Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba54
tag
válasz
philoxenia
#47
üzenetére
tisztított víz
és ha flakonos? -
bagyulajuve
addikt
válasz
philoxenia
#78
üzenetére
a tűzhely sütőjében fogom megcsinálni, grrrrrrrr
mivel nem beépíthető ezért az ilyeneket tűzhelynek nevezik és van sütő részük, amiben a tervem, hogy majd sokat és finomat sütök.
példa a tűzhelyre: kerámilapos villanytűzhely
viszont a főzőlapon főzni fogok
-
sityak
tag
válasz
philoxenia
#73
üzenetére
jaja
500-550gr liszt
1 tojás
1 élesztő kb 2.5-3dl melegvízben feloldva
3 kanál olivaolaj
só, oregáno azt csókolom -
Akheron
senior tag
válasz
philoxenia
#60
üzenetére
Igen, így van, bivalytejből készül.
Mondjuk ahhoz már végképp lehetetlen hozzáférni. Itt találtam nagyon sok hasznos információt a különféle sajtok készítéséről:
FANKHAUSER'S CHEESE PAGE
©David B. Fankhauser, Ph.D., Professor of Biology and ChemistryA mozzarella készítéséhez kétféle megoldást is leír. Igazából nekem az a gondom, hogy nincsen tejoltóm, tehát csak savasítással csapattam ki a kazeint - így viszont túlzottan savas lett ahhoz, hogy a forró vízfürdőben megolvadjon. Adtam hozzá egy kis szódabikarbónát, de attól meg teljesen krémszerűvé olvadt. Mondjuk a friss krémsajt is nagyon finom volt, a hátramaradt tejsavóból meg egy kevés ricottát is tudtam készíteni...

-
Akheron
senior tag
válasz
philoxenia
#47
üzenetére
Én is betettem egy járólapot, de csak közvetlenül a tepsi alá, hátra, mert ott égetett a gázsütő.
A kenyerekhez lenmagot és/vagy szezámmagot szoktam adni, viszont korábban idegenkedtem az élesztőtől, így csak kelesztetlen kenyérkéket sütöttem, úgy negyed kilós méretig - mert afelett a sűrű tészta nem igazán sült át és száradt ki rendesen.Mostanában meg inkább csak amolyan "placcs" fajta kelt lepényeket sütök: rádobom a sütőlapra a tésztát, kicsit megvágdosom, aztán hagyom, hogy teljesen szétkelje magát, amerre csak akarja. Nagyon tetszik az így kapott rusztikus külső.
Tönkölylisztet én is szívesen használnék, de mindig felmegy a vérnyomásom, mikor meglátom az árcédulát. A mai napig nem értem, hogy mi kerül annyival többe benne... -
Akheron
senior tag
válasz
philoxenia
#10
üzenetére
Teljes őrlésű búzalisztből Biopontot vettem, amíg a Spar ki nem cserélte őket a saját Natur*Pur márkájú liszteire...
Azóta ezeket veszem. A teljes őrlésű búzaliszt itt 189 Ft, a finomliszt pedig 229 Ft. Szoktam még Piszkei Öko teljes őrlésű lisztet is venni, de azt csak egy drágább boltban találni, 240 forint körül. Sajnos kábé a Spar az egyetlen hely, ahol elfogadható áron lehet még ilyesmit kapni; a bioboltok is nagyon sokat rátesznek.(Géppel dagasztani ilyen mennyiséget tényleg nem érdemes, azt hiszem, bár sosem használtam még gépet.
) -
Drótszamár
őstag
válasz
philoxenia
#10
üzenetére
Nem érdemes szerintem kenyérsütő géppel szenvedni. Tovább tart.
Lehet kapni kelesztőtálat. Oda bedobod az összetevőket, ha megkel kiszeded, kicsit átgyűród, kinyújtod és kész is a tészta. Ez max 1-1,5 óra, a gép 2-3 órát szenved vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G 16/512 GB Használt, karcmentes 3 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 256GB Green -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártyafüggetlen, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Mondjuk ahhoz már végképp lehetetlen hozzáférni. Itt találtam nagyon sok hasznos információt a különféle sajtok készítéséről:

