Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz Vasti74 #11163 üzenetére
Mégis, mi a lópikulából tudná megmondani az ember egy mai modellről, hogy mennyi ideig fog kitartani a TI (még így is ismeretlen) felhasználói igénybevételetek mellett? Irreális dolgot vársz.
Nézd úgy a dolgot, hogy ma egy mezei mosógép a havi átlagjövedelem töredéke. Míg 25 évvel ezelőtt azért akár több havi fizetés is lehetett. Cserébe nem tart addig, de így nem is olyan megterhelő újat venni feleannyi időként, feleakkora áron (a jövedelemhez viszonyítva).[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Vasti74 #11163 üzenetére
Semmi gond nincs a Miele-vel, továbbra is közel ipari minőség, nyugodtan veheted.
Ilyen sok mosással egyébként kell is legalább egy félipari szint, ha hosszabb távon szeretnéd használni a gépet. Ha nem kell semmi sallang, akkor ott a WCA030. Nem sok más opció van olcsóbbakból, ugy látom jelenleg hiány van a Miele mosógépekből, kevés modell elérhető. A WWF360 ami még relative olcsó, ott a Power Wash funkció megérheti, ha jól emlékszem azt igérik, hogy kevesebb mint egy óra alatt alatt tisztára mos bármit.
A Whirlpool-nak már kapható itthon is a félprofi gépe, nyilván az is egy nagy terhelésre tervezett tartós, jó minőség, bírja a sok mosást, cserébe annak is megkérik az árát. AWG 912 S PRO
Dehát ez ilyen, tartós, minőségi alkatrészekből összerakott gép nem lehet olcsó.Ma már 7kg töltet alatt amugy nem is nagyon kapni gépet, szerintem minimum ennyi amugy kell is. Egyrészt nagyobb töltet gazdaságosabb, többet tudsz egyszere mosni, kevesebbszer megy a gép, na meg sose baj ha nagyobb, max nem rakod tele. Én ugy vagyok vele, hogy inkabb legyen nagyobb és legyen tartalék ha kell, mint hogy kicsi legyen, mert azzal nem sokat lehet kezdeni. Lehet amugy az 5kg kapacitas miatt is mostatok annyit, mert több szennyesnél több menetben ment le a mosás, vagy azert kellett mindennap, mert nem lehetett 2-3 napit mosni a kis kapacitas miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Vasti74 #11168 üzenetére
Az ipari Miele az napi több órás mosasra van tervezve, annak megfelelő anyagfelhasznalassal, müszaki megoldasokkal, míg a sima haztartasi darabokat elvileg heti 3-5 mosasra tervezik. Azert bir megis sokat, mert a legtöbb márkánál joval jobb minőségben, jobb müszaki tartalommal készül.
A Whirlpool-nál a Pro jelzes nem a programokra, hanem arra vonatkozik, hogy az átlagosnal nagyobb terhelesre van méretezve, erősebb anyagok, strapabirobb müszaki tartalom, kb ugyanugy jobb minőseg mint a Miele. De igazabol ez is felprofi cucc, a valoban ipari gep ott is 2-3 szor dragabb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Vasti74 #11167 üzenetére
Csak úgy megsúgom, hogy nem kézzel megfogják és cipelik a "jobb szállítós emberek" a mosógépeket - 80 kiló alkalmasint és tényleg szar a fogásuk.
Hanem: hevedereket vezetnek át alatta, azt a nyakuk mögé teszik és úgy emelik meg. Kézzel meg ellentartanak. Ez sem kellemes, de a másik biztosan tönkretesz főleg ha iparos vagy!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Csorbi
addikt
válasz Vasti74 #11186 üzenetére
Normálisabb országban, dehogynem. (Első térkép)
-
Csorbi
addikt
válasz Vasti74 #11190 üzenetére
Szerintem mindenki érti, hogy az eredeti hozzászólás miről szólt pontosan, mit szemléltet (teljesen jól!), és totálisan kár ezt mindenféle irányból elkezdeni elemezgetni meg magyarázgatni. (De segítek: annyira alacsony a gépek ára, hogy a globális piac jelentős részének meg sem kottyan újat venni, bármikor). A hazai átlagkeresetből (nettó 288e ft) is lehetne majdnem kettőt venni havonta.
Hogy nektek nincs kinti átlagjövedelemmel rendelkező ismerősötök, ez meg már társadalmi kérdés, ettől még annyi az annyi -
addikt
válasz Vasti74 #11197 üzenetére
Esélyes. Mai világban egy kazán elektronika hamar tönkremegy mint a pc alaplap ami 100x bonyolultabb. BMW kigyullad,de nem szériahiba. Szóval ha tönkremegy és ninvmcs gari vagy biztosítás,akkor rosszul jártál. Ezek után miért hinnél bármelyik gyártónak? Bármelyik tönkremehet,csak a gari véd. Mai világban,főleg nem hiszek senkinek. Rohadt nyomtató is pár évente tönkremegy. Minden tönkremegy ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Vasti74 #11318 üzenetére
Belül is van szűrője. Kettő is, amit illik minden szárítás után tisztítani. Sőt nemcsak illik, hanem a leírásában benne is van, hogy minden szárítás után ki kell tisztítani. Persze el lehet ettől térni..... De aki betartja a használati, karbantartási utasításokat, az nem szembesül gazdasági totálkáros eltömődéssel.
-
dugo_
veterán
válasz Vasti74 #11323 üzenetére
Párszor már írtam, hogy próbálok a jövőre felkészülve infót gyűjteni a kombi AEG-ről. Azóta belefutottam egy olasz srác videóiba és innen messziről nem tűnik annyira vészesnek a szerelése.
https://youtu.be/6NffImYVF1I
https://youtu.be/9-luZhk3LQ8 -
Csorbi
addikt
válasz Vasti74 #11582 üzenetére
Ha elolvastad volna a még korábbi hozzászólásaimat, akkor látnád, hogy pont én semmi értelmét nem látom a kommersz mosógépek meleg vízről történő üzemeltetésének, és pont ez volt az egyik érvem (A hideg vízben történő öblítésre is hivatkoztam többek közt)
A kérdésben meg értsd már az iróniát!A konzekvenciát leírom még egyszer:
A két bekötés a felhasználók 99,9%-ának ÉRTELMETLEN, felesleges, és sokat drágít. Akinek ilyen kell, és foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, megtalálja a piacon. Persze drágábban, hiszen dupla bevezetés. És ne felejtse el a fürdőszobáját sem átalakíttatni hozzá nem kevés pénzért, valamint esetleges költözés esetén a következőt is. Mindenképpen MEGÉRI.
Az USA-ban megvan ennek a kultúrája, ott a gépek jelentős része is HMV becsatlakozású, de ott az otthonok is ennek megfelelően kiépítettek, cserébe az ilyen gépek árai is nagyjából 900-1000 USD-nél kezdődnek. -
-
titán
válasz Vasti74 #11639 üzenetére
Én ecettel is át szoktam mosatni néha. Most alul a fűtőszál likján jól körbefújkáltam ahogy tudtam szavóval, illetve felül a gumiját is átpucoltam, a tömítőrésznél is felhajtottam és alatta körbefújtam jól, olyan lett, mint az új. Majd átmosatom hypóval és/vagy a gyári granulátummal, bár most már nem büdös a dob. Egyébként onnan vettem észre a hibás fűtőszálat, hogy fura szag jött a dobból, pedig jó illata szokott lenni. Gondoltam nyomatok egy 90 fokos mosást (szoktam ezt is havonta kb). Erre észrevettem, hogy rövid idő után kezdte a szokásos mosási ciklust és a jetszivattyút [link] is járatta, pedig ezt akkor szokta, miután felfűtötte a vizet a megfelelő hőmérsékletre. Lestoppoltam és tök hideg volt benne a víz. Gondolom emiatt volt büdös a dobban, elkezdett penészedni a hideg mosásoktól. Érdekes, hogy ez a hightech elektronikája miért engedi a mosásokat így, vagy írná ki a hibát mindig és ha leokézod, akkor moshatsz hidegen, amíg meg nincs javítva. Bár lehet írt ki hibát egyszer, mintha valami rémlene, de nem emlékszem pontosan.
Megtaláltam közben az elux oldalán amit írtál: [link] Akkor ez a kütyü érzékeli a vízszintet, írják ott is. Köszönöm szépen a tippet! Még a gépben megkeresem majd.
-
titán
válasz Vasti74 #11646 üzenetére
A fűtőszállal együtt rendeltem hozzá tisztító granulátumot [link] , most épp ezzel mos 60 fokon. Egyébként ezt is 60 fokra ajánlja a leírás. A szűrőnél is jól átmostam szavóval, szerintem ha lefut ez a tisztítás, kipucolódik rendesen.
Ez a villányi gyerek mosatott felültöltőst úgy hypóval [link] , hogy az ürítőcsövet visszadugta a mosószeradagolóhoz és centriprogram. Így a szivattyú tekeri a hypót, a centri miatt pedig az üst felső része is kap a cuccból. Szerintem ez a hypós mosás nem árthat néha a felültöltősnek sem, persze ott ezt a visszapörgetést nem nagyon lehet megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Vasti74 #11725 üzenetére
Szerintem az osszes mosogepben valamilyen "rozsdamentes" acelbol van az üst. Maskepp ilyen kornyezetben nagyon hamar rozsdasodni kezdene es en meg nem lattam rozsdas ustot. Azt nem tudom, hogy mennyire gyakori, hogy az ellensulyt kelljen cserelni egy mosogepben. Jellemzoen vagy csapagyas, vagy megeszi a rozsda a burkolatot, vagy az elektronika, regen a mechanikus programvalaszto romlik el. Ritkan esetleg az ajto.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy a Miele nem jo gep, bar szerintem extrem draga es nem eri meg ujonnan venni. A fenti gyakoribb hibak viszont gyakran a mosogep cserejet okozzak, foleg ha pl. "cserelhetetlen" a csapagy. Remelem az EU tenyleg dolgozik a teman. Borzaszto mertekben pazaroljuk az eroforrasainkat, nyersanyagokat, gyartjuk az ipari hulladekot, csak hogy a gyartoknak nagyobb legyen a nyeresege.
Nalunk most a Gorenje csapagyas pl. es egy rozsdafolt sincs rajta. Az elozo Electrolux viszont teljesen szetrohadt, mukodokepesen, igaz az tobb vizet kapott mint az utodja. A masik uj Gorenje - talan mar kinai era - meg iszonyatosan visit centrifugalaskor es van egy kis amperszag. Valoszinuleg vagy az elektronika vagy a motor gyenge minoseg.
En mar csak LG, Samsung, AEG vonalon gondolkodok mosogep vasarlaskor. A Bosch-t draganak tartom, es a minosege sem meggyozo masok tapasztalata alapjan, a Miele meg szoba sem johet. Lehet hogy a minosegi Bosch a felso kategoriaban van Series 6+.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
borix
őstag
válasz Vasti74 #11759 üzenetére
Van, hogy panaszkodnak is, hogy nem tudnak mit csinálni mert gombás büdös a mosógép pedig már fertőtlenítették és arra fogják, hogy azért lehet mert már alacsony hőfokon mossuk a ruhákat.
A dobba rakom én is a mosószert és nyitva hagyom a mosógép ajtaját, a helységet télen nem mondanám melegnek mert nincs fűtve, mégsem volt sosem büdös.
(Igaz öblítőt sem használok)
[link]
Az öblítő, puhább lágyabb tapintásúvá is teszi a ruhát nem csak illatossá, azért is szeretik.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Vasti74 #11759 üzenetére
Mondjuk az olyan habositos mosogepnel, mint amilyen pl. az uj Samsungok, ott mindenkepp a rendes helyre erdemes onteni, mivel akkor a habositas valoszinuleg felesleges feature. Hidegebb mosasnal meg eleve nehezen tud eloszlani a mososzer es aranyaiban sok marad azon a ruhan ahova ontotted, vagy ahova a kupakbol kiomlik. Egyebkent engem pont az zavar, hogy hiaba irjak, hogy 20-90 fok, de mar 40 fokos mosasnal is alig van hab, pedig ugy emlekszek, hogy az nem art mosasnal.
Az ok, hogy 1-2 havonta erdemes tisztitani az adagolot es az adagolo kornyeket, de nekem meg sosem volt olyan, hogy mondjuk gombasodna, peneszedne.
Mondjuk lattam mar olyat is, hogy valaki a kapszulat felulre tette, aztan mivel ott a hideg viz nem tudta rendesen szetoldani, ott maradt a muanyag burkolat es nemi mososzer is.
EN ugy gondolom, hogy ugy kell csinalni, ahogy megterveztek. Ha van extra folt a ruhan, lehet ra onteni kicsi extra berakaskor. Kapszulanal persze egyertelmu, hogy a ruhak koze kell tenni.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Fecogame
veterán
válasz Vasti74 #11870 üzenetére
Nem is az a baj, hogy nincs minden raktáron. A ~10 féle mosógépből az az egy volt raktáron, gondoltam tényleg van belőle. Hát nem volt
összeolvadós E-s elektronikai webáruház
Euronics? Most épp onnan rendeltem mosógépet...Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
borix
őstag
válasz Vasti74 #11946 üzenetére
A mai mosógépeknél már nem tök mindegy és a dobba sem igazán jó már rakni a mosószert.
Azért jó a kis lemez ha van, mert a mostani mosógépek már szivattyúzással kezdenek, és még egy kis vizet is engedhet előtte hozzá.(gondolom az előmosás részen ha az nincs beállítva). -
borix
őstag
válasz Vasti74 #11949 üzenetére
A régi mosógépemnél én is a dobba öntöttem a mosószert, hogy ne rakódjon le a csőbe amit te is említettél. A mostaninál már nem tudom mert szivattyúzással kezd és talán van mikor még vizet is enged hozzá.
Megoldás pl [link]
Nekem pl a mostani felültöltősnél kicsi lent az a rész ahol kifolyik a mosószer és a por mosószer mikor megkapta a hideg víz benyomását a fele bele keményedett.
Felhígítom a por mosószer adagot és a rekeszben a folyékony mosószerre beállítva már használható.[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
válasz Vasti74 #12043 üzenetére
A plusz víz opció öbliteskor enged be valamennyivel több vizet. Főmosáskor hozzáöntögetni meg szerintem tök felesleges, de hát te tudod...
Miből gondolod, hogy a Miele nem tudja, hogy mennyi vizet szívjon be egy mosógép? De most komolyan?
A mosogepunk egy pamut programnál 56 liter vizet használ az Eco feedback szerint. Ez szerinted nem elég? Melyik általad használt mosógép mos ki 8kg ruhát 30liter vízzel?
Miért kell ennyire tulgondolni egy mosást, hogy vizet ontogessen bárki is egy Miele, vagy akármilyen gépbe? -
Grande Ale
őstag
válasz Vasti74 #12046 üzenetére
Simán elfogadom amit mondasz, nekem nem fáj Viszont, ha szerinted a mosógépet nem koszos ruhák, akár melosruhak mosásra tervezték, akkor mire? Beállíthatsz elomasast, benyomhatsz folt opciót, bármit. Ha ezek után nem jön ki az folt a ruhadbol, akkor ahhoz szerintem onthetsz hozzá hat kanna plusz vizet is...
-
arcitec
addikt
válasz Vasti74 #12046 üzenetére
Amit TE írsz (az okosságról) az egy általános szint nem több. E szerint kell használni - az akár okos eszközöket - mint pl a GPS , (a hídon nem fordulsz jobbra stb..) nem egy nagy duváj ... U.I: Az emberi felügyelet 100% -ban még nem pótolható és talán soha nem lesz az ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nagya21
addikt
válasz Vasti74 #12128 üzenetére
Hali!!
Hál isten volt rá pénzem, meghát ugye olcsóbb ugyse lesz......
A mosógépeink (enyém meg a lyánygyermeké is) 5 éves, a lyányé samsung bubless, és sajnos ilyenkor valószinü a halál (panelhibával döglik a lelkem).
A gari meg lejár, hát lejár sztem nem olyan rosszak a bekók, hogy hamar bedögöljön, meghát lehet jobban odafigyeltek a német-osztrák megrendelésre.
Mikróbol a régi megvan, vasalóbólból van gözölős, meg gözállomás is, tv 2 van a lakásba, autóból a régi Thaliát a lyány hajtja, ha kell itt van 2 emelettel lejjebb..... , a Dacia meg 1.5 éves......, na a tüzhely.... avval megfogtál, de a mikró hőlégkeveréses, bizonyos fokig helyettesítheti.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Gömbike
senior tag
válasz Vasti74 #12382 üzenetére
Én a saját tapasztalatom okán nem engedek be a lakásba felültöltőst, bármit mondanak a szakik.
A másik fórumon a mercis, aki több évtizede szerelő is az én véleményemet támogatná.
Kinek mi tetszik, vegye azt. De azért az is elgondolkodtató, hogy pl. a Miele kínálatában csak néhány, elenyésző felültöltős típus elérhető, pedig ők tudnak mosógépet gyártani.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
addikt
válasz Vasti74 #12463 üzenetére
Az nem vitás hogy mennyivel jobb. De a belépő széria az felejtős ott is 300-400k a belépő. De a komoly Miele az 6-800k vagy millio felett már. Aki itt a Miele géppel jön az nem azt mondja,hogy 500k felett kezdődik az ára. Az meg túl.sok az átlag magyar fizetéshez. Mindenki S osztályú Mercedesszel járna a magyar útakon,mert nagyon kényelmes. Csak a magyar fizetések nem engedhetik meg. Sajnos a Mielét sem,nem is terjedt annyira el.
Azt meg hadd ne mondjam mennyivel drágább mint egy Bosch vagy LG. Annyival meg nem jobb,csak szimplán jobb. -
-
-
Grande Ale
őstag
válasz Vasti74 #12535 üzenetére
Durva.
Megcsinaltattam a mielemet, belekerült egy vagyonba, remélem menni fog még jó ideig.
Rengeteg vita van a fórumokba, megeri-e drága gépet venni, vagy nem. Azt hiszem hitelesen tudok nyilatkozni most erről...
A 425 ezer forintos Miele gépünk elromlott, dobcsere, közbe kiderült még, hogy zarlatos a fűtő modul is, 216ezer forintba került a javítás.
Azért írom le, mert mindig megy a vita, hogy inkább öt olcsóbb, mint egy drágább.
A véleményem: nyilván ha van pénz majomra, legyen bananra is.
De: azért veszünk mielet, mert tartós, jó minőségű, ha elromlik, mert elromolhat, akkor nem kell kidobni, javítható.
Viszont, miért kell az alkatrész háromszor annyiba kerüljön, mint más gépnél? Ez megmondom őszintén mellbevagott, és először el is gondolkoztam, hogy egyáltalán megcsinaltassam-e? Viszont, ha megy megy még ot-tiz évet, akkor simán megéri megcsináltatni. Remélem jól döntöttünk és menni fog.
Azért írom ezt le, mert hátha valakinek segítek a döntésben. Én így jártam, a szerelő szerint igen ritka hiba volt. Minden más gépünk Miele, tökéletesen működnek, de amint látszik, meg lehet járni ezzel is.
Tehát így gondolkodjon mindenki. Szerintem jó döntés a drága Miele gép még ez után is, de mindenki kalkulálja bele a horribilis szerviz költséget, mert bizony 216 ezer forintbol már lehetett volna venni egy elég komoly új gépet is... -
Grande Ale
őstag
válasz Vasti74 #12538 üzenetére
Hogy miért kellett, azt ne kérdezd. Kérdeztem a szerelőt, láttad a hibát, dobcsillag, stb, nem. Nem látta. Ez a legdurvább az egészben. A hiba nem látszott, hangja volt, hangos volt centrinel, nagyon durván. Nem látszott semmi, a hang alapján dobcsere. Mit tudok tenni? Kaptam 30%ot az alkatrészekre a mieletol, vagy 25%ot, ha náluk veszek egy új gépet, és viszik a régit. Egy kb ilyen kategóriájú gép majd 500ezer forint, mint a miénk. A javítást választottam. Remélem, jól döntöttem
Ha veszek egy új gépet, nem mielet, az is van kb ennyi, mint a javítás.
Hozzáteszem, ha ez a gép megint pár éven belül elromlik, akkor darabokban fogja elhagyni a lakást...
Amúgy most a gép olyan mint új korában, rá kell nézni, hogy egyáltalán megy-e, 1600as centrinel is.
Már az első mosasnal úgy éreztük a feleségemmel, hogy teljesen megértem megcsináltatni, csak nehogy megszivjuk... -
csendes tag
-
Z_A_P
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest