Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

Sziasztok!

Nyafogtak nekem, hogy térjek át notepad-ról notepad++-ra, de akadnak vele problémáim. Pontokba szedtem. Ha van bármi, amit tehetek az alantiak ellen, egy felvilágosítást szeretnék kérni róla.

1. Explicit mentési figyelmeztetés. Notepad szerkesztés után nem enged kilépni / ki-X-elni az ablakot, amíg nem döntök róla, hogy mentsek-e vagy sem. Notpad++-t simán ki tudom X-elni véletlenül, és elveszik a módosítás. Hogyan tudom azt átállítani? Véleményem szerint az a viselkedés egyszerűen csak elfogadhatatlan egy jelenkori editortól. Egy modális ablakot akarok látni, mint a notepad esetében, hogy per eset eldönthessem, menteni akarok-e, vagy változásokat eldobni.

2. Módosítás jelzése. Én elég sűrűn használom a windows-t +0 fényerőn night light settings 100-assal, és olyankor a módosítást jelezni hivatott színezési árnyalat konkrétan semennyire látható. Egy csillagot szeretnék a file név mellé, nem árnyalatnyi színezést.

3. Automatán tabokba kirakott open history-t eltüntetni. Notepad++-t sikerült átállítani per text file multiprocess üzembe, de akkor is, ha egy file-t nyitok meg rajta, ott vannak szürkén a tabok a tetején előző megnyitott file-okra. Hogyan tudom azt eltüntetni? Konkrétan 0 hosszú history listet szeretnék. Véletlenül rányomok egy másik tabra, és alaposan kellemetlen dolgokat tudok vele művelni. Mindig ki-X-elni a history-t szerintem cudar bosszantó.

4. Fekete háttér a szerkesztési területen. Notepad++ alatt nincsen normálisan windows high resolution mode támogatás. Éppen a szerkesztő terület nem áll át. (Lol???) A legközelebbi, amit találtam hozzá, az a "Dark mode", aminél a háttér nem fekete - szürke. Ez így még mindig túl zavaró. A színek beállításánál nem találom, hogyan lehet feketévé tenni azt a szürkét?

A tippeket előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák