Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
Ennyi pénzért tökéletes
-
-
nimfas
addikt
Először egy Tp-Link 1043-as routerrel kezdtem, rádugva egy 320 GB-os külső 2,5-es winyót.
Ezen futott a torrent, ftp, samba. Sebesség wincsiről számítógépre 12 MB/s volt.
Aztán váltottam, GoFlexNet-re, kis linuxos mininas.... ArchLinux fut rajta, ebbe tok nélkül van sata foglalatba állítva a 320-as (azóta 1 TB) winyó... másolás winyó és számítógép közt FTP-n 60-70 MB/s.Sajnos mióta ennyire dübörög a gazdaság és elszállt a HUF/USD árfolyam nem olyan baráti áron beszerezhető mint 3 éve mikor én vettem.... :-S
[link] kb 20eFt szállítással együtt...
Találtam olcsóbban is... [link] 11eFt németből
-
dugesz77
őstag
Ha a torrentezés a fő szempont akkor egy ötössel drágábban ott a Zyxel NSA310s. Bár csak egy fiókos(max 4 TB) de mindent tud mint a "nagyok". Menüből telepíthető rá Transmission ott nincs semmi megkötés. Kicsit hangos volt a ventilátora én levettem a hátlapját ventilátorral együtt. Két fokkal melegebb lett a HDD de cserébe csak annak a kerregését hallani ha nagyon figyelek. Most fut kb. 25 torrent (4/1 MB/s)+ 15GB-os 1080p mkv stream 7%-on dolgozik benne a proci .
-
Vladi
nagyúr
Fúú mondjuk nagyon olcsó.
Azt jól értem, hogy 4 megába belezsúfolták az os-t?Szép teljesítmény.
De nagyon gyenge és elavult. Ordas hibák:
- max 4 tera?
- 370 mhz arm, meg 128 ram? Jó a ram még oké, de a cpu nagyon halovány.
- aktív hűtés?Nemkell.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Lalikiraly #42 üzenetére
Csak a konklúziót.
Custom firmware kérdése felmerült már?
-
-
martonx
veterán
Ez a NAS annyira gyenge, hogy ennél egy 15K-ért kapható erősebb router + usb-n rádugott vinyó páros is jóval használhatóbb.
-
-
-
Szia!
Ez így van, ahogy leírtad, nekem nagyrészt adatot tárolni kellett amit távolról és adott esetben több gépről elérhetek. A max 8 torrentet simán kihasználom és nem itthon két notit járatunk a torrent miatt. Továbbá a VLC gyönyörűen játsza le róla a filmeket no akadás ilyesmi. Persze ezt értem 1,5 gigás avikkal vagy mint a minap a HD 4 gigással is. Szóval ahhoz képest.
Az email küldést ha valaki tudná szebb világ lenne
-
kátú
őstag
Ha az usb 2.0 ás csatiba dugok egy pendriveot akkor azt is látja az androidos telefon?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Lalikiraly #33 üzenetére
50-es net ha jól számolom vmivel több, mint 6 MB/s-os letöltési sebességet kellene tudjon, vagyis ha a seed is adott, akkor gondolom a NAS korlátoz, ami rossz hír. Bár ha a cikk szerinti 2-6 MB/s LAN-LAN átviteli sebességet nézem, akkor mindegy is...
Nincs benne semmi tartalék a jövőre nézve, ahogy látom a leírtak alapján ez a régi hardver max egy felhasználót szolgál ki és leginkább azt is adsl internet mellett.
Jah és hd tv szóba se került még, bár ha (low res?) avi-zol, akkor a DLNA lejátszás sokad rangú szempont gondolom.
Nagyon öreg gépecske ez már, úgy 5 éve még szódával elment.DLNA az megy PC-vel is, a legtöbb lejátszó (WMP, VLC, MPC, stb.) tudja kezelni a hálózati média lejátszást.
-
válasz
Sanchez638 #30 üzenetére
Filmetek et én sem akarom megosztani
Bocsi ezt nem tudtam kihagyni!
Na majd valaki csak elmondja mik a lehetőség. Gondolom a MEDIA server lesz a megoldás rá.
Én a PC-n a Windows intézőben hozzáadtam mint hálózati meghajtót és simán tallózom.
FTP módban is működik prímán. -
Szia!
Jogos amit mondasz és köszönöm nagyon az észrevételt!
Így hirtelen azt tudom mondani, hogy 8 torrent fut gyszerre, tehát a maximum plusz hozzájön hogy sima avit nézek róla és zokszó nélkül viszi.
A netem meg DIGI 50/30
A nas kb 2-3 MB/s el tölt max. már amit a kliensben látni lehet, mert lassan frissít pláne 8 torrentnél.
Más telljesítményt nem tudok mondani, meg mint az adataiból kiderül egy nagyon régi gyenge kis procija van. Sokkal többet biztos hogy nem tud. Én majd később RAID 1 et akarok vele.DLNA lejátszást hogy érted? Mert a media server ha beis kapcsolom nincs készülékem amivel tudnám tesztelni (TV) máshogy nem tudom.
-
Szia!
Drágább az kapásból 20 ért van DLINK vagy 25 ért ami már cloud ot is tud. Nyilván erősebb hardverrel rendelkeznek. Ezért több torrent tud futni, meg többfajta server alkalmazás és egy jobb webes felületük van több beállítási lehetőséggel, meg mondjuk halkabbak. Azt neked kell tudni, hogy megéri e? Várjuk egyelőre a többi kolléga tapasztalatát ezzel a kis szerkezettel.
A HD videó stream et meg elnézést, hogy nem teszteltem.
-
Teasüti
nagyúr
Egy teljesítmény tesztet elbírt volna még a cikk. Csak a lényeget olvastam, de nem láttam, hogy mekkora neted van, aminél a torrent "eléggé megterheli".
Érdekelt volna mit bír adatátvitel és cpu terén, főleg párhuzamos műveleteknél.
Mondjuk DLNA lejátszás közben torrent, vagy adatátvitel.10k-ért én is szemeztem vele, de inkább usb-s router lett belőle.
(Asus N18U: 18-20 MB/s átvitel usb2.0-án, 800 mhz Cortex A9 és 256 mega ddr3 ram bőven elég a DLNA-hoz 20 gigás mkv fájloknál is és nem jön zavarba, ha ez alatt még torrentezik is (800 KB/s nettel) QoS mellett. Egyik alkalommal a filmezés közben még egy dvd írás is ment róla 4x sebességen és a videó se rezzent meg és a puffer se kezdett elfogyni.)
Így csak egy eszköz van, egy fogyasztó ami a mobil vinyóval 20 W alatt marad óránként, és az ára is alig haladja meg pár ezressel ezt a NAS-t és mellé egy rendes belépő szintű router árát összegezve. És ventilátor sincs.Leszámítva a hdd keretet, jah az ugye plusz költség.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Lalikiraly #28 üzenetére
Ezt majd nekem is ki kell derítenem, mert szeretném a gépemről pl a filmetek wifi-n megosztani.
-
kaszaking
tag
válasz
Lalikiraly #27 üzenetére
Bocs, most nézem, hogy az 55 az az oldalszám csak figyelmetlen voltam és bemásoltam azt is. Tehát a szövegben nincs ott az 55ös szám
SORRY
szerk: javítás
-
válasz
Sanchez638 #11 üzenetére
Tablettel milyen formában a legjobb elérni? Van ftp kliens? Vagy hogy? Továbbá mobilról pl windows phone?
-
-
kaszaking
tag
Megnéztem a használati útmutatóját hátha találok valamit benne a cikk írójának de semmi hasonló nincs benne.
Ennyi van az e-mail résznél (Képet a cikkből vettem, a használati útmutatóban is ez van)This page allows the server to send an E-mail if important changes are made to the NAS server.
Send me an email when important settings changed or severe problems occurred: Enables the 55
sending of emails when changes are made or problems occur within the NAS server.
Sender email Address: Enter the email address that will be sending the mail
Receiver email Address: Enter the email address of the recipient of the mail
Subject: Enter the subject of the email.
Please note: It is recommended to use a Gmail account for sending mails from the NAS server -
DJ. Ru$y
nagyúr
Az E-mail részhez annyit, hogy kell neki állítani SMTP szervert, hogy tudjon levelet küldeni, különben nincs kimenő szervere, ha nincs ilyen opció a szoftverben sehol akkor ez bukó erősen.
Nem rossz írás! A gép meg hát na... Low budget.
-
generic
senior tag
válasz
Lalikiraly #22 üzenetére
Én is gondolokodom NAS-on, de nem igazán értek hozzá. Mivel tud többet egy drágább?
Nekem torrentre kéne, de max 4-5öt töltök egyszerre, arra tökéletes, mint írtad.
Meg a filmeket streamelném htpc-re. -
Osynho
addikt
válasz
Lalikiraly #22 üzenetére
Ennél komolyabbra gondoltam.
arty: Igen, én is attól félek, hogy wifivel nem igazán tudnám megoldani a filmlejátszást itthon. :/
-
-
-
Osynho
addikt
válasz
Lalikiraly #16 üzenetére
Komolyabb minőségű filmekkel próbáltad?
-
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sanchez638 #3 üzenetére
Bírja az, de ne olyat vegyél amiért még neked fizetnek csak vigyed már haza.
Vannak jóval erősebb vasak is, de ugye azok nem 9,5k-ba kerülnek
-
generic
senior tag
válasz
Sanchez638 #11 üzenetére
Akármilyen routerre rá lehet kötni?
-
Osynho
addikt
válasz
Sanchez638 #11 üzenetére
Nagy felbontású és bitrátájú (pl REMUX) filmek is mennek akadásmentesen?
-
kaszaking
tag
e-mail beállításoknál csak a küldő/fogadó címét illetve a tárgyat lehet beállítani?
-
generic
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ha ezen tárolok filmeket, azokat wifivel le tudom játszani PC-n akadozás nélkül?
-
Sanchez638
addikt
Am körbe jártam a kérdést rendesen. Lehet kéne egy blog bejegyzést írni róla.
Nas nem jó mert kevés a teljesítménye nekem.
Itx gép nem bővíthető.
Nagyobb gép, több fogyasztás...Így maradt a nagy gépen a dolog, csak a játékok átkerültek a másik "kisgépre" és az is lett a mindenes gépem.
Általános alternatívára gondolva beszereznék egy amd geo rendszert és hozzá egy külső usb-s tokot. Csak hát nehéz találni. Ez a nas tényleg általános felhasználásra jó, aki többre vágyik ne ilyeneket nézzen.
-
Dokibá
aktív tag
válasz
Lalikiraly #4 üzenetére
Csak Mac-jeim vannak otthon, nincs egy darab explorerem sem :-(
Emiatt már a beüzemelés sem volt egyszerű mert csak PC-s app van hozzá... -
A másolás a nassal le/fel irányban max 7MB volt eddig. Kétlem, hogy a router lenne a szűk keresztmetszet. A kis otthoni tárolásra meg nekünk tökéletes, de cáfolj meg
amúgy nagyon jó kis router. Évek óta szolgál, pedig majd minden nap mikor alszok, vagy sokáig senki otthon akkor áramtalanítva van. Sose fagy sose semmi baja ilyesmi...
-
Gézengúz
addikt
Most nincs több időm, de beköttél egy gigabites NAS-t, egy Tp Link 741 mellé ami csak 100Mbites?
-
válasz
Sanchez638 #3 üzenetére
Szia! Igen sajna a 8 darab már eléggé megeszi. A gyenge kis proci ennyit bír. Ha valaki mérne egy konnektor fogyasztást kíváncsiságból, azt megköszönném!
-
-
Sanchez638
addikt
Abba nem tetszik a nas, hogy a torrent-et nem bírja.
-
Dokibá
aktív tag
Nekem is van egy ilyen, teljesen jól működik,bár nem egy sebességbajnok, de 3 HD streamet azért elbír.
A ventit én kiszedtem és a tetejére felraktam egy 12 cm-est, a fedél eltávolítása után, így nincs hangja és mivel nincs szem előtt nem látszik hogy csúnya :-).
Viszont a torrent nekem nem megy, nem indulnak el a letöltések, folyamatosan idle módban vannak :-( -
Ennyiert tenyleg olcso.
Kesobb utanaolvasok jobban
Új hozzászólás Aktív témák
lo Karácsonyra kaptam egy ZZZ Smart Group OEM NAS 310-es szervert, ezt szeretném nektek bemutatni a kicsomagolástól a beüzemelésig.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest