Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Pitterix #15 üzenetére

Amúgy én inkább realista próbálok lenni, mint optimista. Bár tény, hogy sokszor pesszimistán állok a dolgokhoz, de akkor legalább nem ér akkora csalódás / pofára esés.

Ez a siránkozás egyébként tényleg kezd elharapózni, de megvannak az okai.
    Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy el kell menni Afrikába, vagy Indiába, ahol az emberek jelentős része nyomorban él. Nem szegénységben, nyomorban. Eltölteni ott egy kis időt. Aztán visszajönni, és mindjárt színesebb, szebb lesz a világ.

Persze ezzel csak az a gond, ha mindig a nálunknál rosszabbakhoz hasonlítjuk magunkat, akkor majd mindig kielégszünk azzal, ami van. Nem lesz fejlődés, előre jutás.
    Ha csak azt nézzük, hogy mennyivel jobb körülmények között élünk, mint India nagyrésze, akkor elégedettek lehetünk és nem kell tenni semmit, nem kell törekedni semmire sem.
    Ha viszont azt, hogy tőlünk csak párszáz km-re is mennyivel magasabb az életszínvonal, na akkor viszont látjuk, hogy megvan az ok a siránkozásra.
    Lehet ezt magyar mentalitásnak is nevezni, de az elmúlt 2-3 év szorongatásai szerintem nagyban hozzájárulnak ehhez. Az sem véletlen, hogy manapság ennyire megszaporodtak itt a fórumon is ezek a bizonyos elkeseredett (siránkozós) bejegyzések.

Hasonló ez, mint az előítélet. Milyen rossz dolog az, meg mennyire nem szabadna annak lenni, de azt már csak kevesen nézik, hogy az előítéletnek (legyen az bármilyen) megvannak az okai!

Szerintem ugyan ez a helyzet a siránkozással is. Sokan mondják itt a fórumban, hogy ez mennyire szar, meg már mennyire unalmas, meg ilyesmi. De ha jobban megnézi az ember a helyzetet, akkor látja, hogy ennek is megvan a maga oka.

Új hozzászólás Aktív témák