Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Di Natale #324 üzenetére
A pszichiáter csak mankó, ha jó az összefüggés-látásod és önismereted is van mellé, majdhogynem kidobott pénz lesz. Fontos a beszélgetés bárki kompetenssel/sorstársaddal, tanulhatsz a másik küzdelmeiből, megéléseiből, plusz 1-1 frappánsan megfogalmazott, átfogó gondolat is közelebb vihet a javuláshoz/belső rendezettséghez (nyelv=gondolkodás).
A szociális fóbiának nem csak ellentétpárja a szeparációs szorongás, hanem kéz a kézben járnak, tehát egyensúly kell, mint a természetben is - részei vagyunk, csak jól el szoktuk felejteni - nem pedig kinézni egy átellenes pontot/végállást és a béke szigetének képzelni azt, különben szembe találod magad a csigaház-effektussal (fajlagosan legnagyobb inger)A jeleket, előzményeket illetően jó a gondolatod.
Jobbító tényezők, nem közhelyekként:
- zenehallgatás vagy zenélés
- kreatív hobbi, amiben igazán szenvedéllyel tudsz részt venni és repül az idő
- érdemi-értelmes felemelő kommunikáció / akár csoportterápia formátumban, de ha van tényleges barátod, ilyenkor nagyon jól tud jönni, illetve a párkapcsolat próbájává is könnyedén tud válni egy ilyen kiütközött állapot
- tér/természet látogatása/friss levegő
- számottevő mozgás
- hasznos funkció ellátása a munkában/otthon
- Szabó Péter és a gyógyszerek gondos kerülése.Gyakori gond, hogy a csávába került delikvens automatikusan meg akarja úszni az önismeretet a továbbiakban is és a fogyasztóiságban pallérozott elmével a külső segítséget, mint olyat alaposan félreértelmezi. Őnismeret-fejlesztés nélkül nem fog menni. Mindenki eldöntheti, hogy hány fölös kör után kívánja befogadni ezt a tényt.
Említődött fentebb a paleolit, az minden szinten bullshit, viszont a bélflóra-háztartásnak tényleg sok mindenhez van köze a működésünk során. Van, akinél a tüneteket nagyban erősíti a keményítő/módosított keményítő pl. Hatásmechanizmus tekintetében akár az ujjlenyomathoz hasonló egyediséggel működnek ezek. Ebből is látszik, hogy kívülről csak közelítő, félmegoldások, amire érdemes számítani.
-
Di Natale
senior tag
Sziasztok!
Kb. négy éve olvastam ezt a topicot, de soha sem gondoltam volna, hogy egyszer ide fogok írni. Igazából nem is tudom, hogy hol kezdjem, mert annyira hirtelen jött az egész, de gondolom már hamarabb jöttek a jelek, csak én nem vettem észre. Ugyanis nagyon szorongó típus vagyok. Szociális fóbia, Eritrofóbia, és a tetejébe még introvertált is vagyok. Tehát már 10 éve szorongok, de most jött ki rajtam pánikroham formájában. Már voltam megnézetni a szívemet, de az orvos nem talált semmit, akkor esett le, hogy pánikbeteg lehetek. Nyáron leépítések voltak a cégnél és azóta nem találom a helyem.
A tünetek:
Szívdobogás
hirtelen melegem van
mellkasi nyomás
magas pulzus
halálfélelem
Jövőhét csütörtökre időpontot kaptam a pszichiáterhez. Meglátjuk mit mond. Attól félek csak gyógyszereket fog felírni aztán annyi is volt.
Gyógyszerek nélkül abszolút nincs esély gyógyulásra? Esetleg tudtok szakirodalmat ajánlani a pániketegségekről és a szociális fóbiákról? -
idegen lény
addikt
válasz
Fotonhámozó #271 üzenetére
https://vitaltrend.hu/metionin-kapszula.html
-
Pszicho
tag
Nem véletlenül népbetegségek a pánikbetegség és a depresszió is. A "modern" életünk, társadalmi formánk hívta őket életre, magyarul az életvitelünk, elvett a kapcsolatrendszereink minőségéből egy olyan fontos tényezőt, ami egyeseknél érzékelhető tünetekké vált.
Ebből csinálnak a nagy megmondóemberek hatalmas üzletágakat, amikből hatalmas pénzük lesz, de pontosan mindig azok az emberek, akiknek halovány fingjuk sincs a betegség valódi okáról, mert sosem voltak betegek. Rengeteget kaszáltak a gyógyszerek eladásával is, ami Amerikában sokkal súlyosabb méreteket ölt. Vannak erről a témáról jó könyvek. Egyébként a meggazdagodni vágyók és másokat pénzzel lehúzók abból merítik a fizetésük nagy részét, hogy reménnyel kecsegtetik a gyógyulni vágyókat, amit könnyen elérhetnek csak vegyék meg ezt meg azt a gyógyszert és idővel jobban lesznek.
Szerintem egy szándékosan lebutított és erőszakkal fönn tartott börtönbolygón élünk, amit kívülről idegen fajok manipulálnak és ez okoz egyeseknél paranoidnak tűnő felismeréseket, amiket betegségként diagnosztizálnak és kezelni szeretnének az igazi őrült megfigyelők, akik elszeparáltan és mereven próbálják értelmezni a betegeket. Ők az igazi pszichofób pszichológusok, pszichiáterek és a társadalom átlag emberei, akik beépültek ebbe a modern 21. századi masszába.https://olcsokonyvek.hu/konyvek/johann-hari-elveszett-kapcsolatok?gclid=Cj0KCQjw6ar4BRDnARIsAITGzlDF7L7B-LvjpGu4R0I8tz2VHtNOOucTnnfY72uFiphMKiIj8ZfHyqEaAjUZEALw_wcB
-
Dorien
veterán
válasz
sanyi0627 #318 üzenetére
Igen, nagyon fontos, hogy az ember küzdjön ellene és ne csak áldozati pozícióban hagyja, hogy súlyosbodjanak a tünetek. Még az elején érdemes elcsípni, kezelni és értelmezni a folyamatot, különben örvényszerűen lehúz, a személyiség magába roskad és ott már komolyabb segítségre van szükség. Nálam elég ritkán, 3-5 évente jönnek elő pszichotikus sztorik különböző sztresszorok hatására és általában egy darab 2mg-os Rivotril tabletta elég, hogy visszabillentsen és stabilizálja az alvásciklusomat. A gyökérokot, a tüneteket kiváltó mély sérülést viszont fel kell deríteni és folyamatosan dolgozni kell rajta. Ez sokszor egy teljes életen át tartó munka.
YouTube: A trauma gyógyítása | Dr. Máté Gábor (magyar felirattal) [link]
-
sanyi0627
senior tag
A megoldást nem a neten fogod megtalálni, hanem magadban (pontosabban az agyadban keresd)
Asszony durva pánikbeteg volt, elsőnél a mentő vitte! Ott javasolták neki, hogy keressen fel szakembert, nem tette(6-8hónapig gyógynövények , vitaminok) végül nem -bírta es orvoshoz ment! Megjegyzem, ő nem maradt otthon stb. Jött elém a munkahelyre, ment vásárolni, utazott stb, próbálta legyőzni! Szakember xanaxot adott neki, nem szedte naponta pl 3x1et ,csak amikor érezte, hogy jön a roham.... utána már volt olyan, hogy a nyelvére tette a gyógyszert (hirtelen jött nagyon a pánik, nem volt előszele) És jobban is lett... be se szedte! Nem utolsó sorban az orvosa is mondta neki, hogy ne szedje folyamatosan!!!! Utána már egyre kevesebb roham volt, kevesebb gyógyszer fogyott, egyszer csak a havi bajok előtti hormonváltozás miatt voltak rohamai csak es kizárólag! Persze néha a munkahelye miatt még néha szükség volt egy félre, plusz mindig tartott magánál!
A lényeg:
Eldöntötte fejben, hogy az agya nem fogja megnyomorítani az életét! Jött a kis pánik, gyógyszer volt nála, de nem szedte, nem akarta! 2perc alatt kb elmúlt az érzés, mert tudta, hogy az agya játszik épp és ő ezt már nem akarja tovább folytatni! 2perc és elhatározás! (Plusz apenta relax, ami csak placebo valszeg, de jót tett neki) legutóbb a plázában volt egy kisebb roham nemrég, vettünk valami büdös gyógynövény cuccot, de a hatásos a vásárlás volt! Az ágy játszik, te döntöd el, hogy belemész, vagy irányítasz! Igen, vannak még rosszabb napok, nem múlt el 100%ba, de ugyanúgy tesz ellene! Első lépés, hogy fejben el kell dönteni, hogy az agyad játéka a fontos vagy az életed!
Büszke vagyok rá!
-
Dorien
veterán
Nem tudok semmit a pánikbetegségről? Ezt miből gondolod?
Volt a családomban is pánikbeteg, több mániás depressziós és vagy 20 éve foglalkozom pszichológiával. A pszichopatológiák összefüggenek.Pánikrohamom volt nekem is, de mindet feldolgoztam. Emellett volt számos alvászavarból fakadó pszichotikus epizódom, amiknél gyógyszerhez is kellett nyúlnom.
A cikket azért linkeltem, mert 5 éve ismerem a csajt. Van egy blogja is, hogyan küzdött éveken keresztül a pánikrohamokkal és az azoktól való szorongással, míg sikerült kilépnie belőle. Ugye ő gyógyszerész. Majd megkeresed, ha érdekel.
Meg van jó pár könyv is a témában, gondolom azokat mind elolvastad már. Bár ha a cikk elolvasása fél órába telt, akkor nem tartom valószínűnek...
-
laleeee
őstag
válasz
#49155328 #313 üzenetére
Ennek semmi köze az speedhez,csak annyi hogy iszonyúan felpörgettem magam és végül is a speedtől lett az első komolyabb pánikrohamom,azt hittem hogy szívinfarktusom van és azóta nem tudok kijönni belőle .a speed kiürül a szervezetből egy nap alatt. lehetett volna bármi más erősebb trauma is. Családtag halála vagy bármi hasonló
-
törölt tag
Még jó hogy nem Blikkes cikkeket osztogatsz!
Nem vagy pánik beteg fogalmad sincs az egészről, de te megmondod a tutit!
Gratulálok!laleeee azt jelenti a tudom kezelni, hogy évek alatt kitapasztalod, megérzés alapján józan paraszti ésszel fel tudsz lépni ellene.
Kb 18 éve kezdődött, majdnem naponta jártam, vitt a mentő az SBO-ra mert azt hittem, hitték hogy szívrohamot kaptam.Te neked hogy indult a dolog?
-
laleeee
őstag
Hagyjál már ezzel a hülyeséggel. Ráment egy fél órám hogy elolvassam és egy mondat utalás van benne hogy ez a nő pánikbeteg volt tíz évig. A megoldásról semmit nem tudunk meg ebből a cikkből.
Amúgy neked ez a hobbid hogy nem vagy pánikbeteg de pánikbeteg fórumokra írogatsz ? -
laleeee
őstag
-
Dorien
veterán
Az antidepresszáns nyilván blokkolja az agresszióhoz vezető csatornákat is, így pszichoszomatikusan negatívan hathat a fogakra, körmökre, stb. Lecsapja a hangulati, érzelmi hullámok csúcsát és mélységét, lényegében egyfajta zombi-állapotot idéz elő.
Hangulatjavító gyógyszert csak krízishelyzetekben szabadna az orvosnak felírni, majd az állapot stabilizálása után valami pszichoterápiás módszerrel folytatni a kezelést.
-
laleeee
őstag
Sziasztok. Az igaz hogy az antidepresszánsok hosszútávú szedésétől kirohad az ember foga és kihullik ? Van egy pár ismerősöm aki évtizedek óta szed ilyeneket és elég brutálisan szar fogazata van mindegyiknek. Persze ez lehet véletlen is. Szerintetek ?
-
Dorien
veterán
Nem árt, ha egy segítő, aki figyel rád, ott tartózkodik veled közben.
A pánikrohamok megszűnéséhez valóban meg kell tanulni a valós és vélt vészhelyzet közti különbségtételt. Utóbbinál a tudattalan (tudatalatti) bekapcsol bizonyos emlékek, traumák hatására, amik jöhetnek a gyerekkorból, de akár transzgenerációs eredetűek is lehetnek. Tehát olyan esemény, élmény ami nem veled, hanem valamelyik ősöddel történt meg és ennek a lenyomata ott van benned.
Mark Wolynn: Örökölt családminták - Félelmek, érzések és viselkedésminták, melyeket a tudtunkon kívül átvettünk [link] Google Books: [link]
-
( V )
veterán
válasz
#49155328 #283 üzenetére
Volt bizony, nem is egy
Pont ez a lényege hogy hozzászoktasd a tested és kontrollált közegben tudatosan kezeled. Nekem nagyon is bevált, mi több nekem is egy hasonló cipőben járó kollégám ajánlotta akinek szintén. Első alkalommal én is kis híján leestem a székről és elszállt a pulzusom is, de azóta ez egész szépen fejlődik. Annyi bizonyos hogy a gyakorlat végére teljesen kihúzza belőlem a dugót és az elefánt is leszáll a mellkasomról. Viszont az is igaz hogy a felhívás nem véletlen van a hogyan videóban, csak nyugodt / biztonságos helyen javallott csinálni. -
törölt tag
-
( V )
veterán
Aki még esetleg nem találkozott volna vele annak nagyon tudom ajánlani:
Egyszerű magyarázat hogy álljunk neki:
Wim Hof légzés - hogyanEz napi szinten ajánlott reggel, este, napközben (munkahelyen akárhányszor elszáll a stressz+szorongás rögtön tartok egy ilyen 10 perces szünetet)
Wim Hof légzés - alapgyakorlat (10 perc)Ki ő, mi ő:
Ki az a Wim Hof, és ő miért nem fázik?A legjobb a dologban hogy nincs sallang, 400 oldalas könyv stb., ingyenes, van hozzá ingyenes app (magyarul is tud) és aki feljebb akarja vinni az akár az egész kurzust megcsinálhatja.
-
refrigerator
tag
Később elolvasom a hsz-okat.
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Sajna valószínüleg én is megszereztem ezt a "tulajdonságot". Nagyon sokszor elfojtottam a sírást magamban, majd ráfüggtem 2 barátomra akik sokat segítettek lelkileg, kb stabilabbnak éreztem magam. De sajna belefáradtak ők is. Aug 19-én mikor kettesben dumáltunk és kényes, érzelmekről szóló téma volt, 3x folytottam el a sírást majd röhögőgörcs és roham. Kb 10p volt, kb fél percnek éreztem. Magamba estem olyan érzés volt,mindenem görcsben, levegőt nem kaptam. Azt hittem életem első és utolsója volt.
Szeptemberben barátom megijesztett mikor villamoson elbambultam, megint kezdett előjönni de sikerült megakadályozni. Most szerdán volt egy az üres metró kocsiban, oldalra esés érzése és remegés. Ma aztán volt egy komolyabb megint, mikor le kellett szállnom a buszról, roham, fel tudtam valakit még időben hívni, kb 10p volt. Majd rögtön rá jött egy sírógörcs. Este megint jött egy de ez hasonlóan a metróshoz enyhe volt, görcsöltem és levegőt kapkodtam. Kedden megyek háziorvoshoz, majd onnan pszichológus/pszichiáter.
Aki ezzel jár pszichológushoz, mennyire gyorsan sikerült megoldania? Nem szeretném emiatt a szar miatt elveszteni őket és szeretnék javulni, ezzel vissza szerezve őket, mert főleg az váltja ki a rohamot ahogy észrevettem hogy félek,hogy elvesztem őket.
-
T-boyy
újonc
Sziasztok!
Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra,annak viszont nem ,hogy ennyien szenvedünk ebben az ,, őrületben"
Nekem 2009-ben kezdődött,majd úgy 1-2 év és jópár kezelés után azthittem soha többé nem jön vissza... Sajnos tévedtem és múlt héten mint egy villámcsapás újra rámtört a pánikroham :/ -
_stick_
őstag
Sziasztok!
A következő vitaminokat próbálta e már valaki?
Ha igen, ossza meg legyen szíves a tapasztalatokat.
5-HTP, L-triptofán, L-tirozin -
Storms
őstag
Üdv!
Valaki szedte már az Aneptinex (tianeptin)-t? Mert az orvosom szerint ez már nincs forgalombaPersze patikus is kiröhögte mikor mondtam neki, hog ymit mondott az orvos, így fel se írta. Pedig ahogy olvastam sok embernek bevált.
Én most kényszerbetegségre, generalizált szorongásra, szoc. fóbiára, depresszióra, Asentra (szertralin)-t 150mg/ nap, Medazepam-Teva-t szedek. Utóbbit nem szedem állandóan. Ez helyett akarok mást szorongásra. Rászokni nem akarok a benzókra. Már 15 éve küzdök lassan ezekkel a betegségekkel, végiszedtem lassan minden gyógyszert ami létezik, eddig a szertralin bizonyúlt a legjobbnak, de az állandó szorongs még mindig megvan, nemrég tettem le a Spitomint (buspiron) mert rémálmaim voltak tőle, pedig elég jól oldotta a szorongást. Igazából az orvosom is elég k.csög meg az asszisztense is,de hát nincs más itt a városban -
_stick_
őstag
Jogos, legutóbb pont érintettük a témát. Az első tényleg fájó pont, az a frusztráció, ami a figyelemzavaros kis tini fiam kötelességtudatának teljes hiányából ered, hiába a sok éves fegyelmezés (feljebb
)
Mint pl: szoba rendrakás, iskolába felkészülés, táskába bepakolás, esti időben elkészülés, stb... Igazi szélmalomharc -
Dorien
veterán
Ha már stabil(abb)nak érzed magad, akkor a pszichológusnál próbáljatok mindig az érzelmek felé menni, akkor is ha sz@r, akkor is ha fáj. Ez a kulcs.
Olyan az egész, mint egy erőnléti edzés, ahol először azzal kell szembesülnöd, hogy milyen gyenge vagy és mennyire nem érted a tested élettani folyamatait.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Én is hasonló cipőben járok, dióhéjban megosztom veletek a történetemet.Tavaly januárban volt egy heves vertigó szédülésem. 1-2 óra alatt elmúlt de azt követően, kb. negyed évig émelygés, rossz közérzet, megfázás érzés, fülfájás, és folyamatosan fülzúgás következett. Megkezdődtek az orvosi kivizsgálások: MR, fülészet többször, vérvétel többször, infektológia, otoneurológia, stb... Szerencsére minden lelet negatív volt. Azonban teljesen ráfeszültem a tünetek elemzésére, mert a panaszok megmaradtak, de ha nincs semmi, akkor mégis mi okozhatja? Tünetnaplót vezettem: mikor, minek a hatására mit éreztem és meddig... Tavaly nyáron reumatológiára és állkapocs ízületi ambulanciára is eljutottam a befeszül, merev nyak és állkapocs ízületek miatt.
Szeptemberben aztán elpattant a cérna, melóhelyen volt egy pánikrohamom és mivel nem tudtam mivel állok szemben, lerohantam az üzemorvoshoz, hogy biztos szívrohamom van. EKG, vérnyomás minden tökéletes, elküldött pszichológushoz, ahol szorongásos depressziót és pánikrohamokat diagnosztizáltak. Innen kezdődött a lelki betegség felismerése és tudatos kezelése.Ma ott tartok, hogy kb. negyed éve járok pszihológushoz és lassan, de sikerül kideríteni a lelki betegség okait. A tavalyi szédülés előtti 3-4 éves időszakban kezdődhetett. Két kis (akkor 6 és 3) gyerek, a nagyobbik fiú és hiperaktív, "énidő" nullázása, munkahelyi gondok, stb... Szép lassan rám telepedett a feszültség és a mindennapi stressz. Sajnos ez időben az ezt elvezető örömforrások is kiapadtak (csapatsport elhagyása, baráti kapcsolatok megkopása és elhagyása) Illetve családi hajlam és idegrendszeri gyengeség is lehetséges a pszichológus szerint. Tavaly januárig ez rakódott rám és akkor jelentkeztek a testi tünetek, ez már az utolsó lökés lehetett az egész folyamatban.
Amiatt tanulságos a történeten, mert ugyan nincs konkrét trauma ami az egészet előidézte. Az életem mozgalmasabb, stresszesebb időszakában nem volt felismerve a baj és évekig rakódott rám. Mikor jöttek a testi tünetek beindult a hipochonder hajlam és onnan már nem volt vissza út. Hiába élek most egy sokkal nyugisabb életet, mint 4 éve, a sok éves kezelten stressz, illetve a tünetek elemzése és álldiagnózisok (ön)megállapítása sajnos ide vezetett.
Gyógyszer nélkül pszichológus segítségével próbálom visszafordítani a folyamatot, az elhagyott örömforrásokat igyekszem pótolni, de a jelen idegállapot sajnos megnehezíti az egészet. Kávé, alkohol (kevés is), édesség egyértelműen ront a helyzeten. Szerencsére a depresszió már elmúlt, pánik rohamok már alig vannak és enyhék. A szorongás és a stressz, ingerültség, ami 1-2 heti hullámokban javul-elmúlik, illetve visszajön-romlik.
Az a meglátásom, hogy munkahelyen is, de főleg a dokiknak kellene felhívni a figyelmet a nem kezelt stressz veszélyeire. Egyénekét változik a stressztűrő képesség és ennek fel nem ismerése, a rossz táplálkozás, sport és endorfint termelő tevékenységek elhagyása, estemben ide vezetett...
-
Fotonhámozó
senior tag
Az a Prick-teszt. Nekem az is negatív lett, nem pirosodott be a bőröm. A bőrtesztes hisztamin értékre 8 adódott. Pedig utólag visszagondolva - azóta ezt az egész nyavalyát jól kitapasztaltam -, a vizsgálat során egy erősebb hisztaminos reakcióm volt (de nem a tesztanyagok miatt, hanem a feltételezhetően aznap reggelire evett pizzaszelet miatt, akkor még nem tudtam, hogy a paradicsom ilyet (is) okozhat nálam). A reakció miatt a pulzusom, vérnyomásom egekbe szökött, miközben lerövidült a légzésem. Közvetlenül a Prick után csináltak légzésvizsgálatot is, a főorvos nő el volt szörnyülködve, hogy a tüdőkapacitásom mennyire alacsony. Hiába mondtam, hogy 6-8 kilós hátizsákkal gond nélkül megteszek több kilométeres gyalogtúrákat a környező hegyekben, de nem hitte el. Szégyenszemre nem ismerte fel allergológusként, hogy épp komolyabb allergiás reakcióm van és annak mellékhatása az átmeneti légzésrövidülés, vérnyomásgond. Ehelyett lesajnálóan-megvetően fejemhez vágta, hogy nem tudja mire lehetek allergiás, jöjjek rá magamtól (!) és ilyen alacsony tüdőkapacitással, ilyen magas nyugalmi pulzussal nem számíthatok hosszú életre, szerinte hónapjaim lehetnek hátra. Ennek már 6 éve, azóta is rémálomként gondolok vissza arra a szürreális vizsgálatra, párbeszédre.
-
Fotonhámozó
senior tag
Nem ritka, mondhatni elég jellemző, de orvosa válogatja. Sajnos a vérvizsgálat sem pontos, néha bőrteszttel együtt kérik. Teljes Ige számot is nézik, nem csak a specifikus antitesteket keresik. Ételintolerancia esetén, ha létezik a keresett anyagnak biopsziavizsgálata (pl. glutén - vékonybél biopszia), akkor inkább azt alkalmazzák, az a legpontosabb jelenleg.
-
Fotonhámozó
senior tag
Nem egészen azt mutatja, csak a diaminoxidáz (DAO) enzim szintjét mérik. Az idehaza alkalmazott DAO-szint skála az 0-100 U/ml közötti értékű. Akkor értékelik a magyar orvosok lecsökkentnek az enzim termelődését, ha a DAO szint 15 alatti, 10 körüli értéknél már egyértelmű a hisztamin intolerancia. Ez a klasszikus vagy inkább nevezhetjük "tiszta" hisztamin intoleranciának. Minden más esetben, ha az ember rosszul reagál a hisztaminra, de a DAO szintje normális (~ 20 U/ml körüli) vagy emelkedett (20 U/ml-t jelentősen meghaladja), akkor a hisztamin intolerancia csak egy melléktünete / okozata egy komolyabb problémának (pl masztocitózis vagy Mast Cell Activation Disorder) és ezesetben nem hisztamin intoleranciáról van szó. Már akkor is meg vagy lőve, ha "csak" tiszta hisztamin intoleranciád van, mert elképesztő mértékben nincsenek tisztában ezzel a betegséggel a magyar dokik (tisztelet annak a nagyon kevésnek). Viszont, ha úgy reagálsz rosszul a H-ra, hogy a DAO szinted (a dokik szerint) rendben van, akkor a magyar egészségügyet tulajdonképp elfelejtheted 1-2 doki kivételével, mert totálisan inkompetensek (annak ellenére, hogy ma már elég sok szakirodalom, tanulmány rendelkezésre áll külföldön ezzel kapcsolatban).
-
Dapro
senior tag
válasz
Fotonhámozó #264 üzenetére
csináltassatok allergia tesztet az kimutatja a hisztamin intoleranciát.
amúgy ha már vitamin akkor az iodine -nak olvassatok utána
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Petya XT #250 üzenetére
Érdekes topik, kicsit beleolvasgattam. Pánikbetegség engem szerencsére nem érint, ételintolerancia viszont annál inkább. Annyit tennék hozzá, hogy hazai orvosok közül is csak nagyon kevés említi meg, hogy a tej és glutén mellett a harmadik összetevő, amit ajánlott elkerülni - allergiásoknak vagy kimutathatatlan allergiában szenvedőknek mindenképpen -, az a hisztamin. Ez egy alattomos vegyület, részben az emberi szervezet is termeli, részben ételekkel kerül be a szervezetbe. Bélrendszer alapesetben le tudja bontani DAO enzimmel, de ha az enzimtermelés felborul vagy bélgyulladás alakul ki, akkor nagy mennyiségben be tud kerülni a véráramba. Szerteágazó tüneteket tud okozni, neurotranszmitterként is funkcionál, kedélyállapotra is kihatással van és szívműködésre is, és még egy halom dologra, például olyanokra, amiket itt a topikban is olvastam több embertől. Regényt lehetne róla írni, inkább annyit tanácsolnék, hogy próbáljatok meg összefüggést találni az alábbi listában jelzett erősen hisztaminos ételek elfogyasztása és rohamaitok között, különös tekintettel a hisztamin-felszabadító összetevőkre: Ételek hisztamin tartalma Nyugtatók szedése helyett ajánlanám inkább a gyömbéres-citromfüves tulsi teát, napi 2 csésze rendkívül jó hatással van az immunrendszerre, emésztésre, emellett nyugtat, stresszoldó stb., ráadásul még finom is, akár élvezeti teaként is iható. Elcsépelt dolog, de próbáljatok meg minél egészségesebben étkezni, kerülni az előre feldolgozott ételeket, műkajákat, a túlfűszerezést, a cukor és szénhidrát bevitelt csökkentsétek amennyire lehet. Már ettől néhány hét alatt sokkal jobban fogja magát az érezni, aki hajlandó ezt megtenni a saját egészsége érdekében.
-
Dorien
veterán
válasz
SlayerSub #262 üzenetére
A Rivotrilról is k***a nehéz lejönni, ha rászoksz. Ideiglenes segítségnek jó, de ki kéne nyomozni mik azok a tényezők az életedben, amik az álmatlanságot előidézik és megbeszélni, megtervezni, hogy ezeket hogyan változtathatod meg. Ehhez kellene egy szakember, pszichológus, terapeuta, segítő.
-
SlayerSub
tag
Aha, hát mirazeten + rivo komboval kezdtem, kb 3 hónap után teljesen letudtam rakni. De most időnként vannak éjszakák hogy kellene valami valóban. De próbálom ezek nélkül létezni. Melatonin, Mg - B6 kombo, meg most amit próbálok az a catuabe tea. De néha ezek kevesek sajnos.
-
SlayerSub
tag
Van ebből végleg kiút? Egy hétig tök jól alszom, aztán jön egy aprócskább stressz faktor, és megint éjszakázom végig. Ilyenkor persze jön a rivo h legalább pár órát aludjak... jártam orvoshoz, autogén tréning sokat segít, de van, hogy kevés. A visszaessések nagyon lehúznak...
-
carl18
addikt
Üdv! Sajnos én is régóta benne vagyok ebbe a lelki beteg körbe, szóval én nekem az egész szorongással kezdődött 2008-ban, most vagyok 10 éve szorongás, a depresszió meg 9 éve tart. Voltak kisebb nagyobb átmenetek de hát nem gyógyultam meg.
Párszor bele kezdtem gyógyszeres kurába is, de elég sok mellékhatást tapasztaltam a bőrömon. a Prozaccal azért álltam le mert szexualítást elégé legyilkolta, merevedést is alig tudtam produkálni.
Nyáron jártam Kondi terembe, mellette szedtem Omega 3-at. De a változás nem volt a depresszió ugyan úgy rajtam maradt, sportolok de a helyzet nem javul. Ha a nap végén hazaértek ugyan úgy boldogtalannak érzem magam, és mindig sírhatnám van. Pedig legyen az bármilyen helyzet mindig kitartok és túlélem.Tegnap megelégeltem a dolgot új életet kezdek, most az a tervem hogy listát fogok vezetni. Igazat megvallva mióta a szorongás/depresszió megjelent az életembe azóta vannak hasi fájásaim, akkor borulhatott fel a baktérium egyensúly a belekben.
Orbáncfű/citromfű teát iszom talán javulás elérhetek vele, viszont a szorongáson, idegeskedésen rengeteget tud segíteni a B6 vitamin, én gyógyszertárba szoktam venni 411 ft /30 db és egy tabletta 20 grammos. Ebből legalább Napi 3-at kell bevenni sok vízzel elosztva. Volt hogy nagyon beteg voltam, hánytam minden bajom volt, az nap 5-6 szem B6 vitamint vettem be sok vízzel, utána sokkal nyugodtabb voltam és nem volt olyan erős a szorongásom.
-
adhee
csendes tag
Inkább először csak a saját esetemben beszélnék, mert nekem nagyon sokat segített. Cukor és finomított szénhidrát mentesség segített, aminek a most már a működési mechanizmusát is értem, amit meg kellett támogatnom egy Magnézium-threonát és egy Magnézium-citrát 4 hónapos kúrával.
-
GEIL
addikt
Elolvastam a cikket.....több ponton is átérzem, mert gyerekkoromban voltak hasonló tüneteim és élményeim, bár nem ennyire durván. volt hogy 14 év koromban az utcára is alig mertem kimenni...egyből leizzadtam, és remegtem...féltem az emberektől és attól ha nagy tömeg van körülöttem, féltem ha rám néztek idegenek vagy meg kellett szólalnom...stb...suliban meg akartam felelni a tanároknak, otthon a szüleimnek akartam teljesiteni.....stb akkoriban vékonyka voltam, rendszertelenül ettem....stb.....középsuliban elkezdtem kosárlabdázni és úgymond lefoglalni magam edzéssel, számítógéppel, haverokkal jártunk ide-oda....voltak még aprobb tünetek, pl tenyérizzadás, hányinger, szédülés....de ahogy nőttem és erősödtem, próbáltam elnyomni magamnak ezt a "nyámnyilaságot".....18 éves koromra teljesen megszánt minden......most 38 évesen, jó feleséggel, nyugodt és jó munkahellyel, anyagi biztonsággal és a 9 éves fiammal már nyoma sincs az "ilyesmi pániknak".....saját testsúlyos edzést heti 5X30 perc...kardio edzést heti 3X20 perc....többször eszek keveset....inkább rostokban gazdagon, hal és csirke főleg....kálcium-magnézium-c vitamin és rengeteg ásványviz (bubi mentes)......erős vagyok mint egy medve és teljesen nyugodt életet élek.....190cm / 120 kg jelenleg.....(de nem zsírosan
)
Zárszóként annyi hogy a dolog nagyrésze FEJben dől el....higgyünk magunkban mindig és tojjuk le más véleményét...."mert attól hogy valakinek baja van velünk, attól az még az ő baja"......ne vegyük túl komolyan a tanulásra ráfeszülést....ha valaki tudja az anyagot, azt tudja lazán is, nemkell megfeszülni és remegni ilyen miatt....ha meg nem tanult az megint az ő hibája...de ez sem életbevágó, majd sikerül legközelebb vagy utána.....nem rohanás az élet csak azzá tesszük feleslegesen.....ha valamin nem tudunk változtatni akkor ne is agyaljunk rajta...éljünk úgy hogy a dolgok jó oldalát nézzük és becsüljük meg azt ami van. Az élet egy jó játék, De csak egyszer játszuk.....ezt felejti el sok ember.....fiam most 2. osztályos, de igyekszünk úgy nevelni hogy élvezze a tanulást és az életet is....4-es 5-ös tanuló....mi értelme volna gyomorideggel feszülni neki a szín 5-ösre....semmi értelme őt még nekünk is ezzel terhelni hogy nem támogatjuk hanem még piszkáljuk....nyugodt és boldog embert szeretnénk belőle nevelni....nekem a kiegyensúlyozottsága többet ér mindennél.
Úgyhogy csak lazán és vidáman......mert ki tudja mennyi van hátra.... -
adhee
csendes tag
Lelki okokkal is kezdodhet, es mivel a lelki okok altalaban eros stresszhatassal jar, igy a gyomrodban levo belflora osszetetele megvaltozik es igy benne ragadhatsz akkor a panik jellegu tortenetben, ha mar esetleg a lelki resze megoldodott. Viszon van egy masik tenyezo, amikor valaki a taplalkozassal rontja el a belflorajat es mivel igy a bizonyos torzsek kihalhatnak a belrendszerbol igy azokat csak fermentalt etelekkel lehet visszaallitani. De nem akarok okoskodni, inkabb olvassatok el a konyvet es szanjatok ra az idot, ugyanis ezt jelenleg a vilag egyik legkomolyabb neurologusa irta es nem haszonszerzes celjabol!!!
Ez egy nagyon osszetett dolog, mert nagyon sok tenyezo allhat a panikbetegseg, szorongas, depresszio hattereben. De ami biztos, hogy 90%-ban a stresszrekacionkat es a stresszturokepessegunket a bevitt taplalek hatarozza meg, most megmagyarazni nem akarom, hogy miert, mert nem nagyon szeretek telefonrol irkalni, de gondoljatok abba bele, hogy amit mi lelki problemaknak elunk meg, mondjuk munkahely problemak, prkapcsolat stb... akkor abba gondoljatok bele, hogy mondjuk amikor a haborubol haboruba cseppent bele az emberi nep, akkor igazabol barmelyik pillanatban megolhettek, megsem lettek az emberek depressziosak, panikbetegek stb... egy dolog valtoztott azota: megpedig a taplalkozasunk GYOKERESEN !
Ha egy szo lesz amit meg akarsz jegyezni ebbol az egeszbol: a PALEO ETREND legyen !!! Ezzel max 1 honap es ujra ugy erzed magad mintha a valodi “gyermekkori” Enedet elned ujra... -
Petya XT
senior tag
Szia,
Ezt nekem is említette a pszichiáter, egy biorezonanciás vizsgálat után. Sajnos évek óta küszködök szorongással és pánikrohamokkal, a gyógyszereket nem bírom, szedtem Frontint egy ideig, de még rosszabbul lettem tőle, az antidepresszánsok beállási idejét sem bírtam ki, így maradt a gyógynövényes történet. Jártam pszichológusnál is, szép nő volt, de kb ennyi
Viszonylag korán rájöttem én is, hogy nagyon nem mindegy mit eszik, iszik az ember, mert van amitől sokkal rosszabb lehet. Bár nálam a pánik, főleg tömegközlekedésen jött rám, és kontrollálhatatlan remegés formájában jelentkezik.
Ami nálam bevált, citromfű tea, kálcium, Omega3, Mg. Ha iszok alkoholt, napokig rosszabb minden. Sok zöldség, gyümölcs. .....tej, a gluten, a cukor..mindenkinek ezt mondják
Én még hozzátenném a sportot, fizikai aktivitást, cigi, kávé mellőzését stb...
Ne haragudj, de Te próbáltad a heti 3 bélmosást? Elég vadul hangzik, főleg annak tükrében, hogy nem is biztos, hogy használ...
-
Dorien
veterán
Elsősorban lelki okai vannak a szorongásnak, pánikrohamoknak, pánikbetegségnek. A túlzott tej-, cukor-, és szénhidrátbevitel legfeljebb hozzájárul ezek kialakulásához.
"Nalunk eddig minden ilyen szorongasos, panikbetegseg ezzel a modszerrel megoldodott." - Ez mit jelent bővebben?
-
adhee
csendes tag
Udv,
Nem akarok okoskodni, de mindenkinek ajanlom figyelmebe a Gabonaagy es az Agyepitok konyvet. Roviden osszefoglalva eliminacios dietaval lehet kezelni ezt a problemat teljes gyogyulasig. Ugyanis altalaban ezt taplalek intolerancia okozza (nam allergia), ami a mai eszkozokkel sem mitathato ki biztosan (csak az allergia). Igy egyesevel erdemes elhagyni a tej, a gluten, a cukor “szereploket”. Nagytobbsgeben a tej es a gluten a ludas. Nalunk eddig minden ilyen szorongasos, panikbetegseg ezzel a modszerrel megoldodott. Es probiotikus beontes heti 3x.... remelem tudtam segiteni... tudjatok semmit nem er az informacio ha nem hasznaljuk, tehat proba Egeszseg!!! -
Nekem 2 évig volt szorongásos pánikbetegségem.Én az alkohollal gyógyítottam meg magam.Egyik nap lerészegedek teljesen.Olyankor természetesen nincs rohamom.Másnap mikor nagyon másnapos vagyok szintén se szorongás se pánikroham nincsen soha az egesz napot átdöglöm.Az utána lévő nap is tünetmentes még csak depresszió szokott lenni az ivás miatt.Az ezutáni napon pedig újra teljesen lerészegedek és kezdődik a folyamat elölről.Ez már így megy 15 éve.3 naponta hazavágom magam ami 3 napos védettséget nyújt a pánikrohamok és szorongás ellen.Azóta egyetlen pánikrohamom sem volt.15 éve semmi.Nekem ez a módszer vált be.Eléggé extrémnek tűnhet de hatásos.Igaz,hogy azóta elváltam mert senki nem akar egy alkoholistával élni,eléggé le is csúsztam,elhíztam a fogaim mind kihullottak mert egy évtizede a pénz szűke miatt csak flakonos bort iszok(néha egy kis sört ha épp telik rá).Valamit valamiért.Én inkább ezt választottam nem a pánikrohamokat.
-
killerhagyma
csendes tag
válasz
IMIIKE1998 #244 üzenetére
Akkor érthető
De szerintem maradj a 4X8-nál.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
killerhagyma #243 üzenetére
Igen, de én úgymond kezdő vagyok, nem nagyon melegítettem be, és aláfeküdtem a vékony karommal 20 kilónak, úgy, hogy vagyok 53 kg, csináltam vagy 4x15-öt, utána 1 napig fájt mindenem és elkezdett csengeni a fülem.
-
killerhagyma
csendes tag
válasz
IMIIKE1998 #242 üzenetére
Azért ha nem múlik idővel, szerintem látogass meg egy másik orvost is. Velem még nem történt ilyen súlyzózás miatt.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
killerhagyma #241 üzenetére
Voltam, azt mondták, hogy valószínűleg meghúztam a nyaki gerincemet súlyzózásnál, csak gondoltam megkérdezem, hátha valakinek van köztetek ilyen tünete.
-
killerhagyma
csendes tag
válasz
IMIIKE1998 #240 üzenetére
Szerintem menj el egy orvoshoz. Biztos ami biztos
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
killerhagyma #239 üzenetére
Nem, más bajom nincs. :/
-
killerhagyma
csendes tag
válasz
IMIIKE1998 #238 üzenetére
Nem szédülsz?
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Tudom, kicsit OFF, de valakinek nincs itt fülcsengése? Nekem sajna 3 hete van folyamatosan, 17 éves létemre. -
killerhagyma
csendes tag
Üdv. Most találtam ezt a fórumot. Én 16 évig voltam pánikbeteg és a tüneteim is a brutálisabb kategóriába tartoztak.
Már meggyógyultam, de ha valaki szeretne tanácsot kérni, akkor nyugodtan írjon. További szép napot!
-
fauv
őstag
Üdv !
Az enyém elég fura. Tavaly ősszel, Miskolcról hoztam fel egy buszt Pestre és útközben az autópályán jó 1,5-2 óra vezetés után egy erős jobbos kanyarban hirtelen megijedtem / 130-nál / , olyan érzésem támadt, mintha fel akarna borulni a busz, illetve én ki akarnék esni a buszból. 3 hónapig nem ültem nagy autóra, szgk-val nem volt gond, míg ua. szintén autópályán jöttem hazafelé és egyszer csak elkapott ugyanaz az érzés, mint a busznál.
Jelenleg ott tartok, hogy 50-60 Km /h-val tudok menni, ha picit gyorsabban megyek, akkor egyszerűen minden áron jobbra akarom húzni a kormányt, holott az agyam tudja, hogy az úgy nem jó, de a kezeim nem engedelmeskednek.
fasza mi? 30 év jogsi után, ilyen , szőrnyű
Na ezt, hogy lehet kezelni?
-
cami][us
senior tag
3 monster assault után (38-as, nem az veréb adós pocsoja) én is így vagyok.
#230 Smoke weed.
-
efi99
őstag
válasz
gyuri2008 #231 üzenetére
Ha bejön valamelyik antidepresszáns, 2 évnél kevesebb alatt meg se próbáld csökkenteni és letenni, mert hamar visszatér az alapprobléma. Sőt, pár hónap után még az adagcsökkentés sem szokott menni, nem hogy a letevés.
Először a nyugtatót lehet és kell letenni, 2-6 hónap után, amíg nélküle nem vagy stabilan jól, eleve esélytelen a másikkal is próbálkozni.
Miket kaptál amúgy? -
gyuri2008
veterán
válasz
tzsolesz #230 üzenetére
A gyógyszerrel kapcsolatban ez már a harmadik variáns.
A másodiknál majdnem megpusztultam.
Jeleztem az orvosnak erre ö...akkor ír fel egy másik antidepit.
Részéről így zárta az ügyet.
Van ez a honlap. [link]
Beírtam az általa felírt gyogyszereket,az eredmény az volt,hogy nem szedhető együtt. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
gyuri2008 #229 üzenetére
Alkoholt kerülni kell. Nálam igazából csak a 4-5 sörnél több alkohol vált ki a lecsengéskor kemény tüneteket.
Ha pl. becseccsintek, és másnapos leszek, akkor tutira számíthatok a heves szívdobogásra, légszomjra stb.. Szédülés, és a koncentráció teljes hiányával tud párosulni.
De ki lehet próbálni hogy rád hogyan hat, de ne hogy gyógyszerre igyál. Persze csak akkor próbáld ki ha valóban jól esne egy-két sör. A kiürülési, lecsengési fázisa szívat engem amúgy csak, amikor megiszom semmi bajom nincs vele. Sőt, sőt, sőt. Bizony csökkenti a tüneteket is, vagy csak eltompítja.A gyógyszerrel kapcsolatban meg ki kell kérni más orvos tanácsát is. Valószínű nem a "jó" gyógyszert szeded.
De ami legfontosabb az az, hogy próbálj meg magyarán beleszarni a világba. Kezdj el valamivel foglalkozni ami leköt. Ha van okostelód, akkor azon kezdj el valami játékot, ami hosszú időre le tud kötni, az mindig kéznél van, de jó erre a PC is. tudom hogy hülyeségnek hangzik, de kezdj el nézni valami sorozatot, amit minden nap vársz hogy kezdődjön. Kapcsolj ki egy kicsit. próbáld meg csökkenteni picivel a gyógyszer adagod.
De ami a legfontosabb a torna. Sok séta, kocogás, de akár kis gimnasztika. Sokszor ez a betegség éppen a mozgás szegény életmódból alakul ki. -
gyuri2008
veterán
válasz
tzsolesz #228 üzenetére
Sajnos én is lassan 1éve pánikbeteg vagyok,próbálkozom abba hagyni a sanax+antidepi szedését de nem megy.
Ha csökkentem az adagot piszkos módon rosszul vagyok.
Ma megyek a dili dokihoz,rákérdezek hogy most mi van.
A végén hivatalos narkós leszek 62 évesen.
Alkoholt nem iszom,lehet,hogy azt kéne?? -
tzsolesz
nagyúr
Elolvastam a cikket. nagyon sokszor magamra ismertem közben. 2003. óta én is tag vagyok.
Nálam spontán kezdődött egy lelkiismereti gyötrődéses, kifejezetten felfokozódott, erős ideges nap után még este elmentem egy kis kocsmába ahol megittam 4-5 sört, de már 3-iknál éreztem hogy gondok vannak, nem tudok nyugodni, szétvet az ideg, pedig én nem is koncentráltam már a problémáimra (fősuli, párkapcsolati gondok). hazafelé már alig tudtam menni. Görcsölt a lábam, a gyomrom úgy remegett hogy szerintem kívülről is látszott, és volt kb mínusz 18 fok, 70km/h széllel. hazaértem, valahogy elaludtam. hajnalban arra ébredtem, hogy reszket a gyomrom, nem kapok levegőt, meg akarok fulladni, és ver a szívem ezerrel.
Alig tudtam felkelni, szinte rám telepedett ez az érzés. Nálam ez igazából ez nem is nagyon múlt el. Nem tudtam kezelni sokáig. folyamatosan szédültem, és szapora volt a pulzusom. Görcsös állapotban volt minden végtagom, nem tudtam járni sem, beszélni sem. Barátnőmmel való kibékülés, és később az Ő kis nyugtató masszázsai enyhítették a tüneteimet, de még ekkor sem mentem el orvoshoz.
Dokihoz csak soká mertem elmenni, féltem ha egy doki is kimondja azt amit nem szeretnék hallani, örökre megleszek pecsételve, hogy ilyen-olyan ideg bajos, pszihiátriai eset. Nagyot hibáztam, mindenkinek tanácsolom, hogy ilyen esetben minél hamarabb forduljon dokihoz, megéri. Nekem egyből megmondta a háziorvos hogy sajnos pánikbetegség tüneteit produkálom. Ő ezért nem küldene pszihiátriára, hanem inkább írna föl gyenge Ataraxot, azt is csak napi 3x felet. Elkezdtem szedni, és jobban lettem tőle. A pulzusom rendbe jött, nem akartam megfulladni sem, kb. 3-4 hónapig szedtem, meg rendbe is jöttek a dolgaim, el tudtam terelni a figyelmem erről, és el is hagytam a gyógyszert.
Azóta csak tüneti kezelésre használom, mivel ez elmúlni végleg nem fog. Vannak rossz időszakaim azóta is, és lesznek is. Ilyenkor szükségem van néha egy félre, mindig tartok magamnál, melóhelyen is.Nem iszom rendszeresen. Nem is tudnék. Hétvégente ha jó baráti társaság van akkor fel öntünk néha a garatra. Amit mindenképpen meg akartam veletek osztani, az az, hogy ilyenkor másnap a másnaposság mellé nálam még a pánik betegség felfokozott állapota is társul. Tehát az alkohol lecsengési szakasza kegyetlenül fojtogató, és heves, erős szívdobogás érzéssel társul nálam. Egész nap.
Jah, és az megvan valakinél, hogy nagyon melegben, és nagyon hidegben is erődnek a tünetek? tehát nyáron meg akarok fulladni, a nagy hőségtől, télen meg a nagyon nagy hidegtől nem mozognak a végtagjaim, szinte le vagyok meredve sokszor. -
gyuri2008
veterán
válasz
amdathlonxp #224 üzenetére
Gondolod,hogy az jó lesz?
-
gyuri2008
veterán
válasz
amdathlonxp #222 üzenetére
Köszönöm.
Próbálok relaxálni is,meditációs zenéket hallgatok.
Kedden megyek a pszichológúshoz,beszélek vele,hogy a gyógyszerek helyett valami alternatív megoldást keressünk, nem akarok gyógyszer függő lenni -
amdathlonxp
aktív tag
-
gyuri2008
veterán
válasz
amdathlonxp #220 üzenetére
A 0.5 erősebb.
-
gyuri2008
veterán
aneptinex+xanax sr 0.5 kaptam a pánik betegségre.
Nem durva egy kicsit?
Ha valaki szedett már ilyet, mi a véleménye?
Köszönöm előre is a választ. -
Dorien
veterán
Szerintem nem, de a pánikroham után vitathatatlanul ott a szorongás, hogy a köv. roham mikor jön. Majd amikor jön, a fizikai tünetek és a félelem egy önmagát gerjesztő folyamatot hoz létre. Ezt lehet gyógyszerrel kezelni, de amíg az ember testileg-lelkileg-szellemileg nem készül fel az ilyen krízisek önálló kezelésére - mert a pánik lényegében egy gyors lefutású krízis, amit képtelenek vagyunk kezelni - addig nem tekinthető gyógyultnak. Felnőtt fejjel tessék foglalkozni az élet értelmével és a halál témájával - ez utóbbit ugyanis senki sem kerülheti el.
-
-
efi99
őstag
A pánikroham, majd pánikbetegség kialakulhat mindenféle "lelki ok", szorongás nélkül is, teljesen váratlanul. Így aztán sokszor nehéz is lenne okokat bogarászni, bizonyos esetekben (sőt többnyire) csak a gyógyszer segít. Az életmód is javít(hat), de egyrészt súlyosabb esetben nem eléggé, másrészt amúgy is igen nehéz - ha nem lehetetlen - egy optimális, egészséges, alapvetően stresszmentes életvitelt folyamatosan folytatni.
-
efi99
őstag
válasz
amdathlonxp #209 üzenetére
Hát pedig ezt elég könnyű kideríteni.
Aki bevesz egy szem frontint és attól jobban lesz fél óra múlva, annak nem a csigolyájával, a vízháztartásával, meg gerincferdüléssel van problémája. Eleve ezzel kéne kezdeni, nem pedig az 1 évig tartó semmit sem érő találgatásokkal. -
gyuri2008
veterán
Szia
Válaszolnék a kérdéseidre.
Sport:sokat sétálunk a nejemmel,de mivel 3x műtötték a térdem a futás kizárt.
Étkezés:az általad leírtak szerint történik.
Szex:prosztata műtét előtt állok
Társas kapcsolat: tökéletes (41 éve élek együtt a nejemmel).
Bocsi,hogy kimásoltam / önismereti, spirituális, pszichológia témájú könyvek olvasása (egyik kedvencem a Flow: [link] )/
Majd foglalkozom vele,de most nagyon padlót fogtam
Köszönöm a válaszokat meg a segítséget -
Dorien
veterán
válasz
gyuri2008 #212 üzenetére
A pszichológus ha úgy ítéli meg, akkor először csak töltést fog adni: meghallgatás, elfogadás, támogatás, szeretet. Majd ha már elég erős vagy és megvan benned a kellő bizalom felé, akkor lehet lenézni közösen a mélybe.
Addig is pár tipp:
- sport (a legjobb szerintem a szabadban űzött futás, biciklizés, túrázás - most tökéletes az idő ehhez)
- egészséges étkezés (kevés szénhidrát - főleg gabonafélék mellőzése, sok friss zöldség, gyümölcs)
- szex (lehetőségekhez mérten)
- társas-, családi kapcsolatok felülvizsgálata
- Hellinger-féle családállítás (lehetőleg egy jó terapeutánál - ha kell, priviben adok elérhetőséget)
- önismereti, spirituális, pszichológia témájú könyvek olvasása (egyik kedvencem a Flow: [link] ) -
Dorien
veterán
válasz
Pszichológusnál is voltatok vagy csak a nagy magyar eü. dolgozóinál?
A pánikbetegséget általában szorongásos állapot előzi meg és ennek lelki okai vannak. Amíg ezek az okok nincsenek felderítve, addig a gyógyszerek csak tüneti kezelésre jók. -
gyuri2008
veterán
válasz
Én 3 éve kínlódom a pánikbetegséggel.
Leakarok állni a sananax scippa párosról mert hivatalos engedélyezett narkós leszek.
Nem sok sikerrel -
amdathlonxp
aktív tag
válasz
gyuri2008 #208 üzenetére
Sziasztok
Szerintetek az milyen durva hogy a b.nöm nél pánikbetegség alakult ki (ez csak az én véleményem mível nekem is volt) de kb 4 orvosnál volt már hogy szédül zsibad stb és csak ebben az évben kb 3 x volt vér vételen (persze tökéletes eredmények)elküldték gyógytornára hogy gerinc ferdülése van,majd mikor természetesen ez sem segített el kellet járni neki egy ilyen elektro sokkos kezelésre mondván hogy meszes lehet a nyaki csigolya (30éves) persze ez sem segített,és végül már meg elégeltem elvittem egy jó hírű legalábbis eddig annak tartott orvoshoz aki megállapította hogy nem iszik elég folydékot (és itt már rá kérdeztem dr úr nem lehet hogy ez pánik betegség) azt mondta hasonló de szerinte nem persze 1 hónapon át napi 3 liter folyadék sem változtatott max nem lesz vese köve...létezik hogy 2015 ben az orvosok sorozatosan nem ismernek fel egy típikús pánikbetegséget?Vagy minden orvos ki vándorolt?
ez kb egy 1 éves herce hurca volt majd szinte teljesen elmúltak a tünetek,vagy inkább mérséklődtek.
És az ügyeleten dolgozokról nem beszéltem akik kb 4 x vizsgálták meg.
Én kb 3 x találkoztam ezzel a betegséggel többek közt magamon is.Persze aki rosszúl van annak hiába mondod hogy igazából nincs is semmi baja.
Ja és az orvosok minden esetben nevetségesnek találták az előző diagnozist tehát egymást is ki nevették....
Számomra ez megdöbbentő mi lenne ha tényleg valamilyen komoly betegsége lenne az embernek,ezek kezelnének? -
gyuri2008
veterán
Üdv
0.25 frontint szedek este,napközben megiszok 2-3 2% Borsodi citromos sört, lehet gondom belőle? -
Dorien
veterán
Az ilyen pánikrohamok sokszor a családi rendszer sérüléséből származnak. Anya, apa, testvér(ek), nagyanya, nagyapa, a velük való viszony, az ők egymással való viszonya, megoldatlan konfliktusok, múltbéli traumák, korai halálesetek, nehéz sorsok, stb. Egy Hellinger-féle családállítás elég jó elindulásnak az okok feltárására.
-
marked one94
őstag
Én most járok ebve a cipőben de még mindig nem tudom eldönreni hogy pánikbeteg vagyok vagy tényleg valami komoly.
Sokat szúr mostanság a mellkasom és nem y ponton. Ilyenkor mindig bennem van a gondolat hogy a szívemmel van valami. Olyan is szokott lenni hogy fekszek az ágyba tagletezek és elkezdem érezni ahogy ver a szívem.
Kb április óta van, mikor a kondi tememből hazafele egy erős szúrást éreztem a fejem bal oldalán akkor hirtelen nagyon rosszul lettem és teljesen bepánikoltam.
Rendszersen sportóltam de most azt se tudok mert félek lemenni a kondiba.
Vérnyomásommal is most vannak gondok néha magas szokott lenni. Most kapok is egy 24 órás tesztet.
Ja és elégé zavaró fejfájásom is van, meg jó párszor elvagyok gyengülve ezt mindig a térdeimbe szoktam érezni.
Már nem egyszer volt olyan érzésem hogy lassan végem.
EKG-m volt 2x is ott mondát semmi bajom.
Félek higy mi van velem hiányzik a régi életem. -
proof88
addikt
válasz
#57770240 #202 üzenetére
Hajrá! Hogy vagy mostanság? Én tünetmentes vagyok már. Te is az leszel, csak a megfelelő lépéseket neked is meg kell tenned. Nem olyan rövid ez az út, de menni fog. Még mindig ugyanazokat tudom tanácsolni, mint anno: rendszeres testmozgás, főleg most hogy nyár van és jó idő, és érdemes kimenni a szabadba és mozogni valamit. A másik meg a szex. Ha nincs szex, akkor is segíthet egy közelgő rohamon, ha keresel gyorsan egy kis cicababát, és lefoglalod a gondolataidat vele, azzal hogy legalább nézed.
-
törölt tag
3 hónapja vannak rohamaim, hányinger, szédülés, mellkasi nyomás, hasmenéssel megsépekelve, meg még a pulzusom sem megy 100 alá ilyenkor..Persze, hogy mint lassan (általánosból) ballagó, pont a legjobbkor leszek egy ilyen betegség áldozata.A suliban minden nap, reggel 8 órától délután fél 2ig nincs menekvés...Szinte egybefolynak a rohamok.Néha már azon gondolkozom, hogyha nem halok bele egy rohamba, akkor önként vetek véget az életemnek...A történeted viszont megadta nekem a kellő erőt ahhoz, hogy felvehessem a "harcot" ellene...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Arra gondoltam, részletesen megosztom tapasztalataimat, segítve ezzel sorstársaimat és magamat is. :)
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest