- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Amire a kicsi lány céloz, hogy végül mégis úgy döntöttem, hogy adok egy hosszú távú esélyt a készüléknek. A végső lökést az Omnia használtpiaci árfekvése adta. A szolgáltató által kért 100-120e Ft rettenetesen sok pénz érte (mihez képest, persze), viszont az apróhiretéses 70e Ft körüli ár megéri, hogy hosszabb távon is bepróbálja az ember. Ma érkezett meg az Omniám, azt hiszem, fogunk még találkozni jónéhányatokkal a szakmai topikban.
p
-
ladybug
őstag
válasz
parandroid #75 üzenetére
Hehe, duma.
Akkor miért is nézegetted az apróhírdetéseket?Mine, mine, mine. muhahahha
-
parandroid
félisten
Az, hogy neked gyorsan és gördülékenyen megy, az azt jelenti, hogy bárki mást mond, vagy tapasztal, az duma?
Készséggel elfogadom bárkinek a saját véleményét, de ánblokk kijelenteni, hogy márpedig a dolog így áll, az nem tűnik bojektívnek.
Ugyanúgy nem, mint az én írásom. Viszont az én írásom szándékosan és bevallottan nem az.
De eírom még egyszer, amit írtam korábban is már: az SPB Mobile Shelll 3 (egy nem olcsó külső szoftver) sokat javít az amúgy alapból is drága készülék használhatóságán, mint telefon. A gombok az én kezemhez továbbra is kicsik és nehezen nyomhatók ezen a kijelzőn, viszont okos dolog, hogy a mobilbillentyűzethez hasonló virtuális billentyűzeten az 'abc' gomb megnyomásával nem csak az a-val kezdődő, hanem a b és c betűvel kezdődő neveket is felhozza. Elsőre zavarónak tűnt, de hamar meg lehet szokni. Az már más kérdés, hogy nekem az egy-egy nevet tartalmazó információs sor is kicsi ahhoz, hogy kényelmesen kezeljem.
Ezek az én problémáim a névjegykezeléssel és a hívásindítással. Kijelenthetjük persze, hogy ez csak duma, de attól még nem szerettem meg jobban ezeket a funkciókat.
p
-
petymeg
addikt
válasz
parandroid #65 üzenetére
az duma hogy hívásban meg névjegykezelésben lassú meg nem gördülékeny az omnia... a telefonkönyv 1 azaz egy gombnyomással (hardveres vagy képernyős gomb) elérhető. kedvenceket tizenakárhányat (ms3 alkalmazásával) ki lehet tenni fényképestűl... sms írás az lehet szokatlan de a samsung billentyűzet állítva és fektetve is elég nagy. egy érv ellene a magyat t9 hiánya esetleg. én nem találtam sajna magyar t9-t de ez nem jelenti azt hogy nincs is...
-
Drenadar
veterán
Nekem is van Omniám, és szerintem az igazi gond csak az aksija(számomra legalábbis). Pedig nem foglalkoztam ROM váltáson, amit kaptam vele, az van rajta. Nem szoktam felelsegesen tapizni nyomkodni, de teljesen érthetetlen, néha 3 napot is kibír, néha meg bemegyek melóhelyre, és azt veszem észre, hogy félig van (reggeli töltés után), ebédnél meg azt veszem észre, hogy már ki is kapcsolt. WTF. Úton se GPS, se wifi, se rádió, semmi! Anomália ez tudom.
Stylus nekem se kell, nagyon ritkán, ha a Winmo beállításai között kellene turkálni, akkor jönne jól, de már azt se tudom hol van.
Nekem mégnem volt olyan telefonom, ami napsütésben is jól teljesített volna, szóval ettől se várom el. Minden bizonnyal ha sokkal fényesebb lenne a képernyő, akkor 5 percet se bírna az aksi
Van ingyenes alternatíva az SPB-hez? nekem annyi pénzt nem ér amennyit fizetni kellene érte... De az alap skin, meg az alap todayek meg ezek botrányosak... -
sbazsi
veterán
válasz
parandroid #65 üzenetére
Az egész dolog lényege az, hogy az Omnia PDA is és telefon is, csak éppen azért, hogy betölthesse mindkét funkciót, mindkét funkciója sérül.
Ezen funkciói annyira sérülnek, hogyha nincs benne simkártya, akkor a gps nem működik. Mondjatok még egy PDA-t amiben van GPS, és azt nem lehet sim kártya nélkül használni.
az nem baj, ha nincs bekapcsolva a telefon rész, csak legyen benne sim. Voda függő omniaban ha nem volt sim, nem ment az igo, ha volt benne, akár t-mobilos, akkor ment. -
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #67 üzenetére
Azt véletlenül se állítottam, hogy nincsenek hiányosságai, de szeptember vége óta (amikor megrendeltem) nagyon sokat fejlődött hivatalosan és főzött ROM tekintetében is, és szinte biztosra ígérik a WM 6.5 alapú gyári ROM-ot.
Azért is javasoltam elsőnek a ROM frissítését, mert a gyáriban is sokat javult azon paraméterek többsége, amik a bejegyzésben hibaként került megemlítésre (telefon funkciók, akkumulátoros üzemidő, kijelző érzékenysége, stb). -
Dare2Live
félisten
Dianal még mindig súlyos bajok vannak, egy nagy vicc a HTC úgy ahogy van. Omnia nem tudom mennyit fejlődött legutobbi találkánk óta, de sanszosan úgy vélekednék róla mint legutobb. btw nemrég "jóárasítva" majd vettem egy 5800át mert az van igényeimhez most a legközelebb... de aztán az is kiesett.... Szóval lehet a hiba bennem van, mert pl mindegyik platformnál látom a hiányosságokat amik a másikban nincsenek és vica versa....
Egyelőre vmi hasonló szituban vagyok mint Peterke, már mindent kipróbáltam de semmi se az igazi, összel-télen majd jönn pár Es tapis Nokia, meg OmniaHD, mameos Nokia, meg egy lövést azért HTCnek is adok aztán majd lehrgonyzok vhova.... vagy megvárom a jövő ilyenkort.
-
Skynet258
veterán
válasz
parandroid #65 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani, csak annyit, hogy ez az eszköz nem neked készült. Kicsit sem
Persze erre már te is rájöttél, szóval nagy újdonságot nem mondtam. Mindenesetre azt tartom, amit még az elején mondtam: az 5 pontodból 4-et élből meg lehet cáfolni, az ötödikhez is csak pár perc felkészülés kéne.
Nem értem, mi a baj az üzenetkezeléssel is... spb full screen keyboard, és írok vele olyan gyorsan, mint egy qwerty-vel...
Ehh, de mindegy, hagyjuk is, én elvagyok az Omniámmal. Számomra meg ez a lényeg -
parandroid
félisten
válasz
Skynet258 #64 üzenetére
Ha az Omnia PDA, akkor az a gond vele, hogy kicsi. PDA-m van már, köszönöm, meg vagyok vele elégedve, jobban, mint az Omniával voltam, pedig harmadannyit ér most piaci áron, mint az Omnia. Telefonom is van, az még kevesebbet ér, de telefonként jóval használhatóbb az Omniánál. Az akkus üzemidő egy dolog, de hívás- és névjegykezelésben, üzenetírásban is gyorsabb, gördülékenyebb az E51. Pedig névjegyzéket és email címlistát a PDA-n is használok.
Az egész dolog lényege az, hogy az Omnia PDA is és telefon is, csak éppen azért, hogy betölthesse mindkét funkciót, mindkét funkciója sérül.
erdoke: A kettőpontvalahányas SPB után tényleg sokkal jobb a hármas, de a névjegyzék kezelése nekem még mindig problémás volt az érintőkijelző minősége és mérete miatt. Nem is beszélve a szabadból indított hívásokra, ahol még a háttérvilágítással is meg kellett küzdeni.
p
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #58 üzenetére
A Diamond főzött ROM-jait nem nagyon ismerem, de Omniához 6.1-es ROM-ból sokféle van, ami kevésbé problémás, mint a gyári (pedig a gyáriak se rosszak, ha a HTC nemzetközi supportjához hasonlítod a Samsungét). Olyan is van, amiben meghagytak minden gyári alkalmazást, került bele pár apró, ingyenes hasznosság, és mégis 100 MB körüli üres ROM-mal indulsz. Minden alkalmazást, amit gyakran használok, vagy a fő képernyőkön (Today ill. Mobile Shell) megtalálható, a ROM-ba telepítettem, és még mindig van szabadon vagy 30 MB...
Egyszer nyomkodj pár napig egy taril-féle DXIA5-ös ROM-mal flashelt, Mobile Shell 3-at, PhoneEx-et, ThumbCalt, stb. futtató Omniát, meg fogsz lepődni, mennyire gördülékenyen és reszponzívan működik. Emellett még a küllem is egész jó: -
Skynet258
veterán
Erre utaltam, ha esetleg nem jött át neked a dolog:
"Ez számítógépnél - akr még egy PDA-nál is - még elfogadható kompromisszum számomra, egy telefonnál, amikor pont a fő funkció, a telefonálás a 'leghendikepesebb', azért már zavaró momentum."
Történetesen, hogy az Omnia nem telefon.
-
Skynet258
veterán
válasz
parandroid #53 üzenetére
Hm, és szerinted az Omnia mi, ha nem pda?
-
kingabo
őstag
válasz
parandroid #53 üzenetére
kingabo: Ha dupla sortürést (dupla entert) használsz, megtörik a kód. Bekezdésenként kell sanjos alkalmazni.
Doh! Köszi az infót! Esetleg bele tudnád tenni, már régen lejárt az 5perc...Az usb töltés tényleg rémálom tud lenni, pláne ha elfelejtem, hogy kikapcsoltam ezt a lehetőséget és 5 gépen tesztelem, hogy mé' nem tölt.
Mondjuk psShutXp-vel kikapcsolva a kijelzőt, már egész normálisan tölthető usb-ről a htc-m.
-
parandroid
félisten
Van PDA-m, nem is akármilyen. Teljesíti szinte minden elvárásomat, talán csak akkuidőben és ROM-ban lehetne vastagabb. Ezek az elvárások azonban teljesen mások, amikor arra kerül a sor, hogy használjunk egy készüléket telefonként. Azonnal gyökeresen megváltoznak az igényeim, és erre próbáltam utalni az írás címével is: olyan nincs, hogy valami egyszerre apró és remekül használható, villámgyors és takarékos. Valami olyat keresünk, mint a fából vaskarika: egyszerűen nem létezik ilyen készülék, vagy csak súlyos kompromisszumok árán.
p
-
Studi22
aktív tag
válasz
parandroid #53 üzenetére
Cég által kapott tesztkészüléket nem flashelünk rommá.
Alapvetően benne vagyok, hogy mindenfélét kipróbáljak a telefonon, de mégis valahogy szeretem, ha kapok egy-két kész megoldást, amiből választhatok. Egy WinMo-s telefon gyakorlatilag olyan, mint egy FreeDos-os számítógép. Ha tényleg használni akarod, el kell kezdened mindenfélét telepíteni rá. Ez számítógépnél - akr még egy PDA-nál is - még elfogadható kompromisszum számomra, egy telefonnál, amikor pont a fő funkció, a telefonálás a 'leghendikepesebb', azért már zavaró momentum.
Nos ha jól tudom ez nem telefon hanem PDA.
WinMo.-nál pont ez a szép, hogy te alakítod ki amit szeretnél mivel lehetőségek tárháza szinte végtelen felé tart.
Ha kapnál egy célirányos készre rakott egységet az lehet Neked tetszene de más rétegnek nem, ezért szerintem a gyártók is jobbnak látják azt ha adnak alapot amit variálhatsz és talán így szélesebb célközönséget tudnak elérni,mintha valami komplett dolgot adnak az ember kezébe mert ugye mint az hogy "tetszik" az igen szubjektív. -
parandroid
félisten
A Nokia sem tölt USB-ről rész abszolut jogos. Utálom is érte. Ha kíváncsi vagy rá, nagyon szívesen felsorolom amúgy az E51 fekete pontjait, ennek is van bőven.
Nem vagyok márkafanattikus. Nem azért húztam le az Omniát, mert zsigerből utálom, remélem ez, ha nem az írás, akkor a hozzászólások nyomán egyértelmű már. Nem mellesleg persze hisztis is vagyok, nem is kicsit, ezt is készséggel elismerem.
erdoke: Cég által kapott tesztkészüléket nem flashelünk rommá.
Alapvetően benne vagyok, hogy mindenfélét kipróbáljak a telefonon, de mégis valahogy szeretem, ha kapok egy-két kész megoldást, amiből választhatok. Egy WinMo-s telefon gyakorlatilag olyan, mint egy FreeDos-os számítógép. Ha tényleg használni akarod, el kell kezdened mindenfélét telepíteni rá. Ez számítógépnél - akr még egy PDA-nál is - még elfogadható kompromisszum számomra, egy telefonnál, amikor pont a fő funkció, a telefonálás a 'leghendikepesebb', azért már zavaró momentum. A csilivili amúgy nem kenyerem, az almás cuccok viszont alapból taszítanak, ennyi előítéletet készséggel bevállalok.
kingabo: Ha dupla sortürést (dupla entert) használsz, megtörik a kód. Bekezdésenként kell sanjos alkalmazni.
p
-
válasz
parandroid #41 üzenetére
Az akkus részre válaszolva, ez egyszerű hiszti
De persze az E51-el összehasonlítás megállja a helyét."Már nagyon régóta Nokia telefonom van, ezeknek kvázi sztenderd töltője van, elszoktam az ilyen töltővadászattól."
Jaja, a gyárak rászokhatnának egyféle töltikére, nekem ez akkor volt jó, mikor még telefonokat javítottam... na nem egyszer magamnak kellett töltőt gyártani hozzájuk."nem baj, ha nincs töltő, tölt az USB-ről is". Nem tette."
USB csatis Nokiák is tehetnék...!!!! :S Szerencsétlen céges 6300-am egy kis beszélgetéstől szétmerüli magát :/ USB pedig általában van a közelben, töltő ritkábban. -
kingabo
őstag
kingabo: nem mindegy milyen htc... diának pl legendásan gyenge az akksija.
Kaiser 1350mAh-s akkú. Már rendszeresítve van a táskámban egy usb kábel, géptermi gyakon meg töltődik ha kell.
Nem értem ezt az arcoskodást a telefonnal. Ha valaki rossz emberek elött arcoskodik, lehet hamar gazdát cserél a cucc, aztán... Bár a szifon örület óta nem annyira feltünő, hogy valaki ppc-t nyomogat.
szerk: fennt miért nem egy az off?
[ Módosította: parandroid ]
-
erdoke
titán
Egy ROM frissítés ráfért volna a ketyerére, és az akksi egyébként is úgy 3-4 hét után talál magára. Annak ellenére, hogy a Samsung (angol) ROM supportja simán veri a HTC-ét, az Omniára nagyon gyorsan kiváló főzött ROM-ok jelentek meg, és azóta is sok folyamatosan frissül.
A kijelző felbontásán és fényerején kívül (amivel a legtöbb ember szerint simán együtt lehet élni), a többi hiányosság egyszerűen orvosolható.Aki szereti bütykölgetni, csiszolgatni a ketyeréit szoftveresen, annak a WinMo sokkal több lehetőséget biztosít mint bármi más. Aki meg nem akar ezzel foglalkozni, és a dobozból egy jól működő csili-vili telókát akar előhúzni, vegyen szifont.
-
sbazsi
veterán
válasz
parandroid #47 üzenetére
nekem is 100-as soft van, és egyre jobban érik a frissítés.
-
parandroid
félisten
"Milyen soft-tal?"
Nemrég frissítettem a 100.valamennyiről a legfrissebb 300.34.56-ra. Full gyári szoftver, mindenféle módosítás nélkül, még csak kiegészítő programok sincsenek most telepítve a telefonra, csak egy fullscreen caller. Egy Operát még azért feltolok majd rá, az volt az előző verzión is, meg valami biliárd játék.
Ja, meg a Nokia Maps van naprakészre frissítve, de ezek gondolom nem sok vizet zavarnak.
p
-
rankesz
veterán
...Az akku nemcsak nagyon gyorsan merül de nagyon lassan is tölt....
Másrészt a telefon eleve úgy került hozzám, hogy "nem baj, ha nincs töltő, tölt az USB-ről is". Nem tette....A Touch HD-m is marha lassan tölt USB-ről, hálózati töltővel meg pikkpakk, 1-2 óra alatt púpos az akksi.
Dare2Live: "biztos, hogy a 6.5 rámegy ésha igen nem lesz bugos?
Ez nem az x86 piac...."
Igen, Biztos hogy rámegy. Általában a winmobile népszerű példányai mögött igen nagyszámú lelkes félprofi felhasználóbázis áll, akik nagyon komoly Romokkal igen szépen további funkciókat képesek adni a készülékeknek. Megint csak a saját PDA-mat tudnám felhozni(nyilván azt követem). A hetente megjelenő főzött ROM-ok közül mér most jónéhány 6.5 alapü, a "nevesebb" cookerek is sorban állnak át a 6.5ös ROM-ok főzésére.
Champipi: "Ráadásul ha el is adom 89 000 Ft-ért, mi a szöszt vegyek helyette? Max egy új iPhone érdekelne majd, de addig ez a "legvillantósabb" mobil a piacon:
- böszme nagy kijelző
- emberek néznek: hűű ez az újjával telefonál
- jobb fényképező, mint az iPhone-ban
- szép skinekHát a kijelző terén: Omnia 3.2" 400x320 <vs> Touch HD 3.8" 800x480
emberek néznek: hűű ez az újjával telefonál- villanás
jobb fényképező, mint az iPhone-ban- ez tény, de nem kiemelkedő az 5 MP ma már
szép skinek- láttál te már "rendesen "belakott touchflo 3d-s mobilt?
Ezek alapján te egyértelműen arcoskodni vetted a telefont, de ha ez kell akkor a HD-m eladó számodra...
kingabo: nem mindegy milyen htc... diának pl legendásan gyenge az akksija.
-
-
sbazsi
veterán
válasz
parandroid #41 üzenetére
Nokia E51-et tudom felhozni, mert ezt használom nap mint nap, de az egy-másfél óra alatt akár maxra tölti magát, és ezért cserébe BT, WiFi és 3G nélkül 4-5 napig, azokkal 2-3 napig áll készenlétben.
Milyen soft-tal? Nekem max 2 napot bír ki, igaz éjjel nem kapcsolom ki. nem beszélek sokat, és amióta megy a wifi is (igaz utóbbi wap helyett) azóta még ennyit sem.
-
kelzsoca
félisten
válasz
parandroid #41 üzenetére
Ha a 110e forintos ár helyett 70e-t mutatna az árcímke, valószínűleg ki is egyeznék ezekben a kompromisszumokban.
Ezzel le is írtál minden lényeges dolgot
-
coyote55
őstag
válasz
parandroid #41 üzenetére
A címcsere jól hangzik, így már érthetőbb a dolog...
-
parandroid
félisten
A válasz az utolsó két hozzászólásodra: a cégünk kapott pár ilyen telefont kipróbálásra. Nekem nem volt muszáj kipróbálni, de már régóta szerettem volna egy ilyen készüléket. Venni. Ha már alkalom adódik, és amúgy is készülékcserét tervezek, akkor megragadtam azalkalmat, és kértem egyet magamnak. Töltő azért nem volt hozzá, mert ennek a konkrét példánynak a töltőjét az előző tesztelő elkeverte, három napra rá kaptam meg, mint a készüléket. A fekete pont nem ezért járt, hanem azért, mert marha nehéz hozzá töltőt találni. Öt Samsung telefon tulajt kérdeztem körbe a kollégák között, mire valakinek volt ilyen töltője. Közben letöltöttem a samsung töltős adatlapját, és azt kell mondjam, nem egyszerű a helyzet, ha az ember fia otthon felejti utazás előtt a töltőjét. Már nagyon régóta Nokia telefonom van, ezeknek kvázi sztenderd töltője van, elszoktam az ilyen töltővadászattól. Másrészt a telefon eleve úgy került hozzám, hogy "nem baj, ha nincs töltő, tölt az USB-ről is". Nem tette.
Az egész fekete pontos rendszerről, hiszen már felmerült korábban is: a telefonhoz nem objektíven álltam hozzá, hanem úgy, hogy eleve ilyet akartam, csak akkor már előtte ki is próbálom. Ebben a kezdő helyzetben ért az első pofon, majd a második, harmadik, és szép sorban. De ezt pontosan leírtam az írásban. Ahogyan azt is, hogy mindezek ellenére lenyűgözött a készülék, csak egyszerűen számomra túl sok kompromisszumot jelentene a használata, túlságosan magas áron. Ha a 110e forintos ár helyett 70e-t mutatna az árcimke, valószínűleg ki is egyeznék ezekben a kompromisszumokban. Így nekem ez ennyiért nem éri meg. Az egész cikk címe az is lehetett volna, hogy 'hogyan nem lett Omniám'. Így talán egyértelműbb lett volna a pontozás rendszere.
Nem azárt írtam, amit írtam, hogy bárki kedvét elvegyem a készüléktől. Azt dokumentáltam, hogy az én kedvem hogyan ment el tőle. Mindeközben próbáltam kiemelni, hogy ettől ez még egy fantasztikus telefon, csak én nem azt találtam meg benne, amit vártam. Még akkor sem, ha az én elvárásaim voltak túlzóak.
hcl: Az akku nemcsak nagyon gyorsan merül de nagyon lassan is tölt. Ismét csak a Nokia E51-et tudom felhozni, mert ezt használom nap mint nap, de az egy-másfél óra alatt akár maxra tölti magát, és ezért cserébe BT, WiFi és 3G nélkül 4-5 napig, azokkal 2-3 napig áll készenlétben. Ez sem sok, ráadásul adott a lehetőség, hogy az autóban is rátöltsek bármilyen készülékre, de a két nap nálam egyfajta lélektani határ. A PDA-val is az a legnagyobb problémám, hogy gyorsan merül, de az legalább viszonylag gyorsan fel is tölti magát.
p
-
coyote55
őstag
Nekem az egész írás ilyen hangulatot áraszt: "Muszájból kipróbálom, de úgysem fog tetszeni, tehát belekötök mindenbe. Ami jó, az természetes, piros pont nem jár érte, bezzeg..."
Kérdezem: ennek így mi értelme volt?Ezzel csak a potenciális érdeklődők -vásárlók- kedvét veszed el! Nem akarom elhinni, hogy csupa-csupa rossz dolgot tapasztaltál
amit keményen pontoztál is.
-
"Akkumulátor terén először komoly csalódást okozott a készülék"
Ezt sosenem fogom megérteni, hogy ez miért baj...
Ha beszélgetéssel kibír akár 1-1,5 napot, akkor már lehet az hogy esténként felteszed tölteni.
A mai sz*rokat meg úgysem érdemes lemeríteni, mert a Li-akármi akkuk nem szeretik, a fél töltöttségről töltés meg nem károsítja őket.Nekem volt olyan R320 Ericssonom amin a legkisebb akku volt, másfél napig ment róla, de soha nem volt olyan bajom hogy lemerült volna napközben, mert esténként feltettem töltőre.
Persze röhejes hogy a mai telefonok még 1 hetet sem mennek egy akkuval, de hát valamit valamiért -
sbazsi
veterán
Én is E51-ből ugrottam az Omniaba. Eleinte nem tetszett. Aztán találtam rá mindenféle programot, meg a szakmai topicban kaptam hozzá sok segítséget. De még így sem tetszett.
Leginkább a touch screen nem jött be, így végül eladtam. No meg az, hogyha feltettem egy kérdést a topicban a válasz nem az volt, hogy így-és-így, hanem vagy az, hogy nem lehet, vagy az, hogy xyz programmal. Kb fél évig nyüstöltem, próbáltam megszeretni, de nem sikerült. Végül eladtam (szerencsére nem buktam rajta)
Azóta is a jól bevált e51-et használom. -
coyote55
őstag
Ezen a mondaton kiakadtam: "Ráadásul először töltő nélkül érkezett a készülék, USB-ről pedig csak akkor hajlandó tölteni, ha az akku nincs teljesen lemerülve."
Tipikus "human error, change user!"
Hogy lehet egy telefont kipróbálásra elfogadni töltő nélkül? Ja, a telefon nem kiabált a töltőért? Súlyos hiba! Mármint user error!Jogos a fekete pont...a usernek!
-
kelzsoca
félisten
válasz
parandroid #26 üzenetére
Így legalább nem fogsz csalódni egy készülékben sem
-
Mystic
tag
válasz
parandroid #26 üzenetére
Szerintem mindenki másképp ítéli meg ezeket a tulajdonságokat, viszont az biztos, hogy egy felsőkategóriás készüléknél nem mindegy mennyire felhasználóbarát. Mivel egy vagon pénzt elkérnek érte, akkor igenis legyen praktikus, könnyen kezelhető, tele jobbnál jobb megoldásokkal.
Ami nálam sokat nyom a latba: ha valamire azt mondják, hogy mobil eszköz, akkor legyen kellően erős az akkuja a rendes használathoz, a tulajdonosa valószínűleg nem csak gyönyörködni szeretne benne.
-
hát nekem az 5800 volt a megfelelő választás
annyi hogy szarabb a kamerája mint az omniáé 5 helyett 3Megap. ... lényegében meg ua azt tudja , annyi hogy itt tökéletesen jól müxik az érintő kijelző, nem lóg a cerka hanem van helye , kézzel is és ceruzával is jól tudok vele írni és böngészni... (mellékessen ceruzát ritkán kell használni..)windows mobilla meg annyi a gondom hogy sony X1 "állítólag"(ph-s teszt szerint baromira belassítja) pont ezért nem jó választás sajna pedig szívem szerint azt vettem volna...
Bár azóta lehet az is javult ,ki tudja X1 et sajna sosem használtam...
-
medium84
aktív tag
Szerintem neked egy 3210-es való.
-
Champipi
aktív tag
én is majdnem eladtam szaré-húgyé, a vásárlást követő 2. napon, de feltettem SPB-t, és így már kezelhető, kezdem megszokni, de ehhez két hét kellett. Magam sem hittem, hogy megkedvelem. Az első pár napban falhoz tudtam volna toszni néha, most meg nem látok ennél jobbat a piacon... Most komolyan, melyik mobil jobb ennél?
Innov8? Kisebb a kijelzője, böngészésnél az hátrány. Meg nehézkesebb kezelni, mert nem érintős.
N85? Annak is van baja, ronda, recseg, stb...
Mi, az a mobil amelyik jobb ennél minden szempontból, és nincsenek idegesítő hülyeségei?
Én nem ismerek ilyet...
-
Champipi
aktív tag
Májusban jön ki a Windows Mobile 6.5, és már most elérhető az SPB skin 3.0.
Ezen két tény miatt nem engedek az enyém árából sem. Megvettem 104 000 Ft-ért, most hirdetem 89 000 Ft-ért, de nem adom lejjebb, mert a Winmo 6.5 és az SPB 3.0, az rendbeteszi majd és amúgyis kezdem megszokni.
Ráadásul ha el is adom 89 000 Ft-ért, mi a szöszt vegyek helyette? Max egy új iPhone érdekelne majd, de addig ez a "legvillantósabb" mobil a piacon:
- böszme nagy kijelző
- emberek néznek: hűű ez az újjával telefonál
- jobb fényképező, mint az iPhone-ban
- szép skinekMi kell még? A többi telónak is mindig van valami baja, azok is ugyanolyan idegesítőek néha. Akkor meg inkább ez a jó kis villantós cucc.
-
Érintő kijelzőről csak annyit.. hogy:
amit ki próbáltam:
Iphone - full kezelhető szerintem az egyik legjobb.. tudás ár érték egy vicc...
Omnia - szerintem kezelhetetlen 2 óra használat után adtam vissza haveromnak hogy szar két hét mulva eladta a picsába
és amim van nokia 5800 őt a tudása ár érték aránya miatt választottam, és itt legalább a kijelző úgy müxik ahogy kell (bár nálam a elforgatásos moka nem jön itt be akkor is elfordul amikor nem kéne, túl érzékeny)
Nálam az omnia kijelzője se ceruzával se kézzel nem akarta az igazságot , az hogy az oldalán lifeg az meg kriminális...
Véleményem szerint nagyon elbasztak valamit...
-
cilo9
aktív tag
válasz
blueMerle #18 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy nem mindenki tudja mi az a főzőtt-hegesztett ROM, meg egyik teló sajátosságait rávarászolni a másikra sem képes. Persze vélhetően, aki ilyen kaliberű készüléket vesz, az kicsit ismeri a technikai hátteret is, de ez szerintem messze nem természetes. Van aki megvesz x százezer pénzért egy omniát, vagy diamondot (sorolhatnám még) és csalódik mondjuk a speckó kezelő felületben, az nem fog nem hivatalos oldalalakon romot frissíteni meg satöbbi, mert nem ért hozzá. Nem azt kapta a pénzéért amit látott a reklámokban, amit elvárt és csalódik. Nem azt mondom hogy a HTC vagy az alma telefon, jobb mint az omnia, mindegyiknek meg van a maga hiányossága és erőssége. Az Omnia szerintem nagyon jó hardver (de az SPBshell akkor már használhatóbb mint a widgetes), de kezelőfelületben a TouchFLO többet nyújt. Messze nem tökéletes persze az sem!
-
blueMerle
veterán
olvasom itt a nagyokos hozzászólásokat, és a fejem egyfajta WTF alakot formál....
Milyen karcok? Minden telefon karcolódik a Vertutól kedzve az Omnián átt mindegyik. Ez használattól fugg, könyörgöm
Az én Omniám gyári Samsung Omnia tokban van, egy gramm karc nincs rajta. Kapott valami olcsó fóliát és szevasztavasz, a kijelzö sem karcolódik. Az 5800-ám szintén minöségi tokban volt hordva, stylussal sosem kezeltem, hosszú körmöm sincs, mégis 2 hét után tele volt apró karcokkal a kijelzöje. Hozzá kell tennem akkoriban még nem volt hozzá semmiféle tartozék, nemhogy fólia.
Az írással nagyrészt egyetértek, az Omnia alapjában véve nem egy tökéletes telefon. Viszont egy hegesztett ROM a használaton iszonyat sokat dob, 5 perces munka, és nem kell hozzá agysebész diploma. A kijelzö olyan amilyen, nekem filmet nézni, navigálni, fényképeket nézegetni tökéletes, csak netezésnél érzem hogy ez bizony lehetne jobb is.
Ezt a ceruzásdit meg hagyjuk. Nekem ott pihen a dobozban, egyszer sem kellett a használatához, mindent lehet ujjal vezérelni rajta, és nincsenek apró pálcikáim.
Meg a tuchflo mánia...szintén 5 perc ezt rávarázsolni az omniára, pont. Ez nem plusz érv a HTC mellett.
Azt hiszem amennyiért vettem /280 eur/ megérte, tudom hogy más nem ennyiért jut hozzá, és bevallom öszintén többet én sem adtam volna érte.
-
cilo9
aktív tag
Én is sokat filóztam az Omnian, mikor ilyen ár-kaliberű minden egybe cuccot készültem venni. Végül Diamondot vettem és utána volt alkalmam kipróbálni egy Omniát. A ceruza dolog az botrány. Ahogy skynet is mondta lehet Koreába menő de Európába nem ez való, és a Diamondból kiindulva szerintem jelenleg egy Winmo telefonhoz nem árt ha ott van a cerka, elrejtve, nem fityegve. Másik, az Omnia beharangozott egyedi felületén akadtam ki, semmi extra, widgeteket pakkolhatok ki. Nem ájultam el tőle, főleg nem bruttó 140k-ért, amikor még ennyibe került. Más kérdés, hogy a Diamond is kiborított kb 4 hónap után, ami részben köszönhető a WinMo rendszernek, de ott legalább a TouchFlo felület sok jó dolgot mutatott. Aztán a symbian se birta túl sokat nálam, de ez más kérdés.
-
^Clown
addikt
Én nem nyomogattam túl sokat az Omniát, de az első benyomásom határozottan pozitív volt. Ami leginkább feltűnt, az a gyorsasága. No meg a szépsége
-
kelzsoca
félisten
válasz
parandroid #10 üzenetére
"Egyelőre egy Nokia 5800 beszerzésén gondolkozom, de mindezek után ettől a készüléktől sem várok túl sokat (az anyaghasználat pl. nálam elsődleges pont, ez pedig egy teljesen műanyag telefon), ráadásul az iGo nem működne vele, tehát a PDA-t ez sem tudná kiváltani."
Nekem ilyen telefonom van, és az anyaghasználat valóban lehetne jobb is!
Létezik másik navigáció is: Garmin, ami tökéletesen megy a telefonon!
A Wifije erősebb mint az omniának, a ceruza elrejthető a hátlapban, akkumulátor tovább bírja, hátlap nem karcolódik össze, csúnya látvány az omnia ha karcos a hátlap, na és persze a fém előlapján is érdekesen néznek ki a karcok!
Hangzásban, képminőségben szerintem jobb a nokia megoldása!
a 240x400 pixel áll szemben a 640x360 pixel-el
A szifon meg egy agyonkorlátozott xar (még mielőtt vérpistikék erre a mondatra felkapnák a fejüket, igen meg tudnám venni, nem csak használtan)peterkeT
Ha kérdésed lenne a Nokia 5800-ás telefonnal kapcsolatban, nyugodtan keress fel MSN-en, vagy priviben!
-
Gál István
senior tag
Végre egy olyan írás ami nem tagadja a mindennapi használat során előforduló nehézségeket
-
Racecam
nagyúr
Ez van. Nem én röhögtem ki. De ha azt hiszed, hogy a Logout a hibás, és a fórumozók, meg mindenki más, akkor töröld nyugodtan az írásodat és vidd el máshová, hátha ott megértőbbek lesznek. De erre azért ne vegyél mérget.
Az pedig, hogy egy írótársad "művét", legyen az moderátor, házigazda, lelkes újonc, vagy akárki, burkoltan lopásnak állítod be, Téged minősít.
Ez volt a válasz a teljesen OFF topic hozzászólásodra, a továbbiakban kíméld meg ezt a topicot az ilyen vagy ehhez hasonló kommentároktól!!
-
petymeg
addikt
üdv!
úgy látszik a samsung nem tud olyan kijelzőt gyártani ami napsütésben jól látható. az omnia nem is tudom hányadik samu készülékem és jé tényleg, ezt is alig látom ragyogó napfényben.
a többi mínuszon túltettem magam, megoldottam. a stylus se kell már (aztse tudom hol van pr pill.) újjal tökéletesen kezelhető. -
Tirexi
addikt
Ez a TOP írás amit 10 percig tart kimásolni akármelyik fórumról vagy mobil teszt oldalról???????? Amin én meg 4 napot dolgoztam azt meg kiröhögik????? Hát gratulálok.
Ja hogyha modi tölti fel az egyből TOP írás????
Ezt nem tudtam....
-
parandroid
félisten
Először is köszönöm az észrevételeket így reggelre kelve. Gyakorlatilag valamennyiőtök hozzászólásaiban foglaltakkal egyetértek. Annyival kiegészíteném az írást, hogy tesztnek úgy álltam neki, hogy csupa jót olvastam a készülékről. Amit hibaként hoztak fel neki, azt úgy éreztem, fogom tudni kezelni, engem majd biztosan nem zavar. A készülék rengeteg mindenben bizonyított, és jól szerepelt. Akadnak azonban olyan zavaró apróságok, amik miatt úgy éreztem, hogy nem, vagy csak hosszas beállítgatás, rengeteg utánaolvasás, kemény munka után tudnék vele együtt élni. Ez az oka a pontozásos rendszernek is. Elismerem, hogy nem fair a készülékkel szemben, de hiába közelíti valami szinte minden szempontból a tökéletest, ha pont a mindennapi használatban kényszerít számomra elfogadhatatlan kompromisszumokra.
Egy hete ilyenkor még szinte biztos voltam benne, hogy veszek egy Samsung Omniát. Mostanra, bár megbizonyosodhattam afelől, hogy nagyszerű telefon, mégis biztos vagyok benne, hogy nem. Erről szól a bejegyzés.
Érzésem szerint egy HTC sem kapott volna jobb kritikát, hiszen jónéhány pont eleve a WinMo-nak, illetve magának a konstrukciónak szól, az iPhonetól pedig szándékosan távol tartom magam, különösen azóta, amióta volt alkalmam egy egészen rövid kipróbálás szintjén találkozni vele. Egyelőre egy Nokia 5800 beszerzésén gondolkozom, de mindezek után ettől a készüléktől sem várok túl sokat (az anyaghasználat pl. nálam elsődleges pont, ez pedig egy teljesen műanyag telefon), ráadásul az iGo nem működne vele, tehát a PDA-t ez sem tudná kiváltani.
Érdeklődéssel várom viszont a gyártók új bejelentéseit, no és a Symbianre megírt iGo-t.
p
-
joey04
titán
nekem is van lehetőségem egy omniát nyomkodni viszonylag gyakran és nem vagyok tőle elájulva. anno sokat filóztam, hogy omnia vagy diamond legyen, és most is tartom, hogy a htc sokkal jobb (legalábbis nekem) más kérdés, hogy maga a wm sem jött be igazán de a htc kihozta belőle amit lehet. a kijelző meg harmatgyenge ebben a kategóriában
-
kingabo
őstag
Picit érdekes ez a pontozás: pl használat: dícséret, dícséret, dícséret, hopp egy hiba -> fekete pont.
Nem volt szerencsém még ehhez a kütyühöz, de a htc-m nem_max_fényerőn is jól olvasható napos időben is, pedig védőfólia is van rajta. Viszont amiket eddig láttam winmos kütyük akkú ideje mind ilyen alacsony volt.
-
Korrekt teszt, leírtad a véleményed.
-
Skynet258
veterán
Igen, a gyártók végre felismerték, hogy az érintős telefonok tulajai között elég nagy sikernek örvendenek azok a programok, amiket egyszerűen, ujjal lehet kezelni - ha pedig ez kell a népnek, akkor akár ők is megcsinálhatnák ilyenre a kezelőfelületet gyárilag. A Samsungnál a widget cucc is egy ilyen lépés volt, más kérdés, hogy elcseszték. Mégpedig azzal, hogy nem bővíthető; adott pár alkalmazás, aztán ennyi. Testreszabhatónak nem mondanám, nem is használtam soha - ellenben az új Mobile Shell widget rendszere - szerintem egyszerű és nagyszerű. Jól néz ki, használható, szeretem.
Na ezt az irányt kéne követni gyárilag... -
Dare2Live
félisten
pontosan. ások vagyunk. Én meg úgy nagyjából egyetértek a leírtakkal.
Összel jön sok Symbianos csoda mint Omnia HD meg Es Nokiak , ősz-télen Nokia mameos PDA-telefonok és jövő ilyenkor itt a WM7, vmint addigra Androide is kikupálódik.... nagy, nagyon nagy fejlődés lesz nemsokára itt és akkor végre sokkal kissebb kompromisszum lesz az egyben-minden.
-
Skynet258
veterán
Először én is gondolkoztam: erre a bekezdésre ezt írom, azt a bekezdést azzal cáfolom... de közben rájöttem: mi a frásznak hirdetném én az igét, hisz mind mások vagyunk. Nem egyformák az igényeink, nem egyforma időd szánunk egy-egy probléma megoldására.
Ami az egyik embert zavarja, az a másikat nem, ami az egyik embernek örömet okoz egy bizonyos funkció kapcsán, az a másiknak nem. "Fikázós részt" (ahogy te nevezted) nem igazán találtam az írásban; csupán szimpla személyes észrevételeket.Lehet öregszem vagy mi a fene, de nem fogom megmagyarázni, hogy az 5 pontból minimum 4-el nem értek egyet/megvan rá a megoldás. "Kő-Omniás" nem vagyok, bár mint az aláírásom is árulkodik, szeretem a készüléket, és szeretek foglalkozni vele.
El kell fogadni, valakinek bejön az adott cucc, valakinek nem.
Mennyivel könnyebb lenne az élet, ha ezt minden területen így gondolnánk...domi007:maradjunk annyiban, hogy ami Koreában jó, az nem nekünk való
A külső fityegős stylus tényleg baromság; az enyém a dobozban pihen. Mondjuk nem kevés időmbe tellett, amíg körbevettem magam olyan programokkal, amiknek nem kell a stylus. Én is jobban örülnék, ha normálisan, becsúsztatható lenne a pálca. Nem így van, ez van - de ettől még baromság, az biztos...
-
elit_hun
őstag
Nem nagyon értek ezzel egyet, én elégé sokat nyomkodtam egy Omniát, és nekem határozottan jó véleményem van
jó tudom, nem kell mondani, szifon tulaj dikk! nekem nem lehet igazam
-
domi007
őstag
Mondjuk ezt a stylus lehúzást annyira nem értem jogosnak, hiszen ez így lett megcsinálva, Koreában ez divatos, és sztem iganis lehet simán ujjal kezelni egy gépet.
Én a HTC Unim képernyőjét (ami ráadásul süllyesztett is!) simán nyomkodom hüvelykujjal
DOMy
-
rankesz
veterán
Rakni kell rá egy TF3D-t és megvan a jó kezelhetőség.
Kő-Omniások most bizonyára szemmel ölnek
Viszont én nem vagyok az a nagyon-üzleti felhasználó, meg az adatlapom is árulkodó, de ez van.
Amúgy a fika nagy részével marhára nem értek egyet, de ezt majd egy aktív Omniás kifejti, én mentem alunni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A Samsung Omnia dobozán az áll, hogy valódi ’mindent egyben’ telefon. Valóban az.
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple TV eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest