Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8101) undercover


undercover
senior tag

Helyzetjelentés...

Még nem sikerült teljesen belakni a sima S23-at. De ez teljesen más kávéház. Én nem lakok jó helyen térerő szempontjából mint itt többen, de ennek ellenére az S23 úgy érzem jobban tartja magát.

Az biztos, hogy fluidabb lett, de az igazi előrelépés a Snapdragon chip + a hatékonyabb hűtés. Még tesztelem szóval még nem mondanám 100%-nak. De most, hogy alkalmazásokat telepítgettek/játékokat meg telefonáltam stb. igaz otthon/wifi. De kb 30%-ot merült és 3 óra SOT-om volt. 85%-ról 50 valamennyire. Nekem ez egyelőre kicsit erősnek tűnik.

A OneUI 5.1 ennyit nem fog hozni a titok a kasztni alatt van.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#8102) migabi24 válasza undercover (#8101) üzenetére


migabi24
nagyúr

Akkor meg is érte azt a 200 ezres ráfizetést :D mert kicsit fluidabb amit bármelyik frissítéssel elbaszhatnak újra :C

(#8103) gordonfreemN válasza undercover (#8101) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Egész nap wifin lógva 37%-al 3ó50p sot. Leginkább böngésző olvasgatás, volt 7 program telepítés, egy 10perc naprendszer betekintő izé amit töröltem is, foobar2000 vezérlés 30p, telefonálás kb 30p, messenger kb fél-1 óra, hát azt hiszem ennyi. Neked két sim van ha jól emlékszem. Wifin lógva hozta ezt az értéket?

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8104) w.miki válasza undercover (#8101) üzenetére


w.miki
veterán

Mivel költöztél át? Smartswitch?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#8106) autotaxmo válasza undercover (#8101) üzenetére


autotaxmo
őstag

Na majd erdekel a beszamolod, mert azonos a felhasznalasod kb mint az enyem ami a beallitasokat illeti, mondjuk nalam 1 e sim van csak es mindig 100%-ra toltom, nem szeretem ezt a 85%-ot.

(#8107) autotaxmo válasza gordonfreemN (#8103) üzenetére


autotaxmo
őstag

Nem emlekszem, hogy Te is 85%-ig toltod mint undercover kollega?

(#8108) autotaxmo válasza undercover (#8101) üzenetére


autotaxmo
őstag

Irtad hogy ugy erzed hogy mintha az s23 jobban tartana magat nalad tereroben, ez mit jelent pontosan? Hogy ahol mondjuk az S22-nel nem volt terero, ott az S23 vigan elmegy es tudsz hivast is kezdemenyezni? Illetve azt is irtad, hogy 30%-ot merult kb 3 ora kepernyo ido mellett es ezt erosnek erzed... ezt ugy erted hogy soknak gondolod vagy nagyon jo teljesitmenynek?

(#8109) autotaxmo válasza undercover (#8101) üzenetére


autotaxmo
őstag

Mondjuk a nagy teszt az lenne nalad, hogy mindezt 1 aktiv simmel csinalnad, hogy ott milyen fogyasztasod lenne

(#8110) dnelb válasza autotaxmo (#8108) üzenetére


dnelb
veterán

"ezt ugy erted hogy soknak gondolod vagy nagyon jo teljesitmenynek"
ezt ugye direkt csinálod? :D

(#8112) gordonfreemN válasza autotaxmo (#8107) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Miért kérdezed? Mi a jelentőssége?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8113) autotaxmo válasza dnelb (#8110) üzenetére


autotaxmo
őstag

Miert is? :U

(#8114) autotaxmo válasza gordonfreemN (#8112) üzenetére


autotaxmo
őstag

Mert 100-rol peldaul nalam hamarabb kezd el merulni, 1-2 perc bekapcsolt kijelzo es azonnal lemegy 1% mig 80% kornyeken jobban tartja magat az akksi

(#8115) autotaxmo


autotaxmo
őstag

Koszonom a tippet, nem rossz ez az accubattery alkalmazas ahol elvileg mutatja hogy milyen az akksi allapota is. Na most eddig volt egy teljes toltesem a telefonon es ezt mutatja. Nem hiszem, hogy 1 ev hasznalat utan 99%-os lenne az akksim allapota. Ez pontosan mit jelent itt akkor a statisztika szerint? Peldaul arra tudok gondolni, hogy az akksim kepes felvenni szinte a full toltest?

(#8116) dnelb válasza autotaxmo (#8113) üzenetére


dnelb
veterán

s22 jó ha tud 4 óra sotot összesen, ez meg 30%bol tudott 3 órát, akkor ez szerinted gyenge vagy erős eredmény? hogy lehet ekkora debilséget kérdezni de komolyan? :D

(#8117) autotaxmo válasza dnelb (#8116) üzenetére


autotaxmo
őstag

Gordonfreeman kollega irta es valaszolt is ra amit undercover irt, hogy 30% ot merult kb 3 ora kepernyoido mellett, de kozben az S22 is ami van gordonnak, ugyanezt produkalta, igy az a kifejezes amit undercover irt hogy ezt erosnek erzi, azt magyarban szoktak arra hasznalni hogy kicsit soknak erzodik szamara ez a fogyasztas. Igy mar ertheto?
Sokan amikor azt mondjak hogy "ezt picit erosnek erzem" azt sokszor arra ertik, hogy csalodottak mert tul soknak gondolja adott esetben a merules merteket.. igy mar erted hogy miert kerdeztem vissza?!? Szerintem nem debilseg ilyet kerdezni, mert a magyar nyelv nagyon ketertelmu tud lenni sokszor
Amugy te nem hallottad még ezt a kifejezest, hogy ezt picit erosnek erzem atvitt ertelemben?

[ Szerkesztve ]

(#8118) nkmedve válasza autotaxmo (#8115) üzenetére


nkmedve
őstag

Egy töltési ciklusból még nem lehet túl sok következtetést levonni, többet kell használni s akkor kirajzolódik valamilyen átlag aminek már valamennyire lehet hinni.
Az AccuBattery amúgy alapból az alsó kapacitásértéket állítja be, azért ír ott 3590 mAh gyári kapacitást (talán ez a garantált érték a gyártótól). Normálisan az akku kéne tudjon 3700 mAh körül, ha azt manuálisan beállítod máris nem lesz 99%-os az akku.
Nálam fél évnyi használat után 98%-ot ír, 3700 mAh kapacitással számolva. Ami furcsa, hogy egy időben sokkal rosszabbnak értékelte az akkut, hósszú ideig 95%-ot írt, aztán úgy egy hónapja ment fel 98-ra. Talán valami frissítés segített, nem tudom.

Így néz ki nálam:


#8116 dnelb Ilyen következetetéseket nem lehet levonni különböző felhasználók egyszeri tesztjei alapján. Nálam is van olyan használat amikor 3 óra alatt merül 30%-ot, ugyanakkor volt már olyan is, hogy 1 óra alatt merült ugyanannyit.
Jelenleg az AccuBattery 8:36-ot saccol SOT-nek teljes töltéssel számolva (ennyit a max. 4 óra SOT-ről), ezt a mindennapi átlagos szokásaimat figyelembe véve adja. Semmi nincs kikapcsolva, BT folyamatosan kommunikál egy Galaxy Watch 4-el, 120 Hz-en megy, automata fényerő, gyári appok nincsenek tiltva, folyamatos szinkronizáció. Ugyanakkor inkább bent használom a telefon, ahova nem kell nagy fényerő, és a jelerősség is elég jó, majdnem folyamatos WiFi van. Készenlétnek 3-4 nap között szokott saccolni. Kombinálva 45-48 óra között, tehát 2 teljes napot bír a telefon, ami a töltési szokásaimat figyelembe véve valósnak tűnik.

Ettől eltekintve az S23 üzemideje valószínűleg érezhetően jobb lesz, mint az S22-nek. Viszont a fenti számokat elnézve elég világos, hogy nekem személy szerint nem igazán éri meg emiatt cserélni S23-ra (más különbség pedig nem igazán van), mivel már az S22 is teljesen jó üzemidőt hoz az én szokásaimat figyelembe véve.

(#8119) gordonfreemN válasza autotaxmo (#8114) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Nálam nincs ilyen. Amúgy az elmúlt hetekben ismét 85re töltöm, mert többször hagytam töltőn éjszaka és elaludtam. A két napot majdnem kibírta így is.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8120) Grande Ale


Grande Ale
őstag

Valamiért foltok jelentek meg a telom kijelzőjén, pöttyök. (S22+)
Hogy mitől, fogalmam nincs, de határozottan van pár kis pötty, de kívül, és nem lehet letörölni. Nem értem egyszerűen.
Ez az s23-as 100 ezer forintos javítás régebbi telefonokra fedezné szerintetek a kijelző cserét?
Mennyi lehet egy új kijelző ?

(#8121) nikkor


nikkor
aktív tag

Sziasztok!
Lecserélném az ip 11 pro-mat. Ez volt az első és utolsó almás telefonom.
Sokat túrázok és közben fotózok is. Ez nagyjából meghatározza az elvárásaimat.
Egy telefonnál fontos nekem a kis méret, a bug-mentes (bug-szegény) szoftver, az ip68, az aod és a jó af közeli témák fényképezésekor. Jó, ha van benne kézi élességállítás és focus peaking.
Szerintetek ezeknek a kritériumoknak mennyire felel meg az s22?
Jobban, mint egy Zenfone 9?
Vagy egyértelműen jobb náluk az s23?
Megköszönném, ha mutatnátok fotókat apró rovarokról és virágokról.

(#8122) dnelb válasza autotaxmo (#8117) üzenetére


dnelb
veterán

de hallottam, de ha a teljes hsz-t értelmezed amit írt akkor egyértelmű mire gondolt

(#8123) gordonfreemN válasza dnelb (#8122) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Azért bele lehet látni az ellenkezőjét is.
Mint jeleztem, nem egy észbontó eredmény.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8124) migabi24 válasza nikkor (#8121) üzenetére


migabi24
nagyúr

Van telefon fotós topik ott megkapod a választ a kérdésedre :R

(#8125) undercover


undercover
senior tag

Szép napot!

Még zajlik a tesztelés. Ahogyan mondják egy töltési cikluson sok múlik igazából. Ha valaki csak a böngészőt nyomogatja lehetne neki 6 órás SOT-ja is.

Akinek nagyon bevált az S22 nem érdemes váltani, de nekem voltak hiányosságai ami miatt érdekelt az S23.

Én két sim kártyával használom mindkettő 4G módban, most adaptív 120hz, bár mintha 60-on azért takarékosabb lenne, sötét mód.

Kinevetett itt valaki emiatt, de sokan mondják, hogy fluidabb az egész telefon, de tényleg az. Majdnem olyan mint amikor A52S-ről váltottam S22-re.

Lehet érezni, hogy a Snapdragon más tészta. Még nem volt sok időm tesztelni, de mintha ahol kevesebb térerőm volt itt több pálcikám lenne. Valamint, ha nem használod a telefont, akkor szerintem sokkal kevesebbet zabál óránként. A kijelző is valahogy szebbnek tűnik, jobb lett a hangszóró egy picit, lehet a mikrofon is javult. A kamera az nem javult igaz, de van benne sok apróbb újítás ház alatt.

Az S22-ön az egyik simet 2g-re kellett raknom, meg 60hz kellett, hogy hasonló SOT-ot érjek el mint az S23-al. A jobb processzor meg a hűtés lehet a OneUI 5.1 miatt is ha használsz is alkalmazásokat valahogy kevesebbet zabál a telefon.

Most teljes áron baromi sokba kerül azt aláírom. De én féltem, hogy később még drágább lesz. Most lehetett faragni az árából kb -25% akár 30%-ot, ott a tárhely duplázás is.
Szóval igy kb 300 környékén elviheted, még viszonylag ér valamit az S22 is. Igy kb egy A52S árával tudtál váltani. Aztán ha ez bevállik akkor már kivárom az S25-öt :D

A SOT meg, ha mondjuk eddig lefojtva a telefont, mondjuk 60hz meg egyik sim kártya 2g tudott nálam az S22 85%-ról 25%-ig olyan 2,5-3 órát, de lehet kevesebbet...
Az S23 az képes 4 órát simán, úgy, hogy millió alkalmazást használtam, volt wifi, mobilnet utazás és nincs annyira visszafojtva a telefon.

Tehát plusz 2 óra SOT szerintem simán benne van. És ez két sim kártya ha valakinek csak 1 van akkor ez lehet még több.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#8126) nikkor válasza migabi24 (#8124) üzenetére


nikkor
aktív tag

Köszönöm. :R

(#8127) Thoty válasza nikkor (#8121) üzenetére


Thoty
senior tag

Szerintem nem az S22 lesz a megfelelő neked:
- nincs benne macro kamera, bogarak fotózáshoz az azért nem árt
- közeli fotóknál nekem (de írta itt más is) a kép szélei homályosak lettek. Pl. egy A4-es dokumentumot nem tudtam vele úgy lefotózni, hogy a szélein is élesek legyenek a betűk.

(#8128) nikkor válasza Thoty (#8127) üzenetére


nikkor
aktív tag

Köszönöm. Ez sokat segített. :R

(#8129) gordonfreemN válasza Thoty (#8127) üzenetére


gordonfreemN
addikt

A homályos szélek oka a lencse fizikai kialakítása/mérete. Ennek érdemes utánnakérdezni más telónál is, ha fontos.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8130) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Van aki használja a bixby-t?
Mennyit fogyaszthat? Jelentős, vagy alig észrevehető?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8132) Szellem.


Szellem.
nagyúr

Akinek van Ringe Fusion tokja, attól kérdezem, hogy tényleg nem zsírosodik és nem tapad rá az újlenyomat?
A jelenlegi Samsung Clear Covertől a falra tudnék mászni úgy zsírosodik a kezemtől. Pedig gyakran mosok kezet. :W

(#8133) autotaxmo válasza nkmedve (#8118) üzenetére


autotaxmo
őstag

Most volt a masodik toltes, ez mar elegge beszedes, 4-5 toltes utan mert lehet hogy csak 80% korul lesz az akksi kapacitasa?!? Gondolom ezt nem lehet garanciaztatni.... :U

(#8134) gordonfreemN válasza autotaxmo (#8133) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Hát ha a matek megy nekik, akkor ez nekik is egyértelmű lesz.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8135) autotaxmo válasza gordonfreemN (#8134) üzenetére


autotaxmo
őstag

Hat csak elvileg valahol azt olvastam hogy elvileg az akksira nem adnak garanciat legalabbis 1 even tul mert az elhasznalodik idovel. Na meg is talaltam a samsung hivatalos oldalan. Fasza, le is irjak hogy akksira nem vallalnak garanciat, bar sejtettem valahol

[ Szerkesztve ]

(#8136) ClioRS válasza gordonfreemN (#8129) üzenetére


ClioRS
őstag

Nekem másik telóm nem csinálta ezt, vagy legalábbis nem ennyire, szóval valami biztos nem oké az S22-vel. Brutál különbség van a kép széle és közepe között.

(#8137) gordonfreemN válasza ClioRS (#8136) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Másik telefonnak is olyan képességei vannak kamerában, mint s22-nek? Valaki írta itt korábban mi az oka ennek. A lencse dombirúsága, de már ezt írtam korábban is. Majd megkeresem már, mert sokszor előjön...
[link]
Tessék, megerőltettem magam, beírtam a keresőbe egy szót.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8138) ClioRS válasza gordonfreemN (#8137) üzenetére


ClioRS
őstag

Nem, az normálisan le tud fényképezni egy A4es lapot, de nem is kell A4 méretig menni, elég egy sima útlevélnyi méret :DDD Nyilván a lencse miatt van, én is tudom, de azért gáz, hogy ezt nem sikerült megugrani normálisan ebben a szériában. S20 volt nekem előtte, az se volt ilyen.

(#8139) nkmedve válasza autotaxmo (#8133) üzenetére


nkmedve
őstag

Még néhány töltést csinálnék vele, nálam is szoktak néha lenni nagyobb kilengések a becsült kapacitásban, de attól még az akkunak semmi baja. Ha folyamatosan alacson kapacitást mutat, akkor esetleg leget gondolkozni rajta, hogy valami gond van.

Nekem amúgy a 3 és fél éves S10e-mre becsül 80% körüli kapacitást. Az már érezhetően gyengült az eredeti állapotához képest, bár még mindig viszonylag megbízható a %-os visszajelzés, így másodtelefonnak jó.

(#8140) gordonfreemN válasza ClioRS (#8138) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Egyéb képességei is vannak annak a telónak, vagy csak A4 fotózásra jó? Csak akkor már hagy dobjam vissza a labdát.
A link alatt talált magyarázathoz nem tudok bővebbet tenni én sem. Nem értek a területhez, mindössze én a magyarázatot pompi-tól annó elfogadtam. Lehet vitatkozni ezzel, csak attól még ez a telefon ilyen, mert fizikai korlátai vannak.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#8141) kcsa válasza autotaxmo (#8135) üzenetére


kcsa
veterán

Szokás szerint ezt is túlpörgöd...

"Fasza, le is irjak hogy akksira nem vallalnak garanciat, bar sejtettem valahol"

Hogy a halálba ne vállalnának? 1 év, csak a kiterjesztett 2-3 év nem jár rá.

(#8142) S@c@ válasza kcsa (#8141) üzenetére


S@c@
őstag

Mondjuk ez nekem is erdekes kerdes. Mivel a telefon nem megbonthato es az alkatresz nem cserelheto. Vagy mi a policy,ha 2 es fel evesen ki ki kapcsol a telefon ami az aksi miatt van? :F (tudom,h.meg nem lehet annyi idos, csak felteves szintjen)

[ Szerkesztve ]

(#8143) Noukoum válasza S@c@ (#8142) üzenetére


Noukoum
veterán

Elküldöd szervizbe és ők megmondják mi a baja.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#8144) David3 válasza autotaxmo (#8135) üzenetére


David3
őstag

Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy otthon van-e ilyen "Smart Repair" program (ingyen beküldöd, kicserélik, visszaküldik), de most ránéztem, hogy mennyiért cserélnek egy akkut, amennyiben nem garanciális. Saját zsebből most €73 lenne az S22+-ra. Ha van ilyenre lehetőséged, én lehet elgondolkodnék (ha hosszabb távra gondolkodsz az S22-vel).

(#8145) kcsa válasza S@c@ (#8142) üzenetére


kcsa
veterán

Nem új ez a szabály, emlékeim szerint amióta beépített akkuk vannak azóta így van. Előtte a cserélhető akkus időkben pedig úgy rémlik fél évet vállaltak rá.

@David3 dehogy van ilyen, ez nem az az ország.

[ Szerkesztve ]

(#8146) autotaxmo válasza David3 (#8144) üzenetére


autotaxmo
őstag

Koszi, sajnos itthon nincs ilyen, azaz nincs egyenlore tudomásom ilyenről. Nyugati országok nagyon előttünk járnak ebben is :( 20-30 ezerert egy megbízható márka szervizben ami nem tmx kategoria siman megcsináltatnam

(#8147) rmehesz


rmehesz
tag

Sziasztok! Szeretném elkezdeni a telefont 2 sim kártyával használni. Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy az egyik sim-et kikapcsoljam úgy, hogy ha hívnak rajta akkor a szám ne legyen elérhető? A másik sim viszont maradjon használható. Munkahelyi és a magán hívásokat szeretném így különválasztani. Két telefonnal eddig egyszerű volt megoldani - de ha van rá lehetőség akkor nem szaladgálok két készülékkel.
És akkor merek nagyot álmodni ... esetleg az is megoldható, hogy amit kikapcsolok sim az a hívásokat ne fogadja de mobilnet működjön vele?

(#8148) viewdetails


viewdetails
addikt

Hopp, itt a OneUI 5.1...

Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O

(#8149) Szellem. válasza viewdetails (#8148) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Bizony, itt van és most töltődik le. Ez gyors volt, mert a kiírás szerint 22.-én jönne.

(#8150) Curtain válasza viewdetails (#8148) üzenetére


Curtain
senior tag

Megjött telekomosra is. Ez gyors volt.

"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.