Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kassadin
üzenetére
Metrot en is olvastam mar parszor, ahogy Evening Standardot is. Az ingyenes magazinok kozott itt a City AM mondhato viszonylag jonak egyebkent.
Sunt viszont nem vagyok hajlando a kezembe fogni, otthon sem olvastam se Borsot, se Blikket. (Es a Sun sokkal lejjebb van mindkettonel.)
-
válasz
Kassadin
üzenetére
Az. A wikipedia meglehetosen pontos leirasa szerint:
"The newspaper was designed to be read in 20 minutes. The features section contains a mix of articles on travel, homes, style, health and so on, as well as extensive arts coverage and entertainment listings."
Az utazas, haztartas, divat, egeszseg az jellemzoen bulvarkontent, tekintve hogy az egvilagon barmit le lehet irni (tipikusan: ki kivel jar a celebek kozul, milyen ruhat hord (divat), milyen dietat kovet epp (egeszseg), hol nyaralt (utazas) es milyen gadgetet (tech) vett a hazaba (haztartas)).
Egyszeruen nem tartalmaz hasznalhato informaciot, mas baj nincs vele.
(De nem alpari, mint pl. a Sun.). -
törölt tag
Jól hangzik, ..... csak tudsz valamit mondani erről.
Nem látom ez mennyiben mond ellent annak amit írtam
Aki nem kap munkát (vagy nem tartja el valaki), az ha uniós állampolgár akkor hazamegy (egyes esetekben az útiköltséget is fizetik neki
), ha meg ilyen-olyan háborús régióból menekült akkor jó eséllyel segélyen fog vegetálni.
Finnül kell tudni többnyire. Informatikában meg némely exotikus állásoknál nem feltétlenül. Meg eper- ill. áfonyaszedéshez se
Takarítói állásnál már neccessebb a dolog. Olyan munkáknál ahol kommunikálni kell a kuncsafttal bizony mindig kell a finn (és/vagy svéd). -
törölt tag
Ez nem úgy van hogy Külföldiában kell 53247 ember, aztán ha az megvan akkor kiteszik a megtelt táblát. Egy müködö gazdaságban a bevándorlók kapnak munkát, ezáltal lesz pénzük, szükségük lesz szolgáltatásokra, egészségügyi ellátásra, stb, tehát kell még több munkaerö. Persze ez nem mehet a végtelenségig.
-
Dany007
veterán
Fogalmam sincs. Valószínűleg a többi.

Ha nem lenne család, gyerek, lakáshitel, már biztos nem lennék az országban én sem. De, még így is átfutott az agyamon az elmebeteg gondolat, hogy eladjuk a lakást, visszafizetjük a hitelt a maradékból (mert maradna) meg elhúznánk gyerekestől külföldre. Persze, tudom ez baromság de ilyen is átfutott már az agyamon.Az marad itthon aki nem tud kimenni, illetve akinek nagyon jól megy itthon is. Csak az a gond, hogy az itthon maradt kis emberek fogják megszívni a tisztelt politikusok miatt. Mert ugye egy fogyasztói társadalomban az a gazdaságélénkítés legjobb megoldása a válság közepén, ha leamortizáljuk a potenciális vásárlókat, fogyasztókat. Aztán meg csodálkozunk ha mindenki menekül ebből az országból...
Felvevőpiac amúgy van bőven. Nem kell 10 milliós magyarsággal számolni. Annak a harmada úgyis nyugdíjas (bár erre is van ellenpéldám(!)) aki nem megy sehova, vagy épp gyerek aki még nem dolgozik.
Tehát mondjuk marad a lakosság egyharmada esetleg több, akiknek egy szűk köre jól megél itthon és maradék na az az akik kimennek. Kimennének. Egy-két millió emberről beszélhetünk szerintem.
A potenciális országok sora pedig igen széles. A teljesség igénye nélkül: Anglia, Írország, Skócia, Spanyolország, Németország, Ausztria, Hollandia, Belgium, Svédország, Egyesült államok, Kanada, Ausztrália stb... Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezen országok többsége több tízmilliós lélekszámú, sőt az USA ugye több százmilliós. Mindegyik igen vagy egyre inkább kedvelt a bevándorló és letelepedni kívánó magyarok körében. A legtöbben közülük van is ismerősöm / rokonom / haverom / barátom, akik már ott élnek és dolgoznak.
Tehát szerintem azért van még felvevőpiac bőven. Ráadásul akiknek sikerül megmaradni, letelepedni egy ilyen országban azok többsége magasabb életszínvonalon él, mint korábban, így tehát ha csak egy kicsit is, de növeli az adott ország vásárlóerejét, fogyasztását. Ami szintén pozitív.Szerintem a dolog vége akkor fog meglátszódni, amikor már zöldségcsomagolós munkát se lesz könnyű találni mondjuk Angliában. Vagy amikor majd elkezdik kiszórni a munkahelyekről a külföldieket, mert a helyieknek is kell a munkahely. Szépen fokozatosan bezárulnak a kapuk. De ha pár éven belül sikerül kijönni ebből a globális válságból, akkor talán ez a helyzet még messzebbre kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kés topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Shuangwei X79Z v161 LGA2011 alaplap + E5-1603 CPU + 64GB RAM 25e
- Cooler Master CM Stacker STC-T01 nagytorony, E-ATX ház extrával 30e
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(De nem alpari, mint pl. a Sun.).
/Szerintem az sem kinezetre megy, hanem ha valami nem stimmel/.