Hirdetés

2024. szeptember 17., kedd

Gyorskeresés

(#1) icemad

icemad
nagyúr

Szépen halad, meg jól is néz ki. Kitartást hozzá, mert ez anyagilag és agyilag is kimeríti az embert.
Képek alapján nem igazán találtam benne hibát. Talán csak egyet... A kapuhoz nem vittetek csövet elektromos kábelnek? Ha később elektromos kapunyitót akarsz, akkor túrhatod fel újra az udvart.

[ Szerkesztve ]

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#2) plevips válasza icemad (#1) üzenetére

plevips
tag
LOGOUT blog

A Ház sarkánál hagytunk a kapuhoz áramot, csak el kell majd vezetni még odáig. Egyébként csengőnek nem raktunk csövet, de azok már vannak vezeték nélkül is.

(#3) elfelejtette

elfelejtette
veterán

Ezek szerint hivatalosan is sikerült túllépni a 20 milliós költséget.
További sok sikert, eddig nagyszerű munka.

"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump

(#4) CounterBoci

CounterBoci
senior tag

No offense, de tudomásom szerint nem szabályos vízszintesen összekötni a konnektorokat, mindenhol fentről kell leállni.

(#5) Narxis

Narxis
nagyúr

SzakiEllenőr-rel azért nézesd meg.

Thanos was right.

(#6) Hieronymus válasza plevips (#2) üzenetére

Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Egyébként csengőnek nem raktunk csövet, de azok már vannak vezeték nélkül is."

1. Leverik ellopják,...
2. Elemmel/akkuval üzemeltetni sokkal drágább mint a hálózati áram.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#7) norbx

norbx
aktív tag

Szia
A villanyt miértnem az ajzatban vittétek? 10-ed ennyi vésés lett volna plusz nincs kötődoboz csak a szerelvények mögött.

(#8) norbx válasza CounterBoci (#4) üzenetére

norbx
aktív tag

Nincs ilyen szabály. A lényeg hogy a vezetéknek megfelelő védelem legyen előtte és ne közvetlen a szerelvénybe legyen megkötve.

(#9) norbx válasza plevips (#2) üzenetére

norbx
aktív tag

Pedig nem árt. Ahogy írták is "leverik,ellopják" illetve kellemetlen ha valami miatt nem elég a rádió jel átvitel és hol szól hol nem. Magam részéről tettem, és behúztam mellé egy UTP-t is ha egyszer lenne videokaputelefon mert annak meg az kell sok esetben.

(#10) ncc1701

ncc1701
veterán

Kevesen tudják, de külső szigetelés elött a függőleges tégla csatlakozásokat tömíteni illene.

(#11) Krugszvele válasza icemad (#1) üzenetére

Krugszvele
senior tag

Képek alapján nem igazán találtam benne hibát.. De jó neked :)

21 millióból???? Ez lehetetlen! Hogy??? Nagyon durva! Mi a titok de tényleg, egy generálkivitelezővel szerintem most 45 millió körül járnátok.

(#12) Dr. Oid válasza Krugszvele (#11) üzenetére

Dr. Oid
aktív tag

Mi lenne, a munkadíj.

(#13) icemad válasza Krugszvele (#11) üzenetére

icemad
nagyúr

Lehet sorolni a hibákat... Talán azzal még tudsz segíteni nekik.

(#14) Krugszvele válasza Hieronymus (#6) üzenetére

Krugszvele
senior tag

Én úgy oldottam meg a kültéri vezetéknélküli csengőt, hogy olyan helyre költöztem, ahol nem laknak olyanok, akik leverik. Nem nevesítem, mindenki tudja mire gondolok.
És 1.5 évente kell benne elemet cserélni... Ráadásul a beltéri egységet oda teszem ahová akarom. Szerintem sokkal jobb a vezetéknélküli csengő.
Kamera helyett meg... kinézek az ablakon? :D

[ Szerkesztve ]

(#15) icemad válasza Krugszvele (#14) üzenetére

icemad
nagyúr

Úgy könnyű, ha reggeltől estig otthon vagy. :D
Nekem meg már kellett beszélnem futárral, postással, stb. úgy, hogy nem voltam otthon. Ezért vettem Google nest kapucsengőt. Biztonsági kamerának is egész jó.

[ Szerkesztve ]

(#16) Krugszvele válasza icemad (#15) üzenetére

Krugszvele
senior tag

Egész nap ezen gondolkoztam, hogy honnan ismersz, honnan tudod hogy egész nap itthon vagyok? :D :D :D

De ha igaz, akkor az Igazi Zene hazájában laksz... láthatatlanul vagyunk összekötve :)

[ Szerkesztve ]

(#17) Samus válasza ncc1701 (#10) üzenetére

Samus
addikt

Ha legalább belülről vakolva van az épület, akkor nem szükséges. Ha belül is csak előtétfal van, akkor kellene.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#18) alcsa válasza plevips (#2) üzenetére

alcsa
senior tag

Nekem wifis kameras kapucsengonk van, csak a tapnak van kabel, de nagyon megbantam, hogy nem vettem kabeles csengot. Nagyon instabil, amikor mukodik orulok, mikor kiirja, hogy "offline" akkor nem. Nincs messze a routertol, kb 6 meter, telefonnal nezve teljes jelem van, jo sebeseggel, es nem is volt a legolcsobb. Szerintem vezetekest tegyetek.

(#19) ncc1701 válasza Samus (#17) üzenetére

ncc1701
veterán

Igen, sokan így tudják, de előírás egy vékony külső vakolat is azért, h tuti légmentes legyen a fal. Lásd szakiellenőr, mint forrás.

(#20) Krugszvele válasza ncc1701 (#19) üzenetére

Krugszvele
senior tag

Ezek már normális épületnél is előírások, vagy csak a nullás házaknál? Kissé túl van lihegve a téma, ahogy láttam pár új házat, iszonyat mennyiségű gépészet kell bele, az álmennyezet be van csövezve végig... túl sok a technológia benne.
De efelé tart a világ.
Én azt se értem, hogy miért van, hogy nem egymás mellé teszik a fürdőszobát a wc-t és a konyhát, ahol víz kell és ahol szennyvíz keletkezik.
Helyette az aljzatban csorgatják a vizet, szennyvizet, rábetonozva, javíthatatlan, folyamatos hibaforrás. 100 évvel ezelőtt úgy építettek, hogy hozzá lehessen férni a dolgokhoz, most az örökkévalóságnak betonoznak alap alá műanyag csöveket 50 éves élettartammal...

(Csak azért mondom, mert 75 négyzetméteren lakunk, kb 10 centis szigetelés minden irányból, bent télen 23 fok van és 9000 ft a gázszámla. Ezen még mennyit lehet spórolni? 2000 ft-ot? További sokmilliós költséggel? Legyen egy ésszerű egyensúly.)

[ Szerkesztve ]

(#21) ncc1701 válasza Krugszvele (#20) üzenetére

ncc1701
veterán

Ez minden eps szigetelésnél előírás. Azért kell, mert ha bent megvan bontva a vakolás, akkor már nem tekinthető légtömörnek a falazat. Ezért írtam, h minimum a függőleges tégla csatlakozásokat illene kikenni habarccsal.
Nálunk kb 80nm+tetőtér, előző tulaj tett fel 5cm szigetelést a 38-as porotherm téglára. Én ablakokat cseréltem 3 rétegűre, egy része már passzív házas, tetőteret sk csináltam, 30-35cm szálas szigeteléssel, és nálunk is 9k kb a fűtés szla. Még tervben van +10cm szigetelés, de nagy moticávióm nincs arra, h ebből legyen mondjuk havi 5k a fűtés rezsi. Tetőtérben be van csövezve a légtechnika is, elvileg mehetne hőcserélős szellőztetés, de szintén azt látom, h sosem hozná vissza az árát.

[ Szerkesztve ]

(#22) tthom válasza ncc1701 (#21) üzenetére

tthom
senior tag

Kicsit off, de a hővisszanyerős szellőztetésnek nem az a fő előnye, hogy csökkenti a számlát, mert a ventilátoroknak is kell áram, hanem, hogy folyamatosan friss levegőben élsz, ami kb. megfizethetetlen. :C

[ Szerkesztve ]

(#23) updog válasza tthom (#22) üzenetére

updog
senior tag

Elnézést hogy folytatom a szálat, ha nem kifejthető röviden akkor majd átmegyünk a szaki topicba, csak mindig érdekelt hogy ehhez a "mindig friss levegőhöz" hányszor kell a rendszert takarítani, szűrőket cserélni stb.?

Igaz hogy irodaház szellőzőrendszere volt amit láttam, de abban nagyon durva dzsuvák összegyűltek viszonylag rövid idő alatt, illetve nekünk itthon viszonylag kis kapacitású "kézi" légtisztítók vannak és azok is csak alap fokozaton mennek, mégis havonta kell pucolni, annyi retket "eltárolnak". Gondolom könnyen visszájára sülhet el az ilyen szellőző.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#24) tthom válasza updog (#23) üzenetére

tthom
senior tag

Nem tudom, én lusta vagyok, évente cserélem, de fél évente lehet jobb lenne. De ez sok mindentől függ, mekkorák a szűrők, mekkora a légcsere, stb.. Mondjuk én házi szűrőkerettel oldottam meg, olcsó bele a paplan, mivel nem gyári megoldás, meg kicsit túl is méreteztem emiatt. Kihúzom, régi paplan kidob, új belefűz, kb. negyed óra az egész. Viszont amit írsz, hogy retkes lesz.. Gondolj bele, az alapból a levegőben száll. :)

Szerk: takarítani a rendszert nem nagyon kell mert a bejövő szűrő megszűri a bejövőt, így azok a csövek tiszták, az elszívott csöveknek meg mindegy, mert kifele megy, de ott is inkább csak a beszívási pontok porosak. Az meg kihúz, vízzel lemos, visszatesz.

De ez tényleg off már így, keress nyugodtan privát, ha netán érdekes lehet még valami..

[ Szerkesztve ]

(#25) Secretknight válasza Hieronymus (#6) üzenetére

Secretknight
aktív tag

Nekem indukciós (nyomod a gombot,annyi energit termel hogy küldi be a signalt) a külső egység,a belsőt a konnektorba kell dugni(akármelyikbe) ,nincs elem vagy akku.Jól rögzítve van.2 éve hibátlanul üzemel.Tesco vétel ,nem volt 5 ezer ft.

[ Szerkesztve ]

(#26) ncc1701 válasza tthom (#22) üzenetére

ncc1701
veterán

Persze, ebben igazad van, de az is előny, h nem dobom ki a hűtőtt/fűtött levegőt az ablakon.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.