Minden elismerésem!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Hozzászólások
elit_hun
őstag
mi is szoktunk pizza-t csinálni, a tiéd jobban néz ki
hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni, ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok - meg a bloggerek ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
kisninja
őstag
Nagy szép mi tejjel csináljuk a tésztáját és nagyon finom.
2dl tej (langyos)
1-2 ek étolaj
1 élsztö
csipet só
kis culor
fel kell futatni
majd bele 1kg liszt
szükség esetén még tej és olaj megdagasztani megkeleszteni
3-4 részre szelni kinyujtani és kész a tészta
tetejére kecsap elkenve szalámi hagyma kukorica sajt pizzafüszer.
a feltét amugy bármi lehet.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
Drótszamár
őstag
Én is hasonló tésztát szoktam csinálni. Néha rakok bele ezeken kívül 2-3 tojást is (esetleg sajtot).
Szalámi nem jó a pizzára. Kiszárad, és olyan lesz mint a cipőtalp.
Ketchup helyett paradicsomszósz bazsalikommal, és oregánóval felfőzve.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
tocsa
senior tag
Gratula! Nemreg ettem (pizzat), de ennek ellenere osszefutott a nyal a szamban! Nagyon ugyes vagy!
Picasa galeriahoz:
A legjobban a sutikre lennek most ehes, nagyon jok!
Az egyik pizzahoz azt irod: az elso fenykepen is vllahato pizza. Szerintem mindegyik vallalhato!
Offtopic: vega vagy? Hust nem latni sehol.
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
kisninja
őstag
Háziszalámi a gyerő és saját szeletelés.
Nagyon finom lehet a tied is. Egy a poén hogy én utálom a paradicsmot de a kecsapot szeretem.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
Lenry
félisten
hú de éhes lennék most ha nem épp a vacsorámat fejeztem volna be az olvasás előtt... viszont lehet h haverokkal az albérletben megpróbálunk összehozni vmi ilyesmit...
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
philoxenia
MODERÁTOR
Kenyérsütő géppel is dagasztható a pizza, hol veszed a biolisztet, ennyiért, milyen őrlés, melyik malom ?
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
(#11) Drótszamár válasza philoxenia (#10) üzenetére
Drótszamár
őstag
Nem érdemes szerintem kenyérsütő géppel szenvedni. Tovább tart.
Lehet kapni kelesztőtálat. Oda bedobod az összetevőket, ha megkel kiszeded, kicsit átgyűród, kinyújtod és kész is a tészta. Ez max 1-1,5 óra, a gép 2-3 órát szenved vele.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
Armahun
addikt
Szép kimerítő cikk, gratulálok hozzá!
Én a tésztát picit másképp csinálom "kovászosan" kelesztem.
40 dkg liszt fontos, hogy ne legyen hideg
1 dl tej
1dl víz
1 ek cukor
1/4 kocka élesztő
1 ek olaj
1 kk só
Az élesztöt felfuttatom a langyos cukros tejjel.A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közep készítek egy mélyedést és beleöntöm az élesztös tejet. A környező liszt kis részével összekeverem (kovász) majd a többi lisztel betakarom. Meleg helyen kb negyed órát kell állnihagyni, hogy a kovász szépen behabosodjon. Ezután jöhet bele a víz és a só.
Addig szoktam gyúrni, amíg a tészta szépen ősszáll, és már nem ragad sem a tálhoz, sem a kezemhez. Olajat nem teszek bele, azt csak a tepsi kikenésére használom.
A lényeg, hogy pontossan ki kell mérni az alapanyagokat! nem szabad hozzátenni sem vizet, sem lisztet, addig kell gyúrni, amíg jó nem lesz.
Kis cipót formálok belőle, letakarva meleg helyen kb egy órát kelesztem, és mehet a tepsibe.
A sütőn rengeteg múlik, pl a nagyszüleim gázsütőjében sosem sikerült úgy megsütni ahogy szerettem volna.
Drótszamár:Pont ilyet használok
[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.
lesaux
veterán
Gratula, jól írsz, jól főzöl (bár ez konkrétan sütés volt)!
A Horváth Rozi és hasonszőrűek alkotta fűszermaffián, illetve a Parkinson-kór legkülönfélébb tüneteit felvonultatva félmondaton felröhögtem.
(#15) philoxenia válasza Drótszamár (#11) üzenetére
philoxenia
MODERÁTOR
A gépnek kb. 15 perc egyszer meggyúrni, ha kétszer akarod, idő múlva megint annyi.
Sokára ennéd meg azt a kenyérmennyiséget, amit az utóbbi másfél évben megsütöttem, pizzatésztát pedig könnyebb csinálni, mint kenyeret, tapasztalatból tudom.
Amire gondolsz, az a kenyérsütés tisztán a géppel, de az más műfaj, a szenvedés ott is annyi, hogy beleteszed a hozzávalókat. Amúgy jobb gáz/villanysütőben sütni a kenyeret is, csak nyáron nagyon meleget csinál a konyhában.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
varga911
senior tag
Én kicsit másképpen szoktam csinálni, de kipróbálom ezt is!
A HD-595 még mindig szépen muzsikál!
tkazmer
addikt
meglehetősen odafigyelsz a deisgn-ra...
annak meg, aki először kostolná a reformkonyha remekeit: sajnos igencsak érezhető már kisebb mennyiségnél is a teljes kiőrlésű liszt egyedi íze.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
Xantomas
őstag
Nagyon korrekt írás!
Címlapra, és ajánlóra vele, asszem ezzel elmondtam mindent ;)
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
Akheron
senior tag
Igen, az vagyok. Szívesen írtam volna tanácsot a húsokkal kapcsolatban is, de így sajnos abszolút nem tudok hozzászólni ehhez.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
Akheron
senior tag
Teljes őrlésű búzalisztből Biopontot vettem, amíg a Spar ki nem cserélte őket a saját Natur*Pur márkájú liszteire... Azóta ezeket veszem. A teljes őrlésű búzaliszt itt 189 Ft, a finomliszt pedig 229 Ft. Szoktam még Piszkei Öko teljes őrlésű lisztet is venni, de azt csak egy drágább boltban találni, 240 forint körül. Sajnos kábé a Spar az egyetlen hely, ahol elfogadható áron lehet még ilyesmit kapni; a bioboltok is nagyon sokat rátesznek.
(Géppel dagasztani ilyen mennyiséget tényleg nem érdemes, azt hiszem, bár sosem használtam még gépet. )
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
Akheron
senior tag
Ja, bocs, most látom; ezt a dagasztásos dolgot nem kérdezted, hanem hozzátetted. Amúgy tényleg rendesen meg tudja dagasztani a tésztákat a gép? Annyira el szoktam fáradni néha, hogy nehéz elképzelni, hogy egy ilyen kis gép alaposan át tudja dolgozni.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
Emosz
tag
pizzát a pocakba! a fórumozó is ember
nagyon jól néz ki a pizza, lehet a hétvége folyamán kipróbálom a recepted!
twollah
nagyúr
Milyen vizet hasznal a kedves cikkiro szakacs?
Csapvizet, Pi-vizet, esetleg valamilyen forras vizet?
Ha mar annyira bio minden akkor jo lenne ha a vizrol sem feledkeznenk meg.
twollah
nagyúr
Az utolso par kep akar a Nok Lapja suto, fozo rovataba is bekerulhetnenek a minoseguk miatt.
Gondolom sokat pepecselt veluk a keszito.
kozmate
tag
"Az egyszerű finomított asztali só ipari nyersanyagnak inkább való, mint emberi fogyasztásra."
Mi a probléma vele?
Akheron
senior tag
Sima csapvizet. Mentségemre szóljon, hogy már szemezgetek a fordított ozmózis elvén működő szűrőberendezésekkel... De az ilyesmi egyelőre még nekem is túlzásnak tűnik.
Annyira nem kellett sokat bíbelődni velük. A fonás, szaggatás, csavarás aránylag hamar megvan. Bár végül is embere válogatja; én szeretem ilyesmiben kiélni magam, így nem érzem nyűgnek.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
concret_hp
addikt
na ha vizsgaidőszakban lesz időm bepróbálok egy ilyet
vagy fullba vagy sehogy :D
Akheron
senior tag
Az az alapvető baj vele, hogy a legtöbben túlzottan sokat használunk belőle. De ez is főként azért probléma, mert a finomított konyhasó gyakorlatilag vegytiszta (és ha jól tudom, vegyszerrel kezelt) nátrium-klorid, miközben a szervezetnek ugye számtalan egyéb ásványi anyagra is szüksége volna még - illetve általánosságban is lényeges az ásványi anyagok egyensúlya. A "nyers" sókból ezért jóval többet lehet fogyasztani egészségügyi kockázatok nélkül, és úgy általában is egészségesebbek. Ha gondolod, kereshetek valamilyen cikket ezzel kapcsolatban, de lehet, hogy csak angol nyelven találok.
(Amúgy tényleg főként ipari felhasználásra készítik a finomított sót: a fejlett országokban az étkezési felhasználás állítólag csak néhány százalékot tesz ki.)
Szerk.: De egyelőre még én is egyszerű konyhasót használok (csak kis mennyiségben).
[ Szerkesztve ]
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
twollah
nagyúr
Szerintem nem tulzas ha bioliszt, szoja akarmi szoja novernek, hogy befostam.
Vagy minden bio vagy semmi sem.
A viz is fontos, ha nem a legfontosabb eleme az etelnek.
Ha a viz nem bio akkor gyakorlatilag a tobbi sem lesz bio.
Egyszerubben levezetve a kepletet bionak alcazott majd ugyan annyi karos anyagot tartalmazo pizzat csinaltal a nem bio viz miatt.
Apropo...
A talca amiben sutotted mibol keszult?
Teflon, vas, hoallo uveg vagy vmi keramia?
Nem kotekedes csak vagy ortodox bio modszerekkel csinalsz vmit vagy megette a fene az egeszet.
Vagy normalisan csinalunk vmit vagy sehogy se.
[ Szerkesztve ]
Akheron
senior tag
Igazad van - tényleg úgy lenne a legcélszerűbb, ha minden az lenne. De nem igazán dolgozom már annyit mostanság, mint régen; inkább próbálok egyszerűen és nyugodtan élni, amihez elkél némi kompromisszum. Persze, ha a bioboltok nem másfélszeres és kétszeres áron kínálnák a termékeket, lehetne ez másként is...
A sütőalkalmatosság egy tapadásgátló bevonattal ellátott tálca. Keresgélek jó ideje pizzasütő követ, de csak sütővel együtt találtam... Kínomban már arra is gondoltam, hogy veszek valamilyen sima aljú, nagyobb méretű agyag járólapot erre a célra.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
twollah
nagyúr
Allitolag ha buborekmentes asvanyvizbol vagy forrasvizzel csinalod csapviz helyett az etelt akkor az allitolag finomabb.
tkazmer
addikt
ezt meg tudom erősíteni.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
rudi
nagyúr
Alapanyagokat és nem utolsó sorban időt figyelembe véve olcsóbb így mint pizzériából rendelni? Nekem rendszerint az a bajom, hogy nincs időm főzni. Ma viszont volt
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
elit_hun
őstag
szerintem ha minőségi cuccokból csinálod és időt is beleszámítva drágább a házi pizza, de finomabb is
hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni, ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok - meg a bloggerek ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Akheron
senior tag
Nekem jóval olcsóbban jön ki. Még egy kis Excel-táblát is készítettem korábban, mert érdekelt, hogy mennyi az annyi... Ilyesmi eredményre jutottam:
Bio liszt: 0,250 kg x 200 Ft - 50 Ft
Sajt: 0,075 kg x 2000 Ft - 150 Ft
Par.sür.: 0,060 kg x 553 Ft - 33,2 Ft
Kukorica: 0,050 kg x 329 Ft - 16,5 Ft
Olaj: 0,065 l x 670 Ft - 43,5 Ft
Élesztő: 0,002 kg x 5190 Ft - 10,4 Ft
Fűszerek: ~50 Ft
Ez az egyszerű kukoricás-sajtos összesen 343 Ft lenne. Ha még teszek rá 50 gramm friss csiperke gombát, akkor 380 Ft. A legtöbb zöldség is legfeljebb ilyen 30-40 forintokat tesz hozzá az árhoz, szóval 500 forintból én bőven tele tudok pakolni egy 36x25-öst.
A leglényegesebb tényező tényleg a sajt - ha valaki például 150 grammot tesz rá az általam preferált 75 helyett, akkor a fenti 343 forintos összköltség nyomban 500 forintra emelkedik. És ha a 150 grammnyi sajt mellé még 3000 Ft/l-es olívaolajat használ a bio napraforgó helyett (ami egyébként nagyon finom szerintem), akkor tovább emelkedik 640-re. Tehát főként ezeken múlik. (A húsokkal kapcsolatban nem tudok mit mondani - kérem, kapcsolja ki. )
Időben szerintem nem olyan vészes, a kezdeti gyakorlatszerzést követően, mikor az ember már optimalizálta a munkafolyamatot. Végül is az egész csak annyi, hogy 1) tésztát gyúrsz, 2) hagyod kelni, 3) kinyújtod, 4) megpakolod, 5) megsütöd. Sietve ezeket mind el lehet végezni néhány perc alatt, bár én szeretek pepecselni.
[ Szerkesztve ]
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
Akheron
senior tag
Ja igen, porélesztőből én csak 2 grammot szoktam használni - inkább hagyom, hogy hosszabb idő alatt felszaporodjanak az élesztőgombák a felfuttatott lisztes/cukros vízben. De ezzel már végképp nem akartam fárasztani az olvasókat, úgyhogy nem írtam bele a cikkbe.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
jerry311
nagyúr
Nem rossz. Sütöttem hozzá muffin desszertet. Csokival meg aszalt meggyel.
Jó páros.
Wolverine
félisten
Nagy általánosságban olcsóbb és finomabb; és nem tart több ideig, ha beleveszed, hogy a rendelés után mennyi idő múlva hozzák ki...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
germanh
senior tag
ez igen
I <3 PIZZA
Enjoy the pain!
Akheron
senior tag
Igaz. Meg a meglepetések... sok pizzériával kapcsolatban úgy éreztem, hogy orosz rulettet játszom, főleg amikor valami húsosabb pizzát rendeltem. Igazából összesen kettővel voltam megelégedve: az Avantival és az Unicornis étteremmel. Az Avantival azért akadtak gondok, de az Unicornistól mindig nagyon finom pizzákat kaptam. Persze akkoriban is voltak ilyen "prémium" pizzák, meg jóval drágább éttermek, de annyit már végképp nem ért meg nekem egy pizza.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
footy
addikt
Uh de megéheztem
Majd ha lement az államvizsgám leírom a gyrosom receptjét
raczger
őstag
szépeka pizzáid, szívesen megkóstolnám huhh meg is éheztem nagyon, nem lesz ez így jó:S
amúgy tesóim szoktak még nagyon finom, jó és szép pizzákat csinálni, rendes cserépkályhában sül az hmmm az az igazi!
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
philoxenia
MODERÁTOR
Dagasztáshoz én például tisztított csapvizet használok, sóból tengeri sót, lisztből kenyérhez a teljes őrlésűből kb.negyed rész teljes őrlésű rozslisztet, negyed teljes őrlésű tönkölybúzalisztet, + négyféle magot és még pár dolgot, de most sütöttem a titkos adalékaim nélkül és nem lett az igazi.
Pizzatésztát a fiam kedvéért csinálok, de ő nem csipázza a teljes őrlésű lisztet, ezért kenyérlisztből sütöm, a mennyiséggel nincs baj, mert elfogy három-négy pizza is a családban.
A gép nagyon jól megdagasztja, ha jól találom el, nincs egy kis tészta sem a kezemre ragadva, de kicsit ragacsosabbra gyúrva is nagy segítség, mert csak kis átgyúrással kell vesződnöm.
Sütni egyszerűen tepsiben szoktam, nálam a sütő alján, a lemezen van két cserép. Szoktam alá sütőpapírt tenni, úgy könnyen válik el a tepsitől.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Korcsii
őstag
ehh... most éheslettem... megyek is enni
egyébként jó cikk
[ Szerkesztve ]
Akheron
senior tag
Én is betettem egy járólapot, de csak közvetlenül a tepsi alá, hátra, mert ott égetett a gázsütő. A kenyerekhez lenmagot és/vagy szezámmagot szoktam adni, viszont korábban idegenkedtem az élesztőtől, így csak kelesztetlen kenyérkéket sütöttem, úgy negyed kilós méretig - mert afelett a sűrű tészta nem igazán sült át és száradt ki rendesen.
Mostanában meg inkább csak amolyan "placcs" fajta kelt lepényeket sütök: rádobom a sütőlapra a tésztát, kicsit megvágdosom, aztán hagyom, hogy teljesen szétkelje magát, amerre csak akarja. Nagyon tetszik az így kapott rusztikus külső. Tönkölylisztet én is szívesen használnék, de mindig felmegy a vérnyomásom, mikor meglátom az árcédulát. A mai napig nem értem, hogy mi kerül annyival többe benne...
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
Sanyi2007
aktív tag
Hello Akheron, ha jössz hozzám vásárolni számtech cuccot, és hozol ilyen pizzát, akkor máris egy jó alkupozicióban leszel!
Éljenek a reformkaját!
pdave
aktív tag
jó a szalámi a pizzára, csak sok sajtot kell rá tenni, és akkor nem szárad ki
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
Akheron
senior tag
Ezek szerint tényleg okkal drágább? Akkor ideje változtatnom a hozzáállásomon. Sajnos úgy tapasztaltam, hogy az árkülönbségeket legtöbb esetben az eredményezi, hogy az üzlet vagy a forgalmazó egzotikumnak könyveli el az árut: így lesz a bioboltban 400 forint fél kiló magyar szójabab, meg 300 forint a 120 forintos (nem bio) kukoricaliszt.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
afterburner_
őstag
szepen nez ki a pizza, én kb 1 eve kezdtem el sütkérezni, többek közt pizza, de mostanaban kezdtem el langost is csinalni, nahmeg rengeteg etelt receptkonyvbol es nagyon szeretik a foztjeimet, legalabbis még senki nem halt bele, én mondjuk azert kezdtem el fozni mert meguntam nagymama zsíros, sűrűn ismétlődő főztjeit, nem bantam meg
első ranezesre baromi neheznek tunt nekem ez a sütés főzés dolog, de ha picit gyakorol az ember, csodákat lehet művelni a konyhában
Grat a cikkhez!
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
Akheron
senior tag
Ez egy nagyon lényeges megfigyelés - tényleg ráérek. De ami még lényegesebb, az a ráérés oka: mivel szinte mindent magam készítek, sokkal kevesebbet kell költenem, így dolgoznom sem szükséges annyit. Szóval ahelyett, hogy jól fizető, de idegesítő munkával előteremteném a pénzt a késztermékekre, régi ember módjára különféle szakmákban igyekszem jártasságot szerezni.
Például sajtkészítéssel is elkezdtem kísérletezni. Forralással és savasítással a házi tejből nagyon egyszerűen lehet friss sajtot készíteni, csak az így készült sajt egyáltalán nem olvad hő hatására. Pizzára tehát nem használható, de rántani például ideális. Próbálkoztam már mozzarellával is, de azt nagyon elrontottam.
(Sajnálom, hogy csak albérletben, és társasházban lakom, mert így sok háztáji feladattal egyáltalán nem tudok megismerkedni.)
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
JOTI
tag
Nekem kedvett hoztál a sütögetéshez
Egyszer én is csináltam pizzád de szegényke nem akart megsüli
Széle már átcsapott a fekete színbe de a belseje még nyers volt...
de MOST már tudom a helyes utat
helkis
addikt
gratula! házhozszállítás van?
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
philoxenia
MODERÁTOR
A valódi mozzarela tudtommal eredetileg bivalytejből készült, ami sokkal zsírosabb a tehéntejnél, a tehéntejeknél viszont az abrakoltatott, azaz szemes takarmánnyal etetett tehenek teje a zsíros.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Akheron
senior tag
Igen, így van, bivalytejből készül. Mondjuk ahhoz már végképp lehetetlen hozzáférni. Itt találtam nagyon sok hasznos információt a különféle sajtok készítéséről:
FANKHAUSER'S CHEESE PAGE
©David B. Fankhauser, Ph.D., Professor of Biology and Chemistry
A mozzarella készítéséhez kétféle megoldást is leír. Igazából nekem az a gondom, hogy nincsen tejoltóm, tehát csak savasítással csapattam ki a kazeint - így viszont túlzottan savas lett ahhoz, hogy a forró vízfürdőben megolvadjon. Adtam hozzá egy kis szódabikarbónát, de attól meg teljesen krémszerűvé olvadt. Mondjuk a friss krémsajt is nagyon finom volt, a hátramaradt tejsavóból meg egy kevés ricottát is tudtam készíteni...
[ Szerkesztve ]
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
neduddki
nagyúr
HI!
A szarvasi tenylkeg egsz korrekt /hazai voszoylatban/, scramorzahoz mit szolsz? /es ujabban mar lehet is kapni sok hejjen!/
udv
neduddki
p.s. szip a kaja Drakula!!:- )
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Patrick
addikt
Tetszik az írás, a pizza meg csak hab a tortára, nyami. Nah jövő héten aszem itthon elkészítem
„Aki barátot talál, kincset talál."
littlemole
őstag
Régebben én is csináltam pizzát,sajtot de ez manapság időhiány miatt ez ritkán fordul elő.
Ugyan itt friss pizzákról van szó, de meg kell említenem ezeket a fagyasztott pizzákat.[link]
Véleményem szerint ízben és a tészta állagában is a legtöbb friss pizzát is kenterbe verik.
( la bottega változat)
Mo-on nem tudom lehet e kapni ezeket. Mindenesetre ajánlom kipróbálásra.
Másik dolog amit csak nemrég fedeztem fel a sajtok világában az a ricotta sajt. Eszméletlen finom, még akár magában is, de egy kis édesítéssel nagyszerű desszert lesz belőle.
"We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)
keIdor
titán
Nagyon jó írás, guszták a pizzáid, megéheztem! Lehet kipróbálom én is!
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
dragonfx
veterán
szép cikk jó cikk de olyna éhes lettem tőle.
Kedvenc kajáim között van a pizza meg alapból az olaszos kaják, nagyon guszta mindne műved.
Mondjuk így elég hosszas a készítés, de pizzalapot meg pizzaszószt véve pikk pakk meg lehet csinálni mikróba avgy sütőbe régebben én is cisnáltam,d e ellustultam hgy ilyennel bixbaxoljak,inkább rendelek, de a cikket olvasva valszeg meg fogom próbálni jövő héten.
A kedvencema tükörtojásos kukoricás hawaii pizza.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
ipavlidu!
tag
Még nem olvastam el, de nagyon finomnak tűnik! Új lehetőségek a házipizzacsinálásban! Éjjen! Kösz.
Degradator
tag
nyam a pizza kib*szott gusztusos
"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
WonderCSabo
félisten
Nagyon jó a cikk. Mondd, nem gondolkoztál szakácskönyv írásáról? Vagy már írtál? Tetszett még benne a magyar termékek preferálása, ajánlása. Ja és persze küldhetnél pár szeletet a pizzából.
BaKeSZ87
senior tag
Jó cikk, bár nekem a tészta biztos nem ízlene, túl lisztes lehet, mi krumplit is szoktunk rakni a tésztába, úgy nagyon király.
iguana
őstag
éló, éló!
ugynaígy csinálom a saját pizza tésztát, ahogy te írtad .
szó szerint, tényleg
sajnos csak ritkán az időhiány/lustaság miatt. általában akkor szoktam csinálni, ha vendégeim vannak. noha messze nem vagyok pizza guru (pl. szégyen, nem szégyen a mozerrella eredetéről itt tudtam meg a frankót), de eddig mindenki el volt ájulva. (mondjuk nem nehéz, amilyen pizzákat rendelnek)
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
sityak
tag
én fél kg liszthez nyomok még egy egész tojást is a tésztába
http://legipanorama.hu
philoxenia
MODERÁTOR
Élesztőt is ?
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
sityak
tag
jaja
500-550gr liszt
1 tojás
1 élesztő kb 2.5-3dl melegvízben feloldva
3 kanál olivaolaj
só, oregáno azt csókolom
http://legipanorama.hu
asbi_
tag
wow köszi szépen az irományt!
hétvégén szerintem be is próbálom
sityak
tag
amit még ajánlani tudok (nem pizza de hasonló)
500gr liszt
1 csomag élesztő (kb 3 dl melegvízben feloldva)
6 ev olivaolaj
1 kk só
füszerek (oregánó, vegeta, bármi ízlés szerint)
sonka, kolbász, császárszalonna apró kockára vágva, vagy darálva (bármelyik lehet)
olajbogyó darabolva
szotyi, tökmag
az egész összegyúr, keleszt 45 percig
majd kinyújt, megformáz (én olyan 10-12cm köröket szoktam csinálni kb 1cm vastagra)
aztán megint keleszt egy 20-25 percet, majd 190C-os sütöben 20-25 perc alatt megsüt
http://legipanorama.hu
bagyulajuve
addikt
holnap meg lesz az új tűzhelyem sztem pizzakéászítéssel fogom felavatni
Resistencia eterna
(#78) philoxenia válasza bagyulajuve (#77) üzenetére
philoxenia
MODERÁTOR
Inkább a sütőben próbáld .
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
VoDaFoNe
aktív tag
nagyon széépek ááám gratula neked!! mi is szoktunk pizzát sütni pénztárcakímélő az biztos!!
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
(#80) bagyulajuve válasza philoxenia (#78) üzenetére
bagyulajuve
addikt
a tűzhely sütőjében fogom megcsinálni, grrrrrrrr
mivel nem beépíthető ezért az ilyeneket tűzhelynek nevezik és van sütő részük, amiben a tervem, hogy majd sokat és finomat sütök.
példa a tűzhelyre: kerámilapos villanytűzhely
viszont a főzőlapon főzni fogok
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
faevike29
tag
Gratulálok !
Azt hiszem már tudom mit is fogok sütni legközelebb otthon a sütőmben...
Ja és a recepteknek meg külön örültem
(#83) philoxenia válasza bagyulajuve (#80) üzenetére
philoxenia
MODERÁTOR
Érted Te a tréfát, csak nem szereted, mi ? Bocsi ne sértődj meg, viccnek vót szánva.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Zewa
senior tag
Ohh hogy az a.... Most nagyon megkivántam mindjárt lerongyoloka boltban veszek ezt azt ami hiánzik és én is össze dobok egyet de kcsit nagyobbat! Az eredményről beszámolok.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
tildy
nagyúr
A topiccím nagyon RGB-s
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
DArchAngel
tag
Köszönöm a receptet
, csináltam azóta egy dupla adagos pizzát. Tonhalasat és kolbászosat. Sajnos egy picit szárazra sikerült, szerintem kevesebb ideig kellettt volna sütni, de attól finom volt.
''Hand of fate is moving, and the finger points to You...''
bivalyolo
őstag
hali
tudom régi de: ennek tudjátok esetleg h ki a szerzője? törölték vagy nem tudom de nem jön be az oldal [link] (http://logout.hu/cikk/pizza_hamarabb_mint_rendelve/teljes.html)
nagyon jól nézett ki és sajna nem mentettem el a receptjét
előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
ABnormal
őstag
én úgy emlékszem,hogy Kalandor volt az írója,de nem 100%
bivalyolo
őstag
huu köszi a gyors választ
megérdeklődöm
"Let's agree to disagree!"
Eastman
őstag
Kalandor.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
csaba54
tag
tisztított víz
és ha flakonos?
...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
nagyzalán
újonc
Nagyon klassz pizzát csináltál megnéztem a képeket is grat hozzá gyűjtöm a recepteket mert nagyon szeretek pizzát sütni van egy mobil kemencénk mindenhol lehet használni. Ilyen [party kemence] érdemes kipróbálni tényleg nagyon jót lehet benne sütni igazi olaszos lesz.
[ Szerkesztve ]
Hunyus
senior tag
300k-s kemence az szép,ennyiért inkább marad a pizzéria száma
yolan
őstag
A recepted alapján megcsináltam a saját pizzámat, rakok majd fel róla képet, nagyon finom lett, bár kicsit vastag lett a tésztája. Jó magyarosan, kolbásszal készült.
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
#51736960
törölt tag
elkészítettük, finom volt, köszi
(eredetileg Kalandor-félét akartunk, de nem találtam azt az írást)
szerk: a feltét: paradicsomkonzerv, só-bors-oregánó, bacon kockázva, lilahagyma, vörösbab, erőspaprika, karavánsajt
[ Szerkesztve ]
deathtania
senior tag
dejó, hogy erre rátaláltam. azt hiszem a hétvégén ki is fogom próbálni
www.brczart.hu
Teszt Pizzakészítés házilag