2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Prémium kategóriás hűtőpaszta teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

... És még egyéb nyalánkságok, amik az ilyen jellegű tesztemből nem maradhatnak ki ezúttal sem

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A Lekvár vs. világ hővezető pasztái című tesztem fórumában többen is kértétek, ha lehet, teszteljek még további hővezető pasztát.
Így OC kollégával többek közt ezért, úgy láttuk, érdemes lenne elkészítenem számotokra a folytatást, s így OC ismét újabb hűtőpasztákkal lepett meg, de ezúttal csakis prémium kategóriás pasztákat küldött.
Nagyon nem is húznám el a „bemelegítést” még annyi, hogy pár sorban leírnám a tesztkonfigot, emlékeztetőül:

Abit IC7-MAX3 alaplap
Pentium 4 3, 4@3, 9GHz Processzor
Zalman CNPS 9500LED Hűtő
2X1GB Corsair 500MHz DDR Memória
Windows XP SP3 Operációs rendszer

A Tesztet ezúttal is ugyanúgy végeztem, mint a múltkor, azaz minden egyes hűtőpasztánál megnéztem a CPU hőmérsékletét nyugalmi állapotban, Everest-el, majd terheltem a processzort PRIME95 tesztprogrammal, s úgy jegyeztem fel a terhelt hőmérsékletet. A PRIME95-öt kb. 7-8 percig, futtattam, de általában már 2 perc után beállt a végleges processzor hőmérséklet, ha ennél több eltelt idő után is még „ingázott” a hőmérséklet, akkor a PRIME95-t természetesen még tovább futtattam. Volt olyan eset is, mikor a CPU hőmérséklete 15 perc után is ingadozott két érték közt, akkor a kettő érték közti 0, 5-t jegyeztem fel.
A szobában jelen teszt megírásakor 28 C fok volt, mivel a múltkori teszt megírásakor „csak” 27 C fok volt, ezért ha össze szeretnétek hasonlítani a múltkori eredményeket a mostaniakkal, akkor ezekből, az eredményekből 1-1, 5 fokot mindenképp vonjatok le

Nem is húznám a bevezetőt tovább, ismerkedjünk meg jelenlegi versenyzőinkkel

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.