- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem ezek csak az utóbbi pár napban jöttek ki, majd elmesélem az egész történetet. Nem számít a doki, mert elkezdtem figyelni a dolgokra, és nem jött elő megint. Valeriana relax nem is rossz, az segít, plusz a testmozgás is. Meg kerülni kell az elgondolkodós perceket, mert 30 évesen rohadt nagy hülyeségeken kezd el gondolkodni az ember...
-
udi
őstag
Ez komoly.Sajnos könnyebb nekik ezt rávágni mint esetleg bármi mást kivizsgálni rendesen.Bár szerencsémre nálam minden negatív lett ettől függetlenül nem hiszem hogy egy röpke időre pánikbeteg lettem majd amilyen hirtelen jött olyan hamar el is múlt.Egyszóval én ha baj van tuti nem egy dokihoz megyek hanem végigjárok párat és utána nyugodtabb vagyok.Sajnos sokuk elfogult és gyorsan diagnosztizál amiből utána csak még több gond van :S
-
Atos23
senior tag
Hát konkrétan azt mondta a doki 8 éve, hogy erősebb sétánál jobban ne sportoljak, ennek ellenére én kb. heti 150 Km-t bicajozok, Futok egyszerre 10-12 Km-t heti egy-két (télen 3) alkalommal, hegyet mászok, napi 100 felülés és hasonlók
Nem akarom puhosan várni a kaszást, konkrétan szarok az egészbe
Napközben van hogy 35 a pulzusom, az átlag 40-42, éjszaka alvás közben valszeg kevesebb valamivel.
-
Atos23
senior tag
Hát sok sikert a sulihoz. Úgy gondolom, hogy a diploma és a munkahely megléte által adott többlet önbizalom segít egy ilyen egészségügyi probléma jelentős mérséklésében.
Nekem is vannak extrasystolék, de nálam tényleges kisebb szívprobléma miatt. Emiatt néha figyelgetem a szívverésem (nálam nem szapora, hanem kórosan lassú), és ha nem is érzem rosszul magam, de érzem, hogy lassabb, akkor én is elkezdek idegi alapon pánikolni, leizzadni, stb.
Ergo fordított a helyzet, itt a szívzűr miatt pánikolás van, nálad pedig pánikolás miatti látszólagos szívzűr.
Hajrá a sulinak, adjad neki
-
proof88
addikt
tegnap enyhébb volt, ma megint jobban szédültem. Rohadt életbe. Pedig elvileg nincs fronthatás felettünk a met.hu szerint. Mondjuk a nyomás növekszik. De valami hat ránk az tuti, mert a pánikos haverom sincs túl jól kedd óta. Ő is arra panaszkodik, olyan mintha ivott volna.
-
waverider
senior tag
köszi a cikket!
engedtessék meg a fonákolás és bocsi a kósza felvetésért, de nálam is vmi hasonló pánikbetegségre gyanakodtak, de semmit nem találtak 6-7 évig és olyan nagyon kiütve sosem éreztem magam... de mégis nagyon be voltam ijedve, nem mellesleg nálam sok indokolatlan orrvézéssel is párosult.
aztán egy nap megismerkedtem egy kedves, idős röntgenszakorvossal és a következőket mondta:
következő hétfőn eljössz hozzám egy nyaki gerincröntgenre.
először meglepődtem - végiggondolva, hogy aktívan és versenyszerűen sportoltam évekig kb. ide nekem az oroszlánt is (magyar) virtusban - de aztán a kedvesem unszolására mégis elmentem.
na és tudjátok mit?
kiderült, hogy az egyik oldalon porckinövésem van. nem lett, hanem mindig is volt, genetikailag!
ez a mai fiatoloknál egyáltalán nem ritka - mondta a doki - de sokszor ki sem derülő kis genetikai bibi okozta az egészet, ami végülis teljesen érthető, hiszen ez a porckinövés nyomta illetve akadáyozta az ereket és azok működését. mint tudjuk a nyaki erek, nagy jelentőséggel bírnak. tehát ez váltotta ki az ujjak/kar zsibbadását, ez volt felelős a szívszorongás/szívdobbanásokért, szédülés/rosszullétekért, nagyon ingadozó vérnyomásért, az ezekből eredő hasi panaszokért, stb.
mivel aktívan sportoltam előtte, valószínúleg a mozgás és a fiatalos szervezet mindig adta, hogy a porc megfelelően kopott, idomult, és nem bántotta az ereket sem. majd pont mikor abbahagytam, és egyáltalán semmit nem csináltam, akkorra lehetett az első tüneteket is jegyzeni.
szóval ami a lényeg: ez a kis genetikai hiba és az aktív sporttal való leállás - nem lustasági okokból - okozta az egészet és nem a pánikbetegség. nem mellesleg erősen problémás gerincoszlop vagy vázrendszer is képes hasonló problémákat okozni a doki szerint, de ezzel az orvosok többsége sincsen tisztában és máshol - pl. szívtájék - keresik a problémát...
ha gondolod, menj el Te is röntgenre és pl. ússz háton (mell tilos - a nyak felszegése miatt) többet. -
moonlight115
őstag
Tessék, egy kis hangulatjavító!
Kukkantsatok be ide.....
-
szaszlaci
addikt
C mennyiség (természetesen fogyasztok pluszban): ha megeszel 200 – 500 gramm epret vagy kivit, abban annyi C van, ami az okos orvosok szerint sokszoros túladagolás.
Asc. sav önmagában okozhat emésztési bajokat érzékeny gyomróaknál, ezért egyrészt kajával kellene bevinni, másrészt felszívódást segítő anyagokkal.
Két jó terméket tudok megemlíteni, ha említetted az oldalt, akkor onnét linkelem őket: egyik és másik. Összetételt és a napi adag árát kell nézni.
És megelőzve az okosokat: a kevés vízivás fogyaszt vesekövet, nem asokelegendő mennyiségű C-vitamin!Zöldség: hát, uborkát rágcsálni tényleg nem a legjobb, de lehet mondjuk csinálni paradicsomsalátát jó sok erős paprikával, vöröshagymával meg olíva (vagy tökmag) olajjal. –azt amúgy is kellene iszogatni. Ha 4x eszel normálisat egy nap, akkor ez is etei majd mellé magát, hidd el
Létezik spirulina alga por is, az sem egy rossz dolog, csak kicsit még túl van árazva.
Viszont a gyümölcsöt ne vedd egy kalap alá a zöldséggel, nem helyettesíti, mégha amúgy fontos is! -
szaszlaci
addikt
"Nem úgy nőttem fel, hogy marokszámra szedjem a kiegészítőket. Senki sem úgy nőtt fel. Nehogy már ez legyen az alap."
De ez az alap. Sajnos. Nem a marékszámon van a lényeg, hanem a normális ár/érték arányon, és a rendszerességen.
Ide vágó marketinges szöveg: az ételekben egyre kevesebb a mikrotápanyag, a környezetszennyezés pedig egyre súlyosabb. Mindkettő hiperbolikus görbét vesz fel.
A csapból is az folyik, Szent-Györgyi mennyi C-t (később pedig bioflavonoidokat) evett."Bár a táplálkozásra nem tudok jobban odafigyelni."
Általánosságban írom ezt, nem a személyednek szól:
Mikor valaki napi szintű kakaós csiga, párizsis kenyér és egyéb szemét főtt ételek mellől mondja ezt, akkor megkérem, gondoljon már utána, mennyi (energiába) kerülne főzni 1 (–2) napra valami rendeset, és ez szerinte milyen előnyökkel járna.
A mai szokásoknál szinte az összes makrotápanyagra is nagy hangsúlyt kell fektetni!Annotációként jelzem, hogy írásod vezérfonala nem ismeretlen nekem sem, azért is szóltam hozzá, hátha megfogadsz valamit belőle.
-
robisz
senior tag
mert ez nem betegseg hanem egy megtanult reakcio
Kicsit félrevezető így ez a mondat, de azért van igazságtartalma. Ha pl. rádjön egy roham egy bizonyos szituációban (nálam pl. vezetés közben) akkor tévesen összekötöd a tüneteket azzal az eseménnyel holott semmi köze hozzá. Így legközelebb már előre félsz a szituációtól és gyakorlatilag előidézed magadnak a rohamot. Ez tud a végén odáig fajulni, hogy már el se tudsz menni otthonról.
-
tojasalma
újonc
ahogy olvasom a kommenteket, latszik hogy meg csak kevesen eltek at igazi panikrohamot, a kicsit rosszul vagyok , emelygek , szedulok , az meg nem az, rendes panikrohamnal mar nincs onkontrol, elveszted az iranyitast, ez benne a legrosszabb, hiaba mondjak az "okosok" hogy nalad van a labda , csak gondold azt hogy jol vagy , hessegesd el a rohamot, ez vicc , ha 1 millio emberen kell atgazolni a gyogyszerert akkor megteszed abban a helyzetben
a szomoru az hogy a panikra hajlamos embereknel egyre csak fokozodik a hatas, foleg ha nem all le a szerekrol , gondolok itt a kavera es az alkoholra fokeppen, a rohamok surusodni es durvulni fognak, es egyeb pszhichikai tunetek is tarsulnak , az agy kezd kifordulni onmagabol
nalam a szellemlatas volt a legdurvabb, aludni nem mertem, sotetben lenni meg plane nem, mint egy horrorfilm csak eloben, volt olyan is amikor nyitott szemmel almodtam , nem ebredt fel az agyam, a fuggonyok lebegtek , maig nem tudom kepzelges volt e vagy valoban megtortent , ejszaka felriadva felettem lebegett egy szellem ,azt hittem ott menten osszeszarom magam , ebben a helyzetben csak a gyogyszer segit, nekem eleg volt naponta 1 rivotril, de van olyan panikos aki 5-10 tablettat is igenyel , el lehet kepzelni nekik milyen keserves az eletuk , van olyan aki az eletet az agy alatt tolti le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Arra gondoltam, részletesen megosztom tapasztalataimat, segítve ezzel sorstársaimat és magamat is. :)
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- HP Envy 17,3" FullHD,core i7,GTX850 4/8GB 128BIT VGA,8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Eladó Új Steam Deck 1TB, 3 év jótállásal
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest