- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #9 üzenetére
Kis hazánk határain belül gondolkodtam. Nálunk pedig nem igazán halnak meg gyerekek tiszta ivóvíz hiányában.
Idáig nem ismertem tudatlanságom. Felnyitottad a szemem, köszönöm.potyautas: A bratyódnál egy évvel vagyok idősebb. Ismerős a "villanyosság" nélküli állapot. Nálunk is volt olyan, hogy petróleum lámpa szolgáltatta a világosságot.
Mondok mást is.
Sulis voltam, és egyszer szólt a postás bácsi, hogy gyere Józsika, kellesz. Akkoriban nem kérdezősködtünk, ha egy felnőtt szólt, nem leugattuk, hanem ugrottunk. Szóval ott teremtem, és meglepődtem a kérésen. Alá kellett írnom egy idős néni nevét a nyugdíjszelvényen, hogy átvette a pénzt.
Szertartásos volt a dolog.
A postás bácsi magasba emelte a tollat, hogy mindenki lássa. Lassan leeresztette, de még mindig a fejem fölött volt. A néni megfogta, majd elengedte jelezve, hogy elismeri sajátjának az aláírást. Ekkor ereszkedett le a toll a kezem magasságába, és ahol a postás bácsi mutatta, ott leírtam, hogy Nememlékszem Milyenné. Persze mondta a néni a nevét.
Mehettem dolgomra a hálálkodás után, és csodálkoztam. Miért én írtam alá, hiszen a néninek is van keze?
Mikor az éhség hazazavart, elmeséltem anyámnak a dolgot. Elmagyarázta, hogy a néni analfabéta, vagyis írástudatlan.
Én lettem a néni keze, én írtam alá minden nyugdíj átvételét a haláláig.Felszámoltuk az analfabétizmust, és mindenhol van áram.
Hacsak...
Sok tanyán még nincs villany. Múlik ez rongyos pár száz méteren, mert nincs pénz a villanyoszlopokra.
Ismerek egy hetven fölötti bácsit, aki bizony nem tud írni, olvasni. -
TESCO-Zsömle
titán
A mai gyerekek el se tudják képzelni
Annak fényében, hogy gyerekek tízezrei halnak meg évente csak azért mert nincs tiszta ivóvíz, ez egy igen tudatlan kijelentés.
A mai gyerekeknek is csak töredéke van olyan jó helyzetben, és még itt, Magyarországon is vannak, akik komolyan nélkülöznek.
-
potyautas
tag
Megkockáztatom, hogy ma is vannak hasonló viszonyok. Talán ki se kell menni az országból.
A "néhány generáció alatt"-ról csak annyit, hogy amikor a most 59 éves bátyám iskolába ment, még nem volt a faluban villany. Nyilván se TV, se telefon, a PC pedig kb 20 éve elérhető. -
gaborbol
őstag
Remeltem, hogy egy kicsit regebbi talan.
Hat Vakegerke igazad van, neha jol jonne egy idogep.
Discovery csatornan volt egy sorozat, elkenyeztett angol fiatalokat vittek eszmeletlen szegeny orszagokba, hasnlo melokra, hasonlo korulmenyek koze.
Sokakra raferen, dobbentek nagyokat rendesen.Azt hiszem kavebabot mentek szedni-zsakolni,de gyengek voltak a fizikai melohoz, ahogy dolgoztak ugy kaptak aranyosan fizetest. Talan meg 200 ft sem kerestek egy nap nemelyikuk a sajat szallastat meg kajajat nem tudta belole kifizetni.
Erdekes, hogy mennyit valtozott a vilag par generacio alatt.
Akkor szo szerint szolgasor jutott a fiataloknak, most meg ovek a vilag, majdnem minden tekintetben. -
gaborbol
őstag
Jo lett, de hol a folytatas?
Ezt korban hova lehetne beloni pontosan?
-
JanFe
aktív tag
Koszi a folytatast
-
molnarpeter
nagyúr
Jó folytatás
Vakegérkének igaza van, számomra még belegondolni is rossz volt az egy hónapos fagyoskodásba...
mp
-
Vakegérke
félisten
A mai gyerekek el se tudják képzelni azt a nincstelenséget, amelyről mesélsz. Napi küzdelem a betevő falatért, ez elképzelhetetlen azoknak, akik nem élték át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ebben a pillanatban olyan érzése támadt, hogy mégis szereti őt az anyja. Többnyire kételkedett benne.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Fotók, videók mobillal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest