Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Mindenki azt használ, amit akar. Annyit jeleztem, hogy ez "nem frankó" abban az értelemben, ahogy egy eBay-en, viszonteladótól megvett O365 kulcs az. Ha szigorúan nézzük, jogi értelemben kimeríti a csalás, jogosulatlan haszonszerzés fogalmát, hiszen valaki más (tfh valóban jogosult) identitásával visszaélve, egy annak jogosan járó kedvezményt jogalap nélkül veszel igénybe. Persze, nagyon kicsi az esélye, hogy bármilyen formában szankcionálják, tehát jó magyarosch felfogással akkor már rendben is van, igaz? Szerintem ez gáz, de mindenki azt csinál, amit akar - de azt állítani, hogy egy ilyen hozzáférés 1 legális, 2 egyenértékű egy "rendesen" aktivált hozzáféréssel, az hazugság.
A másik hsz-t, kontextusából kivéve ide keverni elég demagóg: amit amott írtam, annyit tesz, hogy a (jogosult számára való) hosszú távú rendelkezésre állás - jogosulatlan hozzáférés dimenziókban nem önmagában az online vs. offline jelleg határozza meg a kockázatok mértékét. Ehhez képest az 1x használatos aktivációs token (értsd: általános licensz kulcs) VS. korlátozott feltételekkel igénybe vehető aktiváció keretében létrehozott, majd megosztott hozzáférés használata lényegesen eltérő kockázatokat hordoz elsősorban hosszú távú rendelkezésre állás, kisebb mértékben pedig jogosulatlan hozzáférés szempontjából is.PS. A "neten van... offline" sztem abszurdum, nem tudtam értelmezni.
-
bounty123
őstag
válasz guriga1234 #10702 üzenetére
Azt tudod, hogy a telefonod is a neten van? Ennyi erővel azt is bármikor feltörhetik és bárki lenyúlhatja a rajta lévő képeid, adataid. Szerintem ennek a paranoiának érdemes ésszerű kereteken belül határt szabni, amibe a felhős fotótárolás bőven belefér. Mégis, kit érdekelnének az én balatoni, túrázós stb. képeim? A Google pedig felőlem használja csak a reklámok jobb becélzására, reklám mindenképp jön, akkor már legalább legyen olyan, ami tényleg érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Összetörtem a képernyőt, lényegében gazadasági totál kár kicseréltetni a kijelzőt 100.000,- Ft körüli árakat látok. Tud valaki valami ötletet hol tudnám olcsobban megúszni?
Üdv: Lambi
-
Usländer
kezdő
Pont most olvasom a cikket, hogy a Swisscom felhő szolgáltatásba szoftveres hiba csúszott és több száz felhasználó adatait törölték véglegesen. Kártérítésként felajánlottak nekik 50 frankot. Ennyit a tuti biztonságos cloud-ról...
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok , én Norbi vagyok és van egy közel 3 éves Galaxy S7 Edge telefonom ami már sajnos egyszer alaplapcserés volt, mostmár sajnos ilyen sárga villogás kezdődött el a kijelzőben. Mennyire érdemes megveni az S10+ t ? 4K 60 fps el tudja a stabilizálást a kamerája + a HDR-t ? Mennyire csínál jó képeket ? A videó minősége milyen ? Előre is köszönöm a valaszokat.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
dkovizoli
addikt
-
Helltak
őstag
Sziasztok!
Tegnap csatlakoztam, egy 512gb-os példánnyal. Pár napja még nem gondoltam volna, hogy lesz idén S szériás telefonom, de elcsábított
Üzemidőre leszek igazán kíváncsi, minden másban baromi jónak ígérkezik!Oneplus 12
-
guriga1234
addikt
válasz bounty123 #10703 üzenetére
Honnan veszed, hogy a telefonom állandóan neten van? Csak addig van neten (98%-ban wifin, az agyon védett routereim mögött), amíg netet használok, nagy részben a frissítések miatt. Internetezésre nem a telefonomat használom, van még sok egyéb, erre való eszközöm, amiket jobban tudok védeni, mint a telefonomat.
"bármikor feltörhetik és bárki lenyúlhatja a rajta lévő képeid, adataid." - a bármikor és a bárki elég erős kifejezés. De ha ragaszkodsz ehhez, és nem senkinek érzed magad, hanem egynek a bárkik közül, akkor neked megengedem, hogy lenyúld a képeimet. Ja, hogy nem
megy? Akkor ne állíts sületlenségeket."a paranoiának érdemes ésszerű kereteken belül határt szabni, amibe a felhős fotótárolás bőven belefér" - paranoiáról szó sincs, az ésszerű keretek közé a felhő nálam nem fér bele.
"reklám mindenképp jön" - nálad lehet, hogy így van, nálam nincsenek reklámok.
-
csibuka85
senior tag
válasz bigsee #10710 üzenetére
Kamerája milyen ?
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
akooos
veterán
válasz guriga1234 #10712 üzenetére
Most már kíváncsi lettem, hogy micsoda titkos dolgok folynak az életedben, hogy agyonvédett routerek kellenek. Attól nem tartasz, hogy ha kilépsz a házból, akkor egy műholdat rádállítanak?
-
sub71
aktív tag
A mai technológiai világban folyamatos a megfigyelés. USA, Orosz, Izrael, Kínai titkosszolgalatok ,de még a Google, Microsoft stb...és kb 1000 hacker hozzáfér bármikor bármely, telefonon,laptopon, vagy akár winchestereden tárolt adataidhoz bárhogy titkosítod . Aki mást gondol az naív.
Részemről a dolog lezárva... -
veterán
-
válasz Lamberd #10704 üzenetére
Ha rendelsz eBay-ről kijelzőt, és feltéve hogy szerencséd van, és a vámon nem fogják meg, meg nem törik össze szállítás közben, vagy nem hibásat kapsz, megúszhatod kicsit olcsóbban, mondjuk olyan 80k-ból. De ez eleve garancia vesztéssel jár, valamint tényleg kicsi az esélye, hogy nem fognak veled vámot fizettetni. Szóval a hivatalos szervizt ajánlom.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
senior tag
válasz guriga1234 #10702 üzenetére
Tökéletes privacy, mint tökéletes "biztonság", nem létezik. Kockázatok vannak, amiket komplexen, rendszerben gondolkodva kell értelmezni. Ilyen kockázat pl., hogy illetéktelenek férnek az adataihoz, egy másik, hogy te nem férsz hozzájuk (átmenetileg, vagy akár végleges adatvesztés miatt soha). Hosszú távon (évek) és nagy adatmennyiség (>TB) mellett ezen kockázatok együttes mérlegelése nem egyszerű online vs. offline kérdés.
"Ami offline van privát, ami online van, nem az" - ez egy jól hangzó, de gyakorlatilag hamis leegyszerűsítés. Egyrészt, ahogy más is írta, _tényleg_ offline lenni egyáltalán nem olyan egyszerű (és ami azt illeti, sokkal drágább), mint azt naívan gondolnánk. Másrészt implicit feltevés, hogy az offline adataidhoz pl. 5 év múlva is gond nélkül hozzáférsz, ez sem triviális kérdés, offline pedig pláne nem az.
A helyzet az, hogy "átlagos" körülményeket feltételezve annak a kombinált valószínűsége, hogy mondjuk 1 TB offline adatodhoz 5 éven belül jogosulatlanul hozzáférnek vagy adatot veszítesz, tipikusan nagyobb, mint ugyanez pl. OneDrive (ésszerű, marginális plusz terhet jelentő best practice-ek betartása melletti) használata esetében. -
guriga1234
addikt
-
Srácok, ez a felhő meg privacy, biztonság, stb témát folytassátok egy off topikban!
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
OPiiPO
veterán
Hali,
Dupla kopp-os képernyőzárra van valakinek ötlete? KinScreen tudhatja?
Köszi!"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
zmtTom
aktív tag
Miért van tele a hardverapró eladó Galaxy s10+ telefonokkal (a legtöbb új) és sima s10 meg alig van eladó? Mi ennek az oka? Persze csak találgatás de mégis...
-
SuperMario
tag
Sziasztok! Csak az utolsó ~130 hsz-t olvastam végig - és még ez is mekkora időpazarlás volt, te jó ég -, úgyhogy inkább megkérdezem: Samfirm helyett mi most az alternatíva a frissítések gyors letöltésére? XDA-n linkeltek egy honlapot, de az ránézésre annyit ér, mint a sammobile. Nem mintha fájna 5 órát várni 5 giga adatra 2019-ben, de nincs messze tőle az élmény.
-
nokiauser
aktív tag
válasz SuperMario #10733 üzenetére
-
veterán
-
dkovizoli
addikt
Mi a baj a samfirm-el? Még mindig az az egyik leggyorsabb. Amúgy van egy Frija nevű program is az xda-n. Kb ugyanaz, mint a samfirm, csak újabb.
-
senior tag
Én legutóbb (3 hete) updato.com-ot használtam, lassan indult, de végül 1 óra alatt lejött a firmware.
-
sgeza
veterán
Ahogy előttem is mindenki azt javasolja, samfirm! Teljesen rendben működik, ezer éve azt használom.
Semmi baja nincsen, hülyeség, amit írnak.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Más dolog a kettő. A samfirm program arra való, hogy bármilyen régiós firmware-t le tudj tölteni (ezzel mindig csak a legfrissebb verziót), amit odinnel feltehetsz.
Tehát plusz lehetőséget ad. Otán csak a saját régiódnak megfelelőt kapod meg, akkor, amikor arra kijön.
Ha nincs szükséged régió váltásra, akkor nincs szükséged rá. Hacsaknem vagy türelmetlen, és már akkor fel akarod tenni a frissítést, amikor a te (pl. OXM független) csoportod legfrissebb verziója kijön valamelyik másik régióban. Ezzel néhány nappal hamarabb fel tudod tenni a frissítést, mint ha megvárnád például a XEH régió szerint érkező időpontot.[ Szerkesztve ]
-
zmtTom
aktív tag
Próbáltam az összefoglalót le nyitni de sajnos nem jelenik meg. Lehet a gépemmel van valami...
Az S10 és az S10+ között az akku, kijelző (fizikai méret) és az előlapi kamerák a különbségek csak ha jól olvastam? Vagy van más is? -
zmtTom
aktív tag
Köszönöm szépen
-
zmtTom
aktív tag
Gondolom a legtöbben egy kártyával használják. 2 kártyával jelentősen csökken az üzemidő? Van valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest