- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mufi
senior tag
Most akadtam rá erre a tesztre. Köszönet érte. A metalpad az nem volt jó felszerelve, tuti. Gondolom, annyi teszten őmeg a liquid pro a győzetesek, itt meg pont a leggyengébben teljesít...azt azért tudni kell, hogy nem mindegy milyen a hűtőborda bázisa de még a procijé sem mindegy. Az a szivacs a metalpad mellett, nos azzal mikor kicsit megtörölgeted a bordát, procit, elég jól leszed a felületből és máris símább lesz, ergo, jobb a kontakt, jobban hűt.
Ráadásul sok minőségi pasztának kell legalább 2-3 nap, hogy megérjenek így a tesztet nem tartom telyesen reálisnak, mert a lekvár, margarin, fogrém és egyébb dolog egy idő után megszárad és aztán pedig nemhogy vezetik, hanem még majd gátolni fogják a hőleadást. -
kmisi99
addikt
ahaaaaaaaaaaaaaa szóval LIQUID Metal Pad nem tudtam mi a jó édes búbánat volt az a régi P4 es procimon
Mindenesetre a proci a bordával együtt jött ki és késsel kellett leszeni mert kézzel lehetetlen volt!
Amúgy nagyon jó cikk -
Satyricon
addikt
B*szki Bacsis nem vagy semmi!!!
Pont valamelyik nap gondolkoztam rajta, hogy ki kéne próbálni az alufóliát, mint "hűtőpasztát"
Gondoltam is rá, hogy írom neked, h próbáld ki te is, errefel most látom, hogy már meg is előztél.
Viszont sajnálkozva látom, hogy nem teljesített jól.
Pedig azt hittem, hogy az egyik legjobb megoldás lesz, hát tévedtem...
Gratula a tesztekhez megintcsak!!!
-
fasirTTT
őstag
te őrült vagy
-
hejesírásó
senior tag
síkosító? azt megnézném mit tud
de mindenképpen vizalapu legyen, hogy minden foglalatban bevethető legyen
-
törölt tag
a margarin eszméletlen jó paszta. -
JanR
addikt
A meggyes joghurton konnyesre rohogtem magam. Mar csak az a kerdes, hogy idotallosaga milyen
Mert oke, hogy egy paszta ott van sokaig, de egy joghurt is birja fel/1 evig?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
infectedmann #162 üzenetére
hidd el, már tervezget(t)em [itten] találsz a tervről többet
-
infectedmann
őstag
Én megnéznék egy olyan bacsis tesztet ahol a gép mindenféle fagyasztókba van bepakolva
Mondjuk nem tudom, hogy hogyan lenne kivitelezhető, de ha adódna egy ilyen lehetőség bacsis biztos ezt is megoldaná
-
bacsis
Közösségépítő
hasonló problémám van a laptopommal is... valahogy komolyabban kéne hűteni a GPU-t hogy jobba nlehessen húzni.. mivel laptop egy fost nem ér a hűtése.. lenne ötletem, de te abba tuti nem mennél bele
Láttál már olyan amerikai "HOT-ROD"-os kocsi motorháztetőjét ugye?remélem érted mire akarok kilyukadni
Én esküszöm megfogom csinálni a laptopomon -
XuChi
addikt
-
bacsis
Közösségépítő
Skacok!
Az lenne a kérdésem, ha úgy alakulna, hogy lenne egy weboldalam, mint pl amit Mr. Csizmás fentebb javasolt, pl bacsis-cooling.hu, akkor egy iylen oldalon milyen teszteket olvasnátok szívesen tőlem? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever #150 üzenetére
hmmm tényleg...
Akkor tudusokba rakom a RAMA-t s Noctua bacsis edition néven árulni fogom -
Solten
őstag
válasz
,,no name" #6 üzenetére
A Noctua közönséges vaj lehet...
-
törölt tag
válasz
#65675776 #147 üzenetére
A gyártót nem tudom, el kellet volna olvasni a dobozán (még biztos lesz rá alkalom, vagy telefonálok, és akkor talán részleteket is megtudok). 15-20 kilós kiszerelésben van, "festékes" dobozban. Fehér színű. (Leg)felső kategóriás autók elektronikájában használják. A motortérbe kerülő cuccokban hűti a feteket, aztán klímakamrában kb -60...+80C kell állnia a környezetet, és kb 5m vízmélységig bírnia kell. (Bár ez utóbbi csak érdekesség.)
Minden esetre használom már egy ideje. -
Badman 4ever
őstag
Nagyon király, méghozzá szokásos minőségben előadva.
-
Móci
addikt
Kegyetlen jó írás lett ez, pláne az új versenyzőkön derültem nagyot!
Le a kalappal, nélküled unalmasabb lenne a logout, az biztos! -
Sotho
őstag
A higanyt kéne még kipróbálni, a vörösrezet nedvesíti, így megvalósítható lenne a teljes fém-fém kapcsolat. Cpu kupakot rézig polírozni + réz borda így gondoltam.
-
{Zodiac}
senior tag
Teszt:
Azt az OCZ pasztát hol lehet kapni és mennyibe kerül?
-
buzus
aktív tag
Állat vagy öcsém, nagyon jó teszt
-
Drimi
tag
Jó teszt, gratulálok!
De a yoghurtnál meg a margarinnál leesett az állam! -
törölt tag
Akárhogy is polírozod, 2 sík felület maximum 3 ponton érintkezik egymással.
A cél az, hogy minél vékonyabb pasztaréteg legyen a kettő között. Ezért én úgy látom, hogy a minél hígabb paszta a jó ilyen szempontból (de lehet, hogy más miatt meg pont az nem jó), hogy minél jobban szétterüljön, a felesleges kinyomódjon. (és azért ne vájlingot kelljen feltölteni)Egyébként a pasztákra 5-10mK/W-ot adnak meg, csak nem világos, milyen keresztmetszet, és milyen vastagság esetén. De kb igaz lehet, mert 50-100W mellett kb 1K-es hőlépcső alakul ki a mérések szerint is.
A fentiek miatt kicsit hitelesebb lenne a mérés, ha valami módon garantálva lett volna a minden esetben halál pontosan megegyező felvitt mennyiség (vastagság). Persze otthon senki sem tudná reprodukálni. És ez az elterülő-hézagkitöltő képesség is benne lehet a klf. paszták minőségében.
Múltkor nagyobb mennyiségben sikerült pasztát szereznem. Profi, szélsőséges körülmények között működők elektronikáknál használják.
bacsis, ha priviben küldesz címet, postázok egy tégellyel. -
törölt tag
válasz
mephi666 #126 üzenetére
Nem a felület érdességéről beszélek, hanem a síklapúságáról. Hogy a felületi érdesség 0,020μm vagy 0,5μm nem olyan komoly eltérés, mint a síklapúság hasonló eltérése (pláne, hogy a síklapúsághiba akár 8-10μm is lehet könnyedén).Utóbbinál a fém-fém kapcsolat jelentősen kisebb felületű lesz, mint előbbi esetben. Ugyanis homorú felületnél szinte csak a kupak éle érintkezik a coolerrel, a közebe meg egy bazi nagy kád, amit fel kell töltened pasztával. Többször annyival, mint érdes felület esetén.
Polírpapírokkal azért nem tétel 0,05μ-os Ra-t csinálni. Homorúságot kicsiszolni már kissé neccesebb.
-
waithEard
őstag
Bacsis Mester Kék ruhában, de a minőség ugyanaz!
-
Qru
MODERÁTOR
Jó kis teszt, az AC MX szériát kicsit hiányolom a tesztből de amúgy teljesen ok.
-
lapa
veterán
a leírásban még margarin van, a grafikonokok felirata meg már vaj. ezt a vaj nevében kikérem magamnak.
-
dzso22
senior tag
remélem mihamarabb lessz róla teszt, mert erről a pasztáról semmi hír mintha noname cuccos lenne de mégis az ára egetverő
és az én kis otthoni tesztem alapján eléggé ütős cuccnak tűnik.
Ráadásképp az van ráírva hogy 7 nap után éri el a "maximális teljesítményt"
apropó lessz belőle rendelésem és van itthon még egy fél tubus ebből a vadorzóból
elküldjem? -
mephi666
nagyúr
válasz
#65675776 #125 üzenetére
az a baj, hogy a polírozás is hiábavaló, ha mindkét felület nem passzol tökéletesen... márpedig nem fog... és ahol nem passzol, ott a levegő szigetel és nem adja át a hőt... nem vagyok annyira otthon a témában, de kb atomi szinten simára kellene mindkét felületet tökéletesre csiszolni, hogy 100%-os legyen az illeszkedés... ez pedig házilag szerintem lehetetlen... az a meglátásom, hogy többet ér a hőközlő anyag használata, mint a simára polírozás...
-
törölt tag
válasz
acélkemény #119 üzenetére
Nem annyira a tükrös felület a lényeg, hanem a síklapúság. A bordák alja még csak-csak sík szokott lenni, a procik kupakja viszont tipikusan homorú. Ezt a homorúságot ha eltünteti az ember, akkor jelentősen megnöveli a fém-fém kapcsolat felületét, ami mindenképpen jobb hőátadást biztosít, mint a fém-paszta-fém kapcsolat.
Tehát érdemesebb a proci kupakját síkba csiszolni / polírozni, ezzel viszont buktad a gart a procin.
-
Bling95
őstag
Grat bacsis megint nagyot alkottál, bár én nem merném rákenni ezeket a a cuccokat a procira ( lekvár és társai ).
Várható mostanában vmi igazán elmebeteg teszt ?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
acélkemény #119 üzenetére
Pár fokot nyerhetsza polírozással, azt hiszem lehet kapni ilyen polírozó krémet, rá kell kenni egy ruhadarabra és csiszakolni kell a felületen jó sokáig,s egy idő után, mikor már tükör sima lesz a felület, akkor mehet vissza a gépbe
hű de szakszerű voltam -
bacsis
Közösségépítő
XuChi! Először is köszönöm az elismerést
Korábbi tesztjeimből az jött ki, hogy a mustár nagyon jó hővezető, de a többi kevésbé, főleg a fogkrém , mert a kevés hővezető képességét is elvesztette, azt nem ajánlom... a kecsap is elég gyengén teljesített anno, bár a semminél természetesen az is jobb volt.. a mustár viszont nagyon profi cucc
vPhis! A Mustár nem veszti el hővezető képességét
a hajsampont meg még nem próbáltam
vPhis! Köszi neked is
daa-raa! Köszi az infót, ismét tanultam tőled valamit
X@b3e! Köszi hogy jelezted a hibákat, mindjárt szépítek rajtuk
VakegérkeEgy picit akkor bővült az aláírásom -
Vakegérke
félisten
válasz
geprombolo #92 üzenetére
Nem kérem meg bacsis barátunkat, de ha akarja, ám legyen aláírásában az idézet. Részemről büszke lennék rá.
-
X@b3e
addikt
Grat, jó cikk!
No offense, de ha megengedsz néhány észrevételt, érdekesen hangzik egy pasztánál, hogy "Akasa névre hallgat", de ha pontosak akarunk lenni, Akasa a gyártó/forgalmazó, a paszta ezen belül Pro-garde+ 5022. Az OCZ nem gyártja a pasztát, csak a nevével látja el (forgalmazza). A grafikonban toldd meg a "megyes" joghurtot +1 gy-vel
Tanulságos, hogy mennyi hőfokbeli különbség van a hővezetők közt.
Nem tudom már, milyen a Prescottok lelki világa, de az én cpu-m prime mellett még 1 óra után is melegszik tovább, lehet hosszabb távon nézve itt is más eredmények jöttek volna ki.
Ezek mellett úgy gondolom a teszted alapján, érdemes minőségi pasztát választani, és segítettél választani -
blazsey2
senior tag
Neked kötelezően gyártanod kéne ezeket a teszteket annyira jó vagy!Egyszerűen király vagy
-
törölt tag
Az Akasa pro-grade+ 5022 egy az egyben megegyezik a Dow Corning TC-5022-vel (pontosabban annak az Akasa márkanéven forgalmazott változata), amit pl a gyári AMD coolerek többségének (az Ajigo és AVC gyártmányúak mindegyikének) az alján is megtalál az ember. Ennyit arról, hogy a gyári coolereken szar paszta van.
-
XuChi
addikt
LoL. Nem csalódtam benned. Király vagy srác. Csak így tovább.
Ráadásul imádom azt a joghurtot
. Mostmár majd a boltban is úgy kérem hogy "tuning joghurt-ot" kérnék 4 dobozzal
.
Egyépként a hajsampon, fogkrém, méz, majonéz, mustár, ketchup is használható elviekben nem???
-
Geller72
veterán
...nem is igazán értem, hogy a MENTOLOS HAJZSELÉ "™" ® miért nem szerepel a tesztek közt.
Üdv:
Geller ("™" ®).
-
mz.x523
tag
Köszi az írást,az ilyeneket mindig öröm olvasni.
-
AXisBOLD
addikt
a szokásos teszt
, az MX-2 -t én is hiányoltam, de a joghurt és a vaj kárpótolt
grat az avatarhoz!
-
pl... ja
Nekem anno egy Am5x86 133Mhz-et sikeredett 200-ra tornázni, régen volt már nem emléxem milyen lapban és hogyan, ha ma még meglenne a kicsike akkor biztos csinálnék teszteket meg ilyeneket, de sajna nincsen meg
nomeg akkoriban a melegedéssel is voltak problémái, nem igazán találtam rá megfelelő hűtőtakkor még speed200-al meg ASMDEMO-val teszteltem a cuccokat
amúgy ebből lesz valami teszt is vagy ez csak valami régről eltett kép?
-
Am5x86 (486-os) proci 200 vagy 160MHz-re húzása lesz valamikor? Nekem egyszer már bejött a 200MHz. Jelen pillanatban nem mozgok olyan körökben hogy beszerezhessek ilyesmit és szarakodhassak vele
Gondoltam Neked több rá az esélyed. Az is egy kiábrándító teszt lehetne
Mai hűtőkkel lehet nem is fagyna 200-on
(nomeg akkoriban nem igazán tudtam a voltmod-ról)
-
peti_s
addikt
válasz
acélkemény #102 üzenetére
Semmiképp se csiszolj, max. polírozz.
-
Mr.Csizmás
titán
100% bacsis cooling master production
a www.bacsis-cooling.hu domaint mikor jegyezteted be?
-
acélkemény
csendes tag
AC MX-2 jo, ket napja vezet egy T7600-as es heatpipe-os bordaja kozott, eleg jo teljesitmennyel (bacsis ajanlasa ota). En azon gondolkodtam, erdemes lenne-e felcsiszolni a bordat kicsit... de vajon milyen csiszolopapirral vagy eszkozzel? Ez a nagy kerdes! Es megeri-e? Mennyit jatszik be vajon az oxidalt reteg jelenlete? Ezt is jo lenne tudni. Fizikai tanulmanyaim szerint ennek lehetne jelentosege, de nem tudom, majd a mester megmondja
Új hozzászólás Aktív témák
lo ... És még egyéb nyalánkságok, amik az ilyen jellegű tesztemből nem maradhatnak ki ezúttal sem
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest