Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

OnePlus 3 - A harmadik Plus

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20301) ToniSlow válasza plejik (#20300) üzenetére


ToniSlow
senior tag

OOS 4 előtt szerintem 2 hetente voltak.

(#20302) oba


oba
addikt

Gyerekek, át akarom írni a oneplus fiókban az email címet, mivel eladtam a telefont. A jelszót már megváltoztattam. Átírom a jelszót, azt írja ki, hogy sikeresen frissítette az adatokat de továbbra is a régi email cím van ott. Írjak supportnak vagy mi a teendő?

(#20303) tatu90 válasza Macika66 (#20287) üzenetére


tatu90
csendes tag

En ultimateshielddel kuldtem el szervizbe, nem kijelzocsere volt, hanem beszedhangszoro, ennek ellenere folia nelkul kaptam vissza. Majd a reklamalasomra kb annyi valszt kaptam, hogy igy jartam...

(#20304) Tibko8 válasza plejik (#20300) üzenetére


Tibko8
senior tag

Most valami ünnep miatt nem jött sokáig (kereken 1010 óra után jött az új (béta 12)
De ha jól emlékszem havi 2 van beigérve.

Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro

(#20305) K82 válasza Cry0 (#20294) üzenetére


K82
őstag

OpenBeta12 APN beállítások

Pixel / OnePlus Pad

(#20306) Cry0 válasza K82 (#20305) üzenetére


Cry0
őstag

délbe próbáltam még újra is indítottam utána de ez se oldotta meg :W

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#20307) Ed_007


Ed_007
aktív tag

Két hete váltottam OnePlus3T-re WP-ról ... hát ... az Android nagyon primitívnek tűnik; vagy csak még nem ismerem a megfelelő beállításokat.
A WP-nál pl. volt aktív csempe, azaz megjelent a beérkező üzenetek, hívások száma az adott alkalmazás csempéjén, illetve rögtön látszott, hogy melyik alkalmazásba lépjek be, hol volt aktivitás. A OP-nál ilyen lehetőség nincs, a felső kis állapotjelzó sávon látszik valami kis pötty, ha ez-az történt, de ennyi... Ha ide-oda rohangálok, az nekem nem jól látható, nem informatív.
Ha gyorsan írok, felnagyítja a képernyőt, ert azt észleli, nagyítást akarok, azért koppantok háromszor gyorsan... de nem, csak pl. jelszót akarok beírni.
Ha podcast-ot hallgatok vezetés közben, az a telefonról szól kihangosítva, nem az autó hangszórójából, holott a hívásokat Bluetooth-on keresztül kihangosítja.
A WP-ból kiexportált telefonjegyzékből a vezetéknél-keresztnév-második keresztnév nevekből lehagyott ezt-azt: hol a keresztnevet, hol a második keresztnevet.
Ébresztőóránál egymás után kell tekergetni az órát, majd a percet, de ha a percre átugrott, már nem tudok visszalépni az órára; ha elrontottam, kezdhetem elölről a beállítást.
Az akkumulátor esetében nem látható a töltés-fogyasztás history, csak az utolsó töltés óta fogyasztott delejről kapható információ.
A telefon kamerájával készített fotót háttérképnek beállítva a kép nem nyújtható a képernyőnek megfelelő méretre (vagy ha igen, nem találtam a beállítási lehetőségét).
Egy ujjal nem tudom végigpörgetni a futó alkalmazásokat.
A lezárt képernyő felnyitásához, pontosabban a jelszómegadásra szolgáló panem megjelenítéséhez többnyire az egész képernyőn végig kell simítani; ami vezetés közben nem oly' egyszerű.
Ezek csak azok, amelyek most eszembe ötlenek. WP-nál azért ilyenek nem voltak.
Mielőtt felmerülne: azért váltottam WP-ról, mert az MS egy frissítéssel elb@...ltázta, random újraindulgat a készülék, egyébként maradtam volna a Nokia 930-nál.
Igen, a OP szuper készülék egyébként, vékony, könnyű, gyors, jól töltődik (de miért is nincs indukciós töltés??), mindez WP-al szuper is lenne, csak az a fránya primitív Android (amiben a hotspot forrópontnak van fordítva :O )
Igyekszem megszokni, persze, de :(((

(#20308) PistiSan válasza Ed_007 (#20307) üzenetére


PistiSan
addikt

Almát hasonlítasz össze körtével, a legtöbb dolog amit írsz megoldható itt is, a többire nem reagálok.

(#20309) Macika66 válasza Ed_007 (#20307) üzenetére


Macika66
addikt

:D

A 90%-a tájékozatlanságból van, sokkal jobb az Android, mint a WP, hidd el.

Pár nap (hét) és rá fogsz jönni a dolgokra.

Indukciós töltés azért nincs, mert fém házas, fizika. :)

[ Szerkesztve ]

(#20310) ratobi válasza Ed_007 (#20307) üzenetére


ratobi
senior tag

A wp úgy van megcsinálva, hogy bárki tudja használni, azt alakítani nem nagyon lehet tovább. Itt az androidon millió féleképp tudod variálni, alakítani. Persze ehhez meg kell találni a Neked és a feladatnak megfelelő alkalmazást.
Használtam én is wp-t, de pont a funkció gazdagság miatt jöttem vissza.

[ Szerkesztve ]

(#20311) Willhunting válasza Ed_007 (#20307) üzenetére


Willhunting
aktív tag

Tömören válaszolva: ha nem tetszik valaminek a működése, cseréld le!
Droidon csak hardveres korlátokba ütközhetsz, szoftveresen bármit meg lehet oldani, be lehet állítani, testre lehet szabni amit csak szeretnél.

Kezdésnek esetleg android alkalmazások topicban kérdezgethetsz hogy adott funkciókra, igényekre miket tudnának ajánlani (nem csak alkalmazást), ha magadtól nem sikerülne megvalósítani.

[ Szerkesztve ]

(#20312) szpali válasza Ed_007 (#20307) üzenetére


szpali
addikt

Úgy látom keserű szájízzel vagy a váltás után, ezért pár tipp :U
1. olvasatlanok jelzése
Nova Launcher + Teslat Unread plugin
2. Nagyítás
Beállítások/Speciális/Kisegítő lehetőségek/Kézmozdulat nagyításhot -> KIKAPCS
3. podcast
Nekem egy Kenwood mechanika nélküli BT-os fejegység van az autóban. Ellenőrizd párosítás után, hogy a BT beállításokban a rádió neve melletti kis fogaskerék okonra rányomva a Media Audio be van-e pipálva!
4. Gmail fiókod van, használd a komtakt lista megszerkesztéséhez a https://www.google.com/contacts/u/0/?cplus=0#contacts webes felületét (csak egyszer kell végig négerkedni az összes kontaktod, utána a gmail fiókodban lesz)
5. Ébresztő óra
Ha nem megfelelő órát állítottál be és átváltott a perc mutatóra, egyszerűen csak nyomj rá a mutatós terület felett a digitális részen az ébresztési időpont óra részére
6. akksi history
Play áruházban 90%, hogy találsz appot
7. Nova erre is megoldás
8. görgess többször
9/1. VEZETÉS KÖZBEN NE B@SZTASD A TELEFONODAT! ;] (tudom... nehéz... én is folyton azt tapicskolom ha a szituáció engedi :U)
9/2. használd az ujjlenyomat olvasót. Kikapcsolt kijelzőnél rövid érités és már fel is oldott a készülék. Ha pedig az értesítések érdekelnek, használd a dupla koppos ébresztést

-Ha valami kimaradt, az nem azért van, mert lesz@rtam, hanem mert nem tudtam/átsiklottam fölötte. ;)
-Nálam a hotspot az hotspot, nem tudom milyen OS verzió van nálad, ahol ilyen félrefordítás van (bár kamerán belül mondjuk vicces a "kéziköny" (Manuális) mód))
-Nexus5-ben volt indukciós töltésem. El lehetett vele nyünnyögni, de lassú volt mint a ...
0,15-0,25A árammal töltött, amivel 1 örökkévalóság lenne feltölteni ennek az akksiját. Ezzel szemben a Dash 3,5A-el tolja, Egy jobb féle hagyományos töltőfej vagy powerbank + minőségi kábel pedig stabilan 1,5-1,6A árammal.

Közel egy órát töltöttem ennek a megírásával, így a szó amit keresel a "Köszönöm" ;) :U :DDD

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#20313) hnyagboy


hnyagboy
tag

Új még nálam ez a telefon , Nougattal végképp nem találkoztam eddig tehát lehet,hogy innen ered az a bajom
,hogy bármit teszek ha USB-n összekapcsolom a laptopommal a telefont csak CD meghajtóként hajlandó felismerni, illetve az USB csat megváltoztatásával csak a DCIM mappa ami elérhető.
Mit csinálok rosszul ?
Talán az lehet az oka, hogy a Biztonság &ujjlenyomat menüben a titkosítás almenüben a telefon titkosított felirat van .Ez lehet az előző tulaj titkosítása (ujjlenyomata) ami benne maradt ?
Szeretném ezt a telefont de így két nap távlatában már kicsit el vagyok keseredve,hogy még egy zenét sem tudok rá másolni. A rootrol nm is beszélve hisz nem tudok rá semilyen filet feltölteni.
Ha valaki adna egy telefonszámot szívesen kérnék pár tanácsot direktben
Köszönöm

Samsung Note 20 Ultra 5G

(#20314) tihibaby válasza hnyagboy (#20313) üzenetére


tihibaby
senior tag

File másoláshoz ajánlanám az AirDroid nevű alkalmazást,wifi-n keresztül lehet oda-vissza másolgatni vele pc-re/ről.

(#20315) ratobi válasza oba (#20302) üzenetére


ratobi
senior tag

3T? :)

(#20316) Timer válasza Ed_007 (#20307) üzenetére


Timer
veterán

Szia! Hidd el, az a baj, hogy fix dolgokat vársz el valamitől, ami másképp kezeli ugyanazokat a helyzeteket. Pont, mintha az asszonytól ugyanazt várnád el, mint egy prostitól. Megteheted, csak nem lesz gyümölcsöző az együttélés.

Két és fél évnyi 920/930 használat után tértem vissza droidra, pontosan a sz@rfossz@r W10M erőltetése miatt. Az aktív csempék tényleg hiányoztak először, de már nem, a Nova Launcher egy beépülővel tudja ezt, egyébként. Az MS-nek van saját launchere, talán azzal is érdemes lenne tenni egy próbát (Arrow, talán). Az indukciós töltésre sajnos nincs alternatíva (pedig az tényleg frankó ötlet), de cserébe a dash charge minden reggel megtolja az akkut annyira, hogy estig biztosan kitart.

Az értesítések kezelése egyébként pont, hogy előrelépés, ebben ugyanis van "Glance", szemben az újkori Nokiákkal. Elhúzod a kezed a teló felett, és tádáá, írja is szépen, ha van valami érdemleges.

Levelezésre ajánlom az Aquamail-t, nagyjából (divatos, prohardveres szóhasználattal élve) "kettéhugyozza" a WP email kliensét. Meg nagyjából minden mást is.

A BT-nél a fejegységed válogatós, az enyém ugyanis 930/OP3 esetében is tökéletesen lejátssza a zenét (az már más kérdés, hogy milyen minőségben).

Cserébe profilozhatod a telefont (itt van értelme az NFC tagnek, szemben a WP-vel, ha rootolt a teló, rögzítheted a hívásokat, stb...). Csak ne várd PONTOSAN ugyanazokat a funkciókat, mert akkor tényleg csalódni fogsz.

[ Szerkesztve ]

(#20317) sto1911 válasza Ed_007 (#20307) üzenetére


sto1911
veterán

"csak az a fránya primitív Android (amiben a hotspot forrópontnak van fordítva :O " - az Android angol, nem tud magyarul. Meg a forditok se, akik a Google Translate-tel forditanak, tehat itt oket kell szidni :D

"A lezárt képernyő felnyitásához, pontosabban a jelszómegadásra szolgáló panem megjelenítéséhez többnyire az egész képernyőn végig kell simítani; ami vezetés közben nem oly' egyszerű." - smart lock. Ugyis BT-n log a telefon, igy a kocsiban nem zar le.

"Egy ujjal nem tudom végigpörgetni a futó alkalmazásokat." - ez mi akar lenni? En egy ujjal kezelem a telefont, tehat ezt is. :D

A tobbit megvalaszoltak.

WP launcher: ezek kozott biztos van, ami tudja, amit a WP.

Majd rajossz, hogy itt nincs olyan, amit ne lehetne megoldani. Ezen a telefonon majdnem gyari Android van, talan ezert tunhet fapadosnak elsore, holott itt olyan kinalat van, amivel nem tud versenyezni egy WP. Ott tobb idot forditottak ezek szerint arra, hogy gyarilag a leheto legkellemesebb legyen, csereben ha megsem tetszik, akkor nincs alternativa. There's an app for that :D

(#20318) oba válasza ratobi (#20315) üzenetére


oba
addikt

Nem akarok megköveződni :D Amúgy S7... aztán majd ha jön a következő Oneplus akkor váltok arra valószínűleg :)

(#20319) hnyagboy válasza tihibaby (#20314) üzenetére


hnyagboy
tag

Szia.
Nem is a másolás az ami zavar,mert azt vhogy megoldom ,hanem az hogy jelenleg képtelen vagyok kivülről látni a telefon könyvtárszerkezetét.(ugye ha rootolni szeretném ez kellene)
És valószínű csak valami banálisan egyszerű ok miatt (amit egyenlőre nem találok a beállításokban), nem tudom csatlakoztatni a telefont a gépemhez mint telefont (csak mint D meghajtó DVD látszik a Totalcommanderban).
DE köszönöm megpróbálom az általad javasoltat is.:-)

Samsung Note 20 Ultra 5G

(#20320) viger válasza hnyagboy (#20313) üzenetére


viger
tag

Lehet nálad nem ez a gond, de nekem csak ezután ismerte fel a telefon belső memóriáját.
Szóval rádugod a gépre, telefonon kiválasztod hogy usb háttértár. Nekem ezután sem ismere fel, gondolom ez a gond nálad is. Ezután menj bele az eszközkezelőbe! Ott lesz egy olyan hardver amit nem tud rendesen felismerni a gép. Rákattintsz egér jobbal, illesztőprogram frissítése, (majd manuálisan) a gépen található eszközlistából (azaz nem automatikusan a netről amit először ajánl) kiválasztod hogy univerzális MTP eszköz( kompozit MTP eszköz esetleg). Feltelepíti és utánna már felismeri a telefont, ki is írja hogy A3003.
Nem kell megijedni a manuális driver keresésnél felismeri hogy nagyjából mi lehet ez és ajánlja is egyből az MTP drivereket. Legalábbis win10-en igen.
Ezt csak egyszer kell megcsinálni, utána már mindig jól fogja felismerni és látsz minden fájlt a telefonon.

Remélem segített valamit!

Nexus 4 --> Nexus 5X --> OnePlus 3T --> OnePlus 6T --> Pixel 7 Pro

(#20321) zhata válasza hnyagboy (#20319) üzenetére


zhata
senior tag

Lehet, hogy nem olvastad el, de már írtam neked korábban az FTP szervert. Ha van wifid, Totálcommanderrel ugyanúgy fogod látni a telefonod fájlszerkezetét, mint a PC-dét.
Wifi mellett ráadásul a számítógépbe sem kell dugdosni a telót.

[ Szerkesztve ]

(#20322) hnyagboy válasza viger (#20320) üzenetére


hnyagboy
tag

Köszönöm !!!!!
Ez volt az !!!!!! :R :R

Samsung Note 20 Ultra 5G

(#20323) Banyika


Banyika
csendes újonc

Pár napja a gyári akku alkalmazás folyamatos wifi használatot jelez, vagyis megy a csík az üzemidővel egyenes arányban. A GSam battery viszont a tényleges használatot mutatja. Mit lehet kezdeni ezzel a folyamatos használatot mutató csíkkal?

(#20324) PistiSan válasza Banyika (#20323) üzenetére


PistiSan
addikt

Talán a hely adatoknál van bekapcsolja, a bluetooth és/vagy a wifi.

(#20325) Banyika válasza PistiSan (#20324) üzenetére


Banyika
csendes újonc

És tényleg...meg állt a csík. Köszönöm szépen. :R

(#20326) Macika66


Macika66
addikt

Érdekesek a fiúk.
Szerdán délután rendeltem meg a főkamera-javítást náluk. Egy közel 3 perces videot is linkeltem a hibáról.
Azt írják, 24 órán belül feldolgozzák a szerviz-igényemet és 48 órán belül küldik a szállításhoz szükséges QR kódot.

Ennek megfelelően SENKI ÉS SEMMI nem keresett még, sem E-mail, sem, QR kód nem érkezett.

Aki már szervizeltetett, annál hogyan volt ez?

(#20327) Ed_007 válasza szpali (#20312) üzenetére


Ed_007
aktív tag

Köszönöm szépen! :R
Hasonlóan köszönöm PistiSan, Macika66, ratobi, Willhunting, Timer és sto1911 kolléga uraknak is a választ!
Ki fogom próbálni az ajánlottakat.

(#20328) szpali válasza Ed_007 (#20327) üzenetére


szpali
addikt

Nm. ;)
Sok sikert, hajrá! :))

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#20329) tatu90 válasza Macika66 (#20326) üzenetére


tatu90
csendes tag

En nyitottam egy support ticketet, a problemamrol, ahol par oran belul valaszoltak. Leirtak h nagyon sajnaljak blabla, nyissak egy service requestet, megnyitottam, a support ticketben elkuldtem a szamat es onnantol kezdve abban a ticketben tartottam veluk a kapcsolatot. Megjott 1-2 napon belul a mail is a szerviztol a szallitasi cimkevel es az instrukciokkal.

Viszont a futart hiaba vartam, annak ellenere h azt mondtak h jon 2 napon belul, nekem kellett a upsre racsorognom h mikor lennenek vegre hajlandoak elvinni.

(#20330) emeron


emeron
tag

Tudnátok javasolni valami WiFi file transfer appot OP3-hoz? Pár áruházban találhatót már kipróbáltam, de egyik sem működik.

(#20331) pècsimunkás válasza emeron (#20330) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Asus fájlkezelőt használok , abban lehet WFI - n keresztül ezt-azt másolni egy másik eszközre . Kipróbáltam , működik .
Meg amúgyis​ elèg jó az a fájlkezelő ...

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#20332) g0dl válasza emeron (#20330) üzenetére


g0dl
addikt

X-plore ami nagyon bevált. Korábban az es file explorert használtam, de az nagyon agresszíven nyomta a reklámokat, meg mindenféle egyéb alkalmazást.

(#20333) oba válasza emeron (#20330) üzenetére


oba
addikt

Airdroid

(#20334) Rick4 válasza emeron (#20330) üzenetére


Rick4
félisten

websharing-et használom, kiválóan működik..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#20335) ToniSlow


ToniSlow
senior tag

Beta 12-vel sikerült valakinek elérnie hogy ne az android rendszer legyen a legnagyobb fogyasztó?

(#20336) hnyagboy


hnyagboy
tag

Sziasztok
Valaki tudna segíteni személyesen.
Szeretném rootolni a telefonom végig olvastam az összefoglalóban leírtakat, letöltöttem a szükséges dolgokat.
Feltelepítettem a drivereket ,beállítottam a telefonban az USB dolgokat de szerintem nem látja a telefonomat a gép ha telepíteném aTWRP t , próbáltam már három géppel is de mindig ugyan az a baj.
Gondoltam a kábelre de ha a gépről mozgatok a telefonra dolgokat azok felmennek a kábelen.
Most nem tudom mi a helyzet.
Valaki személyesen
Budapesten bárhova megyek
Köszönöm

Samsung Note 20 Ultra 5G

(#20337) Timer válasza hnyagboy (#20336) üzenetére


Timer
veterán

Ha Windows 10-re próbálod feltolni az ADB drivert, ki kell kapcsolni a driver ellenőrzést előtte, mert anélkül látszólag telepíti csak fel azt.

(#20338) hnyagboy válasza Timer (#20337) üzenetére


hnyagboy
tag

Köszi
Win 8.1.

Samsung Note 20 Ultra 5G

(#20339) zhata válasza hnyagboy (#20336) üzenetére


zhata
senior tag

"Szeretném rootolni a telefonom"
A bootloader nyitva van? Mert anélkül nem megy.

(#20340) zhata válasza hnyagboy (#20336) üzenetére


zhata
senior tag

Ezt olvasd el és tanulmányozd át, mielőtt rootolni akarsz. OK?

(#20341) YAS-dude válasza ToniSlow (#20335) üzenetére


YAS-dude
őstag

Persze, nekem pl. a képernyő az.

(#20342) emeron válasza Rick4 (#20334) üzenetére


emeron
tag

Köszönöm a tippet, pont úgy működik ahogy elképzeltem. Kiváló! :)

(#20343) Rick4 válasza emeron (#20342) üzenetére


Rick4
félisten

Egészségedre, nálam vagy 6-7 éve működik, eddig minden telón fent volt. Beállíthatsz magadnak valami egyszerű jelszót, és akkor nem kell a készüléket ne nézegetni, sőt, és a telefont itthon maccím alapján fix ip-vel ajándékoztam meg, és a páromnak és nekem külön mentett telefon ip van a böngésző könyvjelzőkben a websharing portjával. Egy gombnyomás a wifire, egy a websharing-re, megnyitom böngészőből a linket, és már megy is oda- vissza. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#20344) emeron válasza Rick4 (#20343) üzenetére


emeron
tag

Ezt is be fogom állítani, köszi a tippet! Viszont nagyobb fájlátvitelnél nekem "Session expired" hibaüzenettel megszakad a fájlátvitel. Egyébként minden más pöpec.

(#20346) sto1911 válasza Macika66 (#20345) üzenetére


sto1911
veterán

En mondjuk raertem, de egy ido utan felhivtam oket, hogy megis mi a helyzet, utana beindul a folyamat.

(#20347) Macika66 válasza sto1911 (#20346) üzenetére


Macika66
addikt

Na, beindult, megjött a (gondolom) szokásos szöveg, hogy esett-e, mikor tapasztaltam először a hibát, stb-stb, meg hogy csináljam meg a factory resetet... Hátha.

Visszaírtam, hogy óóó, azon már túl vagyok.

Nos, most náluk a labda... :D

(#20348) Zolee72 válasza ToniSlow (#20335) üzenetére


Zolee72
tag

Én próbáltam már mindenfélét, rendszervisszaállítás, stb. Most pl letiltottam minden google programot (Play áruház, Play szolgáltatás, gmail, yt, stb, stb) és be sincs állítva google fiók. Persze pár progit feltoltam (előtte apk mentés volt), mi band 2 kezelő, waze, mail prg.
Mindezektől függetlenül, ha nem sokat használom a telót (pl elmegy 2 napot), akkor első-második helyre kerül a Android rendszer mint fogyasztó. Ha elkezdem intenzíven használni, akkor persze első helyre kerül az adott program és a kijelző.
Szóval kezdem úgy érezni, ha a rendszer nem tudja mi okozza a mAh-ák eltűnését, akkor azt bevágja az Android rendszerhez (hogy kijöjjön neki a matek). Pl nálam biztos fogyaszt rendesen a Mi Band 2 is, hiszen bluetooth-on kapom az értesítéseket, stb, de fogyasztóként mégis elég utolsó helyen szerepel a MiFit program. De volt akinek elég volt letörölnie a Messengert [link] hogy ne fogyasszon annyit az Android rendszer.
Tehát úgy tűnik, ha nem romlott az akkuidőd, csak zavar az Android rendszer mint fogyasztó (ez főleg azoknál fordulhat elő, akiknek elég kb 2 naponta tölteni), akkor nem tehetsz semmit ellene.
Ha viszont intenzívebben használod a készüléket és csökkent is az akkuidőd, akkor érdemes lehet megkeresni, hogy melyik program bújt az Android rendszer mögé.

(#20349) Zolee72 válasza rankesz (#20241) üzenetére


Zolee72
tag

Én is ezt mértem fél év használat (szinte csak Dash töltés, kb 2 naponta) után. 2500-2600mAh-át vesz fel az akku (nyilván arányosan, tehát ha 10%-ról 100%-ra 2295mAh-át tudok belenyomni az akkuba). És tök mindegy, hogy az akkuhoz milyen feszültség stb jut el, annál több mAh nem lesz benne, mint amennyi a töltő kábelen átmegy.
Azért kezdtem el mérni, mert olyan 10-20%nyi kapacitás csökkenést kezdtem el észlelni kb fél év dash töltés után. És nem csak egy eszközzel mértem, ráadásul az accubattery program is pont annyit hozott ki, mint amennyit mértem.
A baj az, hogy újonnan nem végeztem méréseket, így nem tudom mennyiről indultam. Lehet csak beképzelem a 10-20% kapacitás vesztést. Mondjuk kíváncsi lennék ha valakinek pár hetes a telója, akkor annak mit mutat pár nap után az accubattery program [link].
Ettől függetlenül nem feltétlenül a dash töltést hibáztatom, hanem hogy mindig 100%-ra töltöttem az aksit. Állítólag olyankor jobban öregszik [link]. Tovább bírja ha nem töltjük mindig 100%-ra és főleg nem 5-10%-ról indulva (állítólag). Én mindenesetre most 20-30%-ról töltöm 80%-ra naponta (ez csak 0,2-0,3 töltésnek számít akkuöregedés szempontjából, ha 1 töltésnek vesszük a 0%-ról 100%-ra menetet), kíváncsi leszek újabb kb fél év után mit mérek majd.

(#20350) kentucky válasza Zolee72 (#20349) üzenetére


kentucky
őstag

do u even fizika?:D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.