Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 7


7
addikt

:C
Minden elismerésem! :)

(#2) Pukkancs


Pukkancs
tag

De király a pizzád :C :R

(#3) elit_hun


elit_hun
őstag

mi is szoktunk pizza-t csinálni, a tiéd jobban néz ki :))

hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni, ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok - meg a bloggerek ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

(#4) kisninja


kisninja
őstag

Nagy szép mi tejjel csináljuk a tésztáját és nagyon finom.
2dl tej (langyos)
1-2 ek étolaj
1 élsztö
csipet só
kis culor
fel kell futatni
majd bele 1kg liszt
szükség esetén még tej és olaj megdagasztani megkeleszteni
3-4 részre szelni kinyujtani és kész a tészta
tetejére kecsap elkenve szalámi hagyma kukorica sajt pizzafüszer.
a feltét amugy bármi lehet.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#5) ABnormal


ABnormal
őstag

:R

(#6) Drótszamár válasza kisninja (#4) üzenetére


Drótszamár
őstag

Én is hasonló tésztát szoktam csinálni. Néha rakok bele ezeken kívül 2-3 tojást is (esetleg sajtot).
Szalámi nem jó a pizzára. Kiszárad, és olyan lesz mint a cipőtalp.

Ketchup helyett paradicsomszósz bazsalikommal, és oregánóval felfőzve.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#7) tocsa


tocsa
senior tag

Gratula! Nemreg ettem (pizzat), de ennek ellenere osszefutott a nyal a szamban! Nagyon ugyes vagy!
Picasa galeriahoz:
A legjobban a sutikre lennek most ehes, nagyon jok!
Az egyik pizzahoz azt irod: az elso fenykepen is vllahato pizza. Szerintem mindegyik vallalhato!
Offtopic: vega vagy? Hust nem latni sehol.

Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz

(#8) kisninja válasza Drótszamár (#6) üzenetére


kisninja
őstag

Háziszalámi a gyerő és saját szeletelés.
Nagyon finom lehet a tied is. Egy a poén hogy én utálom a paradicsmot de a kecsapot szeretem. :DDD

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#9) Lenry


Lenry
félisten

hú de éhes lennék most ha nem épp a vacsorámat fejeztem volna be az olvasás előtt... viszont lehet h haverokkal az albérletben megpróbálunk összehozni vmi ilyesmit...

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Kenyérsütő géppel is dagasztható a pizza, hol veszed a biolisztet, ennyiért, milyen őrlés, melyik malom ?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#11) Drótszamár válasza philoxenia (#10) üzenetére


Drótszamár
őstag

Nem érdemes szerintem kenyérsütő géppel szenvedni. Tovább tart.

Lehet kapni kelesztőtálat. Oda bedobod az összetevőket, ha megkel kiszeded, kicsit átgyűród, kinyújtod és kész is a tészta. Ez max 1-1,5 óra, a gép 2-3 órát szenved vele.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#12) Armahun


Armahun
addikt

Szép kimerítő cikk, gratulálok hozzá!

Én a tésztát picit másképp csinálom "kovászosan" kelesztem.

40 dkg liszt fontos, hogy ne legyen hideg
1 dl tej
1dl víz
1 ek cukor
1/4 kocka élesztő
1 ek olaj
1 kk só

Az élesztöt felfuttatom a langyos cukros tejjel.A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közep készítek egy mélyedést és beleöntöm az élesztös tejet. A környező liszt kis részével összekeverem (kovász) majd a többi lisztel betakarom. Meleg helyen kb negyed órát kell állnihagyni, hogy a kovász szépen behabosodjon. Ezután jöhet bele a víz és a só.
Addig szoktam gyúrni, amíg a tészta szépen ősszáll, és már nem ragad sem a tálhoz, sem a kezemhez. Olajat nem teszek bele, azt csak a tepsi kikenésére használom.
A lényeg, hogy pontossan ki kell mérni az alapanyagokat! nem szabad hozzátenni sem vizet, sem lisztet, addig kell gyúrni, amíg jó nem lesz.
Kis cipót formálok belőle, letakarva meleg helyen kb egy órát kelesztem, és mehet a tepsibe.

A sütőn rengeteg múlik, pl a nagyszüleim gázsütőjében sosem sikerült úgy megsütni ahogy szerettem volna.

Drótszamár:Pont ilyet használok :D

[ Szerkesztve ]

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#13) DJ.Gróf


DJ.Gróf
aktív tag

Fincsa! Kolbászos rájás pizza. :D

(#14) lesaux


lesaux
veterán

Gratula, jól írsz, jól főzöl (bár ez konkrétan sütés volt)! :)
A Horváth Rozi és hasonszőrűek alkotta fűszermaffián, illetve a Parkinson-kór legkülönfélébb tüneteit felvonultatva félmondaton felröhögtem. :D

(#15) philoxenia válasza Drótszamár (#11) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A gépnek kb. 15 perc egyszer meggyúrni, ha kétszer akarod, idő múlva megint annyi.
Sokára ennéd meg azt a kenyérmennyiséget, amit az utóbbi másfél évben megsütöttem, pizzatésztát pedig könnyebb csinálni, mint kenyeret, tapasztalatból tudom.
Amire gondolsz, az a kenyérsütés tisztán a géppel, de az más műfaj, a szenvedés ott is annyi, hogy beleteszed a hozzávalókat. Amúgy jobb gáz/villanysütőben sütni a kenyeret is, csak nyáron nagyon meleget csinál a konyhában. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#16) A_Sanyi


A_Sanyi
csendes tag

favorited ;)

(#17) varga911


varga911
senior tag

Én kicsit másképpen szoktam csinálni, de kipróbálom ezt is! :)

A HD-595 még mindig szépen muzsikál! :C :R

(#18) tkazmer


tkazmer
addikt

meglehetősen odafigyelsz a deisgn-ra...
annak meg, aki először kostolná a reformkonyha remekeit: sajnos igencsak érezhető már kisebb mennyiségnél is a teljes kiőrlésű liszt egyedi íze.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#19) Xantomas


Xantomas
őstag

Nagyon korrekt írás!
Címlapra, és ajánlóra vele, asszem ezzel elmondtam mindent ;)

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#20) Akheron válasza tocsa (#7) üzenetére


Akheron
senior tag

Igen, az vagyok. Szívesen írtam volna tanácsot a húsokkal kapcsolatban is, de így sajnos abszolút nem tudok hozzászólni ehhez. :)

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#21) Akheron válasza philoxenia (#10) üzenetére


Akheron
senior tag

Teljes őrlésű búzalisztből Biopontot vettem, amíg a Spar ki nem cserélte őket a saját Natur*Pur márkájú liszteire... :) Azóta ezeket veszem. A teljes őrlésű búzaliszt itt 189 Ft, a finomliszt pedig 229 Ft. Szoktam még Piszkei Öko teljes őrlésű lisztet is venni, de azt csak egy drágább boltban találni, 240 forint körül. Sajnos kábé a Spar az egyetlen hely, ahol elfogadható áron lehet még ilyesmit kapni; a bioboltok is nagyon sokat rátesznek.

(Géppel dagasztani ilyen mennyiséget tényleg nem érdemes, azt hiszem, bár sosem használtam még gépet. :) )

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#22) Akheron válasza Akheron (#21) üzenetére


Akheron
senior tag

Ja, bocs, most látom; ezt a dagasztásos dolgot nem kérdezted, hanem hozzátetted. :B Amúgy tényleg rendesen meg tudja dagasztani a tésztákat a gép? Annyira el szoktam fáradni néha, hogy nehéz elképzelni, hogy egy ilyen kis gép alaposan át tudja dolgozni. :)

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#23) Anubiss


Anubiss
tag

Fantasztikus!!! :R :R
Éhes lettem...

(#24) Emosz


Emosz
tag

pizzát a pocakba! a fórumozó is ember :DD

nagyon jól néz ki a pizza, lehet a hétvége folyamán kipróbálom a recepted!

(#25) twollah


twollah
nagyúr

Milyen vizet hasznal a kedves cikkiro szakacs?
Csapvizet, Pi-vizet, esetleg valamilyen forras vizet?

Ha mar annyira bio minden akkor jo lenne ha a vizrol sem feledkeznenk meg.

(#26) twollah


twollah
nagyúr

Az utolso par kep akar a Nok Lapja suto, fozo rovataba is bekerulhetnenek a minoseguk miatt.
Gondolom sokat pepecselt veluk a keszito.

(#27) kozmate


kozmate
tag

"Az egyszerű finomított asztali só ipari nyersanyagnak inkább való, mint emberi fogyasztásra."

Mi a probléma vele? :F

(#28) Akheron válasza twollah (#25) üzenetére


Akheron
senior tag

Sima csapvizet. :D Mentségemre szóljon, hogy már szemezgetek a fordított ozmózis elvén működő szűrőberendezésekkel... De az ilyesmi egyelőre még nekem is túlzásnak tűnik.

Annyira nem kellett sokat bíbelődni velük. A fonás, szaggatás, csavarás aránylag hamar megvan. :) Bár végül is embere válogatja; én szeretem ilyesmiben kiélni magam, így nem érzem nyűgnek.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#29) concret_hp


concret_hp
addikt

na ha vizsgaidőszakban lesz időm bepróbálok egy ilyet :R

vagy fullba vagy sehogy :D

(#30) Akheron válasza kozmate (#27) üzenetére


Akheron
senior tag

Az az alapvető baj vele, hogy a legtöbben túlzottan sokat használunk belőle. :) De ez is főként azért probléma, mert a finomított konyhasó gyakorlatilag vegytiszta (és ha jól tudom, vegyszerrel kezelt) nátrium-klorid, miközben a szervezetnek ugye számtalan egyéb ásványi anyagra is szüksége volna még - illetve általánosságban is lényeges az ásványi anyagok egyensúlya. A "nyers" sókból ezért jóval többet lehet fogyasztani egészségügyi kockázatok nélkül, és úgy általában is egészségesebbek. Ha gondolod, kereshetek valamilyen cikket ezzel kapcsolatban, de lehet, hogy csak angol nyelven találok.

(Amúgy tényleg főként ipari felhasználásra készítik a finomított sót: a fejlett országokban az étkezési felhasználás állítólag csak néhány százalékot tesz ki.)

Szerk.: De egyelőre még én is egyszerű konyhasót használok (csak kis mennyiségben). :)

[ Szerkesztve ]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#31) twollah válasza Akheron (#28) üzenetére


twollah
nagyúr

Szerintem nem tulzas ha bioliszt, szoja akarmi szoja novernek, hogy befostam.
Vagy minden bio vagy semmi sem.

A viz is fontos, ha nem a legfontosabb eleme az etelnek.
Ha a viz nem bio akkor gyakorlatilag a tobbi sem lesz bio.
Egyszerubben levezetve a kepletet bionak alcazott majd ugyan annyi karos anyagot tartalmazo pizzat csinaltal a nem bio viz miatt.

Apropo...

A talca amiben sutotted mibol keszult?
Teflon, vas, hoallo uveg vagy vmi keramia?

Nem kotekedes csak vagy ortodox bio modszerekkel csinalsz vmit vagy megette a fene az egeszet.

Vagy normalisan csinalunk vmit vagy sehogy se.

[ Szerkesztve ]

(#32) baguvixww


baguvixww
csendes tag

nekem ez a kedvencem! :K

(#33) Akheron válasza twollah (#31) üzenetére


Akheron
senior tag

Igazad van - tényleg úgy lenne a legcélszerűbb, ha minden az lenne. De nem igazán dolgozom már annyit mostanság, mint régen; inkább próbálok egyszerűen és nyugodtan élni, amihez elkél némi kompromisszum. :) Persze, ha a bioboltok nem másfélszeres és kétszeres áron kínálnák a termékeket, lehetne ez másként is... :(

A sütőalkalmatosság egy tapadásgátló bevonattal ellátott tálca. Keresgélek jó ideje pizzasütő követ, de csak sütővel együtt találtam... Kínomban már arra is gondoltam, hogy veszek valamilyen sima aljú, nagyobb méretű agyag járólapot erre a célra.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#34) twollah válasza Akheron (#33) üzenetére


twollah
nagyúr

Allitolag ha buborekmentes asvanyvizbol vagy forrasvizzel csinalod csapviz helyett az etelt akkor az allitolag finomabb.

(#35) tkazmer válasza twollah (#34) üzenetére


tkazmer
addikt

ezt meg tudom erősíteni.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#36) rudi


rudi
nagyúr

Alapanyagokat és nem utolsó sorban időt figyelembe véve olcsóbb így mint pizzériából rendelni? Nekem rendszerint az a bajom, hogy nincs időm főzni. Ma viszont volt :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#37) elit_hun válasza rudi (#36) üzenetére


elit_hun
őstag

szerintem ha minőségi cuccokból csinálod és időt is beleszámítva drágább a házi pizza, de finomabb is :)

hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni, ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok - meg a bloggerek ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

(#38) Akheron válasza rudi (#36) üzenetére


Akheron
senior tag

Nekem jóval olcsóbban jön ki. Még egy kis Excel-táblát is készítettem korábban, mert érdekelt, hogy mennyi az annyi... Ilyesmi eredményre jutottam:

Bio liszt: 0,250 kg x 200 Ft - 50 Ft
Sajt: 0,075 kg x 2000 Ft - 150 Ft
Par.sür.: 0,060 kg x 553 Ft - 33,2 Ft
Kukorica: 0,050 kg x 329 Ft - 16,5 Ft
Olaj: 0,065 l x 670 Ft - 43,5 Ft
Élesztő: 0,002 kg x 5190 Ft - 10,4 Ft
Fűszerek: ~50 Ft

Ez az egyszerű kukoricás-sajtos összesen 343 Ft lenne. :) Ha még teszek rá 50 gramm friss csiperke gombát, akkor 380 Ft. A legtöbb zöldség is legfeljebb ilyen 30-40 forintokat tesz hozzá az árhoz, szóval 500 forintból én bőven tele tudok pakolni egy 36x25-öst.

A leglényegesebb tényező tényleg a sajt - ha valaki például 150 grammot tesz rá az általam preferált 75 helyett, akkor a fenti 343 forintos összköltség nyomban 500 forintra emelkedik. És ha a 150 grammnyi sajt mellé még 3000 Ft/l-es olívaolajat használ a bio napraforgó helyett (ami egyébként nagyon finom szerintem), akkor tovább emelkedik 640-re. Tehát főként ezeken múlik. (A húsokkal kapcsolatban nem tudok mit mondani - kérem, kapcsolja ki. :) )

Időben szerintem nem olyan vészes, a kezdeti gyakorlatszerzést követően, mikor az ember már optimalizálta a munkafolyamatot. Végül is az egész csak annyi, hogy 1) tésztát gyúrsz, 2) hagyod kelni, 3) kinyújtod, 4) megpakolod, 5) megsütöd. Sietve ezeket mind el lehet végezni néhány perc alatt, bár én szeretek pepecselni.

[ Szerkesztve ]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#39) Akheron válasza Akheron (#38) üzenetére


Akheron
senior tag

Ja igen, porélesztőből én csak 2 grammot szoktam használni - inkább hagyom, hogy hosszabb idő alatt felszaporodjanak az élesztőgombák a felfuttatott lisztes/cukros vízben. De ezzel már végképp nem akartam fárasztani az olvasókat, úgyhogy nem írtam bele a cikkbe. :)

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#40) jerry311


jerry311
nagyúr

Nem rossz. Sütöttem hozzá muffin desszertet. Csokival meg aszalt meggyel. :DDD
Jó páros.

(#41) Wolverine válasza rudi (#36) üzenetére


Wolverine
félisten

Nagy általánosságban olcsóbb és finomabb; és nem tart több ideig, ha beleveszed, hogy a rendelés után mennyi idő múlva hozzák ki...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#42) germanh


germanh
senior tag

ez igen :K
I <3 PIZZA :R

Enjoy the pain!

(#43) Akheron válasza Wolverine (#41) üzenetére


Akheron
senior tag

Igaz. :) Meg a meglepetések... sok pizzériával kapcsolatban úgy éreztem, hogy orosz rulettet játszom, főleg amikor valami húsosabb pizzát rendeltem. ;) Igazából összesen kettővel voltam megelégedve: az Avantival és az Unicornis étteremmel. Az Avantival azért akadtak gondok, de az Unicornistól mindig nagyon finom pizzákat kaptam. Persze akkoriban is voltak ilyen "prémium" pizzák, meg jóval drágább éttermek, de annyit már végképp nem ért meg nekem egy pizza.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#44) Leslie_K.

Nagyon klassz lett az írás!

(#45) footy


footy
addikt

Uh de megéheztem :R

Majd ha lement az államvizsgám leírom a gyrosom receptjét :))

(#46) raczger


raczger
őstag

szépeka pizzáid, szívesen megkóstolnám:) huhh meg is éheztem nagyon, nem lesz ez így jó:S
amúgy tesóim szoktak még nagyon finom, jó és szép pizzákat csinálni, rendes cserépkályhában sül az hmmm az az igazi!

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#47) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Dagasztáshoz én például tisztított csapvizet használok, sóból tengeri sót, lisztből kenyérhez a teljes őrlésűből kb.negyed rész teljes őrlésű rozslisztet, negyed teljes őrlésű tönkölybúzalisztet, + négyféle magot és még pár dolgot, de most sütöttem a titkos adalékaim nélkül és nem lett az igazi. :)
Pizzatésztát a fiam kedvéért csinálok, de ő nem csipázza a teljes őrlésű lisztet, ezért kenyérlisztből sütöm, a mennyiséggel nincs baj, mert elfogy három-négy pizza is a családban.
A gép nagyon jól megdagasztja, ha jól találom el, nincs egy kis tészta sem a kezemre ragadva, de kicsit ragacsosabbra gyúrva is nagy segítség, mert csak kis átgyúrással kell vesződnöm.
Sütni egyszerűen tepsiben szoktam, nálam a sütő alján, a lemezen van két cserép. Szoktam alá sütőpapírt tenni, úgy könnyen válik el a tepsitől.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#48) Korcsii


Korcsii
őstag

ehh... most éheslettem... megyek is enni :)

egyébként jó cikk :R

[ Szerkesztve ]

(#49) Akheron válasza philoxenia (#47) üzenetére


Akheron
senior tag

Én is betettem egy járólapot, de csak közvetlenül a tepsi alá, hátra, mert ott égetett a gázsütő. :) A kenyerekhez lenmagot és/vagy szezámmagot szoktam adni, viszont korábban idegenkedtem az élesztőtől, így csak kelesztetlen kenyérkéket sütöttem, úgy negyed kilós méretig - mert afelett a sűrű tészta nem igazán sült át és száradt ki rendesen.

Mostanában meg inkább csak amolyan "placcs" fajta kelt lepényeket sütök: rádobom a sütőlapra a tésztát, kicsit megvágdosom, aztán hagyom, hogy teljesen szétkelje magát, amerre csak akarja. Nagyon tetszik az így kapott rusztikus külső. :) Tönkölylisztet én is szívesen használnék, de mindig felmegy a vérnyomásom, mikor meglátom az árcédulát. A mai napig nem értem, hogy mi kerül annyival többe benne...

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#50) Sanyi2007


Sanyi2007
aktív tag

Hello Akheron, ha jössz hozzám vásárolni számtech cuccot, és hozol ilyen pizzát, akkor máris egy jó alkupozicióban leszel! :)
Éljenek a reformkaját! :)

(#51) pdave válasza Drótszamár (#6) üzenetére


pdave
aktív tag

jó a szalámi a pizzára, csak sok sajtot kell rá tenni, és akkor nem szárad ki

https://www.facebook.com/pasztordavidphotos

(#53) Akheron válasza Kalandor (#52) üzenetére


Akheron
senior tag

Ezek szerint tényleg okkal drágább? Akkor ideje változtatnom a hozzáállásomon. :) Sajnos úgy tapasztaltam, hogy az árkülönbségeket legtöbb esetben az eredményezi, hogy az üzlet vagy a forgalmazó egzotikumnak könyveli el az árut: így lesz a bioboltban 400 forint fél kiló magyar szójabab, meg 300 forint a 120 forintos (nem bio) kukoricaliszt.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#55) makso


makso
tag

De jó neked,h ennyire ráérsz... :DDD

(#56) afterburner_


afterburner_
őstag

szepen nez ki a pizza, én kb 1 eve kezdtem el sütkérezni, többek közt pizza, de mostanaban kezdtem el langost is csinalni, nahmeg rengeteg etelt receptkonyvbol es nagyon szeretik a foztjeimet, legalabbis még senki nem halt bele, én mondjuk azert kezdtem el fozni mert meguntam nagymama zsíros, sűrűn ismétlődő főztjeit, nem bantam meg :D

első ranezesre baromi neheznek tunt nekem ez a sütés főzés dolog, de ha picit gyakorol az ember, csodákat lehet művelni a konyhában :DD

Grat a cikkhez!

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#57) Akheron válasza makso (#55) üzenetére


Akheron
senior tag

Ez egy nagyon lényeges megfigyelés - tényleg ráérek. :) De ami még lényegesebb, az a ráérés oka: mivel szinte mindent magam készítek, sokkal kevesebbet kell költenem, így dolgoznom sem szükséges annyit. Szóval ahelyett, hogy jól fizető, de idegesítő munkával előteremteném a pénzt a késztermékekre, régi ember módjára különféle szakmákban igyekszem jártasságot szerezni.

Például sajtkészítéssel is elkezdtem kísérletezni. :) Forralással és savasítással a házi tejből nagyon egyszerűen lehet friss sajtot készíteni, csak az így készült sajt egyáltalán nem olvad hő hatására. Pizzára tehát nem használható, de rántani például ideális. Próbálkoztam már mozzarellával is, de azt nagyon elrontottam.

(Sajnálom, hogy csak albérletben, és társasházban lakom, mert így sok háztáji feladattal egyáltalán nem tudok megismerkedni.)

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#58) JOTI


JOTI
tag

:)
Nekem kedvett hoztál a sütögetéshez ;)
Egyszer én is csináltam pizzád de szegényke nem akart megsüli :B
Széle már átcsapott a fekete színbe de a belseje még nyers volt...
de MOST már tudom a helyes utat :R :K

(#59) helkis


helkis
addikt

gratula! :R házhozszállítás van? ;]

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#60) philoxenia válasza Akheron (#57) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A valódi mozzarela tudtommal eredetileg bivalytejből készült, ami sokkal zsírosabb a tehéntejnél, a tehéntejeknél viszont az abrakoltatott, azaz szemes takarmánnyal etetett tehenek teje a zsíros. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#61) Akheron válasza philoxenia (#60) üzenetére


Akheron
senior tag

Igen, így van, bivalytejből készül. :) Mondjuk ahhoz már végképp lehetetlen hozzáférni. Itt találtam nagyon sok hasznos információt a különféle sajtok készítéséről:
FANKHAUSER'S CHEESE PAGE
©David B. Fankhauser, Ph.D., Professor of Biology and Chemistry

A mozzarella készítéséhez kétféle megoldást is leír. Igazából nekem az a gondom, hogy nincsen tejoltóm, tehát csak savasítással csapattam ki a kazeint - így viszont túlzottan savas lett ahhoz, hogy a forró vízfürdőben megolvadjon. Adtam hozzá egy kis szódabikarbónát, de attól meg teljesen krémszerűvé olvadt. Mondjuk a friss krémsajt is nagyon finom volt, a hátramaradt tejsavóból meg egy kevés ricottát is tudtam készíteni... :)

[ Szerkesztve ]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#62) neduddki válasza Akheron (#61) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

A szarvasi tenylkeg egsz korrekt /hazai voszoylatban/, scramorzahoz mit szolsz? /es ujabban mar lehet is kapni sok hejjen!/

udv

neduddki

p.s. szip a kaja Drakula!!:- )

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#63) Patrick


Patrick
addikt

Tetszik az írás, a pizza meg csak hab a tortára, nyami. Nah jövő héten aszem itthon elkészítem :D

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#64) littlemole


littlemole
őstag

Régebben én is csináltam pizzát,sajtot de ez manapság időhiány miatt ez ritkán fordul elő. :(

Ugyan itt friss pizzákról van szó, de meg kell említenem ezeket a fagyasztott pizzákat.[link]

Véleményem szerint ízben és a tészta állagában is a legtöbb friss pizzát is kenterbe verik.
( la bottega változat)
Mo-on nem tudom lehet e kapni ezeket. Mindenesetre ajánlom kipróbálásra.

Másik dolog amit csak nemrég fedeztem fel a sajtok világában az a ricotta sajt. Eszméletlen finom, még akár magában is, de egy kis édesítéssel nagyszerű desszert lesz belőle.

"We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)

(#65) keIdor


keIdor
titán

Nagyon jó írás, guszták a pizzáid, megéheztem! :B Lehet kipróbálom én is! :R

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#66) dragonfx


dragonfx
veterán

:R
szép cikk jó cikk de olyna éhes lettem tőle.
Kedvenc kajáim között van a pizza meg alapból az olaszos kaják, nagyon guszta mindne műved.
Mondjuk így elég hosszas a készítés, de pizzalapot meg pizzaszószt véve pikk pakk meg lehet csinálni mikróba avgy sütőbe régebben én is cisnáltam,d e ellustultam hgy ilyennel bixbaxoljak,inkább rendelek, de a cikket olvasva valszeg meg fogom próbálni jövő héten.
A kedvencema tükörtojásos kukoricás hawaii pizza.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#67) ipavlidu!


ipavlidu!
tag

Még nem olvastam el, de nagyon finomnak tűnik! Új lehetőségek a házipizzacsinálásban! Éjjen! Kösz. ;)

(#68) Degradator


Degradator
tag

nyam a pizza kib*szott gusztusos:) :R
:R

"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."

(#69) WonderCSabo


WonderCSabo
félisten

Nagyon jó a cikk. Mondd, nem gondolkoztál szakácskönyv írásáról? Vagy már írtál? Tetszett még benne a magyar termékek preferálása, ajánlása. :R Ja és persze küldhetnél pár szeletet a pizzából. :K

(#70) BaKeSZ87


BaKeSZ87
senior tag

Jó cikk, bár nekem a tészta biztos nem ízlene, túl lisztes lehet, mi krumplit is szoktunk rakni a tésztába, úgy nagyon király.

(#71) iguana válasza Armahun (#12) üzenetére


iguana
őstag

éló, éló!
ugynaígy csinálom a saját pizza tésztát, ahogy te írtad .
szó szerint, tényleg :)
sajnos csak ritkán az időhiány/lustaság miatt. általában akkor szoktam csinálni, ha vendégeim vannak. noha messze nem vagyok pizza guru (pl. szégyen, nem szégyen a mozerrella eredetéről itt tudtam meg a frankót), de eddig mindenki el volt ájulva. (mondjuk nem nehéz, amilyen pizzákat rendelnek)

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#72) sityak válasza BaKeSZ87 (#70) üzenetére


sityak
tag

én fél kg liszthez nyomok még egy egész tojást is a tésztába

http://legipanorama.hu

(#73) philoxenia válasza sityak (#72) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Élesztőt is ?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#74) sityak válasza philoxenia (#73) üzenetére


sityak
tag

jaja
500-550gr liszt
1 tojás
1 élesztő kb 2.5-3dl melegvízben feloldva
3 kanál olivaolaj
só, oregáno azt csókolom

http://legipanorama.hu

(#75) asbi_


asbi_
tag

wow köszi szépen az irományt! :C
hétvégén szerintem be is próbálom :DDD

(#76) sityak


sityak
tag

amit még ajánlani tudok (nem pizza de hasonló)

500gr liszt
1 csomag élesztő (kb 3 dl melegvízben feloldva)
6 ev olivaolaj
1 kk só
füszerek (oregánó, vegeta, bármi ízlés szerint)
sonka, kolbász, császárszalonna apró kockára vágva, vagy darálva (bármelyik lehet)
olajbogyó darabolva
szotyi, tökmag

az egész összegyúr, keleszt 45 percig
majd kinyújt, megformáz (én olyan 10-12cm köröket szoktam csinálni kb 1cm vastagra)
aztán megint keleszt egy 20-25 percet, majd 190C-os sütöben 20-25 perc alatt megsüt

http://legipanorama.hu

(#77) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

holnap meg lesz az új tűzhelyem sztem pizzakéászítéssel fogom felavatni :K :C

Resistencia eterna

(#78) philoxenia válasza bagyulajuve (#77) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Inkább a sütőben próbáld . :DDD ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#79) VoDaFoNe


VoDaFoNe
aktív tag

nagyon széépek ááám :)) gratula neked!! mi is szoktunk pizzát sütni :D pénztárcakímélő az biztos!! :R :R

Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.

(#80) bagyulajuve válasza philoxenia (#78) üzenetére


bagyulajuve
addikt

a tűzhely sütőjében fogom megcsinálni, grrrrrrrr :((( :K :))
mivel nem beépíthető ezért az ilyeneket tűzhelynek nevezik és van sütő részük, amiben a tervem, hogy majd sokat és finomat sütök.
példa a tűzhelyre: kerámilapos villanytűzhely
viszont a főzőlapon főzni fogok ;)

[ Szerkesztve ]

Resistencia eterna

(#81) faevike29


faevike29
tag

Gratulálok :C !

Azt hiszem már tudom mit is fogok sütni legközelebb otthon a sütőmben...
Ja és a recepteknek meg külön örültem :)

(#82) Gondar


Gondar
tag

ez szép cikk volt :)

(#83) philoxenia válasza bagyulajuve (#80) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Érted Te a tréfát, csak nem szereted, mi ? Bocsi ne sértődj meg, viccnek vót szánva. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#84) Zewa


Zewa
senior tag

Ohh hogy az a.... Most nagyon megkivántam mindjárt lerongyoloka boltban veszek ezt azt ami hiánzik és én is össze dobok egyet de kcsit nagyobbat! :) Az eredményről beszámolok. :)

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

(#85) tildy


tildy
nagyúr

A topiccím nagyon RGB-s ;]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#86) DArchAngel


DArchAngel
tag

Köszönöm a receptet :R
, csináltam azóta egy dupla adagos pizzát. Tonhalasat és kolbászosat. Sajnos egy picit szárazra sikerült, szerintem kevesebb ideig kellettt volna sütni, de attól finom volt.

''Hand of fate is moving, and the finger points to You...''

(#87) bivalyolo


bivalyolo
őstag

hali

tudom régi de: ennek tudjátok esetleg h ki a szerzője? törölték vagy nem tudom de nem jön be az oldal :( [link] (http://logout.hu/cikk/pizza_hamarabb_mint_rendelve/teljes.html)
nagyon jól nézett ki és sajna nem mentettem el a receptjét :W

előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

"Let's agree to disagree!"

(#88) ABnormal válasza bivalyolo (#87) üzenetére


ABnormal
őstag

én úgy emlékszem,hogy Kalandor volt az írója,de nem 100%

(#89) bivalyolo válasza ABnormal (#88) üzenetére


bivalyolo
őstag

huu köszi a gyors választ :R
megérdeklődöm :)

"Let's agree to disagree!"

(#90) Eastman válasza bivalyolo (#89) üzenetére


Eastman
őstag

Kalandor. :K

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#91) csaba54 válasza philoxenia (#47) üzenetére


csaba54
tag

tisztított víz
és ha flakonos?

...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

(#92) nagyzalán


nagyzalán
újonc

Nagyon klassz pizzát csináltál megnéztem a képeket is grat :C hozzá gyűjtöm a recepteket mert nagyon szeretek pizzát sütni van egy mobil kemencénk mindenhol lehet használni. Ilyen [party kemence] érdemes kipróbálni tényleg nagyon jót lehet benne sütni igazi olaszos lesz.

[ Szerkesztve ]

(#93) Hunyus válasza nagyzalán (#92) üzenetére


Hunyus
senior tag

:DDD 300k-s kemence az szép,ennyiért inkább marad a pizzéria száma :P

(#94) yolan


yolan
őstag

A recepted alapján megcsináltam a saját pizzámat, rakok majd fel róla képet, nagyon finom lett, bár kicsit vastag lett a tésztája. Jó magyarosan, kolbásszal készült. :))

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#95) #51736960


#51736960
törölt tag

elkészítettük, finom volt, köszi :R
(eredetileg Kalandor-félét akartunk, de nem találtam azt az írást)

szerk: a feltét: paradicsomkonzerv, só-bors-oregánó, bacon kockázva, lilahagyma, vörösbab, erőspaprika, karavánsajt

[ Szerkesztve ]

(#96) deathtania


deathtania
senior tag

dejó, hogy erre rátaláltam. azt hiszem a hétvégén ki is fogom próbálni :D

www.brczart.hu

(#97) ebeni95


ebeni95
tag

Jó, bár picit jobban részletezhetnéd! :P :R

"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.