Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Kis hazánk határain belül gondolkodtam. Nálunk pedig nem igazán halnak meg gyerekek tiszta ivóvíz hiányában.
Idáig nem ismertem tudatlanságom. Felnyitottad a szemem, köszönöm.potyautas: A bratyódnál egy évvel vagyok idősebb. Ismerős a "villanyosság" nélküli állapot. Nálunk is volt olyan, hogy petróleum lámpa szolgáltatta a világosságot.
Mondok mást is.
Sulis voltam, és egyszer szólt a postás bácsi, hogy gyere Józsika, kellesz. Akkoriban nem kérdezősködtünk, ha egy felnőtt szólt, nem leugattuk, hanem ugrottunk. Szóval ott teremtem, és meglepődtem a kérésen. Alá kellett írnom egy idős néni nevét a nyugdíjszelvényen, hogy átvette a pénzt.
Szertartásos volt a dolog.
A postás bácsi magasba emelte a tollat, hogy mindenki lássa. Lassan leeresztette, de még mindig a fejem fölött volt. A néni megfogta, majd elengedte jelezve, hogy elismeri sajátjának az aláírást. Ekkor ereszkedett le a toll a kezem magasságába, és ahol a postás bácsi mutatta, ott leírtam, hogy Nememlékszem Milyenné. Persze mondta a néni a nevét.
Mehettem dolgomra a hálálkodás után, és csodálkoztam. Miért én írtam alá, hiszen a néninek is van keze?
Mikor az éhség hazazavart, elmeséltem anyámnak a dolgot. Elmagyarázta, hogy a néni analfabéta, vagyis írástudatlan.
Én lettem a néni keze, én írtam alá minden nyugdíj átvételét a haláláig.Felszámoltuk az analfabétizmust, és mindenhol van áram.
Hacsak...
Sok tanyán még nincs villany. Múlik ez rongyos pár száz méteren, mert nincs pénz a villanyoszlopokra.
Ismerek egy hetven fölötti bácsit, aki bizony nem tud írni, olvasni. -
Vakegérke
félisten
A mai gyerekek el se tudják képzelni azt a nincstelenséget, amelyről mesélsz. Napi küzdelem a betevő falatért, ez elképzelhetetlen azoknak, akik nem élték át.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest