Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bullseye

addikt

válasz Dany007 #35 üzenetére

de ez is körbe-körbe megy
    a kisember lop-csal, mert fent úgyis, a nagyember lop-csal, mert a kcisik úgyis.
    erre szoktam mondani USA-t, és adómorált.
    1, ott patrióta dolog befizetni az adót (még ha nem is értesz egyet a kormánnyal)
    2, ha szórakozol és kiderül, úgy megb, belehülyülsz. Nem számít ki mekkora ember, mennyije van, milyen híres, elveszik mindenét, és még börtönbe is mehet. ok, nem feltétlenül a fajháborús-seggbekukizóba hanem lightosabba, de börtönbe. papírnyoma is marad...

fentről várni a manát hülyeség, mert a hatalom korrumpál, minnél nagyobb, annál jobban. Azt lehetne elérni, hogy alul annyian dolgoznak keményen, és tartanak össze, hogy fent sem mertnek már lopni, ill egy idő után nem is kerül fel olyan, aki nem érdemli meg. és nem, nem a kispártoknak lobbizom ezzel, mert ezt nem valakik gyűlöletével és kireksztésével lehet megoldani, hanem egymásra odafigyeléssel, segítséggel.

Érdemes megnézni ilyen szinten hol tartunk. Hány ember megy el egy fekvő mellett, mire valaki megnézi, hátha nem is részeg, csak elesett, betegség miatt elájult. Átkos szocializmusban fele ennyi kuka volt, és tized ennyi szemét, mert otthon sem azt tanították, és ha valaki elfelejtette, rászóltak - többnyire udvariasan. És a rászóló sem félt, hogy megverik, mert a többiek mellette álltak. Pont ma olvastam egy levelet, hogy egy csajba egy beteg állat belekötött a villamoson, majd amikor a lány eszállt ment utána és anyázta végig - és mindenki nagyon aktívan nem vette észre. Ez is a kormányok és politikusok sara lenne?

• Pitterix

őstag

válasz Dany007 #25 üzenetére

De jó is volna az a 150-200.....nem ám a mostani 100-am.....

"Amúgy az utolsó bekezdésedben szintén egyetértek. Nem lenne rossz ötlet bevezetni, hogy csak a 18-21. életévét betöltött érettségivel rendelkező magyar állampolgárok szavazhatnak. Mondjuk..."

Azért ez kicsit erős lenne, egy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező egyén is tud dönteni......

• tkazmer

addikt

válasz Dany007 #21 üzenetére

és napi 12-16 órában keresem meg azt a pénzt, amivel egy kielégítő színvonalon tudok élni.
    gondolod, hogy ahhoz, hogy sok-sok pénzed legyen anélkül, hogy tanulnál és/vagy 12-16 órákat dolgoznál, elég siránkozni?:)
    nem egy embert ismerek, aki úgy keres milliókat(!) egy hónapban, hogy azért bizony ténylegesen ezt a 12-16 órát dolgozza le, ráadásként előtte még tanult is 5-8 évig egyetemen, szakmai gyakorlaton.
    ahhoz, hogy külföldön tehetős legyél, ugyanezeket meg kell csinálni, ugyanúgy rengeteget kell dolgozni.
    szerinted aki teszem azt elindít egy céget (mármint az elsőt az életében), az nem dolgozik - legalábbis az első években - napi 12-16 órát?

na de visszatérve a beleszólásosdihoz: te örülnél, ha a 8 általánost végzett alsósajóházi jenő véleménye alapján döntenének mondjuk makrogazdasági kérdésekben?
    bennem már sokszor az is felmerült, hogy vajon mennyire igazságos a mostani választási rendszer?
    hiszen többségben vannak azok, akik nem adóznak, tehát közvetve azok döntenek a befizetett adó mértékéről, sorsáról, akik önmaguk egy fillért sem fizetnek be. ugyan a demokrácia alapelveit jelentősen sértené egy ezt a problémát figyelembe vevő rendszer, ettől függetlenül én azért első körben hatástanulmány szinten mindenképpen foglalkoznék a dologgal...

• Mobi28

tag

válasz Dany007 #21 üzenetére

Van ismerősöm aki 3helyen dolgozik. Vidéki kisvárosban él szóval nem úszik a pénzben. A három munkahelyről folyik össze havi 170ezer forint bevétele. Erre sokan a térdükre csapnak, hogy ugyan mit kell siránkozni másnak a fele annyi sincs. Ja kérem, csak más nem dolgozik le 24órából 14-15órát heti 6x és másnak ott a szombat vasárnap szabadon. Ez itt a gond. Ha tisztes pénzt akarsz keresni és nem adatott mewg a lehetőség hogy egyetemere járj akkor két lehetőséged van. Belegebedsz a melóba és 50évesen elmész rokkantnyugdíjba mert a tested olyan szinten túlterheled hogy felmondja a szolgálatot.

(most nincs időm majd folytatom)

• tkazmer

addikt

válasz Dany007 #17 üzenetére

megvan az ok a siránkozásra.
    ez a gond, (és szerintem ez az a so called "magyar mentalitás"), hogy csak siránkozás van, semmi más, mert a többség csak várja, hogy a szájába repüljön a sültgalamb.

asszem te írtad fentebb, hogy mit tudnál tenni, hogy több fizetésed legyen, hogy változzanak a dolgaid, majd legyintve annyit mondtál, hogy persze, 4 évente egyszer dönthetsz...
    ez a probléma! hogy nem lehetőségek keresése a fő cél, hanem az, hogy "áá, nekem úgysem lehet, majd a "nagyok" vagy a "politikusok" vagy a "vezetők" megcsinálják, úgyis nekik vannak csak lehetőségeik, stb.
    hát nem így van. nézd meg tildyt, bevallása szerint 0 hátszéllel jutott egy kis faluból európa egyik központjába, ahol azt dolgozza amit szeretne és ezért meg is fizetik.
    pont neki kétlem, hogy olyan hű de nagyon sok "adott" lehetősége lett volna, inkább tett érte, hogy úgy alakítsa az életét ahogy szeretné, keresett és talált lehetőségeket.

a siránkozásnak persze, lehet oka, én inkább úgy gondolom, hogy akinek oka van arra, hogy siránkozzon, annak elméletileg nincs rá ideje, hiszen optimális esetben siránkozás helyett megoldásokat, lehetőségeket keres - és talál is, ha elég kitartó.

• Pitterix

őstag

válasz Dany007 #14 üzenetére

Én már csak ilyen vagyok.
    Ha már egyszer volt valaki olyan hülye, hogy kitalálta a reményt, meg az optimizmust, akkor miért ne használjam.
    Ez talán még ingyen van..... :K

• Pitterix

őstag

válasz Dany007 #12 üzenetére

Talán kezdetnek megteszi, hogy foglalkozunk a kérdéssel.
    Talán olvassa olyan ember is, aki elgondolkodik azon, hogy amit eddig tett nem helyes és talán megpróbál változtatni rajta.....
    Tudom megint túl sok a talán, de bízok ( bízzunk ), mint mindig! :K

• Pitterix

őstag

válasz Dany007 #9 üzenetére

Tudom, hogy van fontossági sorrend és ez talán így is van jól.
    De én is majdnem hogy csak egyik napról a másikra élek és mégsem teszek olyan dolgokat, amik nem helyénvalóak, ezzel ugyanígy van a feleségem is.

Ha már szegény vagyok is ( itt most nem magamra gondolok..), és meg bírom venni azt a csokit, vagy tudj' Isten mit, akkor talán nem kerül nagy fáradtságba elvinni a papírt egy kukába. Azért az is érdekes, hogy amíg tele van az üveg, elfér a kocsiban, ha üres érdekes módon nem. Vajon miért, talán nagyobb lesz az üveg, többet eszik a kocsi, ki tudja.... :U Vagy ugye szegény fejjel cigit veszek ( heti két dobozzal min., átlag 500-ért ), talán nem esne nehezemre a kocsiba, vagy a szemetesbe dobni a csikket. Na meg itt vetődik fel a következő kérdés, ha szegény valaki, miért veszi meg a drága cigit?!

A politikai kérdést hagyjuk!

Új hozzászólás Aktív témák