Új hozzászólás Aktív témák
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
A háztartási gépes csoportban feltettem nemrég ezt a kérdést, de hátha itt több válasz érkezik rá, még ha nem is szárítógépes a topic.
Szárítógép vásárlás előtt állok, soha sem volt még ilyen gépem. 3 márkát nézegettem: Electrolux, LG és Bosch.
Electrolux [link]
Electrolux [link]
LG [link]
Bosch [link]
Nagyjából hasonló kategória mindegyik gép. Melyik lehet a legjobb választás? Annyit néztem, hogy Electroluxok ajtó "üvege" műanyag, legalább is párnak olyan volt amikor MM-ben megnézgettem őke, bár szerintem nem a linkelt kettő volt az. Ez okozhat gondot? Akinek van Electroluxa tudna erről írni valamit?
Bosch jó ebben a kategóriában vagy az LG? Bosch-ból azt hiszem lejön egy évnyi áram számla 70 forint/kwh árammal számolva, így kb 190 000 körül lenne. LG mosógépem van, de nem ragaszkodok az LG-hez.Illetve nyilván ezt senki sem tudja, de szerintetek ilyen árak mellett érdemes még pl. Emag-os 18-ai BF akcióra várni?
-
ZephX
senior tag
Sajnos panel fürdő szoba és van egy majdnem 10 cm-s padka és oda sajnos nem tudom beemelni egyedül (vagyis nem padka, hanem a fürdőszoba szintje van magasabban).
Maga a gép szerintem nem volt rossz. 15 perces programban nincs benne a mosás csak az öblítés, ha azt hozzáadjuk akkor 30 perces lesz, de itt 2,5 kg a limit. Mondjuk kis mosásnak elmegy. A Colour és vegyes programokat használtam amikr 3,5 kg-ig mehetnek azt hiszem. Ezek jók voltak 2 öblítéssel és 1000-es centrifugával 1 órás programok voltak. A pamut program...hát ha ott picit többet raktam bele akkor kiírt egy szép 3 órás időt 40 fokon, 2 öblítéssel. Az azért durva volt. Gőz funkciót nem volt alkalmam használni. amúgy magának a gépnek logikus felépítése volt és szépen mosott, de szerintem gyárilag valami gyenge volt benne és rögtön pár mosás után elpattant. Végő soron szerintem egy hibás darabot kaptam és nem maga a kontrukció a rossz.
-
ZephX
senior tag
Teljesen igazad van. Túl bonyolítom a dolgot. Csak az a baj, hogy egyedül lakom, nehezen tudom megszervezni a segítséget, amit egy mosógép ki-be pakolás jelent. És ezért is nyűglődtem, hogy elsőt elvigyék-e. Másodikkal meg próbálok biztosabbra menni, nem akarom azt is visszaküldeni.
-
ZephX
senior tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Sinesol: Ez pont nem fér be, de megnéztem a kisebb verzióját egészen szimpatikus. Gornejékről mik a tapasztalatok, mennyire megbízhatóak? Azt nézegettem, hogy egészen jól testre szabható és rövidíthető a mosási idő. Igazából csak ebben a típusban csalódtam, nem az összes koreai gépben, de valószínűleg ebből is csak egy hibásat fogtam ki. A problémám az, hogy LG/Samsung párosból csak ezt az én típusomat lehet kapni 130 alatt.
Nagya21: azt olvastam Electrolux-okról, hogy rövid a kábelük. Képek alapján nem biztos, hogy elég lenne az én fürdőszobámba.
KMT hétvégéig várok még, de utána muszáj lesz rendelnem, mert már ki van szerelve és mire az újat beszereljük 2 hetes mosni való gyűlik fel. leginkább csak megbízható bolttól rendelnék.
Gömbike: igen mindenképpen csak keskeny gép jöhet szóba. -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Visszaküldöm a Samsung WW65AA126AE/LE típusú gépem, már csak a futárra vár. Viszont helyette kellene valamit vennem. Vagy maradok ennél a típusnál (de annyira nem tett rám jó benyomást) vagy veszek más milyet. Amit kinéztem a Samsunggal párhuzamosan az LG F2J3WN5WE az most egyszerűen sehol sem kapható. Tudnátok ajánlani 100 000-130 000 Ft között bármilyen márkájú megbízható gépet? A lényeg, hogy keskeny gép legyen. A végén lehet ez a Samsung lesz újra, de ha van más akkor lehet azt választom.
-
ZephX
senior tag
válasz Sinesol #11982 üzenetére
Bizots, hogy ott a baj. De egyszerűen nem tudom meglazítani és letörni nem akarom, mert akkor az már nem garis. Úgyhogy sajnos visszaküldős lesz, pedig nagyon szimpi gép.
d@minator: Ezt ők sem állították. Csak hogy oldjam meg magam. És ugye legegyszerűbb sajátjában visszküldeni, mert akkor talán kevésbé sérül.
-
ZephX
senior tag
Azt mondták van 30 napom. Nem is tudom hamarabb megoldani. De amúgy remek. Mondják (emag), hogy persze elviszik meg minden, de hozzam olyan állapotba ami szállítható. Mondom hogy? A hungarocell-t amin állt kidobtuk mert összetört, mikor szétszedtük. Hát ők ebben nem tudnak segíteni, a futárszolgálat sem, oldjam meg. Mondom kösz szépen.
-
ZephX
senior tag
válasz Lami66 #11970 üzenetére
Én is azon gondolkodok, hogy nem az esetleges rossz láb beállítás miatt, mert a gép nem inog összevissza. Ha az elállási időből kifutottam volna szervízeltetnél, de még konkrétan 1 hete vettem ki a dobozból, nem szeretném már szereltetni. Ja a visszaküldés elég macerás, mert doboza is alig van már meg. Holnap emagot felhívom, hogy mit tudnak ezzel kezdeni.
-
ZephX
senior tag
válasz Sinesol #11963 üzenetére
Megpróbáltam kiszedni a szűrőt, ahogy javasoltad. Egyszerűen nem tudtam kicsavarni. Szedtem már ki szűrőt, de ezt képtelen voltam kiszedni. Olyannyira szorul, hogy azóta is sajog a kezem. Nem vagyok gyenge gyerek, de képtelen voltam kioldani. Ez lehet azért mert új vagy itt a szivattyúnál van valami gubanc?
-
ZephX
senior tag
válasz Lami66 #11965 üzenetére
Én azt vettem észre, ahogy mondod, hogy inog a dob, mintha nem 100% a tengelye körül forogna. Ez zavar a csattogás mellett leginkább. Most kicsit megrángattam a gépet és azt vettem észre hogy jobb hátsó lába erős ráncigálás hatására picit megmozdul. Nem válik el a földtől, de azért érszhetően nem annyira stabil. Ez okozhatja ezt a mozgást? De szerintem akkor centrifugálás közben is kellene ilyeneket csinálnia. Ha stabilizáló rugóktól van ez akkor visszaküldős? Elvileg emag 30 nap visszaküldést biztosít.
-
ZephX
senior tag
válasz Sinesol #11963 üzenetére
Elvileg inverteres. Tavalyi zsír új modell és valahogy szerintem egy újnak nem így kellene szólnia. Első pár mosáskor rendben volt. Nem is a hangja zavar, hanem az hogy ennyire billeg ki-be a dob. Meg hogy csörög, mint ha bent le akarna valami szakadni.
[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem meghatározni, hogy mi a probléma a nem sokkal ezelőtt említett Samsung WW65AA126AE/LE mosógépemmel. Első három mosás esetében semmi gond nem volt, teljesen síri csendben mosott. Azóta mostam párat és az öblítési fázis alatt borzasztó kerregő hangot ad ki és mozog a burkolat is az ajtó környékén. Ez a hang és mozgás szigorúan csak az öblítés esetében van, pl 1000-es centrifugázásnál nem. Arra gondoltam elősször hogy túl pakoltam, de a következő mosásnál amikor szintén hallatszott akkor kb 2 inget, 2 melegítő nadrágot 2-4 pólót és pár alsó nadrágot mostam, amelyek mind vékonyak voltak. És ez esetben a maxos pamut programon.
Kiszedtem beüzemelés előtt mind a négy dobrögzítőt. Stabli a gép, tehát mikor rezeg akkor csak belül van ez a mozgás a lábak stabilan állnak. Ki is szinteztem, egyik oldal sarka felé van egy icipici eltérés, de ez a vízmértéken alig észrevehető, ennél precízebben a helyhiány miatt nem tudom megcsinálni. Mit gondoltok mi lehet ez? Majdnem olyan recegő hangja van mint a régi LG-nek amit lecseréltem azzal a különbséggel, hogy az el is mozgott. Küldjem vissza? Hívjak szerelőt? Március 28-án vettem.
Felteszek 2 videót, amin szerintem jól hallatszik a problémám. A VID_1 a rövidebb program amikor azt feltételeztem, hogy túl pakoltam, míg a VID_2 az biztos nincs túl pakolva. Please segítsetek.
VID_1
[link]
VID_2
[link][ Szerkesztve ]
-
-
ZephX
senior tag
válasz plömplöm #11941 üzenetére
Én nem szoktam előmosást használni, csak a fő mosás adagolójába egy kupak mosószert öntök. Én ilyen kék ízét még egyik mosógépben sem láttam, mondjuk eddig LG volt csak. Gondolom csak annyi lehet, hogy lassabban folyik ki így a mosószer a dobba és a mosási fázis alatt többször kap szert a ruha. De amúgy imádom hogy a leírást vagy 20 féle típushoz csinálják és döntsd el melyik opció érvényes rád.
-
ZephX
senior tag
válasz hotkar #11938 üzenetére
Nincs ilyen. Elvileg oda be kell rakni, ha folyékonnyal akarsz mosni. Leírásban az szerepel hogy bizonyos tipusokhoz. Enyémhez nem volt, gondolom ehhez a típushoz nem jár. Csak én régi géppel is folyékony mosószerrel mostam. És furcsállom a dolgot hogy akkor most ezzel nem lehet mosni folyékony mosószerrel? Csak azokkal amikhez jár a kis pöcök? Mosóport már nem is igazán lehet kapni.
Plömplöm: ezzel mire akarsz utalni?
[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem off topik nagyon. Végül a Samsung WW65AA126AE/LE típusú gépet vettem meg. Minden rendben vele, mostam párszor már. Egy valami nem tiszta nekem teljesen, de lehet félre értem. A leírásában van a mosószer adagolós rész esetén egy ilyen megjegyzés "Folyékony mosószer használata (meghatározott modellek esetén)" és itt egy kis műanyag elemet kell behelyezni a tárolóba a kép szerint. Az én gépem típsusához nincs ilyen. Ettől függetlenül lehet vele folyékony mosószerrel mosni? A Samsung honlapján nem szerepel a folyékony mosószerrel mosni tudó gépeknél. [link]
Vagy valamit félreértek?
-
ZephX
senior tag
Pont ezért kérdezem, hogy melyik lenne a jobb választás, mert kettő közül nem igazán tudok választani. Gőzölős nem volt még soha ezért gondoltam rá, mert jónak hangzik. A legfontosabb, hogy viszonylag sokáig bírja és megbízható legyen, tűrhető program hosszakkal. LG motorja jobb lenne hosszabbtávon? Visszaolvasva, LG-ről több jó vélemény volt, Samsungról kevesebb, fentebb viszont Samsungot is a jó kategóriába sorolta egy fórumtárs. Igazából ezért nem tudom, hogy melyiket vegyem, nem a saját igazamhoz való ragaszkodás a cél.
-
ZephX
senior tag
válasz Sinesol #11903 üzenetére
Ma megnéztem a gépeket az egyik boltban. Az LG és egy Samsung között vacilálok. Az LG-t ismerem, hasonló volt, bár 10 évvel ezelőtti modell. Samsung nekem valamiért jobban tetszik, van 15 perces gyors programja, meg a gőzölést is tudja (bár írtad, hogy annak nem sok értelme van. ) Melyiket érdemes a kettő közül? Gondolom túl nagy különbség nincs, de valahogy el kellene döntenem. A Samsung most az Emagon 99 999 Ft, mindenhol máshol 130 körül van. Emagtól mennyire érdemes mosógépet rendelni? Mert Edigi alapvetően szimpatikusabb.
Erről a két gépről van szó.
[link] -
ZephX
senior tag
válasz Sinesol #11899 üzenetére
A Beko csak valamiért felmerült. Jobb az LG, mint a Whirpool? Valamiért bennem úgy él, hogy a Whirpool milyen komoly mosógép márka. De lehet csak a marketing. A gőzös funkció miatt gondoltam rájuk, de nem tudom mennyire van értelme vagy haszna, sosem használtam még ilyet.
Nagya21: Köszi. Igen olyanokat kerestem amik inverter motorosak. Bár műszaki oldalát annyira nem ismerem, csak valahol olvastam, hogy olyan kell.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kis mosógépet szeretnék venni. A legfőbb kritérium, hogy kicsi legyen viszonylag vagyis a mélysége olyan 44 cm körül legyen, mert nem fér be különben a panel fürdőszobába. Olyan 120-130 ezer forintig néztem gépeket.
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezt a párat néztem ki. Szerintetek ezekből kb melyik lenne ami viszonylag sok évig kiszolgál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN