Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
fbeni91
tag
üdv. nekem lenne egy IMB M55 SFF8808-as gépem! ugyan az a problémám mint fentebb egyik srácnak!! a fekete csatimba tudnál adni olyan kártyát! ami 1200ft?? Mondjuk én egy VGA kártyát szeretnék bele szerkeszteni 1GB méretűt! de az ugye sehogy sem fér bele. :S:S
mit tucc erre javasolni? :S Várom válaszod! üdv. -
freshtests
csendes tag
elindulna sima PCI-ban ha kivágnád a végéa maradék lábát?
-
freshtests
csendes tag
cross fire 1x-es slottal mekora ötlet kössz
-
Muraton
csendes tag
Én megoldottam a komolyab bővitést egy ugyan ilyen gépnél. Mondjuk a kártya bővítést máshogy oldottam meg. Elektro mérnők ismerősőmmel terveztünk egy új kártyát a vasra.
Ezért nekem már megy a 16X-an a kari és tettem a pci portba egy olyan kártyát amin volt e-sata port igy utána a tőbb vinyo is ment csak már külsőben. Ha szeretnétek van egy pár darab bővítő kártya nálam felteszem hirdetésbe őket.
Ja azt hozá kell tenem a kártya elkészitése sacper 1200 ft-be került mindenestül.És az IBM gépek mindik tetszetek nekem ahogy a HP gépek is mind olyan profi hogy csak na. Pl van nekem egy HP NetServer E60-om. Csak játszadozom vele de akkor is nagyon álat és van még egy pár IBM gépem ő velük is csak szorakozom.
Bár azt én se merném álitani ,hogy stabilabak mint az általam ősszeválogatot alkatrészekből épitet kisméretű gép. Én ősze hoztam egyet egy asztali dvd lejátszó házába épitve. Nem került 35e többe és nagyon jólmegy a kicsike. ha szeretnétek írok rola egy cikket.
-
elaller
csendes tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni......IBM T43-nál milyen hiba lehet a következő?:
-enyhén vöröses képernyő......vga hiba lehet esetleg?
-a BIOS mindig elfelejti az időt és dátumot (error code:0271 error code:0251) bios elem csere esetleg megoldaná a problémát?
Előre is köszönöm a válaszokat és segítséget, jöhet priviben is vagy ide!
Üdv! -
Köszönöm a jó ötletet, és ezt a remek leírást plusz a privát üzeneteket GAI-nak! Sikerült az S51-emet egy Asus GeForce 8500GT-vel felpörgetnem.
A videomegjelenítés 1280x720 esetén is sima, a pozicionálás azonnali. A beépített videokártyával akadozott a lejátszás. A webes alkalmazások (flash stb., nekem az időképpel volt gondom) is gyorsan megjelennek.
A jpg-ek megjelenítésétől többet vártam, nem azonnali a képváltás 3000x4000 pixeles képek esetén, sőt, itt alig érzékelhető a sebességnövekedés.
Nem játszom a gépen, ilyen tapasztalatom nincsen. -
letix
senior tag
Kreatív, ötletes írás, gratulálok!
Most szereztem be én is hasonló bringát, igaz egyelőre fölösleges "erősebb" vga, de gondolatébresztőnek hibátlan.
Apropó!
Nálam M55P-van. A tápon 2db sata tápcsati, a lapon 2db 4pin-es venti csati, és nem több.
Hogyan lehetne vajon +1 ventinek delejt csiholni? 4pin-es Y kábel létezik? (Fontos lenne a szabályozás.)
SATA-t osztani valahogy?
udv
letix -
kikivia
újonc
Sziasztok!
nekem is 51 van,csak hogy nem kivehetők azok a bizonyos pöckök,és be sincs kötve az összes láb..ha maradnék a barbár módszernél és levágnám a felesleget,vajon működne??
más megoldást nem igen látok.ha nem jön össze vagy elbarmolom kicsit húzós a történet.
(mellesleg a cikkben szereplő piros DVI-D adapter kártya,nagy valószínűséggel tőlem származik.van még belőle 8db).
kösz a segítséget. -
MSmester111
újonc
Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy hol lehet kapni PCI-e x16-os kártyát?
HTPC-hez kellene.Előre is kösz az infót.
Üdv:
MSmester111 -
hferenc
csendes tag
Sziasztok.
Pont ilyen gépem van és arra vagyok kíváncsi, hogy akkor mi történik, ha a DVI kártyát átrakom egy másik (AMD csipszetes) gépbe, természetesen van pci-e slot. azt nem tudom, hogy hányszoros, de van. fok kiadni képet? kétmonitoros üzemmód miatt tenném be. az egyik, gyors videovezérlőn menne a fiolm pl. míg a másikon esetleg a foprum vagy bármi szöveges ami nem kíván sebességet. -
Router
őstag
-
SAIKON
tag
Ez a cikk nagyon jól jött! Köszi szépen. POnt egy hete próbálkoztam én is. Már majdnem feladtam.
-
-
mcroberto
tag
Hy.
Jó írás. Grat!
Nekem egy Lenovo Thinkcentre m58p-m van. Abban sem indult egy 7300GT, ATI 1650 et tettem bele, az elindult. Más kártyával nem próbálkoztál? Én egy erősebb kártyát akarok bele venni, mert egy E8400 van a lapba, 2giga ddr3-mal. De így necces hogy egyik megy, másik meg nem.
Másnak van valami tapasztalata a témában? Szívesen várnám/látnám.
Bocs hogy belekontárkodok itt a topicodba
-
válasz
juliabrilke #35 üzenetére
Miért ne lenne OK? Csak ne repeszd el a nyákot.
De miért tennél ilyet a frankó x16 videokártyáddal? -
GAI
senior tag
válasz
sasaittvanp #36 üzenetére
Capacity Per lane:
* v1.x: 250 MB/s
* v2.0: 500 MB/s
* v3.0: 1 GB/s16 lane slot:
* v1.x: 4 GB/s
* v2.0: 8 GB/s
* v3.0: 16 GB/s -
LackoMester
addikt
jó kis irás,
jó kis gép
-
juliabrilke
veterán
Ötletes. Azért kíváncsi lennék, hogy hasonló módszerrel el is távolíthatóak a a videókártya már felesleges csatlakozói? Tehát ha mondjuk levágom őket, attól még minden ok lesz?
-
XuChi
addikt
Kiváncsiságból megkérdezem hogy a 7300gs vga 1x-es pci-e módban ebben a gépben mit futott neked 3dmark03-ban?
Választ köszi.
A cikk jó Grat
-
-
devast
addikt
"Szeretem a brand gépeket. Igényes kialakításúak, könnyen szerelhetőek, halkak, és általában stabilabbak és gyorsabbak is, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, egyénileg összeállított konfigurációk."
És a cikk arról szól, hogyan lehet belehaxolni egy szabvány pcie vga-tKülönben ez a brandesdi arról szól, hogy nem szabvány alkatrészeket használni, így a bővítése/hibás alkatrész cseréje is kisebb vagyonba kerül, mert csak az adott brand által árult alkatrészt lehet belerakni(ami annyiban különbözik a szabványostól, hogy 2x annyiba kerül és más nem árulhatja).
Különben jó a cikk. -
zolo96
tag
Én nem vetem volna meg.
Néhány éve melóztam ott ahol ezeket a gépeket "szerelték" össze. Nyáron csak úgy mentek át a teszten, ha ki voltak nyitva. -
Vladi
nagyúr
Ötletes mod!
Viszont én a képen nem értem a leragasztást. Csak egy lábat kell ragasztani, vagy a többit is?
Egyébként tényleg nem szép dolog ez a bios korlátozás. Szerintem azt a dvi kártyát is tudnád használni a pci-ossal, csak az is le van tiltva. Bár ez nem biztos.
-
JuliusCaesar
tag
Régebbi játék alatt sztem id Tech3-mas motort értet, egy kis CS 1.6, flatout, c&c TS vagy akár 3.
Amúgy jó kis megoldás, nagyon tetszett. De azt nem értem, hogy az egyéni konfigok rosszabbak lennének, mint a brand gépek. HA jól állítod össze, akkor inkább jobbak az egyéniek.
-
-
GAI
senior tag
Wikipedia szerint az 1.x-es pcie-nek sávonként 250 MB/sec sávszélt nyújt (tehát az 1x-es slot ennyit tud, a 16x-os meg 4 GB/sec-et). Ennél még a régi 1x-es AGP is gyorsabb, az 266 MB/sec
A DVI kártyát csak azért említettem mert az volt benne eredetileg, és megmutattam mint érdekességet...
-
GAI
senior tag
Köszönöm a gratulációkat
hcl, ment PÜ
-
Sandormaster
aktív tag
Jó kis írás!
Ugyanakkor én is egy Thinkcentert használok melóhelyen.....Photoshopra, meg X3-as Corelre....el lehet képzelni, hogy nem vok ideges mikor a Cerka nem bírja a szűrőt, vagy kiírja a PS hogy nincs elég memória, biztos vannak jobb részegységekből összerakott Thinkcenterek de ha köv fejlesztés lesz majd inkább én összepakolok egy gépet. -
AXisBOLD
addikt
érdekes írás, köszönjük.
-
aram01
nagyúr
trükkös vagy
-
PH 5.5
aktív tag
Bármilyen furcsa, de én is csak megerősíteni tudom, hogy meglepően gyorsak ezek a vasak. Nekem is van egy ilyesmi [link], 2x512MB DDRII/533-as rammal és egy 2,8 GHz-es Celeron D-vel, nem egy izomkolosszus, de pillanatok alatt feláll a rendszer, és a progik is szinte olyan gyorsan indulnak, mint a "nagy" gépemen.
-
Tim82
félisten
Sergio kollégánál rendszeresen előfordulnak olcsóbban is. [link]
GAI: Gratulálok a cikkhez! Esetleg azt le tudnád tesztelni, hogy HD-filmeknél mennyire visszatartó erő a PCI-E x1? Korábban gondolkodtam ilyen Thinkcentre-alapú HTPC-szerűség megcsinálásán, de pont a macerás bővíthetőség (valamint a Prescott-ok nem túl baráti fogyasztása) miatt letettem róla.
-
salaud
aktív tag
"általában stabilabbak és gyorsabbak is, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, egyénileg összeállított konfigurációk"
Ezt cáfolnám. A brand gépek általában minden téren lassabbak, szinte bővíthetetlenek, és drágábbak. Ahol sok brand gépet adnak el, ott komoly kis bios visszafejtő csapatok alakulnak, akik a brand gyártók bios-át visszafejtve a korlátozásokat oldják fel, nem véletlenül. Valószínűleg a te IBM kisgépedben is PCI-express 16x-os slot van, csak bios-ban 1x-esre van korlátozva. Mindettől függetlenül a megoldásod jó, a gép jó, és jó áron vetted meg. -
Sennalacy
aktív tag
Ez nagyon tetszett!
Tele volt a cikk berhelős szépségekkel.. a PCI-E csatlakozó kivágásába még belegondolni is jó.
-
vsgaborr11
tag
Gratz a moddinghoz
Kivalo es otletes megoldas,es utana mashol is tudnad a kartyat hasznalni
-
Ste
addikt
Nagyon jó és halk gépek voltak ezek a kis ibm gépek.
Izgalmas dolog a bővíthetőségük, még ha sokat az ember nem is nyer veleGratula a cikkhez
-
PH-User
addikt
"általában stabilabbak és gyorsabbak is, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, egyénileg összeállított konfigurációk" Ezt most komolyan gondoltad?
Egyébként jó kis írás!
-
Gratula! Ügyes mod!
Amúgy a munkahelyem tele van ilyen gépekkel és monitorokkal; privátban megírhatnád, hogy honnan szerezted 36e-ért, mert azt hittem nagyon horror ára van; otthonra anyámnak tök jó lenne egy ilyen kis csöpi.
Egyébként azzal viszont nem értek egyet, hogy jobbak lennének ezek a kis gépek, mint amit az ember magának rak össze.
Általában drágák (hogy te olcsón vetted, az egy dolog), nehezen bővíthetők (próbálj meg még egy winyót beletenni, vagy mobilracket, esetleg ha kell valami speckó kártya, az a 2 foglalat nem sokat ér) és tuningolhatatlanok. A legtöbben kevés RAM foglalat van, tehát rákényszerül az ember a drágább modulokra, ha sok ramot akar...Az előnyeik viszont nagyon kijönnek ezeknek a minigépeknek, ha amúghy az ember nem szerel, illetve ha cégnél használja őket; Azaz akkor, ha rengeteg ugyanolyan gép van, mert pl. egy hardver halál esetén ugyanolyan image rántható fel a gépre, vagy egy halott gép winyóját csak átteszed a másikba.
A kis méret pedig irodában pl. nagyon jól tud jönni. -
adam320
senior tag
Áhh,nagyon jo irás,pont ezzel szarakodunk havernál,mostmár megvan a megoldás
-
LamerGyuri
senior tag
...cellux-al...
-
Atis707
tag
Tetszik. Lényegre törő rövid írás, ugyanakkor érthető. Egyébként mit értesz 'régi játékok' alatt? A DVI kártya miért került említésre, ha az utolsó képen be sincs szerelve?
Még 1x, köszi jó írás!
Off: a PCi-e 1x-nek mekkora sávszéle van?
-
malwy
senior tag
Volt szerencsém egy hasonló megoldáshoz, csak ott barbár volt az user
Nem ragasztotta, vágta
Majd rakok fel képet ha megtalálom.
Jó cikk!
Új hozzászólás Aktív témák
lo A bonyolultnak látszó problémák megoldása olykor pofonegyszerű
- Hobby elektronika
- Mikrotik routerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest