Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
Még ne akarjatok termést, annak is eljön az ideje. Ezek a növények a kifejlett méretükhöz képest még kicsik. Ha 1-2 virág be is köt, abból se biztos, hogy normális méretű termés lesz. Lehet, hogy kis gudics nő csak.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
n00n
őstag
válasz Digitalpimp #6151 üzenetére
Köszi, akkor nem aggódok.
-
TeeJay
félisten
ahogy látom esős idők jönnek meg este 8fok lesz
gondolom az nem igazán kellene a palántának
vissza raktam a szobába LED fény alá
majd ha már 12fok felett lesz hajnalban is mehet az erkélyre
meg félek hogy a szeles idő eltöriMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
niyabinghi
tag
Amíg nincsenek a végleges helyükön, én nem aggódnék ezen, sőt: minél kevesebb energiát tol egy növény a virágokba, annál több megy arra, hogy rendesen begyökeresedjen és megerősödjön. Amíg csak ablakban vannak, eleve nincs, ami beporozza a virágokat, azért is dobálhatja őket a növény. Ha már virágzó palántát ültetek ki, akkor minden virágot lecsípkedek róluk, így visszaesés nélkül szokják meg a helyüket, aztán már csak a megfelelő tápanyagokról és vízről kell gondoskodni.
TeeJay: Látom, nagyon aggódsz értük, de hidd el, ezzel a túlféltéssel csak magadat stresszeled és a növényeidnek sem teszel jót. Nekem már 2 hete kint voltak a palánták a teraszon (déli fekvésű), aztán ma reggel elültettem mindent. Elegem lett abból, hogy kerülgetni kell őket és a kutyák is szakértik őket minden ki- és beengedésnél. Most már nem valószínű, hogy olyan hideg lesz, ha meg igen, akkor arra az egy-két éjszakára kapnak egy-egy ásványvizes palackot és kész.
-
lev258
veterán
Akiknek kertben van, kiültetve chili, azok tudnak jó módszert a levéltetvek ellen? Mert már megjelentek és nem akarom, hogy nagyon legyengítsék a kis növényeket.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
wierra
senior tag
Büdöskét (aka bársonyvirág) és sarkantyúkát szoktunk a paradicsom és paprikatövek közé ültetni. Az utóbbi virága ehető is. Ezek számos kártevőt távol tartanak. A sarkantyúka úgy segít, hogy magához vonzza pl. a terveket, így azok békén hagyják a haszonnövényeket.
niyabinghi: úgy tudom, hogy magot vetni reggel, kiültetni pedig késő délután célszerű.
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
niyabinghi
tag
Ezt én is hallottam, de amikor a három kutyám közül a legnagyobb (drótos német vizsla) az egyik palántát hozta oda nekem úgy, hogy a palántát fogta és a pohár meg a szakállával egy vonalban himbálózott, majdnem idegállapotba kerültem. Úgyhogy fogtam és kiültettem mindent. Eddig jól vannak.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Már kint vannak a palánták, de csak cserépben. Mostanság elég esős az idő, az nem gáz a paprikának? Nem olyan, mintha túlöntözném? Ha árt neki, be tudom hozni -
MikeWazowski
veterán
A hétvégén egész nap kint voltak a palántáim a napon. A gondom az, hogy két palántán a legnagyobb levél kifehéredett... a harmadikon meg az egyik levelén lyukak jelentek meg. De tetű vagy valami bogár nem volt rajta. Egy kis levél le is esett már... eddig szobába voltak, ablakba. Nem lámpáztam őket. Mit rontottam el?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
somasz
addikt
válasz MikeWazowski #6160 üzenetére
fokozatosan kell UV-hoz szoktatni!
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
ricsipontaz
csendes tag
Megégtek, fokozatosan kell őket szoktatni a naphoz, először árnyék, félárnyék, stb.
-
MikeWazowski
veterán
Remek!. És majd magától regenerálódik, vagy az a levél bukta?
Naptól lehetnek kis lyukak is a levelen?A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
niyabinghi
tag
Biztos, hogy égés, de nem mindegy, hogy mekkora palántákról van szó. Ha még kicsi, párleveles példányok, akkor néhány levél elvesztése is komolyan visszavetheti a fejlődésüket (vagy akár el is pusztíthatja a növényeket). Próbáld meg pár napig árnyékosabb helyen pihentetni őket (ne vidd vissza a lakásba), hogy összekapják magukat, aztán elölről kezdeni a naphoz szoktatási folyamatot. 1-2 hét és megedződnek annyira, hogy mehetnek a végleges helyükre.
[ Szerkesztve ]
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz MikeWazowski #6163 üzenetére
Valószínű, hogy el fogja dobni azokat a leveleket, amik nagyon megégtek. De az újak már sokkal ellenállóbbak lesznek az UV-val szemben. Lehet attól is, de kép alapján nehéz megmondani.
-
MikeWazowski
veterán
Köszönöm Mindenkinek!
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
2 hónapos palántákat ti milyen gyakran tápoznátok? 10-12 cm magasak. Eddig heti egyszer kaptak, az sok/kevés/pont jó?
-
n00n
őstag
Lehet, hogy hülye kérdés, de ha van mondjuk egy 8-8-8-as NPK-s tápoldatom amiből 5ml kell egy literhez, ha én 10ml-ert rakok bele, az nem felel meg olyannak, mintha 16-16-16 lenne, ugye?
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Nem aggódok.
A magam részéről egyszerűen csak nem vagyok elkötelezett híve a tápozásnak. Persze konténeres termesztés miatt más a vetülete a tápozás "intézményének"..."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
hüjjjee!
Jaja, gondoltam, hogy nem pusztán passzióból konténerezel.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
ricsipontaz
csendes tag
Kikötni mindenképpen kell a nagyobb palántákat vagy csak, ha dőlnek? Van egy félméteres Habanerom, de viszonylag szép egyenesen áll és a szára is elég vastag szerintem. Este tudok képet is mutatni, ha kell.
-
wierra
senior tag
válasz ricsipontaz #6178 üzenetére
Habanero-nak alacsony víztartalmú, ergo könnyű gyümölcsei vannak. Nem tartom valószínűnek, hogy letörné az lombját. Tavaly se a habanero, se a jalapeno nem volt rögzítve nálam. A kaliforniait viszont ki kellett pányvázni.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz ricsipontaz #6178 üzenetére
Érdemes karózni, mert attól, hogy a termés nem húzza el, még a nyári vihar igen.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
TeeJay
félisten
ma megvolt életem legdurvább élménye
9. kerület Mester utca Black Cab Burger
[link]
MAD DOG 357 5millió SHU kapszaicin kivonattal locsolták meg a hamburgeremet mert mondtam kipróbálom csak nem vészes a Morugához képesthát a hamburger 3/4-ét ettem meg, befelé még úgy ahogy ki is bírtam bár vert a víz keményen meg égett a fülem és az arcom
na de ami utána jött az durva volt
3órán át szenvedtem úgy fájt a hasamszóval csak óvatosan a kapszaicin kivonattal főleg ne vastagon adagoljátok
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
grizlisandor
veterán
Egyen kapszaicin kivonatot, akinek két...
Múltkor voltunk itt vidéken "kézműves" burgert enni, csípőset kértem, meg mondtam, hogy tegyetek bele valami erőset is. Néztek rám, mintha elmentek volna otthonról. Nagy pofával jött oda a pultos srác, hogy na milyen volt? Tesám ez nem erős, de még csípősnek se mondanám. Srácnak kipattant a csipája, hogy sajnálom mert most új helyről hozattuk a szószt, és már többen panaszkodtak, hogy nem erős meg stb...
A másik helyen, mikor kértem erőset bele, akkor a csaj mondja, hogy tejet is kértek srácok? Szakács gyerek nagy unszolásra és figyelem felhívásra hozott egy kávéskanál csípőset, hogy mittom én hány csillagos szósz. Kérdeztem mennyi SHU, azt se tudta miről beszélek. Na az kellemes volt, jó anyag.Egy kis ON:
Nem tudom mit frenkizek, a tavalyi habanero darálékomból havi egyszer eszek egy kicsit.
Anya kezdődik, pár palántám levelét megtámadták az atkák, mint tavaly.
Kezelésképpen/megelőzésképpen kapnak a palánták egy tetű-atka-baktérium-gomba elleni permetezést ma/holnap. -
TeeJay
félisten
válasz grizlisandor #6182 üzenetére
Konkrétan ehetetlen lett a hamburger bár én azért benyomtam a háromnegyedét és néztek is rám de mondtam nekik hogy ez így nem fer mert aki chili rajongó annak chilit rakjanak bele ne 5 milliós kivonatot... Moruga és Reaper van itthon darálva de azokat simán eszem kajához és paprika zamata is benne van viszont az ilyen mesterséges kivonatos szósz csak arra jó hogy huzatosra fosasson másnap
A hülyék meg még jól meglocsolták a kaját pedig ebből max fogpiszkáló pálcika végével lenne szabad hozzá érni...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Ő milyen állat? A leveleken mászkált.
Ha már kint vannak a palánták (nem földben, cserépben), milyen kártevőkre lehet számítani és hogyan lehet védekezni ellenük? Kell-e egyáltalán?
Köszi -
törölt tag
válasz MikeWazowski #6189 üzenetére
Na, kiraly. Igen, elvileg az.
Csak ez is kinai magbol van, aztan barmilyen magot rendeltem Kinabol eddig nem sok ertelme volt.
Majd ha jobban megno atultetem, mind kap egy kulon poharat.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz MikeWazowski #6187 üzenetére
Igen, az nekem is feltűnt. De azt is írja az internet, hogy a pókoknál nem ritka 1-2 láb elvesztése sem. Persze lehet valami utánzó állatfaj is, de nem hiszem, hogy chilire veszélyes jószág.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
grizlisandor
veterán
válasz MikeWazowski #6189 üzenetére
Úgy legyen, de én nagy pénzt nem tennék rá.
-
MikeWazowski
veterán
válasz szokeherceg #6193 üzenetére
ŐŐ lehet igazad van. Én csak a leveleket néztem és azok pont olyanok mint az én Jalapeno-jaimnak voltak... Akkor elnézést, nem jól tudtam.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #04441088 #6197 üzenetére
Legalább paprika magot kaptál? Azt csak megismered. Ezek meg lehet, hogy csak benne voltak a virágföldben amibe ültettél.
-
törölt tag
válasz Digitalpimp #6198 üzenetére
Persze. Paprika mag volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- SEGA - MEGADRIVE 2 /// +196 játék // +3 eredeti vezérlő / antenna és A/V vezeték / használatra kész!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, 91%, Apple garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Zephyrus G GU502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Apple Iphone 13 Mini 128GB Starlight 3 Hónap Garancia
- iPhone 13 Pro Gold 256GB 84% akksi Független
- Gamer Pc - 3070 / 12400 / 2tb ssd / 32gb ram
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 Pro Alpinegreen 256GB 85% akksi Független
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest