- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Rap, Hip-hop 90'
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Ren Hoek #123 üzenetére
Tehát 3 megoldás létezik, vagy BFI, vagy interpoláció, vagy eleve 50-60 FPS-el vennénk fel a filmeket. Utóbbit sokaknak nem veszi be a gyomra, mert teljesen elveszti a filmélményt. A film 24p-s és kész. Nagyon remélem soha nem állnak át, mert akkor én nem nézek új filmeket/sorozatokat inkább. Mintha egy PC játékot néznék kb.
Szerintem a BFI nem megoldás. Vagyis nem az interpolációs vagy eleve magas fps-sel forgatott anyagokkal egyenrangú.
Másik topicban fejtettem ki bővebben, de ezt kb. te is leírtad már: A BFI az LCD panel response time-ján javít az átmeneteknél. De mivel egy 24p mozinál kevés/lassú az átmenet (mert kevés a képkocka), valamit általában a blur miatt kevésbé éles eleve a forráskép ezért nem igazán számít ez a gyorsítás.
50-60Hz-es vagy arra felinterpolált forrásnál már számíthat.
Sztem ennyi a lényeg.Vicces, hogy hülyeségekhez mennyire ragaszkodnak emberek. Egy Olednél is ezt hozzák ki szarként egy jóval gyengébb plazmával szemben. Ez olyan mint valamelyik topicban amikor a CRT színvisszaadásáról, gyorsaságáról és felbontásfüggetlen képéről regéltek. Amiből a fele nem igaz, mellé meg volt villogás, sugárzás, kis képátló, kis felbontás, de ami a lényeg: tökéletesre alig belőhető geometria, fókuszhiba, konvergenciahiba, stb... utóbbi szempontok szerint minőségi kép a méregdrága modellek kivételével alig volt jellemző. A legtöbb kommersz típus meg egyenese szar, használhatatlan, elviselhetetlen volt kb a mai megjelenítőkhöz képest.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Ren Hoek #123 üzenetére
Mint ahogy a legtöbb cikkben leírják a blurt a lassú válaszidő és a sample and hold metódus (jó lenne tudni mi a magyar neve) okozza. Az LCD-kben már rég nem probléma a válaszidő, főleg 24p-n. 1/24=0,042s=42ms.
Mint mondtam a legtöbb embernek megfelel sample and hold kijelzőn filmezés. Nekem meg nem, főleg nem interpolációval. Addig szóba sem kerülhet az OLED amíg nem tesznek bele BFI-t (akit zavar az majd kikapcsolja). Ma nem tudnék olyan tv-t vásárolni ami ne jelentene kompromisszumot a 250k-s ST50-hez képest. 2 millióért sem, hiába jobb kontrasztban és felbontásban az OLED. Esetleg egy olcsó 80"-os OLED kijelzőnél a méret miatt hajlandó lennék kompromisszumra, önmagában hogy 0,00x helyett 0,0000x cd/m2 a fekete nekem édeskevés, LCD-sek meg kiugranak a bőrükből a gyönyörűségtől a 0,04cd/m2 után.
Nem érdekel a 4k, HDR, 3D. Sokkal fontosabb hogy olcsó (megfizethető), jó képminőségű megjelenítőt kapjak, lehetőleg minél nagyobb méretben. Milliónyi eddigi filmet nem érint sem 4k, sem a HDR, azért meg sokáig nem adok egy vasat sem hogy egy görbített kijelzőn technikailag élvezkedjek valami történet nélküli 4k HDR-es látványon.
Mai napig CRT-m lenne ha lehetne nagyképernyőset gyártani és nem lenne fél tonna. Plazmánál ugyebár ez nem áll fent, még jópár éve lett volna a piacon, használt készülékek újonnan vett árakkal mennek aprón. Csak valami fogyatékos örülhet elégedetten hogy elkaszálták. Ha nem lett volna plazma, ma nem lenne OLED, mert mindenki kénytelen lett volna beérni az LCD-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Éjszakai műszak
- Elemlámpa, zseblámpa
- Jogász topic
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest