ever, work never.

(#43870) Goldmen75 válasza F-ECT$ (#43869) üzenetére


Goldmen75
őstag

Szerintem marhára nem jó felől közelítitek meg szegény Wavét.....
Egy kiváló vasról van szó, s egy fejlődő egyedi soft-ról, aminek még vannak hiányosságai, de melyiknek nincs???? Szép is lenne minden OP egyforma lenne, akkor nem válogatna az ember...
Na meg ha nem látnának benne fantáziát, akkor nem adnának ki újabb készülékeket Badával....
Jó ez, egyedi! Nekem s sok más hullámlovagnak igenis bejön....s hogy 1-2 alkalmazás nincs? Majd lesz....

ennyi:)

(#43871) bokrosolajos válasza F-ECT$ (#43869) üzenetére


bokrosolajos
őstag

Elnézve a topicot a bada-t amúgy is olyan emberek veszik, akik nem szeretnének alkalmazásokat letölteni, így minek is fejlesszen rá bárki is?
:DD
Hát, ez nagyon üt! :R

F-ECT$ és doctorur nagyon hasonlóan látja a bada jövőjét, mint én. Ez egy low prior project, tényleg a "ha minden kötél szakad" esetre, egyébként pedig nagy ívben hajlít rá a Samsung. Ezzel együtt minden fejlesztő is.

Ha most ötvenért elvinné valaki a Wave-emet tokkal, autós szettel együtt, nem sírnék utána! Egy Nexus S-t hússzal többért sokkal inkább elviselnék. A kijelzője ugyanaz mint a Wave / SGS esetén, viszont az SGS-hez képest legalább van rajta vaku.
De még lehet a Defy + is szóba jöhetne

[ Szerkesztve ]

(#43872) Goldmen75 válasza bokrosolajos (#43871) üzenetére


Goldmen75
őstag

Én azt mondom akinek alkalmazás kell, vegyen mást...akinek egy igazán jó teló, s most nem az OP-jára gondolok, az vegye meg a wave-t!

(#43873) leslieke válasza Goldmen75 (#43872) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Szerintem hagyd a fenébe a vitát. F-ECT$-nek már nincs is meg a Wave, bokrosolajos meg a Bada főállású temetkezési vállalkozója. ;]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#43874) Goldmen75 válasza leslieke (#43873) üzenetére


Goldmen75
őstag

Akar a bánat vitázni!:)
Csak ha ez egy wave fórum, akkor nem kéne egyre jobban lehúzni s egyre több más gyártó kacatját emlegetni:) Mindennek megvan a saját fóruma!
Mi örülünk, hogy ilyen telónk van, megosztjuk a tapasztalatainkat, véleményeinket, segítünk egymásnak, ennyi! Nem kell több...

(#43875) consono válasza Goldmen75 (#43874) üzenetére


consono
nagyúr

Így van! Van pár hangos elégedetlen (volt) felhasználó aki lehúzza a Wave-et (okkal vagy ok nélkül az most mindegy) ami teljesen elviszi a topicot... Az örülünk meg megosztjuk a tapasztalatot rész már lassan marginális lesz a sok flamelés mellett... :F

Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...

(#43876) Binyi01 válasza consono (#43875) üzenetére


Binyi01
aktív tag

Azt kell mondjam, sajnos tök igazad van... Néha olyan érzésem van (volt), hogy akik eladták és visszajárnak ide, még belerúgnak egyet a Wave - be, mikor már 1000x ki lett tárgyalva, hogy mik a hiányosságai.

[ Szerkesztve ]

‎"Amikor Bell feltalálta a telefont, már 7 nem fogadott hívása volt az Apple jogi osztályáról..."

(#43877) Goldmen75 válasza Binyi01 (#43876) üzenetére


Goldmen75
őstag

Mé vannak hiányosságai?!:) Én vagyok csak elégedett egyedül?

(#43878) Binyi01 válasza Goldmen75 (#43877) üzenetére


Binyi01
aktív tag

Én is elégedett vagyok, csak van akinél pl. az emailekkel volt gond, gps...stb. Nekem speciel egyikkel sincs gondom. A másik a szegényes alkalmazáskínálat... Nekem amire szükségem volt, azokat megtaláltam, ettől még mondjuk lehetne bőségesebb.

‎"Amikor Bell feltalálta a telefont, már 7 nem fogadott hívása volt az Apple jogi osztályáról..."

(#43879) Tomajdon válasza Goldmen75 (#43877) üzenetére


Tomajdon
aktív tag

Én is bada fan vagyok, de azért van jó pár olyan program, ami hiányzik, akkor a samsung kicsit jobban hozzá állhatna a dolgokhoz, az apps egy vicc hogy kva sok téma van, akkor a progik 95%-a fizetős, és nem 0.99 cent mint az app store-ban, hanem 800-1400 ft... sajnálnám eladni a wave-t, mert 50-60k körül nem találok olyan telót mint a wave. Mindegyikben van hiányosság. Néha jól jönne az android, de átlagban elvagyok a badával is. Amikor megvettem a wave-t, akkor azt hittem hogy 1 év alat felfut, és jó lesz. De úgy néz ki lassabban alakulnak a dolgok, de nem baj, akkor várunk...

(#43880) consono válasza Tomajdon (#43879) üzenetére


consono
nagyúr

Az a baj, hogy mindenki a Samut szidja az alkalmazások miatt (mondjuk a jóváhagyási procedúra tényleg szánalmas), pedig arról, hogy kevés az ingyenes alkalmazás, meg hogy drágák a progik nem ők, hanem a fejlesztők tehetnek, ők szabják az árakat. (Jó, lehetne mondjuk 10 centes kategória is...) A témákat meg a droidok tudás nélkül tudják ontani magukból :/

Más. A Motorola felvásárlása jót tehet a Badának, ki tudja a Google mit tervez (lesz e belőle új Apple) az Androiddal, lehet, hogy csak a Bada marad viszonylag rövid időn belül a Samunak...

Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...

(#43881) duvi válasza F-ECT$ (#43868) üzenetére


duvi
nagyúr

"Az, hogy Neked nincs szükséged a Skypra, nem jelenti azt, hogy másnak sincs."
Én azt mondtam, hogy:"Tény és való, hogy nagyon hasznos alkalmazás a Skype. Én is örülnék ha kijönne badára...Ezek után számomra már nincs is akkora jelentősége a voip-nak." Ergo egy pillanatig se vontam kétségbe a létjogosultságát. Pusztán számomra nem bír akkora jelentőséggel, hogy elsődleges prioritást élvezzen telefon vásárláskor. :N
Ami igazából számomra zavaró, hogy napok óta folyamatosan jönnek részetekről (mélyen tisztelt bokrosolajos úr a másik versenyző) a konkrét kijelentések, amiket már kész tényként közöltök ebben a topicban. Most vagy valami belső kapcsolatotok a samsung vezetésében és ezért vagytok ennyire jól értesültek, vagy pusztán légbőlkapott információkkal árasztjátok el a fórumot.
Idézetek tőletek:
-----------------------------------------------------------
- "Nincs nagy költségvetése a badanak,"
-"eléggé low priority a project, néha bedobnak 1-1 csontot, hogy életben maradjanak a remények, de gyors fejlődést nem kell várni."
-"Az meg, hogy a 2.0-val bármilyen új natív progi jönne szintén csak hiú ábránd. "
-"a Samsung politikája eleve hígfos."
-"A bada eyg zárvány, egy sziget, nincsenek rá fejlesztések, lassan leminősül Samsung butafonná"
És a végtelenségig lehetne sorolni a "szakmai" kijelentéseiteket a Wavekkel kapcsolatban...
---------------------------------------------------------
Természetesen el lehet mondani mindenkinek a véleményét a telefonokkal kapcsolatban. Ezért van a fórum.El is fogadjuk, hogy nem jön be mindenkinek és kifejti a konkrét problémáit ezzel kapcsolatban. De azt hiszem, hogy a fentebbi idézetek nem a szakmaiságot tükrözik. Ráadásul napok óta folyik itt a Wavek pocskondiázása és a negatív kampányolás, ami szerintem már nem objektív véleményeket tükröz, hanem pusztán emberi rosszindulatot. Sok másik telefon topicját olvasom rendszeresen, de soha eszembe se jutott, hogy nekiálljak ilyen kijelentéseket irogatni más telefonokról.
Mindannyian tudjuk, hogy a Wavek (se) tökéletesek. Mi is fel tudunk sorolni több hibát, amit jó lenne javítani.Nem vagyunk fanatikus rajongók.De szerintem a Wave topicok kimondottan segítőkész tagokból állnak(tak) és mindig próbáltunk egymás problémáin segíteni.
Én csak azt kérném, hogy maradjon is így a későbbiekben folyamán is.
Köszönettel: Duvi

(#43882) CarKiller47 válasza Goldmen75 (#43874) üzenetére


CarKiller47
tag

"Mi örülünk, hogy ilyen telónk van,"

Jó nektek... én nem egy volt használó vagyok, de karácsonykor mindenképp cserélem.

(#43883) F-ECT$ válasza duvi (#43881) üzenetére


F-ECT$
titán

Nem közöltem semmit tényként, így kezdtem a hozzászólásomat: "Én is hasonlóan látom." Nem vagyok bennfentes, így amit írok az végig szvsz, egy fórumtól nem szabad azt várni, hogy csak tények szerepeljenek benne.

Továbbra is tartom, hogy amit írál a Skypról az ugyanaz, amit én is állítok: Neked nincs szükséged rá. (De persze örülnél ha lenne.)

A véleményemet pedig hagy fejtsem ki itt, akinek nem tetszik ne olvassa. 1 évig volt Wave-em (én raktam össze az 1. hsz-t, néhány kolléga segítségével), szóval nem csak úgy idejövök és kívülállóként bepofátlankodok, hanem saját tapasztalatot írok le.

Azért soroljuk a hibákat, mert még mindig az a tévképzet él, hogy a bada a "harmadik király". Én úgy vettem bada-s készüléket, hogy mindent meg lehet vele csinálni, amit a droiddal vagy az ios-sel (akkor még nem volt wp7), vagy ha nem is, rövidesen jön majd a frissítés/progi és kész. Az elmúlt 1 év sajnos bebizonyította, hogy nem történnek olyan gyorsan a dolgok, ahogy vártuk. Ez a remény még mindig sokakban él, de hogy ezekből lesz-e valami, azt egyelőre senki, vagy csak nagyon kevesen tudják.

Ettől függetlenül persze biztosan sokan vannak, akiknek elég a bada tudása. Ez rendben is van, nem vagyunk egyformák, örüljenek a telefonjuknak, ami kétség kívül szép vas.

Természetesen egyik telefon sem hibátlan, a mostanival is voltak gondjaim. (Nem vagyok elvakult droid fan.)

ui.:A válasz nem csak Neked szólt.

Dive ever, work never.

(#43884) anrab válasza duvi (#43881) üzenetére


anrab
addikt

egyetértek veled!
olyan érzésem van mint mikor valaki irígy és csak a rosszindulat sugallik minden szavából!
szinte alig olvasok olyat hogy milyen jó lesz benne ez vagy az mert fejlesztik a 2.0-ban csak még egy kicsit itt vagy ott csiszoljanak rajta.

(#43885) CarKiller47 válasza F-ECT$ (#43883) üzenetére


CarKiller47
tag

A 4. bekezdéssel teljesen egyetértek, én is abban bíztam, hogy ami nincs az idővel lesz rá, de sajnos nem így lett. :((

(#43886) Karma válasza anrab (#43884) üzenetére


Karma
félisten

A badára irigykedni, lol! :DDD

Egyébként az a legnagyobb baj az, hogy a Samsungot nem érdekli a feedback :( Akkor még értelme is lenne a sok negatívságnak.

“All nothings are not equal.”

(#43887) duvi válasza F-ECT$ (#43883) üzenetére


duvi
nagyúr

"A véleményemet pedig hagy fejtsem ki itt, akinek nem tetszik ne olvassa."
Senki nem írt olyat, hogy a véleményedet nem fejtheted ki itt.Sőt:
"Természetesen el lehet mondani mindenkinek a véleményét a telefonokkal kapcsolatban. Ezért van a fórum.El is fogadjuk, hogy nem jön be mindenkinek és kifejti a konkrét problémáit ezzel kapcsolatban."
Te úgy gondolod, hogy a fentebb idézett vélemények szakmaiságot/segítő szándékot/építő kritikát tartalmaznak? :U
Melyikre gondoltál akár csak ezek közül:
-"Az meg, hogy a 2.0-val bármilyen új natív progi jönne szintén csak hiú ábránd. " Mire alapozod ezt a kijelentésedet?
"-A Samsung politikája eleve hígfos." Ezt meg nem is kommentálom...

A sok negatívum mellett az utóbbi napokban egy jó tulajdonságáról nem írtatok a Waveknek.
Szerintem ez már nem segítő szándékról árulkodik. :( (főleg bokrosolajos )
Pedig igenis van számos jó tulajdonságuk, amivel más készülékek nem(vagy alig) rendelkeznek.

[ Szerkesztve ]

(#43888) mrhitoshi válasza consono (#43875) üzenetére


mrhitoshi
veterán

+1.
Láttam már jobb rendszert is a Badánál, de ilyen alapvetően szubjektív dolgokon felesleges vitázni. :W

(#43889) duvi : nem rád gondoltam, hanem úgy összesen. Arról beszélek, hogy lehet valakinek szüksége van egy BP menetrend alkalmazásra, de van olyan, aki magasról tesz rá. Ez marhára szubjektív. A tényeket mindenki tudja, ezen felüli viták már mind szubjektívek. :U

[ Szerkesztve ]

PS4

(#43889) duvi válasza mrhitoshi (#43888) üzenetére


duvi
nagyúr

Igazad van :R Elnézést kérek mindenkitől! Részemről befejeztem.

(#43890) anrab válasza Karma (#43886) üzenetére


anrab
addikt

nem a badára írtam hanem a hozzáállásra. bennem ilyen érzést vált ki mikor olvasom az ilyen megjegyzéseket. mindamellett hogy tudom hogy nekik is van-volt ilyen és sokban igazat is adok nekik.

mrhitoshi. "lehet valakinek szüksége van egy BP menetrend alkalmazásra"
startlap.hu
még az Elvíra is ott van. akár a főképernyőre is teheti.

[ Szerkesztve ]

(#43891) F-ECT$ válasza duvi (#43887) üzenetére


F-ECT$
titán

Írtam, hogy nem csak Neked szól a válasz ;)

A "hígfos" nem tőlem jön.

"Az meg, hogy a 2.0-val bármilyen új natív progi jönne szintén csak hiú ábránd." - Mindig ha jön egy frissítés, akkor valaki kitalálja, hogy azzal együtt talán jön majd valami nagy durranás progi is. Ettől mindenki izgatott lesz, aztán sosem történik semmi. Mindössze annyit akartam ezzel kifejezni, hogy a 2.0-val a 2.0 jön és kész. Persze a 2.0-ban lehetnek olyan változtatások, aminek hatására az eddig nem megvalósítható dolgok azokká válnak és/vagy a 2.0 hírét meglovagolva akkorra időzítenek egy új program megjelenést, de erre én kevés esélyt látok. Summa summarum: annak sincs tényszerű alapja, hogy jön valami a 2.0-val, és annak sincs, hogy nem jön.

A negatív hangulat nem csak az utolsó napokra igaz, ez már a fórum elején is jelen volt, amikor néhány napos/hetes használat után eljöttek a hibák/hiányosságok, bár akkor még az újdonság varázsa miatt sokkal több pozítv beszámoló is olvasható volt. Amúgy is általában akkor ír valaki a fórumra, ha valamilyen gondja van, vagy valamilyen pozitív élmény éri. (Plusz ha olvas valamilyen hírt az adott témáról.) Az, hogy a telefon teszi a dolgát nem késztet írásra, így túlsúlyban vannak a negatív írások.

Egyébként pont a 2.0 kapcsán igen sok pozitív írás is keletkezett (mi tetszett benne, mi nem), és az sem igaz, hogy a segítőszándék eltűnt volna, csak egyszerűen már mindenki ismeri a telefont, és így sokkal kevesebb konkrét segítségkérő hozzászólás születik.

Karma: én már nem bízok abban, hogyha jelzek valamit egy nagyvállalatnak, akkor arra érdemben reagálnak :( (Szabályt erősítő kivétel persze van.)

Dive ever, work never.

(#43892) bokrosolajos válasza Goldmen75 (#43874) üzenetére


bokrosolajos
őstag

"megosztjuk a tapasztalatainkat"

MI azzal a baj, ha én megosztom a tapasztalataimat? Vagy csak egyformán nyírt birkák bégethetnek együtt a legelőn? Tilos csúnyákat mondani, mert akkor jön a parancs, hogy kussolni kell?

Az jobb lenne neked, ha egész nap csak egymást szopkodnánk, hogy "hú de jó telónk van", miközben elhúzott mindenki, már egy X8 utódban is ugyanolyan HW van, de még mindig "csúcs készülék"-nek hazudjuk a telefonunkat? Az mennyivel lenne jobb?

Én csak realistán látom, hogy F-ECT$is írta, nem jöttek be a remélt dolgok, és nem a harmadik király, hanem egy ZS-kategóriás OS, ami gyakorlatilag akár hamarosan a Samu zárt játéka lehet, annak lenne egyébként ideális

Vegyük sorra, mi az amiben ez a telefon jobb, mint a többi?

+ szebb a kijelzője
- be is ég rendesen, menő szidni a pentile mátrixot is

folytassuk a sort! érvek és cáfolatok. Csak őszintén! Olyanokat le se írjunk, hogy mindennel "elégedett vagyok .. de azért lehetne jobb is" mert eleve önmagunk ámítása

[ Szerkesztve ]

(#43893) Goldmen75 válasza bokrosolajos (#43892) üzenetére


Goldmen75
őstag

:)
Ha így állunk hozzá, akkor negyedévente vehetünk új telót, mert erősebb jobb szebb stb....fejlődik a technika ez tény...de vannak modellek, amik kifejezetten jól sikerülnek...
Különben meg nem vitafórumot akartam nyitni...ellenkezőleg,. de látom mást váltok ki vele:)

ÁMEN:)

(#43894) appel válasza bokrosolajos (#43892) üzenetére


appel
őstag

akkor folytassuk (korlátozva a jelenlegi 1.0, 1.2-re):

+ akksi nagyon jól bírja egy feltöltéssel
+ a menü, az alap OS egyszerű, és gyors
- böngésző nem tördel
- memória hamar elfogy

(#43895) consono válasza appel (#43894) üzenetére


consono
nagyúr

+ alu ház
+ design

Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...

(#43896) leslieke válasza consono (#43895) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

+ fizikai gombok

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#43897) CarKiller47 válasza appel (#43894) üzenetére


CarKiller47
tag

-nekem eddig több FW-el is netezés közben újraindult (beleértve azt, amivel vettem)

[ Szerkesztve ]

(#43898) bokrosolajos


bokrosolajos
őstag

Ez az gyerekek, megy ez nektek! Ugye hogy össze lehet szedni, veszekedés nélkül? :)
Eddig a lista pro és contra

+ fizikai gombok
+ alu ház
+ design
+ akksi nagyon jól bírja
+ a menü, az alap OS egyszerű, és gyors
+ szebb a kijelzője S-AMOLED
+ telefonhoz mérten kifejezetten jó kamera, autófókusz, makró
+ valós HD 720 video
+ vaku

- böngésző nem tördel
- memória hamar elfogy
- beég a kijelző, ami Pentile mátrixos
- nincs elégséges számú alkalmazás
- nehézkes a fejlesztés a Samsung rossz stratégiája miatt
- megmagyarázhatatlan újra indulások
- 1.2-ben felugró címsor
- megmagyarázhatatlan, időnkénti melegedés (pl navinál)
- bizonytalan idő alatt sikerült GPS lock

[ Szerkesztve ]

(#43899) F-ECT$ válasza bokrosolajos (#43892) üzenetére


F-ECT$
titán

Elkezdtem összeírni a pozitív, negatív dolgokat, de olyan sok apróság előjött, hogy 20-20 után inkább abbahagytam, mert rohadt sok mindent lehetne mindkét oldalra írni. Azért kíváncsian várom, hogy ki mit talál.

De hogy konstruktív is legyek:
+ forgatással megváltozik a hangerőszabályzó gombok kiosztása

- elfogyó memória játékok alatt (pl Pirate Raid nem tudott betölteni egy pályát, csak a telefon újraindítása után)

Dive ever, work never.

(#43900) Karma válasza F-ECT$ (#43899) üzenetére


Karma
félisten

"+ forgatással megváltozik a hangerőszabályzó gombok kiosztása"

Ez szubjektív, de én amellett, hogy ennek a csodálatos gondolatnak hála kiütöttem a dobhártyáimat, olyan dühös lettem ettől a fasságtól, hogy legszívesebben az ezt kiagyaló sárgát bebetonoztam volna.

“All nothings are not equal.”

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  [Re:] Samsung S8500 Wave - a harmadik király (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.