Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz
energy4ever #6398 üzenetére
Nem ajánlom, hogy ilyet vegyél, én is ilyen „Grow your own Red Habanero” készletet vettem (igaz, hogy az ebayen, de az mindegy), egy az, hogy baromi drága (én akciósan vettem, de így is drágább, mintha magad raknád össze), kettő, hogy könnyen előfordulhat, hogy nem az lesz belőle, mint ami rá van írva Az egyik chilis csoportban konkrétan valami édes, nem is csípős hegyes paprika lett a Carolia Reaper helyett, és én se Habanerot nevelgetek lassan 4 hónapja, hiába volt az rá írva. Szóval kerülendő az egész. Azért abban reménykedek, hogy az enyém legalább csípni fog...
-
-
energy4ever
addikt
A neveldfel.hu oldalon nezegettem chili termeszto szetteket. Megeri az arukat, van tepesztalat? (tudom ebay-en biztos olcso, de nem akarok kilfoldrol rendelni!) Sotet szobaban mennyire lenne jo otlet novenyt tartani? Esetleg egy kicsit villagosabb szurt fenyo szobaban?
Mas, nem ide valo, de ennel nincsen jobb topik neki:
Volt az udvaron 3db cserepem. Az egyikben bebi repa, a masikban pitypang, a harmadikban salata. A novenyek nem voltak meg tul nagyok, a repa zoldja volt kb 10-12cm magas(kb 5 repazold), a salatak meg igen kicsik, kb 8cm magas, 5db 2-2levelu. Ejszaka elmentem melozni, akkor meg minden rendben volt. Ma hazaertem es eltunt 3 cserepbol 2bol minden a fold kivetelevel. Se nyalka nyom, se turas nyom, semmi! (a sali, meg a repazold tunt el) Letezik, hogy valami felfalta oket minden nyom nelkul egy ejszaka alatt, vagy inkabb valaki kedves volt, es megszabaditott ket cserepnyi locsolnivalotol?
Hozzateszem, nem hiszem, hogy csiga lett volna. Meg az en afrikai oriascsigaim se eszik meg a sargarepa zoldjenek a szarat. -
betegphiu
senior tag
válasz
Elemental #6396 üzenetére
Ha rám hallgatsz, egyszerre csak egy szert használj ! először mospilan,két hét múlva karate, ha van rajta élősködő. Ezeket felváltva kell használni,mert 2 alkalom után immunisak lesznek rá a rovarok. namost ha mind a kettőt használod,akkor csak max 2-szer tudsz védekezni vele.
De mindenki azt csinál amit akar
Csak ne tűző napon fújd le őket,mert megégnek a levelek.Nem tudom mennyi növényed van,de én 100 növényt lefújok 30 perc alatt üres ablaktisztítós /porlasztós/ flakonba keverve.
felesleges venni drága szarokat. -
Elemental
addikt
Köszi a választ, srácok!
Akkor veszek valami kis permetezőt. -
wierra
senior tag
AZ elvek olyan mint a fing, az ember tartja, amíg tudja....
Én is így voltam a rovarirtószerekkel, ha lehet, akkor inkább ne.
Pár napja betelt a pohár és az általad javallott kombóval (plusz káliszappan tapadássegítővel) rendeztem egy kisebb népirtást.
Hozzáteszem Németországban lehet rendelni pl. katicabogár petét, de a cég nem szállít No.-on kívülre. Itthon meg nem találtam hasonló céget-lelőhelyet. -
kutga
félisten
-
Elemental
addikt
Szeva!
Nálam is liszteskék.
Szóval amikor azt írtad, hogy együtt is kifújható, azt jelenti, hogy a vízbe szórok ebből a szerből is meg amabból is, és együtt felkeverem, vagy külön-külön felkeverve, és egymás után kifújva?
A másik, hogy csak permezezve hatékony? Ugyanis nincs semmi permetező eszközöm.
A harmadik, hogy hányszor kell ismételni? Egyszer megkapják a szert, és kész, vagy ismételni kell másnap, harmadnap?Bocs az alap kérdésekért!
-
rob2174
tag
Sziasztok!
Élesztős tápoldat használható chiliknél?
Jelenleg Obis virágtáp guanoval a táp ,NPK4-3-3% tartalommal, ez jó lehet?Így néz ki a mini chili sarok:
Balról a legnagyobb 1 red habanero, aztán 1 bohócsipka+2 carolina reaper növendék, a 3 növendék pedig
számomra beazonosíthatatlan...Sajnos keleti fekvés, napfény napkeltétől kb 11/12ig éri csak őket.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az ecet gyönyörűen lemarja a leveleket, egyszer csináltam olyat.
A csalán dolgot nem próbáltam mert azt erjeszteni kell ami hosszú és büdös folyamat, a többi házi praktika meg egyszerűen semmit nem ért.
Fokhagyma gerezd, banánhéj, stb. mind csak urban legend. De legalább a fokhagyma gerezdből kinő egy egész fokhagyma, még ha a gerezd hiányos is...
-
lev258
veterán
Ha már szóba jött a levéltetű. Valaki próbálta már a "házi praktikákat"? Mennyire hatásosak az olyanok, mint pl. a csalánfőzet? Az ecet biztos működik, csak azzal óvatosan kell bánni.
Mivel a bolti szerek döntő többsége a jó, vagy épp csak látogatóba jövő rovarokra is veszélyes, ezért érdekelne. -
fausto
addikt
Sziasztok,
Durván megindultak a palánták, kb. 30 cm-es és folyamatosan bimbóznak. Egy hónap alatt innen ide Olyan 12-14 cm-ről kb. 30 cm-re!
Ekkora bimbók vannak, eddig lecsipkedtem őket, de szerintem ekkorán már rajta hagyom. Nitrogénban gazdag tápot kaptak idáig, mikortól érdemes Kálimumban túlsúlyosra váltani? Amikor már konkrétan virágzik?
Illetve kíváncsi lennék, hogy ha most itt tart a növény, kb. mennyi idő, mire termés lesz?
Köszi előre is! -
Digitalpimp
senior tag
válasz
betegphiu #6371 üzenetére
Miért, szerinted csak a kínai fajták a chilik? Akkor a többi chili nem chili?
Valahol az összes csípőspaprika chili, mivel az csak egy gyűjtőnév. Főleg, hogy alapból mind a négy legelterjedtebb fajtát egyformán chilinek szokták hívni. (közönséges, kínai, cserjés, szőrös)
Vince 6378: A földre leérő leveleket célszerű letépni, mert hajlamosak felkapni valamilyen gombás fertőzést. A paradicsomoknál még inkább ajánlott.
-
vince
őstag
A paprikaszekciónk ékköve ez a ~30 cm-es golden cayenne növényke
Lassan megint fújnom kell őket, kezdenek visszaszivárogni a levéltetvek. -
vince
őstag
válasz
MikeWazowski #6372 üzenetére
Az én palántáim közül néhányat a spanyol csupaszcsigák ettek le (hogy akadt volna a torkukon)
-
kutga
félisten
válasz
Digitalpimp #6368 üzenetére
Anyám is azt mondta hogy kettesével ültessem. Ha az egyik kipurcan, ott a másik.
-
lev258
veterán
válasz
MikeWazowski #6372 üzenetére
Valaki már írta itt, hogy vigyázni kell a hernyókkal, a zöldek különösen jól rejtőznek el.
Valószínűleg még gyökérre gyúrnak, de idővel csak megindulnak. Egyébként nálam azok, amik cserépbe kerültek, eléggé magasra nőttek, míg a kertiek inkább egy kicsit terebélyesedtek és hozzák a virágokat folyamatosan. -
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Kiültettem egy hete kb. a palántáimat. Összesen 7db-ot, abból az egyiket azóta megette valami. Szinte eltűntek a levelei... a többi épnek tűnik, de egyszerűen nem csinál semmit. Nem nő, nem erősödik, semmi. Öntözve rendszeresen van. Mi lehet velük?
-
betegphiu
senior tag
válasz
Digitalpimp #6370 üzenetére
Talán attól,hogy nem annuum a nagy többség,hanem chinense.
-
n00n
őstag
válasz
Digitalpimp #6368 üzenetére
Ez szerintem a sima paprikára lehet igaz, chilire nem.
-
Digitalpimp
senior tag
Régen azt tartották, hogy a paprika "páros" növény, ezért kettesével ültették őket. Viszont a paradicsomot mindig csak magába. Idén folyamatban van egy kísérletem, hogy ugyanolyan fajta paprikák vannak párosával és magukban is. Kíváncsi leszek, hogy terméshozamban milyen eltérések lesznek, ha lesznek.
-
Ruiz07
csendes tag
válasz
betegphiu #6364 üzenetére
Csak az a helyzet, hogy ezek a fiúk már 2 hónapja együtt eszik reggelente a szendót és közben 3x akkorák lettek és ha csak a fele virág megköt rajtuk, ami most látszik, akkor ebben a szezonban a szomszéd is habanerot fog enni
Ezeket szerintem már nem ültetem át, figyelek a tápozásra, ahogy azt javasoltátok.
Köszönöm! -
t3tv3s
tag
Valóban kényelmesebb a növényeknek ha külön konténerben vannak tartva de a te esetedben biztos nem nyúlnék már hozzájuk hiszen hozzák a termést. Lényeg, hogy kapjanak szezon közben rendszeresen tápot, mert felfogják élni ketten a tápanyagokat. Bőven elég külön ültetni őket jövő tavasszal(persze ha teleltetés a célod és nem a komposztban végzik).
-
wierra
senior tag
válasz
betegphiu #6363 üzenetére
Bárhonnan öntözöd a konténeres növényt, mindig a talaj szívja fel a vizet. Nem a gyökér.
Annyi a különbség, hogy ha felülről locsolsz, a tápanyagokat könnyebb kimosni a talajból; míg ha alulról szívja fel a vizet, a tápanyagok felfelé fognak áramlani a nedvességgel együtt. -
betegphiu
senior tag
válasz
tomszli11 #6362 üzenetére
Na tegyünk rendet.
Mindenhonnan szabad locsolni, még oldalról is akár
A levelet is szabad, sőt tápanyag is felszívódik a levélzeten.
Akkor nem szabad locsolni a levelet, ha nagyon meleg van, odatűz a nap,mert akkor megég a levél ,kifehéredik és nem tud végbe menni a fotoszintézis.
Dehát ezt az mama megtanítja mindenkinek , már 8évesenEz nem csak a paprikával van így, még a sima fűvel is.
Kora reggel a legjobb locsolni, akkor aztán mehet akár még 136fokos szögből is.
Ha süt a nap ,akkor csak a földet szabad.
Alájuk önteni (ha cserépben vannak) csak akkor érdemes, ha már alul a lyuknál ott a gyökér. különben mi szívná fel a vízet és az hogy jutna fel a gyökérig ? -
tomszli11
tag
-
lev258
veterán
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Egyik fórumon azt olvastam, hogy a paprikákat (chiliket) nem szabad fentről locsolni.
Nálam a locsolás pára szerűen fentről érkezik, esetleg ez is fentről locsolásnak számít vagy ezzel nincs gond?
Köszi! -
Ruiz07
csendes tag
Köszönöm a múltkori tippeket! Első szezonos vagyok, szóval még szükségem van a tanácsokra, tippekre
Úgy néz ki, valóban a napfény hiánya okozta a gondot.
A szeszélyes német "tavasz" kicsit megtépázta a növényeket: kétszer borultak meg a nagyobb viharokban, de lassan jönnek a termések.
Habanero:
Rawit:Van még 2 fajtám papíron, de a csíráztatás során megkavartam őket és kicsit elvesztettem a fonalat, hogy ki hova került az edényekbe ültetésnél
A virágok 90% megkötött, kicsit aggódom is, hogy mennyire lesz effektív a termés. A habanero szép bokros, a rawit meg fent – sokszor – elágazott, így a teteje szép bokros. Van még egy fajtám, ami alulról felfelé bokrosodott, hozta az oldalhajtásokat és azok is a tetejéig nyúltak, de nincs szívem alulról levágni őket
-
fausto
addikt
Köszi a tippeket, az "A" terv az, hogy öcsém átjárkál locsolni, csak gondoltam legyen valami "B" megoldás is, hogy ha valami közbe jönne. Egyébként 4-5 napról van szó. De egyébként van paradicsomom is és ha a chili ki is bír ennyi idő, szerintem a paradicsom nem bírná.
Valamelyik este alaposan meglocsoltam a paprikákat és paradicsomokat, másnap néztem és még elég nedves volt a föld, meg súlyra is éreztem, hogy még vizes, gondoltam, akkor egy napot kihagyok. A paprikák vígan elvoltak, de a paradicsomok úgy elborultak, hogy azt hittem, annyi nekik! -
Jofi81
őstag
válasz
Digitalpimp #6350 üzenetére
Én még nem építettem meg, de gondolom, megfelelő beállítás kérdése, hogy ez ne történjen meg. Az igaz, hogy a paprika nem nagyon szereti, ha folyamatosan vízben áll..
Új hozzászólás Aktív témák
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest