Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Trump vagy Harris
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
Ez a Joe's Long?
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Akmak
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
A hosszú az tényleg Long Slim Cayennek tűnik. A "Japapeno" pedig Basket of Fire-nek viszont nem hinném, hogy összekevertem volna őket, ugyanis az egyik alig húsz centi magas terebélyes bokor amíg a másik megvan vagy 70 centi, kis hegyes levelekkel.Backup The World and Headphones on! AMD A8 6600k, Asrock FM2A85X Extreme4, Kingston HyperX DDR3 1600 2x2Gb
-
tocsek18
senior tag
talláltam egy szósz receptet hátha valakit érdekel
-
Koree
csendes tag
Sikerült beérnie pár Habaneronak, a türelem tényleg rózsát terem...
Meddig lehet/szabad a beérett termést rajtahagyni a növényen? Mivel kérdéses volt hogy valaha eljön-e a nap hogy kezdeni kell vele valamit eddig nem igazán készültem fel a feldolgozásra, vennem kéne üvegcséket, eszközöket a szószkészítéshez, addig meg nem szedném le.A disznónak is két oldala van, mégsem egyenlet...
-
Digitalpimp
senior tag
Akár hetekig is maradhat, elvan a növényen. Csak ilyenkor ősz felé van valamilyen bogár, ami szeret belevermelni a termésekbe, ezért sokáig nem ajánlott. Vagy szedd le, be a mélyhűtőbe, ott se lesz baja.Felhasználásig biztonságban lesz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Exian
addikt
válasz Digitalpimp #5511 üzenetére
Én most nagyon sírok Az összes palántám most kezdene életre kelni a kertben TELE vannak virágokkal, azok is, amiken egész eddig semmi sem volt, se virág, se termés. Brutális mennyiségű termésem lehetne, de már nem lesz. Örülök, ha a Habaneróim beérnek, de már abban sem vagyok biztos. Most kezdenek csak kizökkenni a zöld állapotból.
Jövőre mindenképp SOKKAL korábban kell elültetnem őket ki a kertbe, idén nagyon későn történt ez meg és szerintem ezért csak most kezdenének beindulni. Na meg persze az eső is nyilván rásegített, sokszor voltak szegények vízhiányos állapotban, most viszont volt eső rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok! Serrano chilit milyen gyakran javasolt ontozni illetve mit ajanlanatok tapnak? Illetve van esetleg valami "automata" ontozo otletetek lakasba? Eleg gyakran utazunk hosszabb idokre aztan nem akarom elmulasztani.. Szobanoveny foldben kezdtem noveszteni, 4 noveny kezdett novekedni..
-
Gorneck
legenda
Én úgy számoltam, hogy januárba meg kell kezdenem az csíráztatást...nekem pl az Aji Golden és Numex Espanola pl még sehol sincs...vagyis inkább úgy fogalmazom, hogy a termés batár nagy már (régóta), de a szín még sehol...se sárga, se piros...
Habanero amit piacról vettem annak szvsz volt 1-2 hónap forja az 3 hullámba szolgált ki a nyáron.Most otthon leszek 1,5 hetet, be szeretnék ütemezni egy átültetést és megpróbálok teleltetni. A Golden Habanero megy a levesbe, annyira nem fogott meg az íze. A RED marad szószba.
Már megvannak januárra a magok, Jalapeno és Thai Compact a terv. Igyekszem elmenni a gyengébb, de ízesebb chilik irányába. Cayenne se lenne rossz, de abból nekem pl zéró kelt ki, pedig közel 30 maggal próbálkoztam...
Gorneck#1239
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Idén elég keményen át letten b@szv@ a magokkal, így iszonyat mennyiségű thai chilim lett (vagy 30l térfogatnyi biztos) de nagyon kevés igazán ütős darab termett. Némelyik szószomban viszont elengedhetetlen lenne egy kevés bivaly erős paprika hogy az ereje meglegyen de ne legyen túl paprikás ízű. Akinek esetleg eladósorba kerülne pár szem (Mondjuk 10db kaszás) az kérem írjon egy PM-et.
Köszönöm.
ps.: Remélem belefér ennyi OFF.
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
jansky1
senior tag
Üdv!
Főztem egy adag ilyen szószt. Szerintetek eláll, ha nem hűtőben tárolom? Lassan kivágnak itthonról, hűtő fele szósszal van tele
Savanyúságokról a kamrában, nem is beszélve[ Szerkesztve ]
-
dfg54
tag
Idén lesz valakinek pár üveg eladó chiliszósz? A legerősebb fajtákból készültek érdekelnének...
https://tinyurl.com/y7wm2c9v
-
WarninShotZ
tag
Hali.
Aki rendelt már ebayen premier_seeds_direct-től annak mi a véleménye róla? Mennyire van megelégedve a magokkal illetve mennyi idő míg ideér Angliából Magyarországra?
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
dugynok
senior tag
válasz WarninShotZ #5523 üzenetére
Kb. 10 nap, nyugodtan vehetsz tőle, 3 szezont is ottani magokkal csinàltam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt nálunk még szezon van. A termések fele még érésben van:
Korábban téma volt, hogy vissza kell-e vágni a csilit teleltetéshez. No ez lett a tavaly visszavágottakból, már amik túlélték, hogy nem kaptak vizet mert nagyszüleim megfeledkeztek róluk.
A Tabasco nem az igazi. Igazából át kellene ültetnem őket rendes földbe, de akárhányszor kijutottam ide, mindig elfelejtettem hozni a cuccokat hozzájuk.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Exian
addikt
válasz Ittnemaz #5528 üzenetére
Áááá, ilyesmit már nem enged a feleségem Épp ezért kellett megoldást keresnem és lett megoldásként tavaly a közelben a kis kert, amit bérlünk, mert nem tudta elviselni a feleségem az ablakokban, meg az erkélyen a millió palántát Úgyhogy lesz ami lesz, ami beérik még, azt leszedem, a többi így járt, mert jövőre hamarabb fogok kiültetni mindent.
Mondjuk "pár nap ajtócsapkodást megér" elven lehet, hogy azért 1-2 habanerót csak megmenekítek itthonra, meg 1-2 olyat, amin látszik, hogy még van benne élet és virágzik.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
A LIDL-ben megjelent egy új holmi, egy kis fekete tálcán lefóliázva kb. 8-10 féle csili, 50g, 300 Ft. A zöldségespult végén láttam, szemmagasságban, gondolom, máshol is hasonló helyre tették.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Jövőre ilyet szeretnék termeszteni :-)
-
looser
addikt
válasz Gorneck #5536 üzenetére
Eddig csak kész növénykéket láttam, ezért volt új nekem ez a tálcás megoldás. De mondjuk ezekből csinálni egy vegyes szószt, az jópofa lenne :-)
Azt nem tudjátok, hogy ha csak egy turmixom van otthon, amit azért másra is szeretnék használni, szóval ki lehet takarítani belőle maradéktalanul a csilit? Van olyan mosószer vagy egyéb anyag, ami kioldja, semlegesíti a kapszaicint?
-
Gorneck
legenda
Háááááát Én anyuméktól kapott Orion turmixot használok "chilizéshez", szoktam benne néha mást is csinálni, pl smoothie-t...de nem volt még gond, mármint nem éreztem rajta semmi utóízt...pedig műanyag.
Sima mosószer oszt ennyi amit csinálok...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
looser
addikt
Köszi srácok! Hazafelé beugrom egy adagért, meg úgyis van 1-2 "amerikai" cumó, amit kinéztem :-)
-
mephi666
nagyúr
főzhetsz belőle könnygázt
bemenekítettem télire egy szép tő chocolate habanero-t munkahelyre, a tőzeglegyek meg szépen előjöttek ahogy olvasom, nem tesznek kárt a paprikában, de mégse lenne jó, ha elszaporodnának az irodában ...van valami tuti (bio) módszeretek, mivel lehet gyorsan eltakarítani őket?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Digitalpimp
senior tag
A Mospilan nem igazán hat rájuk, mert nem a növényt eszik, hanem a talajban lévő rothadó tőzeget. Belocsolásos cuccal lehet nekik ártani, [link], vagy veszel-csinálsz sárga ragacsos lapokat és a cserépbe szúrod.
-
TeeJay
félisten
soha többet Blumen magokat...
mutatom mi lett a Red Morugábóljól tippelem hogy ez kb inkább Red Habanero?
ízre finom de nem az a csípős mint amit én vártam sajnos
szóval jövőre 10magot rendelek összesen és valódi Red Morugát mert a Blumen egy fos
a Yellow Morugából meg sima TV paprika méretű zöld izé kelt ki
ki is dobtammivel virágzáskor meg semmi más nem volt a környékén így kétlem hogy máshonnan lett volna Habaneronak beporozva szóval a Blumen nálam lebőgött...
inkább januárban fasza helyen rendelek
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Digitalpimp
senior tag
Jolokia-Habanero szerintem. Az alakja Jolokia, a sima felülete meg Habaneros. Legalább csíp rendesen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- AKCIÓ% Dobozos új HP VICTUS Gamer laptop/i5-13500H/16GB/512GB SSD/RTX 4050 6GB/144Hz/
- ASUS ROG STRIX G15 - 15.6" FHD 144HZ IPS, R7-5800H, RTX 3050Ti-4, 16 DDR4 / 1024 NVMe, RGB +GAR!
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest