Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
válasz zolka95 #4163 üzenetére
nem, nem nálad van a hiba, ez sajnos elmondható az összes okos tv gyártó termékéről, persze vannak olyan körülmények, ahol épp nem akar mindent transzkódolni és nem szaggat, de ez azért relatíve ritka. A hiba oka olyan egyszerű, hogy a gyártóknak minimális erőbefektetés lenne ezt megoldani, egy egyszerű forráskódot és dokumentációt ki kéne adni az adott store-ba fejlesztő brigádoknak és máris megoldható lenne az, hogy rendesen működjön minden, enélkül mi marad? a jelenlegi állapot, hogy a programokat fejlesztők tákolni tudnak csak.
Hiába van cat7es gigás hálód, a tv-ben valsz ugyanúgy 100-as kártya van, persze ártani nem árt.
Ilyen célra szerintem teljesen értelmetlen dolog spéci hdd-t szerezni, pláne, hogy ahogy látom 5400 RPM-es is, sebességben sem épp bajnok. A bufferelés általában nem hdd hiba, ahhoz már a végét kéne járja (feltéve, hogy nem épp valami brutál írási/olvasási művelet közepén van a hdd-d filmnézés közben.
Nekem sima blue van a szerverben, 0-24es le/feltöltés nagy sebességgel, okos otthon hoszt fut folyamatosan, erről nézünk többen fhd filmeket egy időben és nem akadt meg, pedig nincs spéci hdd a gépben.
a wd redet meg ne keverjük ide, mert teljesen más felhasználásra való, ráadásul klasszisokkal jobb is ennél a streamelésre valónál, de ez most részlet kérdés.
A fejlesztő pont azért kér logot, mert nem gondolatolvasó, abból kicsit több mindent lát, mint amit le tudsz írni egy hozzászólásban, plusz az esetleges kamuzások is kiderülnek belőle.
rpi-re pl fel tudod rakni a kodit 5 perc alatt, de ott az open pht, én most pár hónapja azt használom, stabil, nincs fagyás nem bufferel nem transzkódoltat a szerverrel, úgy működik ahogy kell, ahogy az lg samsung és tsainak is kellene működjön.
Sajnálom, hogy ilyen rossz élményed volt vele, de ez sajnos ilyen, amíg a tv gyártók nem húzzák ki a s*ggükből a fejüket, addig nem lesz változás. Ezért is ajánljuk már régóta, hogy aki teheti és nem tűr kompromisszumot, az vegyen egy külső eszközt, pl rpi, s905, s905x, s912, azon meg elfut a coreelec, vagy az open pht és lesz egy tv távval vezérelhető kadenciahelyes nagytudású stabil lejátszója.Egyébként milyen anyagokat néznél?
[ Szerkesztve ]
-
Vodike
tag
válasz zolka95 #4168 üzenetére
Csak, hogy mondjak ellen peldat: nekem tok jol megy a synology nas-on levo plex server es az LG TV-n levo Plex kliens 5Ghz-s wifin. Kabelen bufferelt nekem is a 100-as kartya miatt ami a TV-ben van. WebOs 3.5 fut a TV-n. Masik TV-nel pedig egy X96 van amin LibreElec fut, de ott is Plex plugint hasznalok. Mondjuk mi csak fhd anyagokat nezunk, roccenes nincs, nyugodtan lehet tekerni, felirat tuti.
exTiga
-
törölt tag
válasz zolka95 #4166 üzenetére
Ingyenes az első hét, annyit megér amíg vársz rá.
De máskor előbb kérdezz mielőtt kirohansz, mert akkor tudunk tanácsot adni pl én pl most egy mi box-ot hajtok nagy megelégedéssel, és tök rankó rajta a plex, castolni lehet bármit rá úgy egyébként, van kodi is ha akarom, meg úgy mivel android tv az alap így sokminden is.
-
törölt tag
"Azóta már kábelen kapja a netet a tv (cat7-es!!!, gigabites hálózaton)."
Ez szuper lenne, de a tévében meg 100 megabites az Ethernet. 4K filmekhez van is, hogy ez egyszerűen kevés, és érdemesebb az 5 Ghz-es Wi-Fi-t használni, ha a tévében van olyan. Csak úgy meg a stabilitással lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"a plex a legszarabb szoftver amit valaha használtam. "
1: az, hogy a plex fejlesztőinek a tv mint enged és mit nem, milyen hw van alatta és az mire elég, az rohadtul nem a plex hanem az lg hibája.
2: próbáltad az xplay-t aki lg-n használja a plexet, annak mindig javasoljuk, mert az lg appja határ fos, viszont cserébe az xplay egészen használható. Egy hét ingyen aztán fizetős vagy hasonló a konstrukció, egyszer megveszed és annyi.
3: a beépített lejátszók a tv "smart" rendszerében mind fosok. Vagy így vagy úgy, de nem tudnak egy csomó kézenfekvő dolgot. Vannak kivételes csillagzatok, ahol pont nem kell ez vagy az, nem kell felirat, meg nem fut bele olyan formátumba az illető, esetleg 4k-ba, de mindig javasolt egy külső lejátszó. Nekem plex szerverhez pl pi2-őn rasplex futott, és semmi baja nem volt. Ingyen odaadtam fórumtársnak mert ős is szenvedett, és megszűntek a bajai. Szintén bufferelt mint állat.
4: nem nehéz feltúrni egy kodit, a kulcsszó amit keresel libreelec pl. És mondok egy vicceset, a szerver oldat meg tudod tartani plex-en, a kliensekre meg van plugin amivel össze tudod kötni a plex szerverrel, így a scraperek és adatbázisok egy helyen vannak, de a lejátszást meg a kodi csinálja. Több tv több kodi kliens esetén központi adatbázist a hol tartok, mit néztem már meg feladatokra lehet csinálni, de nyűgös.
-
sokomst
tag
válasz zolka95 #3999 üzenetére
Hát itt több rétű baj lehet tapasztalatom alapján. Más eszközön is akad, vagy csak TV-n?
Érdemes a TV-t is kábellel használni wifi helyett elsősorban.
Másrészt a Web OS-ben betudod zárni az appokat (ki lehet lőni mint androidon) mégpedig úgy, hogy hosszan nyomod a Home gombot majd a háttérben futó appok megjelennek felettük egy 'X' gombbal. (Lehet ezer éve oda van rohadva/cache-elve az app a TV-be)
- Ez gyorsíthat a TV-nAkkor a plex szerveren lehet a plex adatbázisát is érdemes így rendbe tenni. Ehhez a web felületen bal oldalt a könyvtárak felirat mellett megjelenő 3 pont-ra kattints és menj végig szépen a 3 lehetőségen.
-Adatbázis optimalizálás
-Csomagok tisztítása
-Hulladék ürítéseNálam is néha varázsol a rendszer olyanokat, hogy azt se tudom mit indítsak újra... de természetesen ezt csak akkor teszi, ha vendégek vannak
-
MasterMark
titán
válasz zolka95 #3981 üzenetére
Tedd az only image format-ra. Volt már róla szó...
Azt jelenti, hogy ha a kliens nem tudja natívan kezelni a feliratot, akkor ráégeti a képre, így a kliensnek ezzel nem kell foglalkoznia. Ha csak képformátumra állítod, akkor csak az olyan feliratot fogja égetni, ami képformátumban van, nem pedig szövegként.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz zolka95 #3979 üzenetére
Milyen os alatt futsz? Nem mindegy mert kicsit máshol van jellemzően...
Próbáltad megállítani a torrentet? A sok io művelet képes igen fura dolgokat csinálni a vinyóval...
Androidos telóról is meg tudod pingelgetni pl a pc-d. Vagy a routert. Indíts egy filmet, elkezd szaggatni, pingeld meg aztán kiderül hogy ha válaszol mindig, akkor a hálózat akár jó is lehet, és érdemes más fele nézegetni.De a torrent főleg a lassú vinyók véletlenszerű elérését nagyobb számban vagy több szálat használva simán ki tudja maxolni ám, és akkor nem csoda ha nem tud a fej folyamatosan pattogva mindent is ellátni egymaga. Ha torrent kikapcs után is rossz, akkor pingelgess körbe amit látsz meg érsz többször egymás után, ha az is jó, akkor ott valami más anomália lesz ami így hirtelen nem igazán van előttem...
Most látom a képet, konvertál a szentem. Mégpedig a videót ami megint nem egy egyszerű cucc, combos proci kell alá. Simán lehet ez a gondod egyébként. Milyen proci min van a szerver, kicsit közelebbit pls os és társaival, mert így nehéz
Ha a transzkódolás miatt szenved a vas, akkor ott sokat tenni nem nagyon lehet jellemzően. Azért csinálja, mert a kliens azt hazudja, hogy nem ismeri az adott formátumot, tehát át kell kódolni egy más formátumra. Hogy valóban fáj a kliensnek, vagy feliratot éget és azért, vagy bármi más a gond, az igazából irreleváns, a transzkódolást ha kikapcsolnád akkor nem is indulna el a film, hiszen a kliens szerint nem lehet lejátszani...
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz zolka95 #3970 üzenetére
az lg plex appja tényleg egy rakás szar, de az más tészta, ettől nem kéne bufferelgetnie, ha egyéb gond nincs.
A plex szerver webes felületén látod a kis ekg ikon alatt tv-n való lejátszás közben, hogy transzkódol -e.
Ebból pont nem derül ki, hogy a hdd túlterhelt -e, ha egyszerre 25 program rángatja és még hálózatról is olvastatná a plex, attól még lehet ilyen sebesség, a program meg nem feltétlen jelezheti pontosan, de oké, tegyük fel, nem a hdd a ludas, ettől lehet hálózati gond is, de elsőként próbáld ki az xplay-t.
a tv cpu-ja lényegtelen, ilyen embedded cuccoknál nem az számít, hanem a hardveres össztevők kódolás visszafejtése terén. -
törölt tag
válasz zolka95 #3970 üzenetére
Bármi is lehet. Nézd meg a próbaverziós xplay-el. Talán egy hétig ingyenes utána fizetős.
Egyébként ezt soha nem értettem, miből gondolod, hogy a hálózat oké? Azért mert tegnap még jó volt? Nekem is volt ilyen, volt másnál is ilyen, egyik nap boldogan használtam, másnap beborult az egész és buffer hegyek jöttek. Aztán a routeren keresztül két gép között elkezdtem pingelni egymást, és elég hamar látszott, hogy 10-ből 3-4 kérés simán nem jut sehova. A routernek melege volt/haldokolni támadt kedve, és ez van. Ebben a szakágban jellemző, hogy egyik nap boldog vagy másnap meg már annyira akár nem is
-
enginev3.0
félisten
válasz zolka95 #3897 üzenetére
Sajnos nem kizárható ok
LG tvken sokan panaszkodnak most a frissítés óta, vagy esetleg transzkódol a szerver és nem elég erős hozzá a géped, de én a legnagyobb esélyt a wifi gyengeségén látomA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest