Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

alt="" title=""

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Azt hittem csak az enyém ilyen, nem tudom leszedni kábellel a képeket, megáll a másolás.
De én találtam megoldást, újra kell indítani a telefont, utána már működni szokott.
Feltettem az új MIUI-t, 12.5.5. ha jól emléxem....
Mintha gyorsabban merülne. Éjfélkor vettem le a töltőről, ultraerős akkumulátorkímélőt bekapcsoltam. Hozzá sem nyúltam, reggel 94%-on volt (6 órakor). Máskor 98%-ra megy le így.

(#4002) Ferike81 válasza SkyLine3000 (#3999) üzenetére


Ferike81
senior tag

Hasonlóan jártam. Le akartam szedni a lányom telefonjáról a képeket de egyben semmit nem csinált. 1GB-onként sikerült csak. Emellett folyamatosan eldobja a bluetoothon csatlakoztatott okosórát. Kezd kiakasztani. Most ugyan jött egy frissítés, bár nem akarom elkiabálni, de kb 2 órája nem engedte el az órát. Ha továbbra is xarakodik akkor néznem kell egy új telefont. Amúgy ki nem állhatja ezt.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#4003) SkyLine3000 válasza Ferike81 (#4002) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Megpróbálom valahogy leimádkozni róla a képeket, videókat, csinálok egy fr-t, aztán ha nem javul meg, vesz egy újat. Bár már így is mondta, hogy nézzek neki telót, mert ezt utálja.

(#4004) kisspall válasza SkyLine3000 (#4003) üzenetére


kisspall
aktív tag

Írd még be párszor, mennyire útálja, biztosan örül neki mindenki, aki elégedetten használja ezt a telefont.

(#4005) cidalain válasza kisspall (#4004) üzenetére


cidalain
veterán

Nem is értem, ennyire nem lehet rossz a minőségellenőrzés a Xiaominál. Az enyém több, mint 2 éves, semmi bajom vele. :)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#4006) Ferike81 válasza kisspall (#4004) üzenetére


Ferike81
senior tag

Nem gondolom, hogy azért írja, hogy bárkit is bosszantson. Egyszerűen használná, de nem működik. Én is jó két éve vettem anyósomnak, de már új korában akadtak vele gondok. Na, mondom kínai telefon, mókolni kell vele, egye fene. Olcsó árkategóriás volt, belefért. A problémára való megoldásokra lenne inkább kíváncsi az ember. :R De, ha nem megy akkor lépni kell tovább...

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#4007) SkyLine3000 válasza kisspall (#4004) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Hihetetlen, hogy mindig van pár júzer, aki minden szarba bele bír kötni! Majd talán engedélyt kérek tőled, hogy valamit többször leírhassak... Annyiszor írok le valamit, ahányszor akarok. Semmi közöd hozzá! Ha meg a sok 8T imádó ember szerinted attól szarul érzi magát (rád gondolok), mert le mertem írni 2x, hogy az asszony megutálta a telót a sok bosszantó dolog miatt, akkor tudlak sajnálni. Ja! Nem! Aki elégedetten használja a 8T-t az az én kommentemtől függetlenül ezután is úgy fogja használni és nem fog álmatlanul forgolódni éjszaka miatta.
Ha nem tetszik, amit írok: 1. leszr@om, 2. ignoráld!

Egyébként meg én örülnék a legjobban, ha végre sikerülne a sok adatot lementeni róla és egy fr-el meg tudnám oldani ezeket a problémákat és nem kéne új teló után nézni.

[ Szerkesztve ]

(#4008) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Az enyém délelőtt teljesen meghülyült, ilyet még nem láttam. A kezembe volt a teló, és mintha egy láthatatlan ember a kijelzőt nyomkodta volna, ugráltak, indultak az alkalmazások, meg fölhívta az asszonyt (legelől volt a híváslistában), alig tudtam kilőni. Nagy nehezen bezártam minden alkalmazást, amit megnyitott, aztán varázsütésre megjavult.
Köze lehet ahhoz szerintem, hogy fekete tokban a napon maradt, autó ülésén szivargyújtóról töltöttem. Horgászás közben jól lemerült, ezzel az új MIUI-val gyorsabban merül, használat közben is (készenlétben is). Mobiladat használata közben nagyon merül, 2,1A-es szivargyújtós töltő szinte nem is tudta feljebb pumpálni a töltést mikor nekiállt alkalmazásokat, meg térképet frissíteni. :U

(#4009) satee76 válasza Zoli bácsi (#4008) üzenetére


satee76
aktív tag

A háttérben mobiladaton történő frissítéshez engedély kell, az nem a telefon hibája, nyilván merül, de ha ez probléma, van rá megoldás...
A telefon maga 3 éve piacon van, nyilván az újabb rendszerek több energiát követelnek, de erre is van megoldás...nem kötelező ezekre már frissíteni.
Minden telefonnál megadják azt a hőmérsékleti működési tartományt, ahol a készülék hiba nélkül üzemel, nem véletlenül.
Nem ez talán a gyártó legjobb modellje, de sokszor user errort akarnak a teló nyakába varrni....

(#4010) Zoli bácsi válasza satee76 (#4009) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nem, nem akarok és semmit a teló nyakába varrni..... :D
Ezért is írtam, hogy napon maradt amikor "meghülyült", meg én engedtem neki hogy mobilhálózatról frissítsen. (Korlátlan mobilnetem van, céges előfizetés. Igaz sokat nem telefonálok, de havi 1800ft-ért korlátlan beszélgetés bármely hálózatba, korlátlan mobilnet..Ezt nem szabad kihagyni.).
Annyi, hogy mintha gyorsabban szívná az akkut a mobiladat kapcsolat az új MIUI frissítés óta. Ezért írtam csak le, érdekességképp.
2,5 éves teló, ha hirtelen bedöglene is azt mondanám, megérte az árát, ennyi időt szolgált.
Ha nem ugrottak volna így el az árak, meg nem lett volna a 8 hónapos táppénzem fele pénzzel, tuti már lecseréltem volna, 2 évente cserélem akkor is ha látszólag nincs baja.
Heteken belül esedékes a csere, (lesz egy szülinapom, meglepem magam) több mint valószínű hogy maradok a márkánál, meg a sorozatnál (Note).
Majd körülnézek, de szívesen fogadok tanácsot. :)

(#4011) kovjoe válasza Zoli bácsi (#4010) üzenetére


kovjoe
aktív tag

Mindenképpen tudni kellene a keretet, amit rá akarsz, tudsz szánni. Persze az árak napról napra törnek felfelé. De a note 10s vagy a note 11-nek a 6 gb-os változata még most is megfizethető verziónak tűnik.

Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (MIUI Global 14.0.11 Stabil) - Békéscsaba

(#4012) Zoli bácsi válasza kovjoe (#4011) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

100 körül gondoltam, de 20-30%-al föléje mennék, ha érdemes, 2 évre tervezek.
Nem volt még Amoled-es telefonom, nem feltétel, de jó lenne. Üzemidő, jó kamera lenne a lényeg, meg persze a jó telefonálási minőség..De ebből a szempontból soha nem volt gondom a gyártóval. :)

(#4013) kovjoe válasza Zoli bácsi (#4012) üzenetére


kovjoe
aktív tag

Nekem és a feleségemnek xiaomi 11 lite 5g NE van (3 év támogatás), vékony telefon, könnyű, mind a ketten nagyon szeretjük, ő samsung a40-esről, én note 9-ről váltottam. A lányom egy note 10s kapott a note 8T helyett, részéről sincs panasz, éppen tegnap lett feltéve az új frissítés.

Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (MIUI Global 14.0.11 Stabil) - Békéscsaba

(#4014) Zoli bácsi válasza kovjoe (#4013) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Köszönöm a tippet, megnéztem, tetszik így teszt alapján, keretbe is belefér. :R

(#4015) bull84ghia


bull84ghia
őstag

Sziasztok
Van nálam egy ilyen készülék és olyan hibát produkál hogy ha indítom a kamerát akkor elsötétül a kép. Lezárom és vissza kapcsolom a power gombbal akkor ott a kamera kép és működik. Ilyet tapasztalt már valaki?

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#4016) cidalain válasza bull84ghia (#4015) üzenetére


cidalain
veterán

gyári kamera app, vagy valami alternatív?
greatness csinált nekem hasonlót, amikor valami konfigot eltoltam. ekkor az alkalmazáskezelőben töröltem az app adatait, meg a cache-ét, aztán jó lett (persze újra kellett konfigolni az appot)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#4017) bull84ghia válasza cidalain (#4016) üzenetére


bull84ghia
őstag

Gyári minden rajta. Majd megpróbálok egy újra telepítést.

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#4018) alex.3


alex.3
tag

Sziasztok, hátha tud valaki tippet adni, hogy mi lehet a probléma, ami az alábbi képen látható (beégés????). Vettem egy másik redmi telefont ezt pedig elraktam a szekrénybe , hogy majd eladom, tegnap bekapcsoltam, hogy az eladáshoz képeket készítsek róla és láttam, hogy érkezett frissítés (stabil), megtörtént a telepítés és ezután ilyen lett a kijelző, olyan mintha szellemképes lenne, többször csináltam teljes visszaállítást. Sajnos a garancia 1 hónapja járt le, amilyen szerencsém van. Redmi Note 8T, stabil az alany.

[ Szerkesztve ]

(#4019) Tinuszka


Tinuszka
tag

Sziasztok, abszolút nem vágom ezt a modellt mert nem használtam, de van egy a háztartásban és valami rettenet rajta a gps, sokszor nem talál jelet, teljesen random módon működik (vagy inkább nem), van valami ismert/gyakori ilyen jellegű hibája vagy esélyesebb, hogy hibás a modul?

(#4020) tope válasza Tinuszka (#4019) üzenetére


tope
addikt

Nekem eddig jól működött a GPS, esetleg 1 újraindítás szokott segíteni, mert olyan volt hogy nem volt 100-as, de újraindítás után helyreállt.

(#4021) cidalain válasza Tinuszka (#4019) üzenetére


cidalain
veterán

Nekem olyan fordult elő néha, hogyha bekapcsolom a GPS-t, akkor a háttérben a googe maps elkezd pozíciót keresni, és valahogy lefoglalja a GPS jelet, és a másik app, amin akarnám használni (waze pl) nem kap jelet. Ilyenkor lelövöm a hátterben a mapsot, és utána jó lesz. De ezt nem mindig csinálja.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#4022) Tinuszka


Tinuszka
tag

köszi szépen mindenkinek! :R

(#4023) ht42


ht42
senior tag

Hali!
A nejem telefonja nem kapja meg a leveleket. Ha bemegyek a gmail appba és kézzel frissítek akkor megjelennek, de csak akkor. Értesítés semmi. Mintha a szinkronizálás ki lenne kapcsolva. Pedig be van...
1 napja csinálja. Mit lehet tenni?

(#4024) crok válasza ht42 (#4023) üzenetére


crok
nagyúr

Szerintem eldobhatta a Firebase regisztrációt az alkalmazás - ha nincs root akkor marad az alkalmazás újratelepítés.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#4025) gabor9991


gabor9991
őstag

Mi lehet a hibája egy másfél éves gyári állapotú telefonnak, ha időnként azt csinálja hogy magától kikapcsolásig merül és miután csatlakoztatva van a töltő utána kirakja a képernyőre az akkumulátor töltése ikont de nem tölti az akkumulátort?
Akár egy éjszakán át is így lehet bedugva a töltő ha kihúzom kikapcsol annyira nem töltődött az akku.
Ha viszont elkezdek szórakozni vele akkor egyszercsak elkezd bootolni és ilyenkor már veszi a töltést.
Az akkumulátor egyébként 3-4 óra kijelzőidőt tud.
Illetve olyan is élő szokott fordulni hogy éjszaka mikor 8-10 órát nyugton van a telefon és nincs töltőre csatlakoztatva akkor az akkumulátor a telefon szerint nem merül hanem mondjuk felmegy a töltöttség 50-ről 60 százalékra :)
Ez szoftveres vagy hardveres hiba inkább?
Van még egy pár hónap garancia rá ha egy gyári beállítás kevés ennek a javítására akkor beküldeném a szervizbenhatha tudnák kezdeni vele valamit.

[ Szerkesztve ]

(#4026) crok válasza gabor9991 (#4025) üzenetére


crok
nagyúr

Szervíz ha még lehet - szerintem haldoklik a BMS az akkuban (meg a coulomb counter benne).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#4027) gabor9991 válasza crok (#4026) üzenetére


gabor9991
őstag

Telekomos vásárlás decemberig érvényes garanciával, akkor megy hozzájuk a szervizbe.
Köszönöm a segítséget :R

(#4028) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Meglett az utódja a 8T-nek, bár utólsó pillanatig az ajánlott Mi 11 Lite 5G NE volt a kiszemelt, az utólsó utánaolvasás megingatta az elhatározásomat, és inkább a Samsung A52S 5G lett a befutó, egyrészt a kamera, másrészt a magasabb IP védelem, harmadsorban az állítólag stabilabb szoftver miatt.
8T pihenőre a fiókba vonult, másodtelefonnak, vagy valamelyik családtagnak egy HR után még biztos előkerül.
Soha nem volt amoled-es telefonom, egymás mellé tettem az új és a régi telefont, és bizony semmi szégyenkeznivalója nincs a réginek, az én szememnek nincs akkora különbség, mint amire számítottam. A készenléti ideje viszont brutális, így tippre 3x annyit elketyeg az új egy töltéssel, mint a Redmi.
Így a 4-5 évnyi MIUI használat után elég hamar rááll a kezem a Samu rendszerére, hasonló a logika, de szerintem a MIUI jobban testreszabható, több a beállítás.
Lehet legközelebb visszatérek a Xiaomi-hoz, egyenlőre élvezem hogy azonnal történik minden, nem a saját árnyékomat fotózom le, mert annyival később exponál, hogy már leengedtem a telót...... :U Ami hátrány a Redmi után, hogy eddig a ház melletti teraszon (Ruotertől 3 fal, meg egy vas pinceajtó választja el) wifiztem, a Samu nem talál, csak szomszéd jelét. :D
Akkor köszönöm hogy itt lehettem, minden jót akik még használják ezt az amúgy nem rossz készüléket. :)

(#4029) Tom51 válasza Zoli bácsi (#4001) üzenetére


Tom51
csendes tag

Bocsi,nekem egy note 8 van,szinte uez,ugyanezekkel a kép és fájlletöltési gondokkal küzdöttem,míg a végén a 4. kábellel való próbálkozáskor sikerrel jártam.Azóta azt használom erre a célra.

(#4030) tachikoma válasza Zoli bácsi (#4028) üzenetére


tachikoma
aktív tag

Gratula hozzá, én pont ugyanilyen samu telefon beszerzésén gondolkozom, csak van pár elbizonytalanító tényező. Az egyik az elég nagy ugrás az árban, a másik, meg hogy ez egy tavalyi modell (azt az információt kaptam, hogy kb idén ősszel nyugdíjba is vonul, nem lehet majd kapni újonnan.)
De azon filózom, hogy vajon a még kapható darabokat mikor gyárthatták. Ha esetleg egy éve hevernek dobozban valami raktárban, akkor milyen állapotban lehet az akksijuk? (hiába újonnan vásárolt)

[ Szerkesztve ]

(#4031) Zoli bácsi válasza tachikoma (#4030) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Igazából ha megnézed az utód, A53 tesztjét, ott is azt írják hogy jobb vétel az A52S.
Teljesen mindegy mit veszel, 1-2 év alatt elavul.
Mindenhol a legtöbbet eladott telefonok közt van az A52S.
Utólsó pillanatig Xiaomi vonalon akartam maradni, de fórumokat olvasva, meg véleményeket, ezért lett a Samu.
Éjszakás műszakban voltam, az udvaron beszélgettünk éjjel. Annyi fény volt, ami az utcáról beszűrődött, a kolléga arcát a mobilja világította meg. Előkaptam a Samut, lefotóztam. Röhögés, mit akarsz ilyenkor vaku nélkül telefonnal...? Átküldtem nekik a képet, személyiségi jogok miatt nem teszem ki, de meghökkentek. :D :D
Hardveresen szerintem nagyon hasonló a Mi11 Lite 5GNE, meg az A52S.
A Samu ára Euronicsban 25 ezerrel volt több, kijelző meg szoftveres bugokról olvastam a Xiominál, nekem megadta a lökést a drágább fele.
Azt gondolom mindegyiket örömmel használnám, és megelégedéssel. Mindegyik jó telefon. Sőt, a 8T is tette a dolgát, de én ráálltam erre a 2-2,5év utáni készülékcserére. Ugye még a hűségszerződésekkor rászokott az ember. De ennyi idő után már picit gyengül az aksi, a szoftveres oldal meghaladja a hardver lehetőségeit, egyre több az akadás....
Ez van, fogyasztói társadalom, ezt keresik, ezt fejlesztik.
Szerintem ahogy pörögnek az eladások, bármelyik keresett modellt veszed, max 1-2 hónapja gyárthatták.
Egy a lényeg, azt vedd ami tetszik, ami bejön. Tök mindegy mi van ráírva, ugyanazokból az alkatrészekből legózzák össze a kínai "rabszolgák", lehet ugyanabban a gyárban.
Nekem a MIUI kicsit jobban testre szabhatónak tűnik mint a Samu rendszere. Másik oldalon a szuper, stabilizált optikájú kamera nagy érzékelővel, meg a döccenésmentes szoftver (Egyenlőre...), a jó támogatottság, a magasabb IP védelem NEKEM megérte a felárat. Tudom hogy telefon, de nekem a fotózás volt az egyik fő szempont. Régen is tükörreflexes Paktica-val toltam, most is van digitális tükörreflexesem (Nikon D90, Nikon 18-105 optikával), de nem is fejlesztem, hatalmas batár, meggondolom hova viszem. A telefon észrevétlen a zsebben van, bárhol-bármikor előkapom, aztán oda ért a technológia, hogy eddig szemüveg nélkül nem mondtam meg egy képről monitoron, hogy a tükrös géppel, vagy telefonnal készült. Mostanra szemüveggel, a képbe nagyítva sem biztos hogy megmondom.....Hála istennek, fejlődnek a dolgok! :D

(#4032) tachikoma válasza Zoli bácsi (#4031) üzenetére


tachikoma
aktív tag

Nem kell meggyőznöd, én is A52S 5G-t szeretnék, és tudom, hogy jobb mint az A53-széria, hiába régebbi.
Egyedül csak az akksi miatt aggódom, ami ki tudja mennyit állhatott magában becsomagolva egy raktárban (hiába veszem újként a telót)

(#4033) tachikoma


tachikoma
aktív tag

Más: másnak is jönnek vissza a reklámok? Végigmentem újra az összefoglalón, minden ki van kapcsolva, msa letiltva, és mégis a biztonság-tisztító app, meg a ShareMe is folyton tolja az arcomba a reklámokat. (Igen. a cleaner-nél is külön ki van kapcsolva a fogadás)
Mit lehetne tenni?

(#4034) cidalain válasza tachikoma (#4032) üzenetére


cidalain
veterán

Akku miatt szerintem nem kell. A legnagyobb ellensége a Li akkuknak a töltési ciklusok száma, és nem az idő.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#4035) Laca0 válasza Zoli bácsi (#4028) üzenetére


Laca0
addikt

Bocs, de szerintem a 11 Lite 5G NE Xiaomi-val jobban jártál volna. Majd 1-1.5 év után a Samu jól be fog lassulni, ha addig nem megy tönkre. Nem saját tapasztalat, hanem ismerőseim, barátaim köréből kapom az infót. Különösen az "A"-s típusok. De ne legyen igazam.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#4036) Zoli bácsi válasza Laca0 (#4035) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Olvastam arról is hideget, meleget.
Most megpróbálom a Samsungot, lányomnak már a második A szériás Samsungja van (A51 jelenleg) nem is szeretne ezután sem mást. Előző 5 évig ment neki, ez is kb. 3 éves. Ha valaki, na ő aztán nyüstöli, naponta tölti szerintem. Megy egész nap a chat a kannyal. ;] Bírja!
Eddig nagyon nem bántam meg a cserét, azt annál jobban hogy nem olvasgattam jobban utána, kb 40 ezerrel olcsóbban megvehettem volna a Samut kuponos akcióban... :D
Samu készenléti ideje a háromszorosa a 8T-nek, ugyanolyan használattal. A fotók részletesebbek, jobb a kamera is. Gyorsabb minden téren, frissítéseket (Pl. Play áruház) pikk-pakk telepíti, 8T percekig szüttyögött 8-10 alkalmazás frissítésével.
Kijelző nekem szebb volt a 8T kijelzője, valahogy élesebbnek látom. Nem sokkal, de az én szememnek szebb. Nekem a MIUI is jobban tetszik mint a Samu rendszere. Összességében elégedett vagyok a cserével.
Hát ha gondja lesz, akkor gari idő alatt javíttatom, utána meg cserélem.
Lehet veszek egy "Szifont", legközelebb, kíváncsi vagyok mi jó benne, hogy annyira ragaszkodnak hozzá. :D

(#4037) viktorhu válasza Zoli bácsi (#4036) üzenetére


viktorhu
veterán

Nekem Poco M4 Pro 5G lett, olyan, mintha a 8T felturbózott változata lenne, kézben kb. ugyanolyan érzés, csak persze gyorsabb. Az akku is hasonló, mint a 8T-nek új korában, nálam munkához egész nap megy szinte a kijelző, és nem kell nap közben töltögetnem.

(#4038) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Jött valami biztonság központ frissítés a telómra ma reggel, megváltozott a hátterem, onnantól se háttér váltás, se téma váltás, kidob ezekből a menüpontokból. Ötlet?

(#4039) Gézengúz válasza Gézengúz (#4038) üzenetére


Gézengúz
addikt

Jött egy témafrissítés, megjavította.

(#4040) SkyLine3000


SkyLine3000
addikt

Korábban írtam, hogy feleségem telójának kijelzőjét valami állandóan felébreszti. Eljutottunk oda, hogy vett egy Note 10S-t, én meg kezelésbe vettem a 8T-t. Ma végre rájöttem, hogy mi ébresztette fel állandóan a kijelzőt. Az, ha be van állítva a duplakoppos feloldás. Ha nem volt beállítva, egyszer sem ébredt fel csak úgy a kijelző, ha bekapcsoltam, szinte egyből elkezdte csinálni és folyamatosan, kikapcsoltam és egyből abba maradt.
Pedig még a telót fel is frissítettem, amíg volt, mivel.
Most MIUI 12.5.5.0 Stabil van rajta, 11-es droiddal.
Így, hogy kapott frissítést és csináltam fr-t is, rendesen műxik a teló.

(#4041) Joe1


Joe1
tag

Sziasztok!
A mobilfizetés nem akar összejönni a K&H appal. Korábbi hozzászólásokban is volt már téma, de megoldást nem találtam itt sem rá. Minden be van állítva, Vallet is telepítve van, simple kártyát nem akarok. Fizetés előtt mindig ellenőrizni kell, mert ledobja, újból csatlakoztatom a kártyát és legtöbb esetben így sem sikerül fizetni vele. Vinni kell kp-t vagy a kártyát amit bizonyos okból nem akarok. A telecenternél sem tudtak segíteni. Idegesít, hogy az előttem fizető magabiztosan odatartja a mobilt és már megy is elfele én meg 1 hónapja ezzel sz@rozok, nem merem odaverni, hogy a terminálnak nehogy baja essen. Nektek működik, mi kell még hozzá, hogy jó legyen?

(#4042) Kbali válasza Joe1 (#4041) üzenetére


Kbali
nagyúr

A működési környezetről nem sokat árultál el: milyen készülék, milyen oprendszer verzió, stb...

(#4043) cidalain válasza Joe1 (#4041) üzenetére


cidalain
veterán

Erste bankos vagyok, a régi erste mobile pay-jel is gond nélkül ment, azóta áttért a bank a google pay-re, azzal is megy rendesen. Két kártyát is használok appon belül, mindegyik jól megy. Nem kell begyógyítani a terminálba, 1-2 centiről is érzékeli.
Én úgy használom, hogy a Google Pay sem fut állandóan, és az NFC is offon van, és akkor kapcsolom be, és indítom az appot amikor már sorban állok a pénztárnál, akkor meg csak előkapom, feloldom, kiválasztom melyik kártyávval fizetek (=appon belül rábökök az egyik kártyaikonra) és odatartom

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#4044) Joe1 válasza Kbali (#4042) üzenetére


Joe1
tag

Teló RN8 T, MUI Global 12.5.2 .0 Stabil verzió fut Android 11-en. a K&H Google Pay-t használja. A rendszerfrissítések automatikusan mennek. Az akku kímélő az érintett alkalmazásoknál ki van kapcsolva, engedélyek megadva, a MUI optimalizálás be van kapcsolva, ez kimaradt a próbából. HCE pénztárca, alapértelmezett fizetés beállítva.

cidalain! Ha az Erste ilyen stabilan megy, akkor lehet, hogy a K&H-nál vagy az NFC-nél van a gubanc.

(#4045) cidalain válasza Joe1 (#4044) üzenetére


cidalain
veterán

NFC-t kéne tesztelned valahogyan. Mondanám hogy ugorj át, a mosógépem NFC képes :DDD (de k messze lakunk egymástól)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#4046) Indiant


Indiant
addikt

Valaki méretpontos üvegfóliát tud? Korábban amit vettem az 8-ra való volt. (de 8T-re árulták) Mivel gyorsan törik, nem nagyon akarok kiadni érte 2e-nél többet.

[ Szerkesztve ]

(#4047) Norby86


Norby86
őstag

Sziasztok!

Tégla lett a 8T telefonból, holnap viszem újra élesztésre. A történet az, hogy a 8T telefonon már volt egy kb 1.5 évvel ezelőtt feltelepített Xiaomi.eu rom, amit még én telepítettem fel. Gondoltam frissítem mert már elég elavult a rom rajta. TWRP frissít (bár itt már fura volt mert létezik hogy Gingko és Willow-ra is ugyan az a TWRP?), majd letöltöttem a xiaomi.eu oldalról a legutolsó stabil romot ami a xiaomi.eu_multi_HMNote8T_V12.5.6.0.RCXMIXM_v12-11.zip Ezután szokásos módon wipe, majd betallóztam a romot sd kártyáról és telepít. Igen ám, csak kiírta pirossal hogy This is device not willow, this is gingko. Pislogtam hogy mi ez hiszen nem sima 8-as a telefon hanem 8T ez 10000%. Mondom akkor lehet elszámozták a xiaomi.eu oldalon, letöltöm a sima 8-as romot. Láss csodát, simán engedte telepíteni a TWRP (amit nem szabadott volna neki). Így lett egy tégla, amire nem voltam lelkiekbe felkészülve és anyáztam egy nagyot. Történet vége hogy Attila Komáromi holnap helyrehozza nekem. Csak ha már helyre hozza és default gyári állapotba kerül a telefon, szeretném megérdeklődni tőletek hogy melyik az a TWRP verzió és melyik az a Xiaomi.eu legutolsó Stabil kiadása, ami tuti hogy jó a 8T-re? Magyarán nem okoz galibát újból. Mert ezt szeretném itt lecsekkolni és infót gyűjteni tőletek, nehogy újra így járjak.

-Norbi-

(#4048) viktorhu


viktorhu
veterán

Az mitől függ, hogy a bejövő hívás a kijelző tetején értesítésként jelenik meg, vagy egész kijelzős, és felhúzással kell felvenni?

Az értesítéses verzió nekem minden miuinál problémás, könnyű lesöpörni a kijelzőről egy véletlen mozdulattal (vagy talán meg se jelenik mindig), és utána random beteszi valahova a fentről lehúzható értesítési sávba, ahol aztán kereshetem a megnyitatlan üzenetek között, miközben csörög a telefon.

Ti találtatok erre megoldást? Pl. Samsungon nem szokott hasonló problémám lenni, még soha nem kellett az üzenetek között megtalálnom a még "csörgedező" bejövő hívásokat.

[ Szerkesztve ]

(#4049) Flowtation válasza viktorhu (#4048) üzenetére


Flowtation
őstag

Én azt vettem észre, hogy pl. játék közben csak a fenti sáv van, piros és zöld téglalappal, de pl. fb alatt a sima hívóképernyő jelenik meg.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#4050) viktorhu válasza Flowtation (#4049) üzenetére


viktorhu
veterán

Ma pont megfigyeltem. A telefon képernyője zárolva volt. Az órám jelezte a hívást, a kijelző viszont zárolva maradt. Feloldás után sem történik semmi ilyenkor, le kell húznom az értesítési sávot, és a különböző beállított email fiókok értesítései, facebook üzenetek, updatelt appokról szóló jelzések meg waze emlékeztetők között keresgélve kell a hívást megtalálnom.

Ez így nagyon zavaró és barátságtalan szerintem, és már talán évek óta így meg a Miuinál.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.