Új hozzászólás Aktív témák
-
Pantal
senior tag
Nekem tetszik az írás, korrektnek tartom. Az én szívem a PS-hez húz jobban, de csak a GT sorozat miatt. Ennek ellenére Xbox 360 van a szobámba, mégpedig a kinect miatt. Jópofa dolognak találom, főleg mondjuk kinect sport jó, ha összejön egy kis csapat. De az se hátrány, ha barátnőd elkezd dance centralozni.
És mondom ezt úgy, hogy én is inkább pc-s játékos vagyok. Az igazság az, hogy van PS3 is a lakásban, csak az egy szobával arrébb, csak még a GT6 nincs meg, hozzá.
Addig marad a GT5.
-
Revolit
senior tag
válasz
#20584850 #145 üzenetére
A PC kifogyott az exkluzív címekből?
Csak hogy az egyik legnagyobb durranást említsem ami 2015-ben jön: Star Citizen.
Vagy ott van még (és most akkor a régi címeket nem említem) Arma sorozat, Dota 2, Total War sorozat, Project Reality 2, hogy csak azokat említsem, amik engem személy szerint érdekelnek/játszottam velük.
Ehhez képest van egyetlen egy exkluzív cím, ami érdekelne konzolon, az pedig a Last of Us, mert annyi jót hallottam róla, de az is inkább egy interaktív film. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
#52815360 #144 üzenetére
Jó, abból nem tudtam leszűrni éppen
De elolvasom
Skillet:
Erre is lehetne azt mondani, hogy nézőpont kérdése, Te így látod, én úgy. Mindkettő mellett van sok ember. Kinek mi a kényelmesebb, nekem nincs gondom driverekkel, kábelrengeteggel, és se a többivel. Van egy szép VGA kábel, egy jack, egy táp, plusz monitornak, és a bill-egér. Nem olyan vészes ez se. Fele kell a konzolokhoz is minimum.
Ezt nem azért írtam, hogy meggyőzzelek, meg ilyenek, de ahány ember, annyi féle nézőpont szerintem. Kinek így kényelmesebb, kinek úgy..
borix:
Játékja válogatja, van amit kipróbálnék, de nagy részét nem. Ez is szubjektív ugye, de az a baj ezzel az egésszel, hogy a profitra megy az egész. Tetszik ez az új Quantum Break is, de a másik oldalon is van pár, de két konzol meg drága. Rossz ez a felosztás szerintem, nem csak én lehetek így
(szerintem)
-
törölt tag
A pc-n a legnagyobb gond szerintem,hogy kifogyott az exkluzív címekből.Másodhegesűs lett a profit miatt a konzolok mögött.Pc-sek sokan átlépnek rajta,hogy kit érdekelnek de a konzolosoknak nagy lenne a hiányérzetük nélkülük.
-
Skillet
addikt
így is van. még véletlenül sem játékgépnek néz ki egy átlagember szemével. hanem egy böhöm, csillivilli kiállításra szánt lakókocsinak....a méretei (és fogyasztása) alapján. ez tudod mi? hobbinak hívják. a büdös életben nem lesz kihasználva az a gép. kb (kis túlzással) pár hetes élettartama lesz, mert szinte naponta jön ki valami új biszbasz, amikből aztán új ledes karácsonyfát építhet a mester. ez mind-mind nézőpont kérdése. sosem az átlagembert veszitek, hanem egy-egy kiragadott példát hoztok fel. vannak tuning autók is. és? a tulaj rákölt egy kisebb vagyont. de minek is? hobbi!! a nép megnézi ugyan, mert ott van az arca előtt, de ennyi. letojja. ő el akar jutni a-ból b-be. és egy KONZOL el is viszi őt! betolja a lemezt, megragadja a joyt és pont. nem fog, nem akar szarakodni semmilyen vindózzal (talán azt sem tudja mi az, de ha tudja is, abból bőven elég a munkahelyén...) semmilyen drájverekkel, ezernyi tyúkbéllel, kompatibilitási problémákkal meg még a franc se tudja mivel. de nem is akarja tudni. vesz médialejátszót, mert az jó eséllyel le is fogja neki játszani a lejátszandót. nem fog oda is számítógépet rakni és azzal szöszölni.
én mondom mindezt úgy, hogy imádom a játékokat. gyerekkorom óta játszom (most 34 vagyok). egy átlag júzert meg a büdös életben nem fogsz meggyőzni arról, hogy építsen lakóparkot, holott csak két napot sátorozni akar. felejtsd el. ha objektíven akarod nézni a dolgokat, elég körülnézned magad körül. nézd meg az embereket korra és nemre való tekintet nélkül. ha én ezt teszem, nem látok olyan fényorgonát, mint amit linkeltél. de kevésbé csicsás asztalit sem. látok viszont konzolokat.
az én hajdani számítógépemben 350es táp volt. most már ezekben a szörnyekben inkább a 650es az elterjedt. nekem jelenleg a számítógép, a tv, a konzol és az erősítő együtt nem fogyaszt ennyit. energiapazarlás.
ha a hobbid, akkor nem az. nem érdekel, ha 25 litert fogyaszt a vas városban. akkor is Őt szereted. de ez kirívó.Ed3r_X_ : az asztalik otthonról kikopnak. szinte teljesen. ha mégsem, akkor bőven elegendő otthonra valami ultra lapos, kis fogyasztású irodai gép. de inkább egy laptop. értem, hogy neked más a szemszög...de ez picit sem mérvadó. itt is azt tudom mondani, hogy nézz körül. lehet, hogy a te választásod nem a laptop, de 10 ből mondjuk 9 emberé az (nem igazi adatok, csak hasraütés). kényelmes neki. és meg sem fordul a fejében, hogy erősebb gépet tudott volna venni, egy asztali személyében. erősebbet? minek is? ő csak olvasni szeretne este elalvás előtt. miért is akarja a fura szomszéd rádumálni a 7 wattos energiatakarékos helyett egy 500wattos halogénre? érthetetlen. így is TÚL erős a gépe. a 7 wattal a szobáját is bevilágítja estére. kizárólag olvasáshoz egy 1 wattos led is elég lenne.
a példa rossz. telefon helyett mp3 lejátszó? zagyvaság.
aki igazi zenebubus, az amúgy sem fog mp3-mat hallgatni. aki meg nem az, annak jó lesz a telefon is. mert könnyen, egyszerűen, olcsón kiváltotja vele a zenelejátszót. és igen, igaz... az átlag felhasználónak a telefonos fotózás is megfelelő. nem kell neki nikon.
egy átlag júzert vegyünk alapul, és neki vegyünk célhardvert ebből-abból. nyilván nem mindenből. nem kell neki külön tévé a 4:3 adáshoz
szóval a példák nem mindig jók (részemről sem), inkább maradjunk a tényeknél. az átlag felhasználónak (apu, anyu, két kölök) egy nextgen konzol az "ideális" a fa alá. pont. -
törölt tag
válasz
Sinesol/temp #140 üzenetére
Van ahol meglátszik, van ahol nem. Az meg hogy kinek mi mennyit ér, az az ő dolga. Nekem elég az 1600as is.
-
Sinesol/temp
csendes tag
válasz
#52815360 #138 üzenetére
Full cpu limit mellett 10-20 szazalekos különbseg ..azert sem jo ez a pelda a gyakorlatban mer full hd ban hamarabb lesz gpu limited mint hogy latnal komolyabb különbseget.
Masik oldalrol nezve megér akár 60-90 szazalekos felárat 15 szazalekos különbseg?
Vagy pedig van különbseg 68 vagy 79 fps közt?
Gamer szempontbol ez kb semmi különbseg tehat ha kicsit tevedtem is a lenyegen nem valtoztat...sima 1600as ram is ugynannyi mondjuk mint az 1333-as, igazabol arra celoztam akkor hogy egy alap ram pár böven ugyanolyan jo mint egy 3ghzes csoda.Ez pedig egy kicsit aktualisabb cim ahol latszik mennyi a különbseg...hat megeri ezer a gémer ram?
-
Supr@
senior tag
válasz
Sinesol/temp #136 üzenetére
egyet kell, hogy ertsek veled. vegyunk egy konfigot, amiben van egy 4670k, es 2db r9 280x, 16gb ram (meg nem is csucs termekeket soroltam), meg egy ssd, es hozza csapva egy 20k-s asrock lap, akkor az mar nem gamer pc, mert egy olcso asrock lap van a gepben, nem pedig egy 70k-s asus maximus? na akinek emiatt nem gamer egy pc, az el van tevedve, nem kicsit szerintem.
jut eszembe, akkor elvileg ez sema gamer gep, mer "ocska" alaplap van benne:[link]
-
törölt tag
válasz
Ramok közt 1333 meg 3000mhz közt semmi különbseg nincs jatekok alatt...szoval nemkicsit vagy eltevedve szerintem.
Biztosan a szemem csal...
-
interstate76
addikt
válasz
Neked is csak azt tudom javasolni, hogy tegyél nem egészen 20 ropis lapot a gamer pécédbe, és ne is hűtsd, elég a gyári cucc. Meg még azt, hogy ne olvass sokat, mert még ragadna rád egy kis kultúra, az meg veszélyes, mint a "túlárazott komponensek"...
-
Sinesol/temp
csendes tag
válasz
interstate76 #133 üzenetére
Már nem azert de elég nagy baromsag ha azt hiszed hogy egy gamer pc attol lesz gamer hogy gamer felaras f*szsagokkal pakolod tele.
Cpu+vga ami lenyeges többiböl böven jo a celnak megfelelö hardver..egy 20ks alaplappal is annyi fpsed van mint egy csoda 100k-s maximussal ha jatszani akarsz nem kelll 60 usb meg 30sata firewireal megtoldva..a jatekot az se erdekli ha eppen 10 retegü a lap vagy 3ghz a ram...egy 15-20k s lapra is 3 ev gari altalaban van de azon tul is nagyreszük hibatlanul fut. Kinezete meg kit erdkeel ugyis eltakarja a sok komponens+kabelek+gephaz az eletben nem fogod nezegetni.Hütest is tulliheged...vegülis egy 4670 ami alapon annyi fpst ad mint huzva arra minek? Nem tuningbajnoksagra mesz hanem csak jatszol stock cooler is megfelelhet de 3-5k ert veszel egy mid range coolert azt le van tudva.
Ramok közt 1333 meg 3000mhz közt semmi különbseg nincs jatekok alatt...szoval nemkicsit vagy eltevedve szerintem.Ezzel együtt szerintem jatekok miatt konzol dragabban jön ki hosszutavon de igazabol mindenki azt vesz amit akar..de azert baromsagokat ne terjesszünk hogy a gamer pc ennyi meg ennyi...
Vagy Vér Istvan-hoz van szerencsenk aki most vált konzolra mer a tularazott komponenseket mar nem birja 2havonta cserelni?Nem kel bedölni a parsztvakitasnak ha jatszani akarsz pc-n.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
pakriksz #126 üzenetére
Jó, nem GPU-ra értettem, azt elismerem, hogy az AMD magasan vezet az Intel HD csodáit lepipálva. Nemrég egy másik topikban is ez volt a téma, ahol valaki annyira fényezte ezt az Intel HD szériát. És nem vagyok Intel párti eddig is csak AMD-m volt, és hogy most a konzolok is arra építkeznek, ezután is csak az lesz.
Skillet:
Több lapos fogy, tudom, de nekem bántaná a csőröm, hogy vettem egy lapost, amit nem hordozok, és az árából erősebb gépet is vehettem volna.
Persze ízlések és pofonok, múltkor én is elgondolkoztam laposra váltáson, pedig nem hurcolnám, de osztottam, szoroztam, és arra jutottam, hogy nekem nem érné meg.
És ha mindenre célhardver lesz, azt nem tartom jónak. Mindenre kell külön gépet venni, ez annyira nem jön be. Több pénzt fel lehet emészteni vele. Mondjuk nekem nincsenek nagy igényeim fotózás szempontjából, meg zenehallgatás szempontjából sem, bőven megteszi az Xperia SP-ém. De ha vennem kéne egy MP3 lejátszót külön, meg egy fényképezőt, az máris két eszköz nekem, és lehet nem is jönnék ki olyan jól.
-
asdf2
tag
Srácok, én most ledöbbentem, hogy az ár miatt akar valaki PC-t, és így küldi harcba a konzol ellen... Mármint ez nálam harmadrangú, engem az érdekelt, hogy mivel FPS rajongó vagyok tudjak billentyűzet+egér kombóval játszani.
Egyébként én is lehet beújítok egy PS4-et, ha már a mostani konfigomon valami nem fog úgy futni, ahogy szeretném - meguntam a folyamatos fejlesztgetést... Eddig élveztem, de már kiöregedtem ebből a korszakomból. Ha hazaérek este, akkor nem azzal akarok foglalkozni, miért nem indul el vmelyik játék, vagy éppen miért szaggat, csak leülni, és játszani...
És én úgy ezzel el is mondtam, hogy szerintem miért éri meg a konzol - legtöbb esetben működik, míg egy PC-vel gyakran szívás van.(Gondolok itt a kalóz játékokra is...)
-
interstate76
addikt
Én nem rágom ezt tovább, ha neked a nem egészen 20 ropis alaplap gamer PC-be való, akkor abba való. Gondolom, a külön hűtés is felesleges a gépbe, minek, végülis csak játszol rajta, elég a házba épített venti, szóval én voltam a marha, hogy a legutolsó PC-mbe vettem egy scythe-ot.
A külön-külön cserélhető alkatrészekkel nem értem, miért jössz, mert - mint már írtam is - én is vehetnék a konzol mellé PC-t a játékon kívüli egyéb feladatokra, és akkor még többet spórolnék, mintha összeraknék egy izmos játék PC-t. Mondjuk pár évig tudnék belőle online játszani. De különben is új, garanciális eszközökről beszélünk, én nem látom a komoly előnyt abban, hogy a PC szétszedhető. Az enyémet is csak akkor szoktam szétkapni, amikor fejlesztettem.
-
interstate76
addikt
A 6850-et csak azért hoztam példának, mert volt nekem is.
Nem kötelező laptopot venni, csak azért írtam azt, mert még az is olcsóbb egy konzollal együtt, mint külön egy játék PC. A konzol plusz irodai PC még olcsóbb, szóval ez is csak támasztja alá, hogy nem éri meg játék PC-be százezreket ölni, kivéve akkor, ha nem játékra kell a komoly VGA.
-
haddent
addikt
Nem azonos kategória, nem azonos célközönség, főleg nem azonos pénztárca.
Az a PC egyébként még direkt rongyrázó is.. 2 cpu (dual xenon vagy opteron? nem tudom így..)? Játékra? Nanemár.. Látjuk mire képes az a 8 (ami igazából 6 mert 2 az os -é, ami igazából 3 modul..) magocska egy PS4 -ben. Azt hiszem igénytelenül ráfoghatjuk, hogy 1080p High viszi a játékokat 30-60FPS -sel. Akkor egy izmosabb valóban 8 magos proci már nehogy ne legyen elég, HA van jó API és nincs erőforrás pazarlás. De ezzel vissza is jutottunk a kiindulópontba..Főleg, hogy SLI/CF van benne. Nyilván 4K a cél akkor már vele, ott meg a GPUk halnak el, nem a CPU..na meg a 120 ezres CoolerMaster ház is létszükséglet
-
pakriksz
őstag
Nem tudta volna. Nincs x86 licensze, az arm pedig még ide is harmatgyenge lett volna. Mellesleg az armos soc-ja sincsenek kellőképpen integrálva, pl a közös címtér. És ezek nem 1 év alatt behozható dolgok.
Intel lehet hogy tudta volna, de 1 kw és 1000 dollár alatt nem hiszem -
haddent
addikt
válasz
pakriksz #126 üzenetére
Hát azért ez így túlzás, az nVidia össze tudta volna magát kapni, ha odajön a Sony és az M$, hogy itt van [ki sem tudom mondani akkora szám] milka U$D, 1 év múlvára valami életképes hardvert ide, valószínűleg az intel is össze tudott volna valamit tákolni.
A három cég közül egyedül az AMD -nek volt kész mindene. Tulajdonképpen a Sony és az M$ bemehetett a kiállítóba, kiválasztotta a már kész Jaguar CPU és GCN GPU magokat az AMD meg még azt is tudta, hogy hogy kell ezeket faszán összeolvasztani egy kis grátisz extrával.Skillet ezzel nem teljes mértékben értek egyet, de a lényegi résszel igen. Arrafelé haladunk, hogy mindenre célhardver lesz. Dobáljuk el a jólfelépített kompatibilitást (a problémáival együtt), a programozhatóságot (ezt erősen idézőjelben, mert ez így hülyeség. Úgy értem, hogy nem mehetsz oda a hűtődhöz és futtathatsz le rajta egy C++ kódot egy pendrájvról, habár a benne lévő ARM chip simán megenné) és miegyebet. Cserébe kapunk kényelmet, kis fogyasztást, sokkal kevesebb hibalehetőséget és olyan jövőbeli érzést.
Nem feltétlen jó ez és drága megoldás is, de ez van.. -
Skillet
addikt
nem hiszem, hogy azért laptop, mert neki úgy jobb. talán inkább azért, mert ma már a legtöbb embernek úgy jobb. az eladási statisztikákból is kiderül, hogy évről-évre kevesebb asztali gép fogy, viszont több laptop. független ez attól, hogy az ember csak otthon használja, vagy magával is vinné. egy átlag felhasználónak (nem grafikai munka, két böhöm monitorral és nem gémer pc) sokkal kényelmesebb egy laptop. nekem is. ágyból használom, vagy konyhában. ahol éppen szeretném. de csak ha a családomban nézek körül, akkor is azt látom, hogy mára már mindenkinek laptop van otthon. asztali gép szinte sehol. nagynénémnél még van. újságíró. bár, ez nem magyarázat. de máshol nincsen asztali gép. laptopok, telefonok, tabletek. asztali gép nincsen. ott van asztali gép, ahol játszanak is rajta. máshol biztosan nem, mert teljesen felesleges energiavámpírok.
célhardverek. nekem mindig ez jut eszembe. fotózni is szokás telefonnal, de egy nikon azért picit más. tudom, ez így sokakat bánt most, hiszen ezzel lenézem a pc-s gémerkedést. hiszen azon hű de szépek a játékok és jaj de csillognak. de én akkor is így látom. egy böhöm, energiavámpírt építeni, amire 1000-nyi vezeték van dugva meg kismillió periféria lóg rajta...eszetlenség. nekem valahogy nem néz ki játékgépnek. lehet arra is használni...de akkor sem lesz soha az. szerencsére ma már egyre kevésbé jellemző, hogy ilyesmire használják a pc-ket. zsákutca.
ki fog kopni ez is, mint ahogy minden más is kikopott, ami fölött eljárt már az idő. -
pakriksz
őstag
"Win alatt értem, de megkockáztatom, hogy API, minden nélkül konzolban is verné az AMD-t"
Ne fogadj rá... Az intel gpu-i semmit sem érnek grafikában sem, nem hogy általános számításban, kár tagadni, na meg még a gyenge gpu-ikkal sem jutottak el a közös címtérhez.
Tudod nem véletlen hogy mind2 konzolgyártó az amd megoldását választotta. Sem az nvidia, sem az intel nincs a közelében sem, pedig őket is megkereste a sony és az m$ is. -
haddent
addikt
Az intelnek jelenleg nem nagyon van a Knights Landingon kívül semmi értelmes GPU alternatívája, APU -ja meg még annyira sem. Lehet, hogy pusztán CPU nyerserőben, számokban jobb, mint az AMD most, de konzoloknál használhatatlan lenne, hiszen a mélyintegráció lehetetlen vele egyelőre.
PC -én is ez a sors vár rá, legalábbis Abu féle cikkek alapján. AMD APU + AMD dGPU az pöpec lesz, nVidia GPU mellé vesz ARM cpu terveket és az is pöpec lesz... Na és az intel? Kimaradt..
Mindegy, meglátjuk. A lényeg, hogy jelen állás szerint hiába erősebb az intel cpu nyersen egy amd cpu -nál, már szinte (kis túlzással) nincs is cpu és a munkafolyamatok is gpu-sítva lesznek / folyamatban van. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
interstate76 #119 üzenetére
Hagyjuk, nem érted. A Radeon 6850-et nem azért vettem, és nem 25 volt, csak 20
És nem azt mondtam, hogy sznobizmus, de ha nem kell plusz csatlakozó, PCI-E sín, több RAM foglalat, akkor lehet az is alternatíva lehet.
De miért laptop, még mindig nem értem? Mert neked ez a jó? Másnak nem biztos. Ha otthonra venné tök felesleges a lapos, mert annyit úgysem hordozza az ember lakáson belül.
Amúgy most a minőség, vagy a tudás a téma? Mert tudásra hozná azt a teljesítményt (elvileg), minőségre meg.. hát nem tudom, minden konzolnak volt kijövetelkor gondja, baja.. melegedő Box, és stb. Szóval teljesítmény megvan, a minőség más téma, de nem hiszem, hogy olyan nagy kivetnivaló lenne. Attól mert gamer PC, nem muszáj a legtuningosabb lap bele, és is játszok, haverok is, de nem tuningoltam egyszer se a gépem. Nem velejárója szerintem (legalábbis nem mindenképpen).
pakriksz:
A lényegen nem változtat. Ha Intel ment volna bele, lett volna ugyanolyan jó. Az Intel erősebb CPU-ban, kár tagadni (Win alatt értem, de megkockáztatom, hogy API, minden nélkül konzolban is verné az AMD-t). És tudom, hogy a GPU-ban több erő rejlik, ezért bányásznak bitcoinokat GPU-val pl.
-
pakriksz
őstag
"Nézz meg egy tesztet AMD procikról, és lesd meg a konkurencia Intelt. Biztos hiába hozza jó pár Core i3 egy Phenom X4 szintjét, és hiába vezet mindenhol az Intel játékok alatt is... Mellesleg a PS4-be jóval kisebb órajelen járnak a magok."
Erre is az a szó van hogy OMG. Tudod csak pc-n van olyan nagy szükség a nagy cpu teljesítményre, a pazarló apik, az ősrégi elavult dolgokkal való kompatibilitás miatt(na meg az intel áskálódása miatt nem lehet nagyon továbblépni).
Mivel konzolon nincsenek ilyen korlátok, azt használhatják a számításokra ami a legjobb: a gpu-t ami azonos fogyasztással(és jóval olcsóbban) sokszor akkora teljesítményre képes mint egy cpu.
Képzeld el, hogy a konzolokba jaguar magos cpu-k kerültek, amik nem az amd legnagyobb teljesítményű magjai, hanem a legalacsonyabb fogyasztásúak, htpc, tablet, mobilra szánt cpu magokról van szó... Nem véletlenül, mert nem ezek dolgoznak... nincs is min, hiszen nincs directx ami a pc-s játékoknál a cpu használat túlnyomó részét adja...Meg kéne már érteni, hogy a pc szoftveresen elavult, korlátolt, és pazarló, évtizedekig tart egy lépés előre (lásd 64bit, ami már 10 éve ott van, és még mindig sikerült alkalmazkodni hozzá).
-
zone
őstag
válasz
interstate76 #104 üzenetére
Csak szólok, hogy 2013 van, az Asrock már jó pár éve nem az Asus hulladékából gyárt. 39 ezres proci mellé miért kellene 50 ezres lap?
DDR3 ramon kiakadsz, csak nem tudom miért. Az meg röhej, hogy 8GB memóriát meg 13 ezres Cheftec tápot auchanos gagyipécékbe valónak titulálsz, mutatja a hozzáértésed.
Konzolokat nem rühellem, nekem is van egy PS3, de ezt már említettem. Az indításhoz szükséges lemezkérést, a hosszú töltési időt és a 720p-t nem szeretem.Nyugodtan vegyél konzol + laptop párost 300 ezerért, ha az neked jobb. Én a fenti konfigból kidobom a bluray lejátszót, mert nem veszek BR filmeket, elég lesz egy 4 magos proci, plusz spórolok pár ezrest, hogy megkeresem az olcsóbbakat, amit az előbb nem tettem, magamnak is rakom össze és 150 körül kijövök.
Tudok majd plusz költség nélkül online, natív 1080p-ben játszani, rts játékokat is. Ha kell, át tudom állítani a grafikát, 15 percnél hosszabb videókat tudok felvenni és szerkeszteni és bárhova feltölteni vagy akár streamelni. Ha elromlana egy hardverelem, garanciavesztés nélkül szétszedem a gépet és egyszerűen kicserélem. -
interstate76
addikt
válasz
Runner_fxr #118 üzenetére
Akkor egyetértünk, mert a 20 ezer Ft-os Asrock lapka sztem sem PS4 szint, és furán néznek, ha gamer PC-nek hívsz egy ilyennel szerelt gépet. Pláne akkor, ha nextgen konzol szintű gamer PC-nek akarod beállítani, mint ahogy itt megtörtént (nem a te részedről).
-
interstate76
addikt
Ezt mindenre rá lehet fogni, hogy semmi hátrányát nem érzed. Vehetsz egy 3 éves Radeon HD 6850-es videókarit is használtan 25 ezerért, azon is elmegy gyakorlatilag minden, és mondhatod, hogy nem érzed hátrányát, hogy olyanod van. De azt nem mondhatod, hogy azt tudja a géped, mint a PS4, ahogy egy 20e Ft alatti lappal szerelt PC-t sem lehet gamer PC-nek nevezni. És ez nem szubjektív, hanem tény. Továbbá nem sznobizmus 50e Ft-os lapot venni, hanem pont az a marhaság, ha valaki megveszi a drágább procit és vga-t, aztán mellé vesz egy hulladék alaplapot, tápot, lassú RAM-ot stb.
De még egyszer és részemről utoljára: ha mondjuk a 230 ezres géped tudná a PS4 teljesítményét (ami nem igaz, de tegyük fel, hogy az), akkor is jobban megérné játékra a PS4 és mellé egy új laptop 80-100e Ft-ért, (kivéve akkor, ha valakinek nem játékra kell a komoly gép, de itt most gamer PC vs. konzol a téma, ha jól tudom).
-
válasz
interstate76 #111 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy a 20 ezer ft-os asrock lap az hú de király és ps4 szintű, csak annyit akartam mondani, hogy nem feltétlenül arra kell helyezni a hangsúlyt ha korlátozott a kp, de egy viszonylag erős gépet akarunk. Nyilván érdemesebb olyan lapot venni, amiben rendesen meg lehet tuningolni a procit. Nem vitatom, hogy több egy pc mint a konzol, de van aki úgy gondolja neki megéri. Nekem volt x360-as gépem, volt amit szerettem rajta, de összességében a pc-t jobban szerettem. Bár ez is csak olyan régi hobbi, nosztalgiázás a részemről, mert jelenleg, az igazat megvallva kisebb gondom is nagyobb annál mint ,hogy mivel játsszak, és sajnos időm sem nagyon engedi.
-
interstate76
addikt
válasz
Runner_fxr #113 üzenetére
"Lehet azt mondani, hogy akinek van 200-300 ezre pc-re annak legyen játékra is, de szerintem sok esetben egy átlag Magyar pc rajongó összes megtakarított pénze a pc-re megy. Valóban nem sok marad játékra."
Ez álságos érvelés, mert ha mindenki így gondolkodna, akkor az összes játékfejlesztő becsődölne és letölteni sem lehetne semmit, mert nem fejlesztene senki. Én évente inkább csak 1-2, max. 3 játékot újítok be, viszont azokat megveszem és multiban is tolom, és nem értem meg azt, aki ül egy negyed misis gép mögött, amire fel van telepítve 35 idei, ingyen letöltött játék.
De ezzel is elkanyarodtunk egy kicsit az eredeti témától, mert szerintem az nem lehet érv a PC-k mellett, hogy ott könnyebb torrentezni. Vagy ha igen, akkor feladom!
-
haddent
addikt
Elvileg nincs hátránya. Gyakorlatilag vizsgáltasd meg a te deszkád és az 50 ezres deszkát egy mérnökkel, hogy mit szól a felhasznált alkatrészek minőségéhez, élettartamához, megbízhatóságához.
Nincs baj a 10 ezres deszkával, csak abba ne pakoljunk 50-60 esetenként 100-120 ezres vga -kat meg processzorokat.szerk.: akkor évenként itt találkozunk
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
interstate76 #111 üzenetére
Bocsánat a közbeszólásért, de nekem egy mezei 10e Ft-os ASUS deszkám van, és semmi hátrányát nem éreztem eddig. RAM belefért, VGA mehet nagyobb, proci is. Mi a lényeg? Lehetne akár 50 ezres alaplap is, de értelme mi lenne? A gép ugyan olyan erős maradna.
Az ASRock meg régen volt rosszabb, nem most. Már ha lenéznéd.
haddent:
Megnézem, hogy az első szériás PS4 el fog-e menni hiba nélkül 4 évet. Nem olyan biztos az.
-
haddent
addikt
válasz
Runner_fxr #109 üzenetére
Röviden hülyeség. Az ilyen konfigok tulajdonosai rohangálnak gariztatni hetente, meg posztolni a fórumra, hogy milyen szar ez meg az. Jók az Asrock lapok, de 20-25 ezer alatt max. HTPC -nek vagy hasonló minimális igénybevételű kis cuccnak vennék lapot.
Mellesleg egy másik személyes tapasztalat, vélemény:
konfigom (valószínűleg hamarosan ex-konfig) megtekinthető az adatlapomon. FullHD 1080p -ben játszottam, innen mentem át PS4 -re. Nem érzem a váltás negatívumait.. A BF4 és az AC4 a két multiplatformer amit össze tudok hasonlítani.AC4 szvsz. szebb, simább, élvezhetőbb PS4 -en, habár csak 30FPS, az soha 1 fél pillanatra sem reccen meg. PC -én meg hát.. hm... Más különbséget nem véltem felfedezni.
BF4 az 1080p helyett a 900p látható, de nem vészes. Az ultra helyett a high nem igazán észlelhető, talán az árnyékok, effektek minimálisan visszafogottabbak. A framerate PC és PS4 -en is meg-megingadozik, mindkettő vállalható.Tehát akkor szeretném látni, tesztelni azt a 200k vagy olcsóbb PC -ét ami ezt a teljesítményt hozza, de úgy, hogy menni fog 3-4-5 évig hibamentesen, közel akkora helyen mint a PS4, közel olyan fogyasztással. Tehát a 10 ezres Asrock lapokat meg az 5 ezres 300wattos kodegány tápokat hanyagoljuk...
-
válasz
interstate76 #108 üzenetére
Lehet azt mondani, hogy akinek van 200-300 ezre pc-re annak legyen játékra is, de szerintem sok esetben egy átlag Magyar pc rajongó összes megtakarított pénze a pc-re megy. Valóban nem sok marad játékra.
A magyarországi konzol rajongók közül is csak a multi miatt vesznek sokan játékokat, hogy ne bannolják a gépüket, különben lehúznák azt is torrentről. A pc-sek közül is akinek fontos egy multi, sok esetben meg is veszi a játékot. Inkább a single-ben játszók szerzik be a kalózverziókat, ez viszont a konzolosok többségére is ugyan így jellemző. Még olyan konzolos ismerőssel nem találkoztam, akinek ne írott lemezei lettek volna javarészt az x360-hoz. -
haddent
addikt
válasz
enginev3.0 #85 üzenetére
Def26 neked is..
Rengetegszer leírtam már, a cikkben is többször hangsúlyosan kijelentettem, hogy ez nem egy szakmai cikk, nem független bemutató, nem xbox hater agymenés, nem ps fanboy ömlengés semmi ilyesmi..
Egyszerű tapasztalatok, vélemény, ami szinte mindenhol egybevág a PS4 topikban többiek által tapasztaltakkal is (mostmár, a cikk az itthoni megjelenés előtt már tervben volt, készülgetett).Innentől ha mégis olyan elvárásokkal indulsz neki, amit én soha nem is terveztem teljesíteni, akkor hiába vágod a fejemhez, hogy dehát ..
Sajnálom, hogy nem tetszett neked/nektek/többeknek, de jónéhány ember pozitív visszajelzést/kommentet hagyott itt, így már megérte. Nekik esetleg segített a döntésben (ha megnézed jó részt ők már eldöntötték, nem a teljesen tanácstalanoknak szól, hanem az eleve PS4 felé hajlóknak..), igazolta/cáfolta elvárásaikat/félelmeiket.
Ez volt a célom, sikerült is láthatóan. Más kitűzésem nem volt, ezért nagyon kérlek titeket és mindenkit, hogy ne próbáljunk mindenfélét belelátni, belemagyarázni ami soha nem is volt a célom.
-
interstate76
addikt
válasz
Runner_fxr #109 üzenetére
Írd le bármelyik gamer fórumon, hogy PS4 teljesítményét elérő PC-t szeretnél egy 20e Ft-os, Asrock alaplapra építkezve, aztán beszélgessünk erről újra.
-
Luperator
tag
Elolvastam a cikket és a hozzászólások nagy részét is. A cikkhez, olyan mint egy élménybeszámoló, bár őszintén szólva nekem is a Sony felé húz a szívem, pedig aztán soha sem voltam aktív konzol játékos vagy ha játszottam is, ritka bénán. Azzal is egyet értek, hogy a PC-hez lévő egeret nem pótolja semmi és ez a videókon is látszik, bár nagyon ügyesen tudnak azért a rutinosak kontrollerrel játszani.
Ami annyira nem tetszik, hogy a PC le van húzva. Nem egy ősöreg,de nem is mostani gépem van, ami bizony már nem birkózik meg az agyonpatchelt BF3-mal sem, ha TDM-hez lenne kedvem. Hozzáteszem, kezdetben kutya baja nem volt, de ez ilyen világ. Ettől függetlenül, aki eredetiben vesz játékot, ne mondja nekem, hogy feszt szenved a PC-vel mert ez egy marha nagy lódítás. A "nem dobozos" játékkal lehet birkózni meg ha kevés a gép, kb ennyi.
A PC nem csak játékra való és ez a legnagyobb előnye. Ami hardver benne dolgozik, az kiszolgál mindent, amit használni akarsz rajta, csak legyen elég pénz rá. Ehhez képest a konzol késztermék, emellé kell egy lapos tv és csókolom. De ezen se netezés, se más nem lesz olyan élmény, mint gépen. A játék meg szubjektív. Mindenesetre kipróbálnám, mit is tud ez élőben, mert a youtube nem nagyon adja vissza azt a full hd minőséget, amit én pcn már láttam.
Ettől még gratulálok a PS4-hez és ha meguntad, feltehetnéd pókeren a tv-vel együtt
-
válasz
interstate76 #107 üzenetére
Azért van benne asrock lap mert költséghatékony, ugyanakkor a proci és a vga a lényeg, nem a lap, persze nyilván nem mindegy milyen chipset-es lapot veszünk, lehetnek különbségek, de a lényeg a cpu és a vga, ez tény. Össze lehet rakni pc-t 1 millióért is.
-
interstate76
addikt
válasz
Runner_fxr #106 üzenetére
Az a drága, amin sokat buksz. Márpedig egy gamer PC az kb. évente 40-60e Ft-os értékvesztést jelent, és eből a 40e Ft az egy nagyon-nagyon alsó hangon megfogalmazott becslés.
Nem rád értem a dolgot, csak úgy általában írom, hogy az a másik vicc, amikor gamer PC mögül sír valaki, hogy drágák a játékok, és torrenten szedi le őket, mert nem tömi a szemét fejlesztők zsebét a kis Robin Hood, aki több tízezret költött csak a videókártyájára, amit 2, de lehet, hogy 1 éven belül lecserél. Na neee...
Általában azt vallom, hogy a legtöbb ilyen meddő vita, mint pl. ez a PC vs konzol, egyéni megítélés kérdése, és szubjektív, kinek mi jön be jobban, de a jelenlegi konzolok árai mellett ez már szerintem nem igaz: egészen egyszerűen pénzkidobás 300e Ft-ot költeni egy gamer PC-re (ha valakinek más okból kell a komoly grafikai teljesítmény, az megint más tészta).
Szerk.: tényleg mindenki azt vesz, amit akar, de az általad említett egéren kívül más észérvet nem látok a gamer PC-k mellett, árral érvelni egy áramzabáló, mozdíthatatlan, drága dög mellett meg egyszerűen öngól.
-
interstate76
addikt
Jópár dologba bele lehetne kötni abból, amit írtál, de a legérdekesebb azl, amikor azon motorozol, hogy egy játék PC szerinted "csak" 100e Ft-tal kerül többe egy PS4-nél, nem 150-nel, és közben te is 20e Ft-os ASROCK alaplapot linkelsz a GAMER masinádba, hogy bebizonyítsd az igazad...
Én azt mondom, hogy PS4 plusz GT 750M-mel szerelt laptop összesen 300e Ft-ért, vagy mindenféle irodai munkára bőségesen alkalmas laptoppal összesen kb. 210-230e Ft-ért, te meg azt, hogy veszel legalább 250e Ft-ért gamer PC-t, amire jövőre TALÁN kijön a FIFA az új motorral, addig marad a PS3/XBOX360 szintű látványvilág. Na ez az OMG.
-
válasz
interstate76 #104 üzenetére
Azért szerintem nem kell annyira elájulni ettől a ps4-től sem. Majd ha lejjebb megy az ára, lesz rá sok minőségi játék, akkor jó vétel lehet, de jelenleg az sem egy nagy üzlet. Sőt, ha majd feltörik a ps4-et és jönnek szépen le torrentről rá a játékok, akkor lehet egy Magyar fizetésből élő embernek igazi alternatíva egy pc-vel szemben.
Ráadásul a pc gémerek egy jelentős része fps rajongó, ezt meg már kitárgyaltuk, hogy mennyire szívás a kontroller, az egér + bill-hez képest. Ettől függetlenül jópofa móka egy konzol, de tök felesleges ezen rugózni, hogy melyik éri meg jobban. A pc tud olyan pluszt nyújtani a konzollal szemben ami sok embernek megéri a felárat. A konzolnak is van előnye, mérlegelni kell kinek mi a fontosabb.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
interstate76 #103 üzenetére
Erre egy szó van, már bocs: OMG
Nézz meg egy tesztet AMD procikról, és lesd meg a konkurencia Intelt. Biztos hiába hozza jó pár Core i3 egy Phenom X4 szintjét, és hiába vezet mindenhol az Intel játékok alatt is... Mellesleg a PS4-be jóval kisebb órajelen járnak a magok.
A RAM órajele. Nekem is van szépen 8 GB 1333Mhz-es RAM-om, semmi hátrányát nem éreztem eddig.
bluray. Rakhatok bele. Bár mivel a PS4-nek nincsenek médialejátszó funkciói egyelőre, addig felesleges.
A ház meg tökmindegy szerintem. A PS4 is hogy néz ki? Mint valami full gamer cucc nem? Persze..
A táp elég lesz. Nekem nagyobb étvágyú procira van 400W-os Chieftec.
De a kedvedért összeraktam egy másikat, remélem elnyeri tetszésedet.
-
interstate76
addikt
Az ASROCK alaplap, a DDR3-as RAM, plusz az alsó (na jó, legyen nagyon gyenge közép) kategóriás táp pont amellett érv, hogy gamer PC helyett konzolt vegyen mindenki, meg mellé egy 100 ezres, irodai célokra tökéletes laptopot (ha nem kell a mobilitás, akkor meg egy még jóval olcsóbb PC-t).
Azt meg tudom érteni, ha valaki nagyon szereti a PC-jét és rühelli a konzolokat, mert csak. Azt viszont nem, ha auchanos gagyipécékbe való alaplappal, memóriával és táppal szerelt gépet gamernek titulálnak, csak azért, hogy bemutassák, milyen könnyű elérni a PS4 tudását PC-n. És akkor még nem beszéltünk arról, amiről az előző hozzászólásom utolsó bekezdésében írtam.
-
interstate76
addikt
Van pár gyenge pontod:
- 4 magos a proci
- 1333 Mhz-es és DDR3-as a RAM
- nincs benne bluray
- ezt a házat ugye nem gondoltad komolyan gamer PC-hez?
- a tápról nem tudom, hogy biztosan elég-e a géphez, de lehetElső blikkre ennyi.
Ezt a gépet gamernek titulálni rendkívül erős túlzás, ergo valóban nem lehet 250-300e Ft alatt maradni, ha minőségi vasat akarsz összedobni.
Szerintem nincs vita közöttünk abban, hogy egy nextgen konzol szintjét hozó PC legalább negyed millió Ft. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a konzolok célhardverek, szóval elvileg gyengébb vassal is hozzák a PC játékteljesítményét, akkor végképp eldőlt, hogy kb. 150e Ft-ot rá kell dobni egy PS-re, hogy hasonló tudású PC-d legyen, amivel még mindig nem mész semmire, ha PC-re rosszul portolt játékkal pörögnél, márpedig ilyenből akad néhány. Vagy említhetném a Fifa 14-et is, ami PC-n a tavalyi motorral fut, tehát lehet akármilyen PC-d, nem kapod azt, amit konzolon.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
interstate76 #100 üzenetére
-Intel Core i5-4570 processzor
-Asus H87M-PLUS alaplap
-Kingmax 2x4GB 1333MHz DDR3 memória
-Samsung 500GB HD502HJ merevlemez
-LG GH24NSB0 fekete OEM DVD író
-Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5 videokártya
-Codegen Q3354-CA 400W 8cm számítogép ház (ebből meglátásom szerint elég ez is, csak ház, táp lesz külön)
-A4-Tech AK7200N vezeték nélküli billentyũzet és g7630 egér
-FSP HEXA 500W tápegység
-Microsoft Windows 8 PRO 64bit magyar OEM operációs rendszer-230,745 Ft
Igaz kicsit túlhaladtam a keretet.
-
zone
őstag
válasz
interstate76 #100 üzenetére
[link] Ha kidobjuk a BD olvasót és 8 mag helyett elég 4, 40-nel olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A nextgen konzol vásárlással szerintem nem érdemes túl sokáig várni, el kell hagyni a mostani generációt!
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest