Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jobesz
tag
üdv! ebay / ali-n vannak megbízható seller -ek? akik azt a fajtát adják amit hirdetnek? van valakinek tapasztalata ezzel? a fél világ rendel tőlük, legalábbis a pozitívjaik számából ez jön le.
rendelt már valaki többször ugyanattól a seller től, és elfogadható , vállalható magokat kapott? -
bzoley
veterán
Ma ünnepélyesen megkezdtem az idei szezont. Rövidke csávázási procedúra után elültettem a csilimagokat. Amint kibújnak, követik őket a paradicsomok is.
-
Exian
addikt
válasz
mephi666 #4545 üzenetére
Jah, akkor bizonyára az van, hogy több féle kiszerelés van a zacsik/fajták között. Én a red morugát néztem azt hiszem, arra tuti 10 mag volt írva, meg fentebb is írta már TeeJay, hogy 10 mag van bennük, de akkor ezek szerint van 20-as is.
-
mephi666
nagyúr
ja, nem olcsó... (de ha beválik, egész évben ellát... máskor átteleltetni is sikerült 1-2 palántát és következő évben ugyanolyan szépen termett) lefotóztam a leírását: csokiban 20 magnak kell lennie, ebből kiindulva úgy gondoltam másikban is van annyi
korábban chilioazis-ról rendeltem magokat, ott ilyen 500ft/10mag környékén indultak az árak és rájött a postaköltség is...
ha sok lesz a termés (régen még 1szobásban birds eye-t meg jalapeno-t termesztettem és ott is több lett, mint amennyit meg bírtunk enni), valószínűleg szárítani fogom én is és őrlöm... úgy áll el legtovább
#4546: valószínű akkor ami extrább, abból 10 mag/csomag
-
Exian
addikt
válasz
mephi666 #4543 üzenetére
"999huf/csomag és 20mag van benne..."
Az ár stimmel, de a darabszám nem: 10 mag van bennük. Legalábbis amit én néztem 1-2 fajtának a csomagolását, arra 10 mag volt írva. Ölég drága, DE ha minőségi magok, normális helyről, nem átporzott vacak termésekből, akkor megérheti. 1-2 zacsival veszek majd én is.
"ui: trinidad scorpion-on gondolkoztam, de inkább lemondtam róla, mert fogyasztani szeretem a paprikát és ez már kívül esne a tűréshatáron
"
Azt én is csak arra használom, hogy kiszárítva megy a vegyes őrleményembe. Így érdemes felhasználni, mert így feldobja erősségben az egészet és sokkal kevesebbet elég szórni, mint nélküle.
-
mephi666
nagyúr
válasz
csucsu21 #4542 üzenetére
ilyen van kecskeméten is tescoban/auchanban... 999huf/csomag és 20mag van benne...
csoki habanero-t meg valami "diavolicchio pepperoni"-t (úgy néz ki képen, mint a birds eye chili) vettünk kipróbálni... most hétvégén tervezem elvetni balkonládába egy részét, amikor elég nagy lesz, akkor meg március/áprilisban külön szedem őket és mennek ki az erkélyre...
ui: trinidad scorpion-on gondolkoztam, de inkább lemondtam róla, mert fogyasztani szeretem a paprikát és ez már kívül esne a tűréshatáron
-
Exian
addikt
válasz
raskolnikoff #4540 üzenetére
Azt nem tudom, ott van e, ez Pécs Uránvárosi Tesco.
-
csucsu21
aktív tag
Gratula nekik.
[link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
grizlisandor #4535 üzenetére
Ehh. A magban megvan minden a csírázáshoz, a friss föld meg tele van tápanyaggal. Ez a tápozás dolog ráér addig, amíg nem virágoznak.
-
grizlisandor
veterán
Múlthét vasárnap elültettem a Jalapeno magok felét, palántaföldbe(poharanként 2 mag).
A gazdaboltos eladó már egyből akarta, hogy vigyek valami lötyit 1200ért, ami segíteni a csíráztatást meg tápanyagokat ad a növénynek.
Betettem a poharakat a legmelegebb helységbe, és várom a legjobbakat. -
Digitalpimp
senior tag
Aki szeretne három füzér lassú légszárított chili paprikát jutányos áron vásárolni, keressen privátban.
Miskolci átvétel. Van egy 15 szemből álló piros Trinidad Moruga Skorpió, meg kettő füzér vegyes. (Naga Jolokia Purple, White Bullet Habanero, Cheiro Roxa, Royal Black, Fish, Black Pearl, Jamaican Yellow, Orange Habanero, Kakasfarok) -
TeeJay
félisten
tesco-ban 999 a Blumen 10db-os chili mag
vettem 1csomag Red Morugát, 1 csomag Yellow Morugát
illetve 1 csomag Red Habanero-t
aztán kiderül idén jobban sikerül-e majd a buli
első körben ha 5-6kis üveg Moruga darálva összejön már örülök hiszen az fedezi az egész éves chili mennyiségemet ha meg lesz még ezen felül azt el tudom adni simán -
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, eddig 3 alkalommal kapott "Valentín virágtáp"-ot a skorpióm a szokásos zöld teás víz mellé, és az új leveleken nincs nyoma a lentebb mutatott betegségeknek, szép élénk zöld színük van. Szóval önmagában nem elég a zöld tea, kell mellé pár extra adalék is, ami megvan a virágtápban. Meg kapott egy réteg friss földet is az edény tetejére tegnap.
-
csucsu21
aktív tag
Na holnap elültetem a magokat már áznak. Az idén csoki habanero carolina reaper, white habanero és tabasco lesz ültetve. Az idén megpróbálok csinálni minden nap képet a paprikákról és majd a végén egy videóba össze rakni.
Kinek milyen tapasztalatai vannak a saját termésből ki nyert magokkal ? mennyire életképesek ?
Ha kell valakinek Yellow moruga vagy 7 pot red mag az írjon van tavalyról ki nyert.
Küld válaszborítékot és küldök szivesen ennyivel úgysem tudok mit kezdeni.
Ja és még annyi mennyi ideig életképesek akár vett akár ki szedet magok ? 1-2 évig vagy tovább is ? -
TeeJay
félisten
Hidd el azok gyengék, Red Moruga alá én már nem adom, illetve Carolina Reaper a tuti. Több hónapig volt emésztési gondom, ősszel vettem újra rendes paprika krémet és mindent azzal eszünk. Azóta semmi bajom nincs és most az influenzás köhögés és taknyos időben a legjobb ellenszer. 2 nap alatt kijöttem a torok fájásból igaz be is fűtöttem neki vastagon
-
Enton
addikt
Én nemrég egy hónapja vettem tőlük ilyen kisüveges csaknoris izét, elvileg a legbitangabjuk de kb egy szinten van ezzel:
JOLOKIA 4X (SZELLEM CHILI) 120 G-CHILION
Noha ez sem rossz csak már már elkélne valami natúrabb több paprikát tartalmazó ilyen kis tégely. De majd idén már nevelek én is ilyen bitang jószágokat mert másképpen nem lesz nekem szájam ízemnek való atomcsípősöm semmi se.
A csak norris annyiban jobb esetleg a chillion-os jolokiától hogy sokkal több íze van finomabb ha magában kóstolgatjuk, a chilionos-ban csak szellem van a csak norrisban 2-3 fajta ha nem tévedek és jobb is az ízvilága így.
De ha csípősre vágyunk végülis bármelyik megteszi hogy senki ne nyuljon a kajánkhoz, nem sok ember tudja ilyen mértékben abszolválni a csilit mint én csak páran az ismerősök közül. Családban bátyám max de ő is csak ilyen késhegyniket. én meg kanalazom a norist meg a szellemet hogy csípjen is a leves.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dilikutya #4523 üzenetére
hát én sajnos drágán tudtam csak pesten venni Csernobilt meg előtte volt Nyelvterpesz de eladtam 1nap alatt
számomra nagyon gyenge volt a csernobil meg egy hét alatt elfogyott
a sárga moruga sajnos elég gyenge....itt amit az Erzsébeti fickótól vettem az tényleg bitang
és ő mondta hogy mindig új magot rendel évente újat ültet és csak sóval tartósítja
neki a Moruga nagyon finom és erős a Reaper meg tényleg ütős lett
1500 volt a Morugát 2000 a Reaper fél évet kibír 3üveg idén meg már szeretnék magam ültetni legalább Morugát hogy legyen 6üvegem az kitart 1évig a következő termésigszülők meg inkább az enyhe chilit szeretik szóval egy jolokia is jól jönne az annyira nem vad már a Moruga meg Reaper mellett
szülőknek meg van otthon baromi nagy kert ott elfér majd -
Dilikutya
félisten
Igen, én is láttam hétvégén a kecskemétiben. A Reaper-re most nem emlékszem, volt Scorpion Trinidad meg valami Giallo, habanero legalább 3 féle, összesen kb. 10 féle mag.
Nekem ízlik a sárréti, bár még csak a Chernobyl-t kóstoltam. De finom a Pokoli Konyha is, abból paradicsomos habanerot és sárga trinidad & habanero alapú szószt kóstoltam. -
-
Dilikutya
félisten
válasz
raskolnikoff #4520 üzenetére
Mezei hipermarketben még nem is fogsz látni, bár ha a vetőmag megjelent, idővel zúzott vagy őrlemény is lehet. Hazai termelőktől lehet rendelni mindenféle paprikakészítményt, pl. Sárréti Chilifarm, Pokoli Konyha, Chili Hungária Manufaktúra. Őrlemény, zúzott, szósz, krém.
Meg van a Chili Hungária Webshop. Én még nem rendeltem, szerintem nem is fogok, tesómmal hozatok Bp-ről sárrétit, kiderült, hogy tud lelőhelyet. Egy Chernobyl szószom van is tőlük, jó cucc.
-
raskolnikoff
őstag
Lehet, hogy nem jó helyen érdeklődöm. Melyik a legerősebb itthon kapható zúzott erős paprika? Ételízesítéshez csak simán. Legutóbb a Haragos Pistát próbáltam, de jöhetne erősebb, ha van, bár mezei hipermarketben nem nagyon szoktam erősebbet látni, igaz nem is ismerem mind.
-
bzoley
veterán
A piacon bóklászva, kicsit elidőztem a savanyúságos standnál csorgatni a nyálam, volt mindenféle. Többek között savanyított habanero, alá ennyi írva: "k-va erős".
Szerintem nem félreérthető -
kemotox
addikt
-
TeeJay
félisten
na idén én is újra megpróbálok paprikát ültetni.
Trinidad Scorpion Moruga Red és Habanero Red érdekel főleg de lehet valami köztes Jolokia is jöhet
meg szerintem Carolina Reaper-t is veszekMoruga tuti 10mag alá nem adom mert most is a darált moruga segít az influenzás időszakban
mindent azzal eszek lassan elfogy egy üveg november óta és van még 1 üveg Moruga meg 1üveg Reaper darálva.a gyengébb paprikákat meg szülőknek terveztem ők nem a vad gyilkost szeretik
pepperseeds.eu-ról rendeljek?
illetve tavaly elkövettem azt a hibát hogy a magot egyből földbe tettem és egy sem kelt ki
idén akkor először vízben csíráztatni és utána ültetni földbe? -
Enton
addikt
Azt a lebomló poharat még hagyhatod a xxx-ba is hisz hacsak nem nagyobb cserépbe akarod így átültetni bent(kint még ugye rögtön lefagyna).
Sima kis 2-3 decis műanyagpohár(lehetőleg ne átlátszót, a gyökerek nem komálják a közvetlen fényt), sokkal jobb ilyen külön nevelésre ha pl ez a cél a lebomló pohárral.
Amúgy meg sima 20-30 centi átmérőjű cserépbe 4-5-öt le tudsz dugványozni, hogy nagyobb korukban még szét tud ültetni őket, márha kikelnek és lesz mit szétültetni. -
NORBl
aktív tag
Szobában florimo palántaföldben vannak elvetve a magok. 0,3-0,5 cm mélyen. Földjüket előnedvesítettem. Ilyen lebomló poharakba raktam őket, de nagyon gyorsan kiszárad a földjük, legalábbis a föld teteje elég száraz, valamelyiknél pont úgy állt össze a száraz föld, hogy beláttam a magig. A szobahőmérséklet 22-25 között mozog. Gyakrabban locsoljam őket? Napi 1*2* adok nekik vizet, de rengeteget felvesz egy pohár, és nem is csöpög, folyik az alján. Pár napja vannak elvetve, de nem gondoltam volna, hogy ilyen gyakran kell őket locsolni,hogy nedves maradjon a földjük.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszönöm!
Ez alapján kálium, vagy magnézium hiány lehet. Eddig nem kapott más tápot, csak zöld teát. Van valamerre egy üveg substralom, megkeresem.
csucsu21:
A nyári tabascóról találsz képet az augusztusi posztjaim körül valamerre. Most csak ezt a kicsit tudtam lefényképezni, ezt kb. novemberben vetettem direkt ablakba, nem is nőtt túl nagyra:A jobboldali magányos tő az.
-
Enton
addikt
-
csucsu21
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #4504 üzenetére
Az első képen nem tudom mi lehet.
A másikon ami van nekem a carolina reaperen volt de nekem már egészen az elejétől majd később a trinidadon is előjött. Egy külföldi oldalon azt írta ez a paprikának a ( jellegzetessége ) nem érdemes vele foglalkozni állítólag a felhalmozott tápanyag miatt alakul ki elraktározza de nem tudja hasznosítani.Az elsőképen esetleg nem táp anyag hiány ?
A tabascoról tudsz felrakni egy képet ?
-
Exian
addikt
válasz
jansky1 #4500 üzenetére
Ez is jópofa, de ez tudtommal más. Itt picike magaságyakat lehet használni egy közös területen, nálunk meg rendes nagy elkerített telkeket lehet bérelni, persze ezek sem óriásiak, de 500m2 körül azért megvannak, de lehet többet is "összecsapni". Szóval itt komolyabb konyhakert téma is mehet, "nagy" területen.
Új hozzászólás Aktív témák
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest