Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
A lézeres példából megérthető. A mikroszakkádok, vagy eye tremor 70-90Hz körül vannak, tehát a szem folyamatosan remeg 70-90Hz-en, mivel az RPE-nek és a ganglionoknak is folyamatos stimulációra van szüksége. Mozgásnál ha egy OLED/LCD sample & hold-dal kirakja a 24p-t, akkor az 1 pixeles lézer még kusza folyamatos vonalként jelenik meg a retinán. Azaz blurt látsz. Ha a 24p-s képet 600Hz-en villogtatod, akkor pedig egy pontsorozatként reprezentálódik a mozgás. Ha 1080p-t nézünk, akkor sok pixel diszkrét időbeli pontsorozatából fog állni a mozgás, magyarul élesnek látod a képet. Ha sample&hold van, akkor pedig van ideje "beégnie" a retinába a képnek, és a retinádon lesz az utánhúzás. Ha mondjuk 1200 Hz-en villogtatod a képet fekete, kép, fekete, kép, akkor kb szimulálod a plazmát, és diszkréten ingerled a sejteket.
Az, hogy ezt valaki vibrálásnak érzi, az tényleg megszokás kérdése. Régen nem zavartak minket a CRT-k, de most rosszul vagyok, ha 10 percet el kéne tölteni előtte, illetve egy valamelyik Pana TX (G30? passz)előtt is megfájdult a fejem annyira vibrált. Lehet ha 1-2 hétig nézem akkor adaptálódik az agyam hozzá, és nem zavart volna... de örültem, hogy megszabadultam a vibrálástól CRT-nél.
-
Ijk
nagyúr
A fejedbe vetted ezt a 24p-n úgyis motion blurros a kép és így nem számít hogy milyen típusú a megjelenítő, erre építed az egész vitát. Mint mondtam már a 24p-s filmek képkockáinak nagy része éles, és mozgásban van másodpercenként 24x. Nem az a lényeg hogy ha a a kocsi keresztülhúz a képernyőn akkor amúgyis életlen (felvétel záridőtől függően). Egy egyszerű kamerasvenkelésnél is tűéles képek vannak, amit egy sample and hold megjelenítő szépen el is fog kenni, egy impulzusos pedig folyamatosan éles képet mutat, viszont szaggatottabbnak is tűnik egyúttal.
Próbálod nekem megmagyarázni, miközben bármikor kiszúrom, akár vakteszten is hogy plazma vagy LCD-s mozgásmegjelenítés. Javaslom hogy egyszer nézz meg egy 24p-s BD anyagot egy plazmán és majd megérted. -
Ijk
nagyúr
Miért kell megmagyaráznom?
A múltkori vitából adódóan már nem érzem azt hogy bármit tovább kellene magyarázni. Nem szeretem a szappanopera jellegű mozgást, nem szeretek LCD-n filmet nézni semmilyen be vagy kikapcsolt mozgásjavító vacakkal. Meg vagyok többé-kevésbé elégedve az IPS monitorommal, mindaddig amíg statikus tartalmat nézek rajta. Játékhoz meg akartam szerezni egy sony fw900-ast, mert semmilyen hiperszuper gamer monitoron nem olyan a mozgás mint egy CRT-n.
A csúcskategóriás LCD-kbe sem unalmukban rakták bele a BFI-t, más kérdés hogy te nem látod, vagy nem érted miért jobb egy impulzusos megjelenítőn mozgóképet nézni. Én el tudom fogadni hogy másnak jobb az interpoláció, vagy egyszerűen egy judderes 60Hz is teljesen elfogadható, nem tudom miért kell megmagyarázni oldalakon keresztül hogy nekem meg miért jobb az impulzusos megjelenítés. Ha beírom a tv tesztekben mért 300 soros mozgóképfelbontást az 1080-al szemben az meg nem elég egzakt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Reklámokkal ugyan, de ingyenes lehet az Xbox Cloud Gaming
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless mechanical keyboard (tactile switch)
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkPad X280 i5-8350U / 8GB / 512GB SSD / FHD / Win11 Pro
- MacBook Pro 2015 i5 8GB RAM 128GB SSD
- GIGABYTE RTX 4070 12GB GDDR6X AORUS MASTER - Gari 2027.07.09. - ig - Eladó!
- HP 65W töltő eladó
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest