Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-08-08 15:24:20

LOGOUT.hu

Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyéb trükkök.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3051) Pszihonaranc


Pszihonaranc
senior tag

Tényleg, a rezgés erősségét nem lehet valahol állítani? Mert harmat gyenge így alapbol.

(#3052) G4bi89 válasza Pszihonaranc (#3049) üzenetére


G4bi89
senior tag

Egy próbát megérhet ha írsz a fejlesztőnek, biztos tudnak vele valamit kezdeni. Ha megvetted akkor az nem korrekt, hogy nem tudod használni.

Nekem is meg van a fizetős verzió és hibátlanul működik, persze fel kell rakni a Nova launcher, + a Nova launcher prime -ot, utóbbi csak magához az aktivációhoz kell.

"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."

(#3053) Pszihonaranc válasza G4bi89 (#3052) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Fent van a sima + a prime.
Írok nekik akkor egyet, mert most tényleg nagyon jól jönne ez a nova.

(#3054) PistiSan válasza ananasz1 (#3048) üzenetére


PistiSan
addikt

Köszi, nem tudtam hogy tud ilyet is a n nova, beállítottam és működik.

(#3055) sbwolf válasza LiteCross91 (#3044) üzenetére


sbwolf
aktív tag

A két óránkénti újraindítás nem normális. A linkelt software szinte mindenre tökéletes. A twrp felrakáshoz olvasd el az összefoglalót. Ha tiszta telepítéssel nem javul, akkor szerviz.

(#3056) Macika66 válasza btotyi (#3040) üzenetére


Macika66
addikt

Pontosan!

(#3057) Sajtqukac válasza Macika66 (#3037) üzenetére


Sajtqukac
tag

A Dash charge az egyetlen ami az Android hivatalos javaslatait inkább megközelíti. Ugyanis feszültséget nem, csak áram erősséget növel. Ezért a speciális kábel és töltőfej. A Qualcomm gyors töltési rendszere nagy feszültséggel dolgozik, ezért nem kell speciális kábel, viszont a konverzió a telefonban történik és ez hővel jár, nem is kevéssel. Ezért ez a megoldás YouTube nézés vagy játék közben sokszor szép lassan lekapcsol és marad a lassú töltés ilyenkor.
Egy szóval a Dash Chargenak két hátránya van csak, mégpedig hogy megadott hardverrel megy csak, valamint az android 3A-es ajánlását átlépi.
Kicsit sajnálom hogy a többi gyártó nem vásárolta meg a jogokat ehhez a technológiához mert szerintem köröket ver a konkurencia megoldásaira és főleg biztonságosabb is.

(A blokkokat hogy értitek? Mert ha az akku névleges feszültsége 3,6V akkor az szerintem csak 1 cella mert nem hiszem hogy párhuzamosan kötögetnének be cellákat.)

[ Szerkesztve ]

(#3058) LiteCross91 válasza sbwolf (#3055) üzenetére


LiteCross91
aktív tag

Most twrp elott letoltottem xda rol a legujabb romot 4.1.1 es feltettem a sideloados megoldassal. Telepites elott es utan wipeoltam a stock recoveryben, amit csak tudtam. Hat kivancsi vagyok meddig birja.

twitch.tv/litecross91 - youtube.com/litecross91

(#3059) csipuka válasza LiteCross91 (#3058) üzenetére


csipuka
senior tag

Kar volt, mert a 4.1.3 a legujabb :)

(#3060) M3oH


M3oH
addikt

Sziasztok!
Ha TWRP alól telepítem az új OTAt, magisket töröljem előtte?

(#3061) PistiSan válasza M3oH (#3060) üzenetére


PistiSan
addikt

Én így szoktam.
Opera VPN.
Felismerte rögtön a rootot, full rom letöltése.
Twrp - - > OTA mappából felrakom a romot.
Magisk-et újra rakom.
Minden működik, örülök.

[ Szerkesztve ]

(#3062) patoga válasza PistiSan (#3061) üzenetére


patoga
tag

Neked nem szokta visszatenni a stock recovery-t?

(#3063) PistiSan válasza patoga (#3062) üzenetére


PistiSan
addikt

Nem, úgy tudom az egy béta rom alatt jött elő csak.

(#3064) patoga válasza PistiSan (#3063) üzenetére


patoga
tag

Akkor valamit én rosszul csinálok. Nálam béta és sima romnál is, visszateszi a stock recovaryt. Nem nagy gáz. Újra rakom a TWRP-t és mehet a root.

(#3065) M3oH válasza PistiSan (#3061) üzenetére


M3oH
addikt

Köszi, bevált.

(#3066) ananasz1 válasza PistiSan (#3054) üzenetére


ananasz1
tag

Örülök, hogy találtál igy vmi hasznosat :)
Pszihonaranc nekem is prime van, soha, semmi gondom nem volt vele. Én is csak a supportot javaslom, biztosan lesz valami használható ötletük.

It takes a long time to become young. (Pablo Picasso)

(#3067) Macika66 válasza Sajtqukac (#3057) üzenetére


Macika66
addikt

...nem hiszem hogy párhuzamosan kötögetnének be cellákat....

Olvass utána, épp erről van szó!
Egyetlen akkumulátor sem bírná, hogy 4A-rel töltsék!!

(#3068) Sajtqukac válasza Macika66 (#3067) üzenetére


Sajtqukac
tag

De bírná. Egy 3000 mAh-s lítium akkut simán lehet tölteni 3A-el. Modell akkuk sorba vannak kötve, hogy a feszültséget növeljék és a kapacitás négy-ötszörösét is bírják ha töltésről van szó.
A másik hogy a Dash charge kábel szinte ugyanaz mint egy sima usb-c kábel azt leszámítva, hogy van benne egy azonosító chip. Erre azért van szükség mert míg a Quickcharge magas feszültsége nem igényel különleges kábelt, addig a Dash charge magas áram erőssége már inkább. A chip azonosítja a kábelt, hogy "Igen, ez a kábel képes kezelni a 3-4A-t".

Edit: Na megtaláltam amit említettetek. Egy helyen írnak róla csak de elképzelhető. 600mAh-es blokkokra van bontva az akku, ezt tölti blokkonként max 1A-el. Izginek hangzik, utána is nézek ennek jobban hogy tényleg így van-e. De ha igen akkor látható hogy majdnem kétszeres kapacitással vannak töltve ezek a blokkok.

[ Szerkesztve ]

(#3069) Sajtqukac válasza Sajtqukac (#3068) üzenetére


Sajtqukac
tag

Kicsúsztam a szerkesztésből.

OPPO honlapján egy topikban megtaláltam az infókat. 2 cellára van bontva az akku, ezeknek a töltést pedig ezekre osztják szét. Tehát ebben igazad volt, hogy több cella van, viszont a töltési áram erősség jóval nagyobb mint a cella kapacitása.
Az USB-C csatlakozó viszont már teljesen normál ugyanis az OPPO annak idején a speciális micro-USB kábelével nem igazán jött be mert erős módosítás volt.
Tévedéseimért bocsánat!
A lényeg, hogy nyugodtan lehet használni a Dash-t, hátránya nincsen mert az akkut nem igazán rongálja. A kínai Dash kábelek veszélyére viszont ki lehet térni, hogy jóformán egy chip beiktatásával bármilyen kábel lehet Dash kábel, max a nagy áramérősség miatt leolvad. (Aki rendelt már ilyet megnézhetné mennyivel melegszik jobban mint mondjuk a gyári kábel.)

(#3070) snyper990 válasza Sajtqukac (#3069) üzenetére


snyper990
őstag

"viszont a töltési áram erősség jóval nagyobb mint a cella kapacitása." - Mi alapján hasonlítod össze a 2 mennyiséget? Teljesen más a mértékegységük is...

(#3071) Macika66


Macika66
addikt

A 8db akksiérintkező is valami ilyesmi miatt kelhet.

(#3072) Macika66 válasza Sajtqukac (#3068) üzenetére


Macika66
addikt

A 3,4 Ah-s akksit 3,4 A-rel lehetne maximálisan tölteni, ez az 1C.
A 4A az már majdnem 1,2 C lenne.

1C-vel töltve az lítium alapú akkumulátort, kb. 300 töltésciklus alatt megy le az eredeti 80%-ára a kapacitása, ami egy unibody mobiltelefonnál (na meg bármilyen másnál is) nem kívánatos lenne, mert ez akár rövidebb, mint 1 év alatt is megtörténhet, hardcore usereknél.

Tehát muszáj lejjebb vinni a töltőáramot, nem láthatunk bele, az OPPO nem nagyon köti senkinek az orrára a pontos működést, de nem hiszem, hogy 0,4-0,5 C felett töltenék.

[ Szerkesztve ]

(#3073) Sajtqukac válasza snyper990 (#3070) üzenetére


Sajtqukac
tag

A két mértékegység csak az időtényezőben tér el. Egy akkumulátor töltésénél használják a Coulombic Efficiency tényezőt. Ezt röviden C értékkel adják meg az akkumulátorukon. A Li-ION akkuk általában 5C körül vannak. Egyszerűen annyit jelent hogy a kapacitás (jelen esetben cellánként 1700mAh) ötszörösét bírja töltés közben. 1C azt jelenti, hogy 1 óra alatt tölt fel. Ha végig tölthető lenne az akku 5C-vel akkor 12 perc alatt fel is lenne töltve, ehhez a kapacitás ötszöröse kell ami 5*1,7A ami borzalmasan nagy ebben az esetben de az akku maga bírná. Ezzel az értékkel a leadott áramerősség is megadható. 1C discharge azt jelenti hogy 1 óra alatt merítjük le az akkut. (1 órán át 1,7A-t ad le a cella.)

Valamint az akku karakterisztikája is beleszól a töltésbe. Ezért van hogy 63%-ig 30 perc, a maradék töltéshez kb 40 perc kell.

[ Szerkesztve ]

(#3074) Macika66 válasza Sajtqukac (#3069) üzenetére


Macika66
addikt

A kínai Dash kábelek veszélyére viszont ki lehet térni, hogy jóformán egy chip beiktatásával bármilyen kábel lehet Dash kábel, max a nagy áramérősség miatt leolvad.

MAXIMÁLISAN így van!

Persze, mindig is lesznek olcsójánosok, akik megveszik majd a harmad-negyedáron kínált occó kínai vackot, sajnos nem tudjuk megvédeni önmaguktól őket...

(#3075) kazanka válasza Macika66 (#3074) üzenetére


kazanka
őstag

Majd leég a ház és ráfogják a telefonra.

(#3076) Macika66 válasza kazanka (#3075) üzenetére


Macika66
addikt

Ügyeskedők mindig voltak is, lesznek is... :)

(#3077) Pszihonaranc


Pszihonaranc
senior tag

Ha már ennyire benne vagyunk az akksi és töltés témában, hadd kérdezzem már meg, hogy mi az akkumulátor -számára a legkiválóbb töltési protokoll?
Hagyni lemerülni alacsony szintre, aztán 100ig fel? Vagy nem kell százig? Vagy nem szabad hagyni 10% köré süllyedni? Jó e neki a dash, vagy hosszú távon csökkenti az akkumulátor élettartamát? Lassú töltéssel, de eredeti dash kábellel jobb, mint gyorssal? (Pl eredeti kábel gépbe vagy powerbankba bedugva) Csak eredeti töltővel, vagy mással is szabad? (Nem Kínai 500forintos, hanem mondjuk más telefon eredeti töltőjével)
Szóval ez csak pár kérdés egy komplex témához.

(#3078) kazanka válasza Macika66 (#3076) üzenetére


kazanka
őstag

Már itt is volt afférom tok ügyben,pedig csak a kellemetlenségtől akartam egyeseket megkímélni.Felénk azt mondják"hiába nyomom a fejed az asztal alá,ha mindíg felhúzod" :K

(#3079) Cifu válasza Pszihonaranc (#3077) üzenetére


Cifu
nagyúr

A lítium aksik alapvetően nem szeretik nagyon a ciklikus töltést, a legjobb az nekik, ha nem meríted le őket teljesen, de nem is töltöd mindig fel 100%-ra, ebből következik, hogy ne hagyd rajta a töltőn. Az ideális az, ha mindig rátöltesz egy kicsit, amikor éppen lehetőséged van rá, és se nem meríted le, se nem tartod folyton 100%-on.

Többet erről itt olvashatsz.

Egyébként a legjobb az (lenne), ha ideális hőmérsékleten (~20°C körül) marad az aksi, nem melegszik túl, de nem is süllyed a hőmérséklete fagypont alá...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#3080) neo_xperia válasza ananasz1 (#3048) üzenetére


neo_xperia
aktív tag

A shelfet hogyan állítottad be? Nekem nem jön össze..

(#3081) Locuste


Locuste
tag

Szerintetek meddig lehet venni a "Limited edition" fekete telefont?

Van rá még 1-2 hónap , vagy csak napok kérdése az ilyesmi?

Köszi a választ!

(#3082) M3oH válasza Locuste (#3081) üzenetére


M3oH
addikt

Fene tudja, pár ezret biztos legyártottak. Mondjuk az nem túl biztató, hogy 3 hetet kell rá várni, ha most akarsz rendelni. De ha nem lenne vmi utánpotlás, akkor nem is lehetne rendelni.

(#3083) Pszihonaranc válasza Locuste (#3081) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Szerintem ez úgy limitált kiadás, mint ahogy a "csak neked, csak most, csak itt, csak tőlem"™ marketing lózungok.
Szvsz ne görcsölj rá, lesz még később is :K
Volt már olyan is, hogy azt írta, hogy out of stock... és lám, mégsem.

[ Szerkesztve ]

(#3084) Pszihonaranc válasza Cifu (#3079) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Mit nevezünk egy ciklusnak? 0-100%-ig való töltést, összesen 100%-nyi töltést, vagy minden megkezdett (mindegy hány %-nyi) töltést, esetleg valami mást?

A gyors töltés- lassú töltésről mi a véleményed?

(#3085) Macika66 válasza Locuste (#3081) üzenetére


Macika66
addikt

Az enyémet kedden hozzák, 7-én rendeltem, 1 hét volt a várakozási idő.
Tegnap néztem, már 4 hét. :(

Nyilvánvaló, hogy különlegességként gyártják ebben a rohadtul ujjlenyomatgyűjtő fekete színben (sikerült is utolérni vele az Apple-t az iPhone7 Jet Black színváltozattal), de legalább adnak hozzá ingyen szilikontokot. :)

Én azért veszem meg most a 128-as blacket, mert úgy érzem, az OP5 QHD kijelzős lesz.
És nekem olyan nem kell. Ezzel elleszek egy darabig.

Hátha történik valami az OP6-tal jövő nyáron... :)

(#3086) zizol válasza Macika66 (#3085) üzenetére


zizol
aktív tag

Miért, túl szép?

Üdv, zizol

(#3087) Macika66 válasza zizol (#3086) üzenetére


Macika66
addikt

Nem.
51 éves múltam, a szemem 20 centin belül már nem lát élesen, nem tudja megkülönböztetni a HD-FHD-QHD felbontást.
A QHD felbontásnak egyedül csak a VR-ben van értelme. 5,5 collon, szabad szemmel gyakorlatilag nincs.
Fogyasztásban viszont jelentősen meghaladja a duplaannyi pixelszám miatt a FHD fogyasztását.
Számomra sokkal-sokkal fontosabb az akksi készenléti ideje, mint az esetlegesen telítettebb érzetű kép.

Ha már újítani akarnak mindenképpen, akkor inkább egy stripe FHD AMOLED-et kellene beleapplikálni, Persze, olyat meg senki sem gyárt, utoljára (és egyetlenként a mai napig) a 480x800-as felbontású Galaxy S2-ben volt stripe elrendezésű AMOLED. Szép is volt nagyon...

[ Szerkesztve ]

(#3088) Locuste válasza Macika66 (#3085) üzenetére


Locuste
tag

megrendeltem :D

azt hittem lesz 5 nap, de sajnos 5 hét a kiszállítás.

sebaj, várok :)

(#3089) Cifu válasza Pszihonaranc (#3084) üzenetére


Cifu
nagyúr

Teljes ciklus a 100%-ról közel 0%-ra való lemerítés. Na az ilyet nem szereti a Lítium aksi.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#3090) kazanka válasza Locuste (#3088) üzenetére


kazanka
őstag

Én is gondolkodtam,de úgy döntöttem,megvárom az 5-t.Remélem nem csalódok benne.

(#3091) macii97 válasza Cifu (#3089) üzenetére


macii97
senior tag

Csak ugye a telefon 100%-a és 0%-a nem valódi 100 és 0! Szóval szerintem felesleges mindig pl. 80-20% között tartani, ezt megoldja az elektronika...
Én 100-ig töltöm, 5-10%-ig hagyom merülni (néha ha nincs nálam power bank volt h ki is kapcsolt). Amellett vagyok, hogy a telefon van értem, nem én a telefonért. Ha elfárad az akksi, így járt, majd kicseréltetem, de nem hinném.
+ Azthiszem az egész éjszakás töltés talán rosszabb, a dash-el viszont ez megszűnt... A dobozban lévő quick guide-ban benne is van asszem, hogy 8 óránál tovább ne töltsük!

(#3092) PistiSan válasza macii97 (#3091) üzenetére


PistiSan
addikt

Veled érték egyet, én is így használom ahogy te is írod.
Van egy nexus 7 (2013) tabletem, az első pillanattól fogva így töltöm, 3 éves az akku benne, 6 órás képernyő idő meg van mindig, eleinte 7 körül volt ez az érték, ha 3 év alatt az op3 akku is ennyit romlik, akkor elégedett leszek vele.

(#3093) Pszihonaranc válasza Cifu (#3089) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Aha, és ebből következően minél kisebb ciklusokban kapja a töltést (minél több alkalommal dugjuk töltőre rövid időre) annál kíméletesebb?
Bennem valahogy az volt eddig, hogy minél kevesebbszer dugjam rá.

(#3094) Macika66


Macika66
addikt

A lítiumos akkumulátorok elektronikája szabályozza a töltésszintet, amit mi 0-100%-nak látunk, az az akkumulátor felé 20-80% között van, így van (így KELL legyen) beállítva.

Ezért nem tud tönkremenni az akksi túltöltéssel (mert lehetetlen), de alámerülni viszont nagyon alá tud, ha lemerülve tesszük el az akksit. Speciális élesztő töltéssel vissza lehet hozni az életbe még egy darabig, de ha már 1,6 V alá ment a terheletlen feszültség, akkor egyáltalán nincs visszaút...

[ Szerkesztve ]

(#3095) Cifu


Cifu
nagyúr

macii97: Csak ugye a telefon 100%-a és 0%-a nem valódi 100 és 0! Szóval szerintem felesleges mindig pl. 80-20% között tartani, ezt megoldja az elektronika...

Hogy pontosan mit csinál az elektronika, azt a gyártók nem nagyon kötik az orrunkra. Sajnos, teszem hozzá.
Ettől még én egyébként azt írtam le, hogy a lítium-ion aksik milyen merítési / töltési metódust kedvelnek és nem kedvelnek.

Amellett vagyok, hogy a telefon van értem, nem én a telefonért. Ha elfárad az akksi, így járt, majd kicseréltetem, de nem hinném.

Ez felhasználói kérdés, mindenki úgy használja a telefonját, ahogy akarja.

Én alapvetően 3-4 évre veszek telefont, és az előző Nexus4-esben aksit kellett cserélni 2 év után, mert kb. másfél óra SoT volt a maximum, amit ki lehetett hozni belőle ekkor már, ez pedig már kevés volt számomra. Most is itt van előttem, benne a gyári (nem utángyártott) aksi, és bizony ma sem húzza tovább egy-másfél órás képernyőidőnél.

Most megpróbálom kímélni a 3T aksiját, meglátjuk, lesz-e foganatja.

@PistiSan: Mivel a Lítium-Ion aksiknál nincs memória-effektus, így a töltési ciklus számítása úgy néz ki, hogy elvben mindegy, hogy 0-100-ra töltöd vagy 5x 80--ról 100-ra. A kérdés az, hogy hány teljes cikluson esik át adott használat mellett. A legtöbb Lítium-Ion aksi esetében a gyártók 500 teljes töltési ciklust adnak meg élettartamnak, ami annyit tesz, hogy ennyiszer teljesen lemeríted és feltöltöd, és ezek után a névleges teljesítmény 80%-a alá süllyed a mért teljesítmény. Ez ugyanakkor már a beépített biztosítékkal van számolva, mivel jellemzően 800-1000 ciklusnál érik el ezt az eredményt, csakhogy ideális körülmények között, nem pedig a való életben. Tehát a gyártók "rákészülnek" arra, hogy nem optimális körülmények között használják majd a telefont.

Ez szépen hangzik persze, de most ismét rámutatnék a fent említett Nexus 4 tapasztalatomra, ahol kezdtük valahol 3 óra SoT körül, oszt lett belőle bő 2 év után max. másfél óra...

Igazából nem hazudtolja meg a fenti állításokat a tapasztalatod a Nexus 7-eseddel, egyszerűen ott (feltehetően) kevésbé volt használva, és ideálisabb körülmények között. Mondok egy egyszerű példát, tabletet az ember ritkán tart nadrágzsebben, ellenben telefont annál többen. Márpedig a zsebben tartott telefon a testhő miatt simán 33-36°C-os hőmérsékleten lehet végig, ami kevésbé optimális, mint mondjuk a szoba hőmérsékleten tartott tablet.

@Pszihonaranc: A félreértések elkerülése végett: én nem azt akarom megmondani, hogy használd a telefonod. Én azt írtam le, hogy a Lítium-Ion aksik milyen alkalmazási körülményeket szeretnek és milyen buktatókat tartalmaznak. Ha csak teszem azt 1 évig tervezed használni a telefont, akkor esélyesen tökmindegy, hogyan használod, mert valóban jelentős változást nem fogsz tapasztalni az aksiidőben.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#3096) Taci válasza Cifu (#3095) üzenetére


Taci
addikt

Én 2011 óta használom az iPhone 4-emet (ragaszkodó vagyok, na :DDD - őt fogja remélhetőleg majd a OP5 váltani - bár eddig az LG G2, LG G4, LG V10 sem járt sikerrel - na de most ez már tényleg egy lassú és kb. használhatatlan telefon jó pár dologra), és a Battery Life szerint 90% fölötti még az akkuja. Bírja is szépen 2 - 2 és fél napig egy töltéssel (bár tény, a néha már nagyon idegesítő lassúsága miatt már nem használom olyan aktívan, mint előtte). Pedig régebben estékre is töltőn hagytam, elég hosszan.

[ Szerkesztve ]

(#3097) macii97 válasza Cifu (#3095) üzenetére


macii97
senior tag

Értem, hogy mi a legjobb az akkunak, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de én azt mondom, nehogymár én figyeljek a kis telefon akksijának a lelkére. :D Reggel amíg készülök 1 óra alatt feltöltöm, oszt jónapot. Ezért szeretem a dash-t.

Ja, és persze a töltőm is 24/7-ben be van dugva a záramba! :)

(#3098) Macika66 válasza macii97 (#3097) üzenetére


Macika66
addikt

....nehogymár én figyeljek a kis telefon akksijának a lelkére.....

Na, ilyen felfogású tulajtól nem szeretnék autót venni... :)

(Igaz, sem autót, sem telefont nem szoktam használtat venni...)

(#3099) macii97 válasza Macika66 (#3098) üzenetére


macii97
senior tag

Azért egy autó, meg egy telefon nem ugyanaz... :/

(#3100) Phülöp válasza macii97 (#3097) üzenetére


Phülöp
addikt

Én este dugom csöcsre, bőven több időt töltök elalvás előtt a Kindle fölött, mint amennyi idő kell a zöld ledig.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.