Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-08-08 15:24:20

LOGOUT.hu

Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyéb trükkök.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3095) Cifu


Cifu
nagyúr

macii97: Csak ugye a telefon 100%-a és 0%-a nem valódi 100 és 0! Szóval szerintem felesleges mindig pl. 80-20% között tartani, ezt megoldja az elektronika...

Hogy pontosan mit csinál az elektronika, azt a gyártók nem nagyon kötik az orrunkra. Sajnos, teszem hozzá.
Ettől még én egyébként azt írtam le, hogy a lítium-ion aksik milyen merítési / töltési metódust kedvelnek és nem kedvelnek.

Amellett vagyok, hogy a telefon van értem, nem én a telefonért. Ha elfárad az akksi, így járt, majd kicseréltetem, de nem hinném.

Ez felhasználói kérdés, mindenki úgy használja a telefonját, ahogy akarja.

Én alapvetően 3-4 évre veszek telefont, és az előző Nexus4-esben aksit kellett cserélni 2 év után, mert kb. másfél óra SoT volt a maximum, amit ki lehetett hozni belőle ekkor már, ez pedig már kevés volt számomra. Most is itt van előttem, benne a gyári (nem utángyártott) aksi, és bizony ma sem húzza tovább egy-másfél órás képernyőidőnél.

Most megpróbálom kímélni a 3T aksiját, meglátjuk, lesz-e foganatja.

@PistiSan: Mivel a Lítium-Ion aksiknál nincs memória-effektus, így a töltési ciklus számítása úgy néz ki, hogy elvben mindegy, hogy 0-100-ra töltöd vagy 5x 80--ról 100-ra. A kérdés az, hogy hány teljes cikluson esik át adott használat mellett. A legtöbb Lítium-Ion aksi esetében a gyártók 500 teljes töltési ciklust adnak meg élettartamnak, ami annyit tesz, hogy ennyiszer teljesen lemeríted és feltöltöd, és ezek után a névleges teljesítmény 80%-a alá süllyed a mért teljesítmény. Ez ugyanakkor már a beépített biztosítékkal van számolva, mivel jellemzően 800-1000 ciklusnál érik el ezt az eredményt, csakhogy ideális körülmények között, nem pedig a való életben. Tehát a gyártók "rákészülnek" arra, hogy nem optimális körülmények között használják majd a telefont.

Ez szépen hangzik persze, de most ismét rámutatnék a fent említett Nexus 4 tapasztalatomra, ahol kezdtük valahol 3 óra SoT körül, oszt lett belőle bő 2 év után max. másfél óra...

Igazából nem hazudtolja meg a fenti állításokat a tapasztalatod a Nexus 7-eseddel, egyszerűen ott (feltehetően) kevésbé volt használva, és ideálisabb körülmények között. Mondok egy egyszerű példát, tabletet az ember ritkán tart nadrágzsebben, ellenben telefont annál többen. Márpedig a zsebben tartott telefon a testhő miatt simán 33-36°C-os hőmérsékleten lehet végig, ami kevésbé optimális, mint mondjuk a szoba hőmérsékleten tartott tablet.

@Pszihonaranc: A félreértések elkerülése végett: én nem azt akarom megmondani, hogy használd a telefonod. Én azt írtam le, hogy a Lítium-Ion aksik milyen alkalmazási körülményeket szeretnek és milyen buktatókat tartalmaznak. Ha csak teszem azt 1 évig tervezed használni a telefont, akkor esélyesen tökmindegy, hogyan használod, mert valóban jelentős változást nem fogsz tapasztalni az aksiidőben.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.