Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Trump vagy Harris
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jobesz
tag
Ez jónak tűnik,valaki ali ról hasonló jó tapasztalatokkal?
Mesprout eladó vagy más?
Olya érdekel aki megbìzható és kikelnek a magjaiSony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Digitalpimp
senior tag
Általában nem a keléssel van gond, hanem az kel-e ki amit vettél. Aliról én nem vennék csak poénból, ha szereted a meglepetéseket. Én is vettem már, mert gombokért vannak százszemek, aztán lett belőle ez-az. Viszont idén ezek a legfürgébb magok, 6 nap alatt kicsírázott az összes, meg már az egyik kidugta a kis hurkát is. Eddig csak a saját narancs Habik meg a Pasillák vannak velük pariban.
Kínából sokszor még a gyári fémzacskós tasakban sem az van mint ami rá van írva. Viszont az Ebay-ről a Premier bevált. Már vettem tőlük vagy 20 félét, eddig mindig az volt mint amit rendeltem. Elég gyorsak is mert angol bolt. Volt olyan, hogy vasárnap megvettem, pénteken már a ládában volt."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
jansky1
senior tag
Ti egyből földbe vetitek a magot, vagy áztatjátok, csíráztatjátok előtte?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
mephi666
nagyúr
válasz jansky1 #4553 üzenetére
amit még 2-3éve chilioazis-ról vettem, földbe ültettem kb centi mélyen: mindegyik kihajtott és szépen megnőtt most is így fogom tenni
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
jansky1
senior tag
Tavaly áztattam, aztán ételhordó edénybe kerültek folpack tetővel. 100% volt a kelési arány, de az egyikről elcsúszott a tető az egyik nedvesítéskor és kiszáradtak :\ Lehet idén én is földbe vetem őket egyből.
-
TeeJay
félisten
válasz mephi666 #4543 üzenetére
múlt héten kálvin térre mentünk hambizni kifejezetten chili hambi volt a kérés
mondtam a srácoknak a legerősebb szószukból tegyenek bele masszívan mert Moruga meg Reaper van otthon azt fogyasztjuk... láttam a gúnyos kacajt hogy na majd most megfingatnak és sírni fogok meg üvölteni
jó vastagon tolták is rá, megettük simán, pislogtak majd odamentem és kértem még egy kört de mondtam hogy most mehet bele tényleg normális adag chili mert az előző gyenge voltmásodik kört is benyomtuk és utána szerintem már nem mertek mosolyogni
na ezért jó ha edződsz a Morugához mert utána priceless a pillanat mikor rájönnek hogy nem tudnak neked olyan erőset adni amitől bármi bajod legyen.
nagyon finom volt a hambi, jó csípős lett de aki Moruga meg Reaper-rel edzi magát otthon annak ez meg se kottyanszóval mi Red és Yellow Moruga magot vettünk meg szülőknek Red Habanero-t
azt hiszem ha összejön ősszel darálom a paprikát majd és árulom a krémet kis üvegben[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mephi666
nagyúr
haha, kardvirágot? ...nem kapott valentin-nap alkalmából?
hú, olyan 12személyes ültetőláda kellene nekem is, mert eddig balkonládába szórtam mindig a magokat és az átültetés kicsit körülményes volt, ha összemásztak a gyökerek...
off: nálunk asszonynak a liliom a kedvence... még nyáron házassági évfordulóra kapott tőlem cserepeset, ami virágzás után kikerült az erkélyre nagyobb földbe... úgy tűnik szépen meg is fogta... októberben szülinapjára is kapott egy másikat húgáéktól, amit szintén kiraktam, de annak a szára nem maradt olyan szép... kíváncsi vagyok, hogy a telet hogy viselték és felélednek-e... várom az idei szezont, mert 1éve még 1szobásban laktunk, ahol erkély sem volt... nyáron cseréltünk anyóssal, mert ő egyedül volt 1+2félszobásban, ahol erkély is van: itt kiélhetem a kertész-hajlamaim... remélhetőleg a paprikák is szebbek maradnak, mert 1szobásban 1szer bejöttek a nyomorult levéltetvek és elszaporodtak... csinálhattam bármit, akkor sem sikerült kiirtani őket... kényszerszüret és ültetvény-megsemmisítés lett a vége erkélyen szerencsére könnyen megjelennek a tetvek természetes ellenségei és tisztán tartják a növényeket
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
csucsu21
aktív tag
Na 2 hét után a tabasco és a white habanero sikeresn ki keltek a carolina és a csoki habanero még nem mutat életjelet.
Bár a carolinára az van írva vethető 2017 2 hó-ig lehet már nem lesznek életképesek a magok.
Remélem legalább 1 mag ki kel.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
válasz SoulReaver #4561 üzenetére
Nem tudom de ez van a zacskón Mgardenről rendelt 2017 02-hó ig vethető ez van rajta.
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Met
nagyúr
De jó régen írtam ide, ősszel kidobtam a chiliket, a gyomrom nem bírja már az erőset
Ne öregedjetek meg."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
mephi666
nagyúr
hétfőn arra járunk, veszek majd belőle múlt hétvégére terveztem a veteményezést, de ledöntött a nátha és az 50literes virágföldet se volt energiám felvinni a kocsiból... hurcibálom mindenhova egész héten
#4564: anyós már lassan 70 éves és úgy eszi az erőspaprikát, mint más a chipset és nem is gyengéket szokott venni... (oké, nem moruga-t meg butch-t és társait ) néha hoz asszony és 1-1 db után le szoktam izzadni
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Próbálkozz a Cheyenne csilivel. Az egy két oldalon keresztül taglalt gyógynövény, különösen gyomor panaszokra és nem méreg erős.
csucsu21: a millió éves tengeri sónak is van szavatossági ideje, ne törődj vele.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
mephi666
nagyúr
válasz CPT.Pirk #4567 üzenetére
vagy a wasabival... néha rákapok az ilyen wasabis földimogyoróra és kb addig zabálom, míg a taknyom nem kezd már folyni tőle ...érdekes, mert máshogy épül fel az ereje, mint a paprikának: elkezded enni, az első néhánynak még semmi ereje, majd szép fokozatosan elkezdi csípni a szád, majd egy idő után az orrod is marja belülről... aztán ahogy abbahagyod, rövid idő alatt fokozatosan elmegy az ereje...
házilag egyszer kotyvasztottam paprikás vodkát: egy birds eye-t hosszában kicsit behasítottam és hetekig áztattam 2dl vodkában... amikor a paprikának kiment a színe, bekóstoltuk asszony nővére lányának barátja katona (hivatásából kifolyólag bír inni ) leült tőle 5percre és vörösödött-izzadt... én a nőkkel együtt viszonylag jól bírtam
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz mephi666 #4568 üzenetére
Wasabi máshogy csíp. Az nekem főleg az orromon fel az agyamig, mint a torma általában, míg a paprika inkább szájban, és attól csak folyik az orrom, de ott nem csíp. Tormát kell enni csípős paprikával, az az igazi double penetration.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
e=mc²
őstag
A Lidl-ben ismet van letakarhato palantazo doboz 1599,- ert.
Ambulimax Provider
-
jobesz
tag
baranyában hol tudok reális áron magot venni? A Blumen-t nagyon drágának tartom, valami nagyobb kiszerelés érdekelne, kb 100 szem/fajták, vagy még több
ajánlanátok valamit?
Jelenleg a
Kertművész veboldalon található la insolite magot néztem ki, kb 120 szem, 690 ftti mit ajánlanátok , esetleg valami webshop ahol pick pack pont és egyéb kiszállítás olcsósító lehetőség elérhető
[ Szerkesztve ]
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Ittnemaz
aktív tag
vetés után,ha valaki kér van még pár magom feleslegben, 450000 alattiak.
-
mephi666
nagyúr
válasz Dilikutya #4576 üzenetére
esetleg saját magának tudná szaporítani következő évre? ha üvegházban/fóliában nevel több fajta paprikát, nem bízza a természetre a beporzást, hanem ecsettel elintézi, ügyelve hogy ne porozza keresztbe hosszába a különböző fajtákat?
én tegnap vettem tecsóban 3x20-as ültetőtálcát 699huf-ért és kezdésnek egyikben 8 csoki habanero, 5 pepperoni és 7 koktélparadicsomot raktam... most már csak várni kell és öntözgetni
-
TeeJay
félisten
4 darab magot szeretnék elvetni itthon panelban
tudtok adni tippet ehhez a 4 chilihez hol vegyek és milyen földet amibe nyomhatom a magot?
a héten elültetném a többit meg postázom haza szülőknek hogy ők is ültessenek2-2 Red és Yellow Moruga lesz ha minden jól megy
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mephi666
nagyúr
én pár éve első próbálkozásra 1szobás panelban fogtam pár balkonládát, 6-8 magokat elszórtam bennük kb 1-2 centivel a felszín alatt általános virágföldbe és kb mind kikelt jalapeno+birds eye chili volt... itt már csak egy töredéke látszik, mert ritkítottuk és ajándékoztuk akinek csak tudtuk ...ja és egyik kolléga tanácsára időnként adtam neki muskátli tápoldatos vízből... szó szerint később benőtték az ablakot úgy, hogy lejjebb kellett őket pakolni és ki kellett mind támasztani, mert dőltek volna erkély híján a legnagyobb bajom a levéltetvekkel lett később itt még egy kép a termésről
[ Szerkesztve ]
-
-
ivanyila
csendes tag
Szervusztok kedves chili fanok!
Én még új vagyok a itt nálatok, bár a hozzászólásokat olvasgattam nemrég. Most 4. éve próbálgatok chiliket termeszteni, először csak jalapeno, és valami nem beazonosított ajándék töveim voltak, majd jött a habanero. elmúlt évben ghost chilit is ültettem, de nem vagyok benne biztos, hogy az az volt... Minden évben sikerült készíteni pár üveg szószt, amik nagy kedvencei voltak a baráti társaságnak.
Idei szezont gondolom már többen megkezdtük, remélhetően az idő kegyesebb lesz mint tavaly. Jelenleg nálam az alábbi kelési arány jött össze (kikelt/vetett):
Carolina Reaper: 10/10
Ghost Chili 0/19
Habanero Red 18/25
Habanero Chocolate 8/10
Jalapeno Giant 9/10
A magok 9 napja lettek elvetve, ültető tálcában vannak egy helyen ugyan annyit kapnak mindenből (víz, meleg, világítás), ennek ellenére a Ghost Chilik nem igen akarnak kikelni, illetve ma már láttam egy magot, mintha kidugta volna a fejét. Azért kezdek izgulni, hogy nem nagyon akarnak kikeli, annak ellenére, hogy a Carolina Reaper, ami elvileg kényesebb, 100%-osan kelt.Nektek milyen tapasztalataitok vannak ilyen téren, kinek, mennyi idő alatt keltek ki a Ghost Chilik?
-
jobesz
tag
válasz Dilikutya #4576 üzenetére
40 mag 690 ért ezt már elfogadom
120 db habanero rossohabanero-k
[ebből a fajtából a habanero magok sem vészesek ez lehet az orange?][ Szerkesztve ]
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
jobesz
tag
aji amarillo magom van 200 db ha valakinek másbol lenne fölös
nincs valami webshop ajánlás?
-
mark!
őstag
Tavaly csak tervezgettem, hogy elkezdek paprikákat termeszteni, idén el is jutottam odáig, hogy megvegyem őket. Chilimániáról rendeltem ezeket a magokat: Jalapeno Purple Trinidad Scorpion Moruga Yellow Habanero Maya Red. Visszaolvastam egy ~200hsz-t, de vannak még homályos részletek. Ha hazaértem, írok még egy hsz-t, van egy pár kérdésem, főleg a hőmérséklet biztosításával
>
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szobahőmérséklet, a skoprió pl. 1 hét alatt csírázik. Ha túl meleget tartasz, akkor gombásodni fog a föld és az komoly probléma. Túl nedves se legyen a föld, mert akkor szintén gombásodhat.
Én most fogom megcsinálni a mag vetést a hétvégén, lehet már holnap. Ezúttal nem a saját fejem után, hanem ahogy elvileg kellene.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na én is elkezdtem a szezont, magok a palántaföldben, csíráztató megépítve! Fogyasztása 10W, 2 piros, 1 kék led sor van benne és a széleken 1-1 hideg fehér led sor. Nem volt itthon több kék, ezért kerültek be a hideg fehér sorok, mivel azokban több a kék, mint a piros.
Ezek vannak benne:
1 3x Bolivian Rainbow
2 3x Black Royal
3 3x Thai Hot
4 3x Tabasco
5 3x Cayenna
6 3x Saját
7 3x Golden Cheyenne
8 3x Cheyenne Long Slim
9 3x Cheyenne Purple
10 3x Pequinn
11 3x Virágbolti csokros piros hegyes
12 3x Trinidad Scorpion
Mindegyikből 6 mag, mert duplán vetettem. Idén egyik barátom kertjébe fognak menni, ahol lehet halastó termékeny vízével öntözni.Azt még nem tudom, hogy tegyek-e rá szellőző lukakat a dobozra.
-
bzoley
veterán
válasz CPT.Pirk #4589 üzenetére
Korábban azt írtad, úgy csinálod, ahogy elvileg kéne.
Ezt egy kicsit túlgondoltad, karácsonyfát nevelsz?
A földnek nem kell fény, ha meg kibújnak, már nem lehet rajtuk a tető, fényáramod meg amúgy sem sok lenne.
Elég egy hidegebb fényű igazi lámpa, de az erős legyen. Ezt a piros, meg kék világítást nem tudom, ki kezdte el terjeszteni. Lehet hogy az, aki a macha teát? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A piros-kék dolgot nem én terjesztem, annak van valóság alapja. Más különben nem lenne kismillió "grown led" az ebayen. Meg azt ipari körülmények között is használják, megelégedéssel.
A fényáram miatt nem aggódom, mert neveltem már palántákat ilyen módszerrel, a közelségük miatt több mint elég amit előállítanak. Egy erősebb ledes lámpa is valahol 7..12W (elektromos teljesítmény) között van és azt nem tudod elég közel rakni a palántákhoz, mert akkor már kettő kellene belőlük, hogy mindent lefedjenek. Ha nem rakod elég közel a ledes lámpát, akkor a széleken gáz van, mert a fényáram négyzetesen csökken a távolság függvényében. Na most én itt 10W teljesítményt osztok el kellően közel a növénykékhez, ez a jobb megoldás szerintem.
Ha majd kibújtak a növénykék, akkor majd megemelem annyival a cuccot, hogy kapjanak levegőt és felülre is teszek szellőző nyílásokat.
A földet magát meg persze nem kell megvilágítani, viszont van kb. 21 fok itt a panelban most, az a kis meleg amit a ledek csinálnak, az pont jól fog jönni a csírázáshoz, egy kicsit megemelik a talaj hőmérsékletét.
A zöld tea meg működik, csak nem önmagában. Mindenféle tápot nem helyettesít de ha adod a növényeknek, akkor látványos változáson mennek keresztül pozitív irányban.
-
mephi666
nagyúr
válasz CPT.Pirk #4591 üzenetére
nálunk panelban (nem lehet szabályozni a fűtést) 28-29 fok van... ha erősen szellőztetünk, lemegy 25-re... nem hiszem, hogy szüksége lesz a palántáknak plusz hőforrásra
-
mephi666
nagyúr
válasz CPT.Pirk #4594 üzenetére
ne is mondd, előző lakás 1szobás volt, 8évig ott laktam és szabályozni lehetett az utolsó években a fűtést... onnantól nem gyakran volt több 20 foknál fűtéskorszerűsítés előtt pedig bukóra nyitva volt a konyhában mindig az ablak és az szabályozta valamennyire az egyébként kb 25 fokot... itt meg valami eszement módon fűtenek: 1+2fél szoba van, de kb majdnem mindig nyitva az ablak az egyik kicsiben (ahol a gép is van) ...itt normális a hőmérséklet... szerencsére elég széles tartományban jól viselem a hőmérsékletet: jobb szeretem, ha hűvösebb van, de már megszoktam ezen a télen, hogy itt majd meg lehet rohadni... az viszont biztat, hogy a növényeknek felér ez egy üvegházzal... 99% biztos vagyok, hogy mind ki fog hajtani, amit vetettem
ui: most ránéztem: 26fok van jelenleg
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Hát nem akarnak kelni a Carolináim lehet ültetek pár 7 pod redet ha a carolina nem bújna ki.
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
grizlisandor
veterán
Pont a hét elején gondolkoztam rajta, hogy mit csináljak az akkor 2 hetes Jalapeno-immal, erre megindultak.
Áttehetem nyugodtan a palántákat egy kicsit hidegebb, de naposabb szoba ablakába?
-
sisu2
aktív tag
válasz grizlisandor #4598 üzenetére
20 fok elég neki .
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, 91%, Apple garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Zephyrus G GU502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Apple Iphone 13 Mini 128GB Starlight 3 Hónap Garancia
- Apple Iphone 11 Pro 64GB Green 99% Akku 3 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest