Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
-
LOGOUT
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
Downsampling #20699 üzenetére
Ami nekem kell, az megvan 1020-asra is. Most a Skype-pal lesz kib@szva a 8.1-es telefonokkal, azt meg napi szinten használom...
-
Downsampling
senior tag
válasz
Francia91 #20698 üzenetére
Én is a 950-et javaslom a 930 helyett! A 930-cal jó esélyed van hatalmasakat szívni (csak néhány ember elégedett vele WP10-zel), a 950 viszont eleve 10-re lett optimalizálva. Az árbeli különbségek szerintem megérnek ennyit, ha neked elég a Micrsoft Áruházának üresen kongó raktára... és csak 0,2 collal nagyobb az 5-höz képest...
-
Francia91
veterán
válasz
ZavaBalazs #20697 üzenetére
A Messenger Beta nekem pl tetszett, nem volt vele bajom
Karácsonyig még meggondolom, hogy 930 vagy 950, addig még van idő, bár 5"-ig lennék hajlandó elmenni -
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Downsampling #20695 üzenetére
Sajnos ez a baj, hogy egyeseknek megy, másoknak ugyanolyan készüléken nem. És ebben az esetben a rendszer a hibás, mert nem normális, hogy ennyire szórt, esetleges és kiszámíthatatlan, hogy mi működik és mi nem. Sajnos tényleg ez a helyzet. Én sem örülök neki, mert nem tudom melyik irányba váltsak, ha esetleg beadja az unalmast a 930-am. Most jelenleg a w10m, amit elviselek, rengeteg nyűgjével együtt.
-
Downsampling
senior tag
válasz
zsoltzsolt #20694 üzenetére
Július végén, amikor hazajöttem szabira, s megnéztem anyám 650-ét, csak ámultam! Ez igen, én is akarom a WP10-et! Aztán pár nap múlva, hajnalban, másfél napos telepítés után (gondolom, azért csak ekkor, mert a munkám során akár hónapokig nem tudok wifit használni) megjött nekem is a Wp10. Kb. két percig örültem... aztán valahogy semmi sem volt kerek. Ami a 65-en simán, száguldva működik, az itt akadozik, fél percig fekete képernyőt bámulok, aztán a fagyások... 3 nap után az tette be a kaput, hogy 3,5 óra alatt úgy merült le a telefonom, hogy még csak nem is vettem elő a zsebemből, nem is telefonáltam, semmit nem csináltam vele... Akkor még érdekes módon rajta volt az összes Here alkalmazás, aminek örültem. Csakhogy egyik sem működött. Akkor itt ajánlották többen is a HR-t, meg hogy telepítsem újra kábellel. Megcsináltam. Az üzemidő úgyahogy rendbe jött, mondjuk olyan 80-90 százaléka a réginek, de ezt már elfogadnám...A hangerő probléma már jobban zavar, mert se engem nem hallanak, ha telefonálni próbálok, de én sem a másik felet... Arról nem beszélve, hogy nem kapok bizonyos fontos alkalmazásokhoz értesítést, vagy csak nagyon halkan. A Viberhez nem is állítható be, hogy értesítsen... Ami végleg elszomorít, hogy egy csomó alkalmazásom eltűnt, ezeknek nincs is WP10-es megfelelője, vagy nagyon kezdetleges (lásd FB, navigáció, egyebek)... s azt látom, hogy kong az ürességtől az "Áruház"... Mondták, vegyek 950-et. Oké, egy csomó problémám megoldódna, nyilván, bár a Glance képernyőn kívűl nem látok olyan új dolgot, amiért értelme lenne megint kiadni kb 300 eurót. S akkor még mindig nem tudok rendes alkalmazásokat feltelepíteni, mert nincsenek... Miért adjak ki egy olyan telefonra 90-100 ezer forintot, amire eleve nincs mit telepíteni... Na itt és most lezártam ezt a témát, szerintem majd mások folytatják... ez evergreennek ígérkezik...
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Downsampling #20693 üzenetére
650.t a 10-zel adták ki, arra azért valahogy jobban optimalizált, ezt belátom, és tényleg így van, ami azért érdekes, mert a 930 azét hardver tekintetében jóval erősebb, a 10-est még se szereti(bár egyeseknél tök jól muzsikál, használati szokásoktól függő, azt hiszem). Bár nekem sok gondom nincs a w10m rendszerrel. De azért csinál érdekes dolgokat beismerem, de szerencsére még az ingerküszöbömet nem lépte át, bár néha már próbálkozik vele.
-
Downsampling
senior tag
válasz
zsoltzsolt #20690 üzenetére
Mindkettő szar! Ezt írtam én is.
Csakhogy nem laptoppal futok, tehát arra magasról teszek, ha rossz a webes felület, mert attól még minden működhetne... De az appot a WP-re áttérés után féltucatszor frissítették, állítólag mindegyikben javították a hibákat. Na én egyetlen hibajavítást sem vettem észre... és ez csak egy app... Említsem a fészbúkot? Magas labda... WP8.1 alatt szinte szuper volt... Én az életem nagy részét külföldön töltöm, így érzékenyebb vagyok arra, hogy az efféle alkalmazások jól működjenek. De nem működnek, vagy egyre rosszabbul... Vagy navigáció? Megint magas labda... Vagy a hangerő probléma? Ahogy látom, sok embernél jelentkezik ugyanez a baj...
A másik: ha anyám egy hónapja Angliában újonnan (110 euróért) függetlenül vásárolt eleve WP-es Lumia 650 tökéletesen működik, nem fagy le, nem lassul be, akkor jóval erősebb 930 miért nem tudja legalább ezt szintet??? (az árat azért írtam, mert a Lumia 650 a vodánál jelenleg nem függetlenül 57 ezer forintért vehető meg)
-
univerzita
addikt
válasz
Lasliegrand #20691 üzenetére
Eszt én is már kerestem,de még nemtaláltam meg. Igen,elején nagyon halk de aztán felmegy arra a hangerőre ahogy szokott.
-
Lasliegrand
tag
Hali! A riasztások hangerejét hol is tudom átállítani? Frissítés óta durván legalkult az ébresztés hangereje...
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Downsampling #20689 üzenetére
De mintha itt a fő gond a weboldallal van, az meg nem igazán w10m probléma, függetlenül, hogy az appal is van bibi.
-
Downsampling
senior tag
...ez vicces (és egyben lehangoló): az általad linkelt oldalra engem azonnal beléptet, ki is írja a nevem (tehát be vagyok jelentkezve), de érdekes módon a lap közepén közli, hogy lépjek be (angolul)...
...igen, tudom, hogy igazad van, hagyni kell a fenébe, de nehéz eldobni a hosszú évek alatt gyűjtött barátokat, workout-okat, kilométereket, eredményeket. Mindezt azért, mert emberek millióival elhitették egy új rendszerről, hogy az jó és forradalmi, aztán saját maguk ássák meg a sírját az egésznek... Amúgy csak azt nem értem, hogy a világ többi pontján élő barátaimnak, akik szintén ezt az appot használják iPhone-nal, androiddal, nekik miért műkdik tökéletesen (pár ilyen embert megkérdeztem már a fészbúkon, s náluk semmi probléma)... Oké, abbahagyom a siránkozást, végül is ez a topik nem erről szól (bár ez a probléma is jól jelzi, hol tart jelenleg a Windows Phone...)...
-
Clemi
veterán
válasz
Downsampling #20687 üzenetére
Jaaa tényleg tök jó az oldal.... acces denied és mindegy, hogy https:\\www.nike.com vagy http:\\nike.com
de rákeresve a nike+ szóra találtam egy oldalt csak épp innen már nem lép tovább, csak "homokórázik" a regisztráció után.
A helyedben én hanyagolnám ezt az oldalt és a hozzá tartozó alkalmazást, de te tudod. -
Downsampling
senior tag
A webes felületen még mindig Nike+ a neve, de amúgy a telefonra Run+-ként tölthető már le.
Ez az oldal: https://www.nike.com/US/en_US/p/myactivity
Én semmi olyat nem találtam, ahol exportálni lehetne bármit is... Amúgy nagyon gáz az oldal. Eszméletlen lassú és megbízhatatlan. Random szerűen átáll angolszász mértékegységre, meg angol nyelvre. Illetve ami a legújabb (augusztus 20 óta), hogy 1920x1080-as felbontásban szétesik a kép... No comment... . -
Downsampling
senior tag
válasz
whirus #20666 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok! Kezdetben én is több ilyen appot használtam, aztán maradt a Runtastic, mert nagyon jó lett pár év alatt. Meg maradt a Nike+, mert ezt használja jó pár barátom világszerte, s így bár nem ugyanakkor s ugyanott futunk, de azért kicsit olyan, mintha egymással is versengenénk. Persze más appokat is kipróbáltam, s igen, volt köztük jó, megbízható, csak azokat nem használták a barátok...
Igen, ezt a döntést meg fogom hozni én is. Nem tudom, mikor. Majd akkor, ha végleg eldurran az agyam, s ugrálva őrjöngök a WP10 és a Lumia 930-on. Vagy megvárom, amíg megint össze nem törik véletlenül (ahogy szegény 920, amit azóta is nagyon sajnálok, iszonyatosan jó telefon volt), vagy el nem romlik. Eszem ágában sem lesz megjavíttatni... Most vettem egy csomó mindent, kicsit kiürült a kassza, de jövőre lehet, hogy váltás lesz, s nem Windowsra (ha minden ilyen marad). Akkor még a Run+-t nem kell lecserélnem. Mert nem is a sok kilométer, meg pontszám fájna, hanem a barátok hiánya...
És akkor még nem is szóltam arról, amit ezek szerint más nem tapasztalt, vagy nem tűnt fel: ez is azóta van, hogy WP10-re frissített a telefonom. Sokkal halkabb! Az előbb hívott édesanyám, s nem hallott engem, de én sem őt. És ezt játszuk kb. egy hónapja... Meg másokkal is... A csengő hangját is alig hallom. A fejem mellett van a töltőjében, az ágyról is könnyen elérem. Korábban akkor is meghallottam, ha 1-re volt állítva a csengő hangereje, meg az értesítéseké. Most már 3-4 -re van tolva... De az emaileket így sem jelzi... A Vibert be sem tudom állítani, hogy értesítést kapjak. Ezen kívűl az alkalmazások is szépen lehalkultak. Az említett Run+ vagy Runtastic régebben 25-28-ra volt állítva, és sokszor úgy is túl hangosnak tűnt, pedig amikor az ember fut, egy idő után liheg, fúj a szél, stb. Most 30-on (maximumon van) és semmit nem hallok belőle...
-
-
Francia91
veterán
válasz
cuppppka #20679 üzenetére
A fájlokat lemented, a névjegyeid pedig meglesznek egyből, ahogy bejelentkezel a Microsoft fiókoddal
Nekem pl a Microsoft és Google fiókban is megvannak ugyanazok a névjegyek, mert volt, amikor az 1020-as szerverhibára hivatkozva nem tudott csatlakozni az Outlook fiókomhoz, csak a Google fiókhoz
Szerk.: Aki Windows 10-zel használja a 930-ast, attól várnék észrevételeket.
Ha a 8.1 megfelelne, akkor maradnék az 1020-as Lumiánál (bár a kamera és Xenon miatt maradni fog, mint másodtelefon)
Tehát W10-es átlag üzemidő, estleg bugok, ha vannak, bár az 1020-ason tökéletesen rendben volt a Windows 10
Valamint 930-ason van-e Glance Screen? -
tibike8
őstag
válasz
cuppppka #20677 üzenetére
Igen, ahogy Francia91 kolléga is mondta. A névjegyeken belül van az alaphelyzetbe állítás. Ilyen esetben javasolt, hogy ne biztonsági mentésből állítsd vissza a telód, hanem lakd be nulláról az egészet. Így persze előkészületeket igényel, hogy kiments mindent ami elveszhet illetve el fog veszni.
-
Francia91
veterán
válasz
cuppppka #20677 üzenetére
Olyan, mint ha a telefont most vennéd ki a dobozból. Mindent töröl, fájlokat, névjegyzéket, mindent.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem a Windows 10 miatt lenne esedékes a váltás, mert a Microsoft 2017-től lelövi a Skype-lt a 8.1-es telefonokra, én meg azt napi szinten használom...
A Lumia 1020-asomon fenn volt Insiderrel a 10-es, maximálisan elégedett voltam vele, csak nem odafigyelés miatt a 8.1-est visszatettem rá. Viszont hiányzik a normálisabb Viber, normálisabb böngésző, valamint a normális Messenger is...
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Másnak nem dobálja a Wifi kapcsolatot a telefon? Van, hogy nem tudok csatlakozni, pedig látja a hálózatot. Legtöbbször azt csinálja, hogy egy darabig megy, aztán kiírja a kapcsolathoz, hogy nincs internet elérés. Ez valami Windows 10 Mobile bug, vagy az antenna döglődik?
-
Clemi
veterán
válasz
Downsampling #20665 üzenetére
Ehhez nem értek... nem tudom, mi az a GPX és TCX...amúgy ez a webes felület is iszonyatosan lassú és bizonytalan...
A webes felületen kell lenni olyan menüpontnak ahonnan exportálni lehet az edzéseket útvonallal együtt. Próbáltam megkeresni ennek a programnak a webes felületét, de mivel az alkalmazást nem ismerem, lövésem nincs milyen néven keressem.
-
tibike8
őstag
válasz
DaveJr #20661 üzenetére
Akkor ötlet? Mitől forr fel a teló nem csak nekem melegben? Párom kis Huaweie körberöhögi a 930-at melegedés terén. Repülő módban használva is ez van, csak kicsit később forr fel. De a kijelző fényerejét igen gyorsan leveszi ami napszemüveg nélkül is alig látható. A here-el el lehetett játszani legalább azt, hogy kikapcsoltam a kijelzőt és csak hanggal navigált, de itt olyankor elnémul a navi.
(#20672) cuppppka
Ilyenkor szokták a HR-t ajánlani.
-
válasz
cuppppka #20672 üzenetére
En is kipróbáltam, nekem is nagyon halkról kezdi az ébresztést, de folyamatosan erősödik fel "orditasig". Vettem egy alkalmazást meg korábban. "Realarm".
Az is erosdik, viszont az addig nem hallgat el ameddig nem válaszolsz helyesen a kérdésére.
Többötök számol be különböző problémákról az új update felépítése után.Nekem behalt a készülék, igy HR el frissítettem. Semmi gondja nincs azóta, vannak appok amelyek"megszűntek". Pl lumia kamera azt írja. hogy elbúcsúzunk! Es tájékoztat hogy ott a Kamera amit használhatok, a másik a Here, ott a Térkép app ott kínálja használatra. Stb. -
cuppppka
csendes tag
válasz
zsoltzsolt #20671 üzenetére
Hát az enyém nem erősödik.
Elindul 2x halkan ébreszt aztán elhallgat és nem is ébreszt tovább.
-
Godfather
aktív tag
Ha valakinek térképek alatt nincs magyar hang: átállítottam mindent usa régióra, nyelvre, majd elindítottam a térképeket, és lett angol hang. utána vissza minden magyarra, és lett magyar hang is.
-
MM
őstag
válasz
Francia91 #20667 üzenetére
8.1-ről tudok nyilatkozni:
"- átlagos üzemidő napi 1-2 óra beszélgetésse, pici böngészéssel"
Ilyen használat mellett bőven bőven megvan az 1 nap."videofelvétel felbontása maximum. Olvastam FullHD-t (ezen belül 60 fps-t), meg 4k-t is, nem tudom, melyik az igaz"
4K van, WQHD, FullHD és HD is, mindnél 25/30 fps. Win10 alatt már van 60FPS is.
FullHD/HD-ban veszteségmentes zoom is megy videofelvétel közben, ami nagyon cool, ugyanez fotózásnál ha 5MP-t használsz."tudtommal a 930-as hivatalosan támogatott Windows 10-essel"
Így van, de de sokan visszajöttek 8.1-re a bugok miatt, illetve vagyunk jópáran, akik a visszajelzések miatt fel sem rakták a 10-et. A nemrég kijött anniversary update-el talán javult a helyzet. -
cuppppka
csendes tag
Sziasztok!
Péntek hajnalban lefrissített a telóm. Minden betű nagyobb lett, ami nem érdekelt mert visszaállítottam kisebbre.
Ami aggaszt az az, hogy elvesztek a beállított egyedi csengőhangok a névjegyekhez, illetve a legborzasztóbb, hogy az ébresztő gyalázatosan rossz lett, konkrétan nem ébreszt, ha meg hajlandó akkor olyan halk, hogy alig lehet hallani. (meg mintha az egész telefon halk lenne.... ötösre van állítva, de nekem halkabb mint volt).Várom az ötleteket az ébresztőre. Töltsek le vmi ébresztő appot? Melyik a legtutibb?
Válaszaitokat köszönöm szépen!
-
Francia91
veterán
Üdvözlet!
A következővel fordulnék a Tisztelt Urakhoz:Karácsony körül tervezek venni egy Lumia 930-ast, az 1020-as Lumia mellé. Az 1020-as ugye nem frissíthető 10-esre, most meg már Insideren sem elérhető hozzá a W10...
Tehát a kérdéseim:
- átlagos üzemidő napi 1-2 óra beszélgetésse, pici böngészéssel
- videofelvétel felbontása maximum. Olvastam FullHD-t (ezen belül 60 fps-t), meg 4k-t is, nem tudom, melyik az igaz
- tudtommal a 930-as hivatalosan támogatott Windows 10-essel
- a tesztképek alapján elég korrekt képminőséget produkál a kamerája, ez nekem fontos, ezért is esett a választásom a 930-asra, valamint a 2 GB RAM miatt, ami az 1020-asban is jól remekel. Nyilván nem hozza az 1020-as képminőségét, de mivel az 1020-as megmarad, így ez nem is szempontVálaszaitokat előre is köszönöm!
-
whirus
tag
válasz
Downsampling #20665 üzenetére
Én még anno N8-on kezdtem használni Sports-trackert, aztán 820-on, végül 930-on. A webes felületet nagyon szépen felfejlesztették, de a WP-s app maradt olyan mint volt, tavasszal többször ki is lépett, vagy nem rögzített rendesen.
A 2016-os túráimat és a futásokat egy este alatt átvittem az Adidas Train & Run-ba, aminek a webes felülete lassabb és nem olyan szép, viszont az appja nagyon jó bár az adidas sportkarkötőkhöz lett fejlesztve.
Fájó szívvel, de muszáj volt otthagynom 362 workout-ot, 7540 km-t és 350912 kcal-t a sports-trackerben. Néha meg kell hozni bizonyos döntéseket...(((((van már olyan T-s akinek megjött az Ann. Up.???))))))
Szép napot Mindenkinek!
-
Downsampling
senior tag
Szia!
Van webes felülete, de az amit írsz, fogalmam sincs, hogy mi?
Ehhez nem értek... nem tudom, mi az a GPX és TCX...amúgy ez a webes felület is iszonyatosan lassú és bizonytalan... Néha összezavarodik, volt egy időszak (pár hete), amikor hiába állítgattam mindent, ő mindenképpen csak az angolszász mértékegységet használta (pl. mérföld). Az is megfordult a fejemben, hogy nem is a telómmal van baj, hanem maga a Nike appja szar, mert a webes felület egészen biztosan az. De másoknál meg simán jól működik...Aztán van ez a NikeFuel nevű pontozás (ami szerintem pl. a Runtasticban simán a kalóriának felelne meg, de ez csak tipp), ami azóta nem megy, amióta nem Nike+-nak hívják a programot, hanem Run+-nak. Ez pedig ugye a WP10-re áttéréshez köthető. Ennek a gyűjtése nem csak motiválja az embert, hanem ha elég sok összegyűlik (nekem most megállt, nem adja hozzá a futások után az aktuális értéket), akkor beváltható a Nike Shopban.
Ami tök érdekes, s ezért szidom most már a WP-t, hogy a Run+-ban (akárcsak a hasonló appokban, azokban is, amiket említettél) fel vehetsz barátokat. Nekem is vannak, s azt látom, hogy mindenkinek normálisan működik (az osztrák ismerősömnél is, meg másoknál is, akik a világ különböző részén futnak), csakhogy nekik vagy iPhone-juk van, vagy valamilyen droidos telójuk. És ettől tépem a hajam! Mert ha anno nem ragaszkodom a WP-hez (amit maga a Microsoft fog kicsinálni), akkor nem lennének ilyen problémáim. Félreértés ne essék, nem vágyom androidra, s almára sem, de így meg magamat szivatom...Amúgy eleinte a Runtasticot használtam, ami kezdetben szintén eléggé bugos volt. De nagyon szépen helyre rázták! Dicséret érte. Csak közben futáshoz mást kezdtem használni (az Endomondót azért nem, mert az ismerőseim nem azt használták), de nagyobb túrákhoz, kutyás sétákhoz a Runtasticot használom ma is. És igen, futáshoz is tökéletes lenne, csak nem ebben van benne az a rengeteg kilométer...
-
Clemi
veterán
válasz
Downsampling #20663 üzenetére
a Run+-hoz csak egy tipp. Ha van webes felülete és onnan tudod GPX vagy TCX formátumban exportálni a Runtastic-ba vagy az Endomondoba át tudod vinni.
-
Downsampling
senior tag
Külföldön vadiújakat is lehet venni 270-300 euróért, garival, nem érdekel az itthoni piac, az életem 95 százalékát nem itt töltöm. Csak mostanság már egy iPhone SE is alig több mint 300 euró, innentől kezdve nem hiszem, hogy a 950 labdába rúghat... (az appok miatt, arra nem felejtenek el fejleszteni).
Én a munkám miatt nagyon ritkán kerülök wifi közelébe, így marad a mobilnet, szóval nekem nem kell olyan teló, amivel hetekig kell kísérletezgetni, újratelepíteni. A kezdetektől kiálltam a WP mellett, amióta létezik ez a platform, csak ilyen telefonjaim voltak, mindig a csúcs Nokiák. De azt hiszem a 950-est már nem fogom megvenni...
Nekem meg nincs melegedés, csak fagyások, újraindítások, sőt, a Run+-t minden egyes futásom után törölni kell, majd újratelepíteni... Na ebből már elég... Most még adok egy esélyt ennek az évfordulós frissítésnek (egyelőre bíztató a dolog), de ha ez sem válik be, akkor szevasz...
Amúgy itteni javaslatra az automatikus WP10 frissítés után újra raktam a rendszert, ahogy írtad. Az eredmény: újabb appok tűntek el, s helyettük nincs semmi alternatíva...
-
Clemi
veterán
válasz
Downsampling #20660 üzenetére
Érdekes nekem nincs hardveres meg lefagyós bajom, csak a melegedés ha pörög proci. Lehet ráférne a telódra egy kábeles nullázás és onnan felépíteni a W10es rendszert.
A 950 egyébként már bőven 100 alatt pörög, érdemes körülnézni kicsit a használt piacon. Néhány hetes telókat lehet igen jó áron találni. -
DaveJr
őstag
válasz
tibike8 #20658 üzenetére
Visszafelé nem éjszaka jöttünk. És volt tűző nap + 30 fok és még sem halt le a telefon.
Szerintem ott nem csak a navi okozza a problémát. Mint írtam, szinte fullra töltötte 37%-ről a telefont. WIFI-t, mobilnetet mondjuk kikapcsoltam mert tök feleslegesen keresgél külföldön -
Downsampling
senior tag
Köszi!
Amúgy, én eddig nagyon sokat szidtam a WP10-et a 930-on (amúgy nem a rendszerrel van bajom, mert a családban lévő eleve WP10-es 650-en csodásan muzsikál, illetve PC-n is), hanem, hogy a 930 (ami eddig betonstabil volt) folyamatosan lefagy, az alkalmazások eltűntek, vagy rosszak. Nos, egy halvány reményt most látok, az évfordulós frissítés - úgy tűnik - sok hibát orvosol, azóta jóval stabilabbnak tűnik. Persze ez sem hoz megoldást a csökkent üzemidőre, az alkalmazások hatalmas hiányára... Eddig mindig csúcs Nokiám volt (ha a 930 annak számított), de valahogy nem visz rá a lélek, hogy most megvegyem a 950-et. Évente adjak ki 100 ezer forintot új telóra (külföldön a független 950-et már 270-300 euró között meg lehet venni - itthon 200-ért függően)? Frászt... Pláne egy döglődő rendszerre, nem...
-
Clemi
veterán
válasz
Downsampling #20657 üzenetére
Ööööö nekem nincs is más csak a Microsoft Camera.... amúgy a telefon beállításoknál a fényképező menüben lehet kiválasztani az alapéretelmezett programot.
A gyári kamera alkalmazással nekem még sose fagyott le, sose indult újra, mióta használom a telót, akár még a 8.1-el vagy most a 10-el -
tibike8
őstag
-
Downsampling
senior tag
válasz
dark-01 #20655 üzenetére
Nekem is ezt csinálta WP10-zel. Merevre fagyott, majd néha (nem mindig) kiírta egy idő után, hogy nem talál olyan helyet, ahová menthetné a képet... (no comment). Ilyenkor telefon-újraindítás segített, csak már elég volt, hogy napi szinten 20-30 újraindítás kellett, hogy működjenek (úgy ahogy) az appok... Az évfordulós frissítés óta mintha megszűntek volna ezek a problémák, de ugye azóta még nem telt el sok idő, így csak óvatosan nyilatkozom...
Ööö, lehet, hogy láma kérdés, de hogy lehet használni sima kamerát (a Lumia Camera helyett)?
-
dark-01
csendes tag
Lumia kamerát használva sokszor újraindul a teló.Olyankor a képet sem tárolja el.De a sima kamerát használva még Sosem indult újra .Valakinek valamilyen ötlet?Egy pár napja jött meg a szervízböl...
-
Downsampling
senior tag
válasz
Mz/ts250@300 #20644 üzenetére
Az enyém angol vásárlású és független. Az évfordulós frissítés a kibocsátás bejelentésének másnapján már meg is jött, hajnalban, ahogy szokta mostanság... Ami bíztató, hogy bár eddig minden téren csak szidni tudtam a WP10-et, ez a frissítés egy hajszálnyival csökkentette az elégedetlenségem... Nem tudnám megfogalmazni, hogy konkrétan mivel, de jót tett neki... Azt persze még mindig tartom, hogy a rendszer sokkal lassabb lett, mint volt, gyakran két alkalmazás váltása között vagy fél percig csak fekete képernyőt látok, néha vissza is kell lépnem a nyitó képernyőre... Édesanyám echte WP10-es 650-e sokkal gyorsabb, szinte száguld a 930-hoz képest. Emellett sok még a fagyás (főleg a kamera szeret olyan 50 százalékban meghalni), aztán egyes appok, amelyekhez már rengeteg javítás jött...de ennek ellenére, mégis...
Mondjuk szerintem a WP halálát az fogja okozni, hogy kevés az app, ami van, azok meg rosszak... Nem megy a fejlesztés, mindenhol azt látom, hogy egy-egy alkalmazás csak Play vagy az Apple Store áruházakban elérhető, meg sem említik ezt a platformot... Ami nekem a legjobban fáj, hogy hosszú évek alatt (lkb. négy éve) beletettem az egyik kedvenc futó appomba (anno Nike+ volt a neve, most WP10-nél Run+ lett belőle) sok száz kilométert futásban, de mostanában minden egyes feltöltéskor lefagy, újra kell telepítenem, ami azért eléggé idegesít most már. A pontszámom nem változik, megakadt annál az értéknél, amikor a telóm frissítette magát WP10-re. Tudom, ez sokaknak kicsinyes problémának tűnik, de amikor évek munkáját pakolod egy nagy polcra, s egy költözködés miatt minden elveszik, az azért tud fájni. És ezt én így élem meg... -
DaveJr
őstag
válasz
tibike8 #20556 üzenetére
Közben hazajöttem
Éjszakai módban ment a térképek. Visszafelé 8.5 óra alatt jöttünk haza. 37%al raktam be a töltőbe a telefont és majdnem egészen fel is töltötte mire hazaértünk. Közben folyamatosan ment a navi.
Hűtés: Kicsivel a hütőrács fölött van a töltő de lefelé nem ment a klíma mivel éjszaka mentünk. Visszafelé ment néha a klíma de kb az út 30%án. JA és a telefon folyamatosan egy gumi tokban volt. Szóval nekem nem melegszik túl közben. -
Gymnova81
tag
univerzita, insyde5
Először is köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalaitokat!Ne kapjatok össze azon kinek meddig bírja az akksi.
Én itt most egyébként univerzita véleményét tudom osztani, mert ha nagyon nem nyúlok hozzá a telefonhoz (8.1-el)- értsd úgy, hogy nem netezek, nem facebookozok, nem játszok,nem kattingaok vele sokat, csak némi hívást bonyolítok - akkor nekem is elmegy 4 napot, talán többet is. Viszont ha nyomogatom - az előbb említettek mindegyikét, vagy nagy részét használom - akkor minimum 1,de 2 nap is megvan. Ha átlagolnom kellene, akkor 3 naponta dugom töltőre. Nekem nagy szempont az akksi idő, nincs kedvem állandóan, napi rendszerességgel a töltőre dugdosni a telót. Amúgy pont tegnap húztam újra a Denim-et, és amikor lehúztam a laptopról akkor volt 88%-on. Utána ugye kezdtem belakni a rendszert, telepítettem vissza mindent ami rajta volt, és nem akartam elhinni mikor 1 óra aktív nyomogatás után a százalékjelző 86%-ot mutatott.
Szóval ha a w10m most még elég akksi zabáló, akkor még marad a 8.1 egy darabig. -
válasz
univerzita #20647 üzenetére
Oké.
-
válasz
univerzita #20645 üzenetére
Nekem sosem birta 4 napig
. Ha nem nyomkodom 2 nap. Ha már netezek akkor nyilván sokba kerül. Nekem a w10 el lett jobb az akksim. Sosem játszok. Csak Chat app-ok face és Fényképezés.Nem tudom elhinni, hogy 4 napig ment a 8.1 még úgy sem, hogy nem nyúl az ember a kijelzőhöz. Ha jól emlékszem egy éjszaka alatt 8-10% ot esett a töltöttségem. SOsem kapcsolom ki, és még energia takarékosra sem teszem. A mostani 3-4%
NEKEM! Szóval ez nem valószínű, hogy szentírás, nálam ennyit tud.
-
Mz/ts250@300
tag
válasz
zsoltzsolt #20641 üzenetére
Igen T-s akkor gondolom később kapjuk meg a frissítéseket
-
univerzita
addikt
válasz
Gymnova81 #20639 üzenetére
Mivel a fórumtársak nagyon,,tolonganak" a véleményükkel én valamit a saját tapasztalatokból. Nekem a első 10-el sem volt különösebb bajom. Igaz a navigáció ban nem ment a hang de már megy. A aksi idő maradt ugyan olyan mint a első 10- en. Maga a rendszer talán kicsit gyorsabban,a Facebook jól működik. Én meg vagyok elégedve.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Mz/ts250@300 #20640 üzenetére
Függő a telelfon? mert, ha igen, akkor azért nem találja és ajánlja fel.
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok Nekem ez évfordulós update nem akar feltelelepűlni vagyis fel sem kínálja a rendszer kereshetem a segéddel vagy a beépített szoftverrel nem találja meg.Mindig azt az üzenetet kapom,hogy a rendszer naprakész.Nálatok ok ? Találkoztatok hasonlóval ?
-
Gymnova81
tag
SZiasztok!
Írtam egy-két hónappal ezelőtt , és kérdeztem milyen a 930 a w10m-el. Akkor sokan panaszkodtatok az akksi időre, kamerára, alkalmazásokra (facebook, térkép, stb...). Most láttam kint van az Anniversary Update, így gondoltam visszanézek, és megkérdezlek benneteket, milyen változásokon esett át a W10M. Esetleg milyen bug-ok fedezhetőek fel még mindíg a rendszerben.
Váltanék a 8.1-ről, de nem tudom megéri-e még, vagy várjak még egy kicsit?
Írjátok meg légyszi a tapasztalaitokat! -
simongab
senior tag
válasz
univerzita #20637 üzenetére
Megjavult
Jöhetnek a forgalmi adatok
-
simongab
senior tag
válasz
univerzita #20635 üzenetére
nyomkodom, de semmi...
-
zsoltzsolt
addikt
Náalm azt csinálta, igaz nem is próbáltam sokszor, hogy gyalogosan indítottam el a navigációt, hangot nem tapasztaltam, nem szólt egy szót sem, de nem is ment folyamatosan, mert állandóan a háttérbe tettem (windows gombbal), De el is felejtettem, hogy így maradt, majd mikor már az étteremben ettünk elővettem a telefont , feloldottam, erre megszólalt, hogy: Ön megérkezett!
-
Clemi
veterán
válasz
univerzita #20632 üzenetére
Nyomkodtam én is azt a hangszórót, de semmi változás. Mindössze a sebesség túllépésre tolja a jelzőhangot.
-
univerzita
addikt
Nekem se ment. Nemtudom nálad amikor beállítod a útvonal akkor legalul a néhány ikon között van hangszóró némító ikon. Nekem mikor nem működött a hang volt és persze nyomkodtam hogy legyen. Majd egyszer csak megjavult. Most viszont ha beállítok útvonalat akkor már nincs ott a némító ikon de a hang megy.
-
Clemi
veterán
válasz
univerzita #20627 üzenetére
Nekem meg se mukkan az RS1 óta
-
dark-01
csendes tag
Ugyan nincs köze a 930ashoz ,de most olvastam hogy a Nokia még az idén (de lehet hogy csak 2017ben) 4 új telefonnal akar kijönni...5,5" meg 5,2" fém kerettel és 22,6mpx kamera amit előzetesen tudni lehet.Ugy gondolom ez jó hír mivel lesz mire lecserélni az addigra kiöregedő 930t.
-
válasz
tibike8 #20617 üzenetére
Nekem konkrétan jobb lett sztem az akkuidőm.Bár én kikapcsoltam néhány app háttérben futását. Például a Messengerből nyillal visszalépve nem háttérbe rakja, hanem egyből kilép. Egy éjszaka alatt 4% ot merült (22-8).
Nekem az első frissítés nem jött össze, HR el jött rendbe a rendszerem. -
jeni
félisten
válasz
univerzita #20620 üzenetére
EZEK szerint a szlovák nyelv a kevesebb lakosságával számolva előrébb a támogatottság alapján,mint a nagyobb lakosú magyarok.
-
-
simongab
senior tag
Lehet hogy volt róla szó, de a térkép alkalmazás milyen trükkel tudja használni a magyar nyelvű navigációt és a forgalmi adatokat?
-
tibike8
őstag
Másnak az akkuidő hogy alakult RS után? Nekem gázabb lett nem kicsit. Óránként 4%-ot merül repülő módban éjszaka. Most ugyanazzal a használati szokással estig nem mindig bírja, ha reggel veszem le a töltőről. Idáig simán ment 24 órát.
-
lindisu
csendes tag
Az lehet, hogy az FM rádió eltűnt???
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
A 89.5 Music FM-es app már nem elérhető Windows Phone-on? Vagy az UK régió miatt nem talál semmit az áruház? Windows 10 Mobile van a 930-on.
-
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Forrest Gump #20605 üzenetére
Köszi, ez ilyen már nekem jó ideje, de tutti, hogy kisebb betűkkel.
-
tibike8
őstag
válasz
Forrest Gump #20605 üzenetére
Nálam kisebbek valamivel a betűk. Az Edge pl. épp kifér az ekkora csempében. Bár nálam 130%-van a betű méret. 160%-ra téve akkorák a betűk a csempén mint nálad.
-
Forrest Gump
tag
válasz
zsoltzsolt #20603 üzenetére
-
Lasliegrand
tag
Na azt hiszem akkor most kihagyom ezt az évfordulós "ajándékot" a telóm már beütemezte a frissítést, áttettem holnap 23:59re... Le tudnátok esetleg írni, hogy hogy tudnám megúszni, hogy feltelepüljön...?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Forrest Gump #20599 üzenetére
Képernyőmentés raknál fel? Köszi
-
robagent
tag
Sziasztok! Nekem sok minden nem jó a frissítés óta : Bedugom a fülhallgatót és szinte lefagy a rendszer, ha van valami hang, pld játék , mobil tv.
Nagy dög betük lettek sok helyen, nem bírom visszaállítani jóra. A böngésző rosszul tördeli a sorokat, mindig van köztük egy üres. Mit tegyek? Eddig jó volt minden. A HR mit takar, mit kell tennem? A fényképek megmaradnak? Sztem újra kellene valahogy tenni a Windowst. Ötletek? -
tibike8
őstag
válasz
Forrest Gump #20599 üzenetére
Van ami kiírja, van ami nem. Pl a Sygic nem írja ki.
Viszont a naptár csempe feltámadt, bár továbbra is csak egy eseményt ír ki így kuka.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest