Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8801) rebla válasza #22743424 (#8800) üzenetére


rebla
aktív tag

:R köszönöm!

Redmi Note 12 Pro 5G 256/8 hyperos 1.0.3.0.UMOEUXM

(#8802) stigma válasza Putyin90 (#8657) üzenetére


stigma
addikt

Hali, sikerült megoldani a wifi problémát?
Nekem páromnak is elkezdte a wifi problémát, újratenni a telót csak hétvégén tudom sajnos.
Routere csere volt nálunk azt hittem azzal lesz a gond de már kb 10 dolgot végigpróbáltam de semmi.
Amiket próbáltam:
- Telefonon hálózari beállítások restart
- Wifi 2.4 és 5GHZ-s csatorna fixálások ( 2.4 esetén 1,6,11 illetve a szabad csatornák)
- Telefonon a hálózat elfelejtéseket.
- Wifi csatlakozás esetén nem DHCP-s helyett statikusan adtam meg ip-t.
- Wifi-n a titkosítást próbáltam WP3-Personalról WP2-Personalra tenni de az sem segített.

11.0.4-es rom van fenn, asszem a közepén EU-s verziós ami az EEA verzióra utal.
Fura az hogy wifire csatlakozás után azt írja mentve, de IP-t nem kap a telefon.

Van bárkinek bármi ötlete mert kifogytam sajnos.
Érdekesség még hogy a Xiaomi Mi9-es telómmal 2.4es és 5G-s hálózat pöccre megy, viszont a Xiaomi Mi Pad4-es 8.1.0-s droiddal is szar a wifi, ugyanaz mint Note 7 esetén.

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#8803) azimut válasza telefon6310 (#8797) üzenetére


azimut
aktív tag

Örülök az örömödnek :D Azok a legutálatosabb "önjavulások" (gépkocsi, elektronikai kütyü, hirtelen rosszullét, stb), amikor nem tudod az okát.

Tételezzük fel, hogy szoftveres hiba. Milyen változásra emlékszel a hibát megelőzően, pl. app telepítés/törlés, frissítés, játék, beállításmódosítás, valamilyen médialejátszás, közösségi alkalmazások, stb? Elárasztottak-e kéretlen reklámok? Minden apróság számíthat, üdv: Sherlock

[ Szerkesztve ]

"Az kizárt, mert nem tudom."

(#8804) Fall-N


Fall-N
veterán

Nekem csak a külső launcherekkel nem működő Widgetek a gondom. Ha tapizok egy widgetre akkor nem történik semmi. Érdekes módon a MIUI system Launcher és a POCO sem csinálja ezt a hibát. Egyszer emiatt csináltam egy FR-t de előjött utána megint a hiba. Lehet hogy valamelyik alkalmazás kavar be, de a lőtéri kutya sem tudja melyik. :F

(#8805) Pityu. válasza telefon6310 (#8797) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Én is ilyen vagyok,telefon hátlap fólia,kamera fólia,kijelző üvegfólia,akkor ugye tok + hordozni még egy övtokban hordozom :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#8806) tbc2


tbc2
tag

Sziasztok!

Mivel a mai napon hivatalosan is AWS Certified Cloud Practitionerré váltam (tudom, kis lépés ez az emberiségnek, de nagy lépés nekem :D), úgy gondoltam, hogy meglepem magam egy ilyen telefonnal.

Azt szeretném kérdezni, hogy egy Redmi Note 4-ből átülve mik lehetnek azok a dolgok, amik negatív meglepetést tudnak okozni. Tudom, hogy csomó ex-Note 4 tulaj van itt, ezért is kérdezem így. Minden létező tesztet megnéztem, elolvastam, ezért is esett erre a telefonra a választás.

Tőletek most a _mindennapi életből származó, gyakorlati tapasztalatok_ érdekelnének, olyanok, amikről a tesztek nem írnak, mert lakva ismerszik meg az ember.

Csak official ROM-ot használnék, nem rootolnék, mindössze egy GCAM-et tennék fel. Ennyi.

Ami fontos:

1. akksi: úgy gondolom, hogy ez hasonló lehet egy 2+ éves Note4-éhez, én ezzel ki vagyok békülve
2. kamera: elvileg sokkal jobb, mint a Note 4-é, a gyakorlatban az érdekelne, hogy a _videófelvételben_ van-e bármilyen bug (pl. frame skip bekapcsolt EIS-sel 1080-on, vagy fókuszálási hiba, hanghiba, bármi). Fényképeket láttam róla, az tetszett. Videófelvételről pedig ezt olvastam: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-7/themes/best-video-recording-app-redmi-note-7-t3937101

3. hívásrögzítés (azért nem 8T lesz, mert az már nem tudja. Ez még mindig tudja, ugye?)

4. VoLTE "bugról" írtok sokat. Nem akarom mélységében megérteni az okokat, engem mindössze az érdekel, hogy az autópályán hosszú telefonhívás közben fogok-e tudni netet megosztani a mögöttem ülő gyerekeknek

5. proximity sensor bug: Note4-en néha előjön/tt, itt mennyire jellemző?

6. tudjon Bluetooth-on kapcsolódni az Octavia 3-hoz. A Note4 nem tudott együttműködni például a Prius2-vel. Amivel a Samsung tudott. A Huawei meg NÉHA tud... Ha valakinek van Prius2-Note7 kombója, az is érdekelne :)

7. GPS működjön. A Note4-en tökéletes.

8. Wifi működjön. A Note4-en tökéletes.

9. Most úgy gondolom, hogy szarvasos tokot használnék. A kamera hosszú távon sem karcolódik ezzel a tokkal, ugye?

10. Illetve van-e bármi más olyan bug, vagy tudnivaló, ami meglepő lehet, mert minden normális telefonban működik, de itt nem.

Ami nem számít:

- sebesség: a 2+ éves Note4 is elég gyors nekem, annál pedig biztos gyorsabb
- NFC (tudom, nincs)
- kihangosítás (Note4-é nekem OK)
- képernyő (a színei egy OLED-nek mindig szebbek lesznek, de ez legalább nem ég be)
- nem adnak hozzá QC töltőt (tudom, és nem zavar)
- vízállóság (tudom, hogy nincs)

Köszönöm szépen a segítséget!

(#8807) rgranc válasza tbc2 (#8806) üzenetére


rgranc
aktív tag

Octavia 3-hoz tud BT-n kapcsolódni, de képernyőtükrözés csak kábelen keresztül van (és kell hozzá az apkmirrorról letöltött Android Auto is (playből nem lehet telepíteni, de ha már fent van frissül szépen magától))

(#8808) tbc2 válasza rgranc (#8807) üzenetére


tbc2
tag

Köszönöm, sajnos az én Octaviámban található rádió nem tudja még az Android Autot, így maradnék a hangnál és a telefonnál :(

(#8809) #07282432


#07282432
törölt tag

Az útobbi időben eltüntem melynek oka hogy a Note 7 befejeztem a ROMbolást,és vettem egy Redmi 4A amit custom rom teszt telefonként fogok használni.

(#8810) miqlas válasza tbc2 (#8806) üzenetére


miqlas
őstag

Telenorral nekem megy a VoLTE. A MIUI 11-el javították a proximity sensor bug-ot itt fa4hu írt is róla.

42

(#8811) tbc2 válasza miqlas (#8810) üzenetére


tbc2
tag

Köszönöm, a proximity jó hír! Sajnos én Telekomos vagyok. Többiektől kérdezem, ha nem megy a VoLTE, az ekvivalens azzal, hogy nincs egyszerre beszéd és net? Vagy "csak" 4G-n nincs, de 3G-n van? Mennyire zavaró ez a gyakorlatban?

(#8812) Johnny70 válasza tbc2 (#8811) üzenetére


Johnny70
tag

Szolgáltató oldalon lehet korlátozva. A múltkor voltam bent ismerősnél ügyfélszolgálaton és kértem, hogy nézze meg, hogy milyen a default beállítás és be tudja-e nekem kapcsolni, de azt mondta nem lehet, nem tudja. Aztán ez mindenkire vonatkozik-e (tarifacsomag, T-s készülék vs. saját) nem tudom. A Digi-n megy szépen, bár az csak másod kártyának jó, mert még elég foghíjas a lefedettség.

(#8813) vargalex válasza Johnny70 (#8812) üzenetére


vargalex
félisten

Nem szolgáltató oldalon. És továbbra is igaz, hogy korábbi verziókkal (gyári global MIUI10-el, Xiaomi.eu 11.0.3-ig) megy a VoLTE Telekom hálózaton is. Illetve bármelyik újabb ROM-ra flash-elve a régebbi ROM modem partícióját is működik.

Alex

(#8814) Crvsh3R válasza vargalex (#8813) üzenetére


Crvsh3R
senior tag

Ha nem a szolgáltató a ludas, akkor más szolgáltatók kártyájával hogyan működhet a VoLTE?

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

(#8815) vargalex válasza Crvsh3R (#8814) üzenetére


vargalex
félisten

Nem olyan nehéz azt firmware oldalon megcsinálni, hogy megmondjuk mely szolgáltatóknál nem próbálkozhat VoLTE felépítéssel... Persze, ez csak az én véleményem. Az viszont tény, hogy a Telekom oldalára meg sem érkezik a VoLTE kapcsolat felépítésre vonatkozó kérelem az új ROM-okkal, a régiekkel viszont igen. Tehát ők még elutasítani sem tudják, hiszen nincs mit.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#8816) telefon6310 válasza azimut (#8803) üzenetére


telefon6310
tag

Mit csináltam előtte, ami ezt előidézhette? A válasz egyszerű: semmit :F
Semmi teelpítés, törlés, semmi ledobás, ütődés, beázás, a jack csatlakozót se használtam (eddig kb. 5x), szóval a semmiből elment a hangszóró, utána meg visszajött. Azóta is hibátlanul teszi a dolgát.
Azért furcsa, mert hard resetet is csináltam, utána se javult meg. Egyszer csak teljesen váratlanul kipróbáltam, működik.
Rejtély :C

(#8817) Crvsh3R válasza vargalex (#8815) üzenetére


Crvsh3R
senior tag



Az itt található "Preferált hálózattípus beállítása" menüpont ezt nem befolyásolhatja? Esetleg MIUI 10 alatt nem más az alapbeállítás?

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

(#8818) Johnny70 válasza vargalex (#8813) üzenetére


Johnny70
tag

Nekem 10 alatt sem ment, ezért (is) voltam bent, a leányzó nézte az előfizetésem, de azt mondta nem engedélyezett és nem is tudja állítani. Ezért gondoltam, hogy szolgáltatói oldalon lehet. Lehet, hogy azért van úgy, ahogy írtad, hogy csak a T által forgalmazott Xiaomikon fusson?

[ Szerkesztve ]

(#8819) infectedmann


infectedmann
őstag

Xiaomi.eu ROMból hogyan lehet kierőszakolni, hogy mutassa a Bluetooth headset töltöttségét? Gyári ROM alapból mutatta.

(#8820) azimut válasza telefon6310 (#8816) üzenetére


azimut
aktív tag

Valami a háttérben matyizik... Ha megint előfordul, kukázd a gyári romot, custom romolj! Vannak apróbb hibák, de a csontra pusztított aosp romok, és a minimalista gapps-ok egyszerűségükből adódóan kisebb valószínűséggel művelnek váratlan dolgot.

A Crdroidon nagyjából átlátom a folyamatokat, friss telepítés után itt 17 parancsikonom van (Havoc-on 15), most összesen 36 alkalmazással elvagyok. Ebben benne vannak a rendszeralkalmazások is.

"Az kizárt, mert nem tudom."

(#8821) laca1052 válasza trebrona (#8780) üzenetére


laca1052
tag

trebrona ez egy 2017 cikk én akkor meg is sz...tam a redmi 3 s prime készülékemnél egy frissítésnél el is tűnt a kapcsoló azóta se lehet elő hívni,még kóddal sem, csak ha indiára teszem. Most RN7 használok Az útólsó MIUI 10 van rajta simán jön a VOLTE Vodafone, Telenor, Telekom,Digi. Na éppen ezért én nem frissítek. Én úgy látom a MIUI 11 semmivel sem jobb mint a MIUI10, nekem ez a véleményem.

(#8822) G48 válasza azimut (#8779) üzenetére


G48
senior tag

Nekem most xiaomi.eu. Elegem lett a 10 betakból.

(#8823) Fall-N válasza infectedmann (#8819) üzenetére


Fall-N
veterán

Nekem most is mutatja.

(#8824) infectedmann válasza Fall-N (#8823) üzenetére


infectedmann
őstag

Legújabb stabil (11.0.4.0) Xiaomi.eu rom? Fura, nekem Xiaomi Mi Airdots BASIC-kel egyáltalán nem mutatja :( Gyári Global rommal mutatta rendesen mindig.

(#8825) Fall-N válasza infectedmann (#8824) üzenetére


Fall-N
veterán

Bocs félreértettem. Azt hittem gyárin vagy és a Xiaomi.eu-ba akarod. Gyárin vagyok és azzal működik.

(#8826) infectedmann válasza Fall-N (#8825) üzenetére


infectedmann
őstag

Gyárival nekem is működött rendesen, lehet kénytelen leszek visszatérni :(

(#8827) tbc2 válasza tbc2 (#8806) üzenetére


tbc2
tag

Ezekre a pontokra tudtok pozitív vagy negatív tapasztalatokat írni?

(#8828) Plug Life válasza tbc2 (#8827) üzenetére


Plug Life
senior tag

Már kinn van a Note 8...

(#8829) tbc2 válasza Plug Life (#8828) üzenetére


tbc2
tag

Az azért esett ki, mert nem tud hívást rögzíteni...

(#8830) Milestone2 válasza tbc2 (#8829) üzenetére


Milestone2
nagyúr

Külső alkalmazással se?

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#8831) Plug Life válasza tbc2 (#8829) üzenetére


Plug Life
senior tag

Akkor megveszed a 7-est és örökre azon maradsz? 😄 Ez a rendszerszintű hívás rögzítés szerintem nem fog már visszajönni az európai törvények miatt...

(#8832) tbc2


tbc2
tag

Ez valószínűleg így igaz. De ebben a mai rohanó világban már annak is örülni kell, ha az ember 2 nyugodt évet lát maga előtt :D

(#8833) tbc2


tbc2
tag

Ezt nem tudom, Note4-em van, azon beépítve megtalálható a hívásrögzítés, így sosem kísérleteztem 3rd party call recorderekkel...

(#8834) Zsoltpeter


Zsoltpeter
tag

3 napja, töltés közben hol be hol kikapcsol a teló kezdőképernyője. Alszik..felébred...alszik..A sose kapcsoljon ki gomb ki van kapcsolva. ???? Valakinél hasonló ?

(#8835) sepsi0 válasza tbc2 (#8806) üzenetére


sepsi0
őstag

Szia!

Én most váltottam Note 4-ről Note 7-re.
Lehet kár volt váltani.
Note 7:
Jobban tetszik a telefon külseje, a kamera is jobb. Alig van hozzá normális flip tok. LTE hálózat kezelése sokkal rosszabb, sokat járok pl autóval egy bizonyos útvonalon. Note 4-el végig volt 4G, Note 7-el sok helyen csak H+ van. 4G-n lassabb a telefon. Wifi viszont jobb.
4-en most akartam akksit cserélni, elején 2 napot bírt, most már csak kicsit több, mint 1 napot. Note 7 ugyan azzal a felhasználással 1 nap.....
Kicsit talán gyorsabb a telefon. Már lett karc a kijelzőn, úton van a fólia.
Ha nem 43eft-ért vettem volna az Alzán, lehet visszaküldöm.

Összegezve. Nekem szebb a Note 7, kicsit talán gyorsabb a soc, jobb a kamera, de ha nem ennyi lett volna, nem érte volna meg nekem váltani. Kicsit csalódott vagyok, azt hittem nagyobb előre lépés lesz, nekem nem az lett...

Anno a Note 4-et 45-ért vettem a GB-ről, a 7 ilyen szempontból jobb, van 2 év hazai gari. Kíváncsi lennék, hogy a Not 5/6 is ennyire kevés pluszt ad a 4-hez képest?
MTK procis teló meg többet nem lesz a családban az biztos. Note 4 volt az első snapi procis, nem is lesz más többet.

Ami kimaradt... A beszéd hangszóró katasztrófa a 4-hez képest, gondolom a kialakítás miatt. Nagyon kell figyelni, hogy rakod a füledhez, hogy rendesen halljam a telefont, Note 4-nél nincs ez....

[ Szerkesztve ]

(#8836) igori válasza sepsi0 (#8835) üzenetére


igori
tag

Nem tudom feltűnt-e: redmi note 4: 5,5" 4100 aksi; redmi note 7: 6,3" 4000 aksi!
Vegyél Nillkin flip tokot, az legalább kinéz vhogy...
A karchoz meg képesség kell, csak gratulálni tudok, miért nem azzal kezdted miután kibontod... :C

(#8837) sepsi0 válasza sepsi0 (#8835) üzenetére


sepsi0
őstag

Pozitívum. A gyors töltés viszont nagyon jó dolog a 7-ben.
Igazából nincs baj a telefonnal, szeretem, de nem előrelépés nekem.
A formájával viszont megfogtak. :D

(#8836) igori
Note 4-em 2 éves és gyári állapotú. Nagyon vigyázok a telefonjaimra. Hidd el nekem is fura a karcolás... Tokban van egy régi bőr tokban, nem poros a telefon.
Azért nem kapott még fóliát, mert hírtelen vásárlás volt, aznap rendeltem Aliról tokot meg üvegfóliát. MoFi lesz.
Fiaim Xiaomi telefonjaira Nillkin tokot vettem, nekem nem tetszik az anyaguk, merev csúszós müanyag hátlap (ablakos tokok).
Note 4-hez gyári Xiaomi ablakos okos tok van, szerintem életem legjobb tokja, de 7-hez nincs.
De azért kösz a kritikát...
Ha gondolod megmutatom a Nite 4-et hogy néz ki két évesen, meglepődnél.
Azért próbáltam objektív maradni, ez az én véleményem.

Itthonról tokot, fóliát nem veszek.
Redmi 6-hoz vettem nyáron Nillkin tokot a Bestmarkt-tól, nem azt küldték, amit rendeltem. Írtam nekik, le sem tojtak...
AliExpress-en probléma van, refound. De ritkán van gond.

[ Szerkesztve ]

(#8838) sepsi0 válasza igori (#8836) üzenetére


sepsi0
őstag

Ami kimaradt. A telefon folyamatosan minimumra veszi le a fényerőt. Mindenhol dark módot használok, ez Note 4-en nem mindenhol volt megoldható.
Így ezt a kijelző méret különbséget nem tudom elvogadni, amúgy is kevesebb, mint 1 "-ról beszélünk!
A note 4-et nem minimumon használtam....
A karc meg hajszálkarc a kijelzó alján, tokban van, védve van a kijelző is....

[ Szerkesztve ]

(#8839) tbc2 válasza sepsi0 (#8835) üzenetére


tbc2
tag

Köszönöm a részletes beszámolót, alapvetően a kamera miatt venném, abban elvileg komoly az előrelépés.

Térerő: milyen szolgáltatónál vagy?

Karc a kijelzőn: Note4-en hosszasan használtam mindenféle üvegfóliákat, aztán már egy éve nem. És nekem egyáltalán nem karcolódott. Mikrokarc is talán egy darab lett rajta. Pedig a Note4 még nem is márkás üvegből készült... Ez valószínűleg használat-, és szerencsefüggő...

Beszéd hangszóró: hm... ezzel most újat mondtál. Másnál is gyengusz? Igen, a Note4-nél nem panaszkodnék a beszédhangszóróra.

Akksi: igen, ott a megoldás, amit igori írt... Igor, te nem a star-wars fan Igor vagy véletlenül? :)

(#8840) wanted5 válasza sepsi0 (#8838) üzenetére


wanted5
őstag

azt vágod, hogy a dark mód csak az OLED/AMOLED kijelzőknél tudja javítani az akku időt? IPS-nél teljesen mindegy, csak a szemed kímélése miatt érdemes bekapcsolni, kevesebbet nem fog tőle fogyasztani.

(#8841) sepsi0 válasza tbc2 (#8839) üzenetére


sepsi0
őstag

Telenor és Telekom.
Nem gyenge a beszédhangszoró, csak nem mindegy hogy rakod a füledhez...

Dark modnál kevesebb a világos rész, így nem kell annyira világítani a ledeknek, nekem ez kevesebb energia felhasználást jelent.
A szememet is kevésbé bántja, ezért is használom. De azért ne mondjuk már azt, hogy +1" felezi az akku időt.

Jó telefon, ezt is írtam, de 3 év fejlődésben nem látszik. Ha nem tetszene, nem is váltanék.

Még mindig a saját véleményem, ezért nem kellene támadni szerintem. :R

Ja és ezt a dual lte módit nem is értem. Minek ez? Note 4 alapból tudta egyszerre mindkét simnél a 4G-t,vagy ez is előre lépés?

[ Szerkesztve ]

(#8842) vlevi válasza sepsi0 (#8841) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ips kijelzőnél a felhasznált energia a háttér világítás erejétől függ.
Az amolednel viszont a fekete pixelek nem fogyasztanák áramot, ezért tud sokat spórolni a sötét moddal.

(#8843) sepsi0 válasza vlevi (#8842) üzenetére


sepsi0
őstag

Rendben, meggyőztél. De akkor is fele akkora az akkuidő, mint a note 4-nek újkorában. Ugyan azok a felhasználói szokásaim az elmúlt 2 évben, így nem ez miatt van.

Lehet nem pont a fele, de kevesebb jóval.

[ Szerkesztve ]

(#8844) tbc2 válasza sepsi0 (#8841) üzenetére


tbc2
tag

Itt ebben az IPS LCD - OLED témakörben sajnos tényleg CSAK az OLED-nél számít a dark mode. Az IPS LCD működési elve az, hogy a háttérvilágítást különböző mértékben "megakadályozza" egy színszűrős filterezős szerkezet, hogy kijusson az ember szemébe. Attól, hogy dark mode, még a háttérvilágítás (ami az áramfogyasztás közel 90-100%-át okozza) pontosan ugyanannyira működik, csak sokkal nagyobb mértékben és sok pixelben gátolva van abban, hogy kijusson az ember szemébe. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van kb. 10-20-as nagyságrendű világító LED a háttérben, ez ad egy viszonylag egységes fehér háttérvilágítást, és ezt képpontonként gátoljuk, vagy engedjük, hogy világítson (3 féle színben tudjuk gátolni, és mindegyiket különböző mértékben, ezáltal jön ki a 16M szín).

Ezzel szemben az OLED alapvetően másképp működik: van milliós nagyságrendben (pixelszám x 3) önmagában is világítani tudó kis mini-fényforrás, és ott azért annyira tökéletes a fekete, mert konkrétan kikapcsolja azt a kis pixelt, ha fekete a megjeleníteni kívánt szín. Önmagában az OLED többet fogyaszt, mint az IPS LCD, de átlagos felhasználás mellett (értsd: nem a full fehér színű képernyőt, mint legtöbbet fogyasztó képet bámulja az ember egész nap, hanem háttérképeket, ikonokat, stb.), alacsonyabb az OLED fogyasztása. Ezen segít, és nagyon jó az irány, hogy dark mode-ban használjuk az OLED telefonjainkat.

Ezért is van, hogy az OLED-re találták ki az Always On Display-t, ami a pixelek kb. 5%-át használja csak. IPS LCD-nél pont ezért nincs is értelme az Always On Display-nek.

Az OLED nagy hátránya, hogy van degradáció az idő múlásával, azaz van pixel beégés, ami szerintem egy sokkal nagyobb probléma.

(#8845) rebla válasza sepsi0 (#8843) üzenetére


rebla
aktív tag

"fele akkora az akkuidő, mint a note 4-nek újkorában" :F
Ezt biztosan nem hiszem el.
De ha nem tetszik, még vehetsz új note 4 et. Remélem nem futottál bele egy selejtbe, mint itt valakinek, egyszer kigyulladt egy RN7. Persze melegedett, de nem érdekelte, javasolták hogy garancia, de nem, aztán kiégett. :DD Melyik verzió? Milyen szoftver?

Redmi Note 12 Pro 5G 256/8 hyperos 1.0.3.0.UMOEUXM

(#8846) sepsi0 válasza rebla (#8845) üzenetére


sepsi0
őstag

Csak töltéskor melegszik kicsit, gondolom ez alap a gyorstöltés miatt. Gyári Miui 11. 4/64 Globál (Alza)
Meg van még a Note 4-em, fiam kapta meg. Mint írtam tetszik a telefon. Note 4 új korában 1,5-2 napot bírt, 2 évesen 1 napot. Note 7 2 hetes 1 napot bír, ezért írtam a fele akku időt (aztán javítottam).
De még mindig nem értem a támadást "De ha nem tetszik, még vehetsz új note 4 et."
Ez egy fórum, ahol megosztom a véleményem a fórumtársam kérésére. Nem lehet, csak pozitív dolgokat írni? Itt nincs demokrácia?
Esetleg megkérdezném azoktól akik rám támadtak, hányan váltottatok snapi procis Note 4-ről Note 7-re?

Mindegy,én befejeztem, remélem a kollégának tudtam segíteni, amit más nem igazán tett meg..... :R

Itt egy kép az akku használatról, most 68%-on van minimum fényerő közelében :

[ Szerkesztve ]

(#8847) TRob1 válasza sepsi0 (#8843) üzenetére


TRob1
veterán

Na én meg ezt simán cáfolom, mert szintén note 4x-ről váltottam, és nekem kb semmit sem esett az üzemidő hozzá képest (...sőt, talán még tovább is bírja... de oké, note4 akku már öregebb), nagyjából ugyanazokkal az appokkal, ugyanazokkal a felh. szokásokkal. 2 nap simán, de volt már hogy csak harmadnap töltöttem. (Tegnap hajnalban vettem le a töltőről, még 40%-on van... pedig még Minion Rush-oztam is mindkét nap :D )

ui: Jah, és az egyszínű, aprócska visszajelző led-et kivéve semmi hátrányt nem érzek.

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#8848) tbc2 válasza rebla (#8845) üzenetére


tbc2
tag

Szerintem ez lehet az oka:

"Hey, I bought this phone around 2 months ago and for some reason its battery life has been shorter than usual for the last couple of weeks. Is this because of the MIUI 11 update? Should I be worried?"

"Yes new updates drain battery from a phone"

forrás: https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_7-reviews-9513.php

HA a MIUI 11 okoz nagyobb merülést, akkor ez egy szoftver bug a MIUI11-ben, a Note4-nél legalábbis crok utánajárt, hogy mi a pontos anatómiája: nem tud nagyon mély álomba merülni a proci.

https://c.mi.com/thread-2634045-3-1.html <-- #22-esben van részletesen leírva

Ha van sok időd, akkor utána tudsz ez alapján járni, hogy ez áll-e a háttérben.

(#8849) sepsi0 válasza tbc2 (#8848) üzenetére


sepsi0
őstag

Ebben viszont lehet valami, mert bármikor ránézek a cpu-ra minimum 50%-on pörög.
Éjszaka full tőltés után reggelre 85-80% lesz.

A Note 4X nem MTK procis?

[ Szerkesztve ]

(#8850) TRob1 válasza sepsi0 (#8849) üzenetére


TRob1
veterán

Nem, a note4x nem mtk. Sima 4-ből van mtk.

¤ R'n'R ¤

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.