Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz #32839680 #122 üzenetére

LCD-t szerintem ne vegyük ide, mert annak az is a problémája, hogy a folyadékkristály lomha (ms-ben mérhető) Fizikailag lehetetlen, hogy kb azonnal váltson.
    Ezért ott emiatt is keletkezik utánhúzás, blur a mozgásnál, nem csak illúzió! Ez 600 hz-en is ugyan úgy megmarad.

A plazmánál és az OLED-nél addig világít amíg áramot kap. Egyébként vagy BFI, mert akkor is pontokat fogsz érzékelni, nem blurt, vagy pedig interpoláció. Mert ne feledjük, hogy az is új tartalom és a retinát máshogy stimulálja már. Jellemzően 60-120 Hz-en már nem jelent ez problémát.

Tehát 3 megoldás létezik, vagy BFI, vagy interpoláció, vagy eleve 50-60 FPS-el vennénk fel a filmeket. Utóbbit sokaknak nem veszi be a gyomra, mert teljesen elveszti a filmélményt. A film 24p-s és kész. Nagyon remélem soha nem állnak át, mert akkor én nem nézek új filmeket/sorozatokat inkább. Mintha egy PC játékot néznék kb.

Engem egyáltalán nem zavar a svenkelési blur még LCD-n sem. Ennyit nem svenkelnek a filmekben, hogy problémát okozzon. Egyszerűen nem foglalkozok vele... Hálistennek nem volt plazmám, így az OLED-nél sem igénylem ezt. Egyébként ez is agyi adaptáció kérdése. Nekem az LCD után rémálom bármiféle impulzusos megjelenítő is, egyszerűen fizikailag rossz ránézni egy vibráló plazmára, vagy régi CRT-re. Ez volt az egyik oka a plazma halálának is. Az emberek bementek a boltba és egy kellemes vibrálásmentes LCD-t vettek meg, nem a régi CRT-ket idéző plazmákat. (Most abba ne menjünk bele 100x, hogy hülyeség volt megszüntetni a plazmát. Úgy ahogy a vibrálást, a SAH blurt is meg lehet szokni, csak idő kérdése)

Az adaptive sync megint más téma, mert ott a rángató képet szeretnénk kiszűrni. Inkább nézek egy 40 FPS-es bluros képet, mint rángatózást.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés