Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vendingo

    veterán

    Üdv

    Idén kicsit megcsúsztunk az ültetéssel, és most volt az első kisebb szüret. Leginkább csak azért kaptam le ezt a pár darabot, hogy kóstoljak, meg ne törjenek le az ágak, mert némelyik csurig van paprikával.

    Tudnátok segíteni a beazonosításban?

    1: Fire Flame
    2: Serenade
    3: ?
    4: Jalapeno
    5: Fresno
    6: ?
    7: Formára hasonló mint a serenade, de a serenade lefele nő, ez meg felfele ágaskodik. Esetleg Padron?

    A másik képen lévő 100%, hogy scotch bonnet.


    Jalapenot termesztek évek óta a virágágyásba, gyakorlatilag virág már nincs is évek óta, de idén anyukám hozott chili paprika mixet, amikből mind szedtünk ki magot és elültettük őket. Az összes hoz termést, kb 200 palántánk volt, aminek jelentős részét elajándékoztam.

    Esetleg felhasználási tippeket is fogadnék. A Jalapeno egy részéből savanyúság lesz, másik feléből meg pehely.A csípősebb, ízesebb változatokból chilis olaj készül majd. A többire nincs tippem. Esetleg mehet savanyúnak vegyesen a többi?

    A fresno kóstolva lett, brutális. Bírom a csípőset, de nekem sok volt. A jalapeno a kedvencem, sütve, főzve, grillezve, pehelyként, porként, bárhogyan. Grillezve vált be leginkább. Sajna nincs lehetőségem füstölésre, pedig bejönne a chipotle. Esetleg van valaki, aki készített már? Házilag lehetne füstölni? Láttam pár ezerért halfüstölőt, jobb ötletem nincsen.

    wierra Köszi a receptet, kipróbálom. A fokhagyma friss vagy szárított legyen?

    [ Szerkesztve ]

    Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Új hozzászólás Aktív témák