Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy tűnik, a válságok korát éljük. Ami eddig vicces prepperkedés volt, az szerintem már nem az. Tényleg jobb, ha ideiglenesen tudsz fűteni önerőből.
A szigetes napelem és a hőszivattyú is egy megoldás, illetve a kályha is egy megoldás.
A napelem + szivattyú drágább, karbantartásigényesebb, de magasabb a komfortfoka. A kályhát nem komfortos használni, de ha évekig nem használod, akkor sem romlik el. Ha csak 1-2 helyiséget tudsz fűteni, már az is több mint a azé, aki annyit se. De addig is költségcsökkentésként besegíthetsz vele pl. a gázfűtésbe.Az évi 6 nap fűtéskimaradásról: gyerekkoromban heti szinten volt áramkimaradás vidéken télen-nyáron, napokig is. Aztán persze jöttek a nyugati cégek és felújították a hálózatot, ami üzembiztos lett. De a rezsicsökkentés miatt a karbantartások évek óta elmaradoznak, visszajuthatunk megint a 30 évvel ezelőtti állapotokhoz. A környéken már az utóbbi 2-3 évben egyre gyakoribban a kimaradások.
-
válasz 7Heads Drago #180 üzenetére
Nekem is Wamsler van 4 éve, de már cseréltem benne samottot (eltört 1 oldalt és a kéménycsonk alatti vízszintes) és azóta 1 megint eltört. Nem minőség már ez sem.
-
válasz elfelejtette #85 üzenetére
Ha a pincében van a kályha, onnan szívja a levegőt, a lakásba már csak a meleg érkezik fel a csöveken, de itt most arról van szó, hogy ha a kályha a lakásban van, akkor a lakásból szívja el a párás levegőt, és kintről frisset szív.
-
válasz 7Heads Drago #68 üzenetére
De vakolva és megfelelő fedő réteg mellett nagyon sokáig bírják. Főleg a régi téglák.
Persze vannak jobb agyagok is a téglához, de a tégla alapvetően a kiégetés miatt volt tartósabb régen. Jellemzően tovább égették, magasabb hőmérsékleten. A tetőcserepet ugyanígy. Apám bontotta el a helyi bíró házát, amin építkezett. Kikindai cserép volt rajta, kb. 100 éves, állítólag 1 tört el a bontáskor. Apám nem akart új házra régi cserepet, eladta, örömmel vette meg valaki. Az új cserép tatai volt, 30 évet bírt, majdnem 10 éve le kellett cserélni, lapokra esett szét. A kikindai cserép sorsáról nem tudunk, de szerintem még mindig fent van a tetőn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest