Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kutyek

    senior tag

    válasz guriga1234 #10702 üzenetére

    Tökéletes privacy, mint tökéletes "biztonság", nem létezik. Kockázatok vannak, amiket komplexen, rendszerben gondolkodva kell értelmezni. Ilyen kockázat pl., hogy illetéktelenek férnek az adataihoz, egy másik, hogy te nem férsz hozzájuk (átmenetileg, vagy akár végleges adatvesztés miatt soha). Hosszú távon (évek) és nagy adatmennyiség (>TB) mellett ezen kockázatok együttes mérlegelése nem egyszerű online vs. offline kérdés.
    "Ami offline van privát, ami online van, nem az" - ez egy jól hangzó, de gyakorlatilag hamis leegyszerűsítés. Egyrészt, ahogy más is írta, _tényleg_ offline lenni egyáltalán nem olyan egyszerű (és ami azt illeti, sokkal drágább), mint azt naívan gondolnánk. Másrészt implicit feltevés, hogy az offline adataidhoz pl. 5 év múlva is gond nélkül hozzáférsz, ez sem triviális kérdés, offline pedig pláne nem az.
    A helyzet az, hogy "átlagos" körülményeket feltételezve annak a kombinált valószínűsége, hogy mondjuk 1 TB offline adatodhoz 5 éven belül jogosulatlanul hozzáférnek vagy adatot veszítesz, tipikusan nagyobb, mint ugyanez pl. OneDrive (ésszerű, marginális plusz terhet jelentő best practice-ek betartása melletti) használata esetében.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés